Marchionne: 2016 Aracı ve Motoru Tamamen Yeniden Tasarlandı

yazar:

kategori:

Ferrari, 2016 Formula 1 sezonu için tamamen yeni bir araç ve motor tasarladığını söylüyor. Sergio Marchionne uzun süre sonra ilk kez İtalya padoğunda görülmüştü.

SKY TV’ye konuşan Marchionne “2016 için farklı bir araç ve güç ünitesi üzerinde çalışıyoruz. Herşey tamamen farklı olacak”

“Bu sezonun diğer sezonlar ile arasındaki fark asla tek değil. Değişen çok şey var”

“2016 için tüm bahisler kapalı. Artık sezona yeniden tasarlanmış bir araç ve yeniden tasarlanmış bir motor ile giriyoruz. Ferrari’nin yeniden gerçek bir rakip olacağı konusunda rahat hissediyorum”

“Maurizio’nun yaptığı çalışmalardan çok mutluyum. James Allison’a, motor üzerinde çalışan adamlara… Onlar teknik açıdan bazı eksiklikleri görüp son 12 ay içerisinde bu sorunları çözmek için çok çalıştılar”

“Bu konular artık geride kaldı. Bunlar aşılamayacak sorunlar değiller. Gelişim açısından artık bazı teknik sınırlamalar var” dedi.

Ferrari Monza’da 3 gelişim hakkını kullanırken Mercedes 7 gelişim hakkını kullandı.

Autosprint’in iddiasına göre Ferrari geriye kalan bu 4 gelişim hakkını hem bu yıl için, hem de 2016 aracının tasarımını şekillendirmek adına motor mimarısındaki değişim için kullanacak.

Arrivabene “Aerodinamikçilerin çalışma sistemi hakkında düşünmeliyiz. Bugün onlar yüzünden güç ünitesinin boyutları nedeniyle gelişim açısından bazı zorluklar çekiyoruz”

“Aracımız daha geniş bir arka uca sahip. Yukarıdan alınan bir fotoğrafa bakarsanız kolayca görebilirsiniz” dedi.


Yorumlar

“Marchionne: 2016 Aracı ve Motoru Tamamen Yeniden Tasarlandı” için 15 yanıt

  1. Mustafa Sar avatarı

    Eyvah FERRARİ yeni aracı tasarlamış..
    başarısızlık yüksek ihtimal

  2. Desene yeniden çakılacaklar 🙂 olanı geliştirseler daha iyi çıkarırlardı da yeniden yaptıklarına göre mercedes rahat olsun. Ne zaman 0 dan başlasalar çakılıyorlar 🙂

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Ben de öyle düşünüyorum abi. Neden sıfırdan tasarlama gereği duydular. Araçta sorun ne ki ? Motor desen gelişim kaydetti şasi de biraz eksikler var ama en büyük eksik bana göre hızlı virajlar ve ers. Baştan tasarım bana süspansiyon ve burun değişebilir diye düşündürüyor. Senin fikrin nedir abi ? Kurallar zaten 3 aşağı 5 yukarı aynı. Yeniden tasarımı geliştirmek manasız. Eldekini güncellesek farkı biraz daha azaltabilirdik.

      1. Arkadaki yerebasma gücü eksikliğinden dolayı , mevcut motor tasarmı ile sıkı bir arka paket yapılamadığı icin , motor yeniden tasarlanıyormuş. Mgu-k yeniden tasarlanacak motor tabanı ve üstü elden geçirilecek. doğal olarak aracın arkası komple değişecek. yeni şeylerde bulmuşlardır. ben 2016 aracından cok umutluyum , bu yeni değil 2014 senesinden beri görüşüm 2015 te şaşırttılar , 2016da cok ciddi rakip olacağız süphem yok.

  3. Bir önceki karede de Hakkinen’in açıklamaları. Galiba Ron Dennis’in, Arai’yi kovdurmak için daha aceleci davranması gerekiyor.

  4. Ortalık neden karışıyor biliyor musunuz hep o dar kısımdan dolayı o dar kısım kimde varsa aralarında tartışma var 🙂

    1. Ben bunu neden buraya yazdıysam 🙂 🙂

  5. Raikkonen’in de takımda kalmasıyla birlikte seneye efsane bir Mercedes-Ferrari kapışması görebiliriz. 2007’deki Ferrari-Mclaren kapışması tadında?..

  6. 2016 yılın da FER MER RBR üçlüsünün kapışmasına hazır olalım

    1. Rbr kendine motor bulana kadar zor. Şu halleriyle Renault ile iyi güzel geçinseler şimdiki 12 gelişim hakkıyla bile rekabetçi olabilirlerdi. Çok sabırsız Rbr. Motor şasi uyumu falan var, seneye zor görüyorum onları.

  7. Motoru sallayın doğru düzgün bir şasi ve aerodinami altyapısı kuralım artık ya motor eninde sonunda çözülür

  8. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Bunun haberini niye veriyoruz ki ! Bırak kimse bilmesin.

  9. Motor gelişiyor, rüzgar tüneli çalışıyor olmalı, Allison da var. Gelişim olsun artık. Zaten epey yaklaştılar. Yarış performansında çok geride değiller ama tek turda hala uzaktalar.

  10. İnşallah facia olmaz

  11. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    dominik,tombazis ve ekibinin hasarlarını atlatmaya çalışıyorlar kolay değil. Bu yönetim nokta hamleler yapıyor, bu hasarı bırakanlara ne kadar laf etseler az kalır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir