Red Bull ve Ferrari Motor Anlaşmasına Çok Yakın!

yazar:

kategori:

Red Bull’un sezon sona ermeden gelecek sezon için Renault ile yollarını ayırıp Ferrari ile yarışacağı kararını açıklayacak.

Ayrıca Renault’nun patronu Charlos Ghosn’un Faenza merkezli Toro Rosso ile yollarını ayırmayı kabul ettiği ifade ediliyor.

Mercedes’in Red Bull’a motor vermeyi reddetmesinin ardından Sergio Marchionne’nin Red Bull’a yeni bir teklif yaptığı iddia edilmişti.

Zaten Honda’nın Renault’dan daha zayıf olması nedeniyle takımın Ferrari’den başka bir seçeneği yok.

Marko “Rekabetçi bir motor ile yeniden kazanmak için ilk adım olarak Ferrari ile anlaşmayı görüyoruz” dedi.

Artık Ferrari ve Red Bull arasında resmi imzaların atılması bekleniyor.

Marko, motor anlaşmasındaki gecikmelerin 2016 hazırlıklarına zarar vermeyeceğini söylüyor.

Marko “Hayır vermeyecek. Red Bull çok iyi ve teknik bir ekip. Ancak Toro Rosso daha küçük bir ekip ve erken karar vermek daha iyidir” dedi.


Yorumlar

“Red Bull ve Ferrari Motor Anlaşmasına Çok Yakın!” için 20 yanıt

  1. Autosprinte göre Redbull 2016 da Ferrarinin 2015 motorunu kullanmak zorunda kalabilir diye. Bunu kabul etceklerini hic sanmıyorum ben. Yada 1 sene idare edip , başka bir üreticiyi sokacaklar F1 e

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ferrari en fazla Saubere verdiğini verir ve geç güncelleme getirir. Ayrıca sitede yeni çıkan haberde haklılık payı var. Red Bull daima Renault için şasiler üretti. Seneye mecburen Ferrari motoruna göre motor üretecek. Ağırlık dağılımı,şasinin arkasının sıkılığı,elektronikler vs vs hep bu motora göre baştan dizayn edilecek. Bu da bana göre performans kaybı. Seneye RedBull,bu halinden çok da iyi olamayabilir. En fazla Williams yerine 3.takım olur bana göre ve Ferrari ‘nin ardında kalırlar. Tabi biz başkanın dediği gibi her haltı baştan tasarlamadıysak

    1. Ferrari coca cola tasarımı dedigimiz arkanın sıkı pakatlenmesi icin motor tasarımını bu sene degistirecekmis ,yani redbullun istedigi gibi olacak aslında. Mgu-k da baştan tasarlanacakmış. Zaten anlaşma sağlanırsa belli taslaklar verilir Redbulla, sezon sonu deneler bile bu halini. Ben aynı motoru verecekler diye duydum öylede olacak büyük ihtimal ,görecegiz ins korkmayız. Bu arada güncelleme diye birşey olmayacak , sezon başında motorlar donduralacak , birkereye mahsus kural açığıydı o.

      1. Ferrari mercedes ve hondadan bazı tasarımları kopyalıcakmış. mgu-k konusunda özellikle.

        1. Honda’dan kopyalayacaklarsa işleri var 🙂

          1. Vall` italyan elemanlarin yazdigi yaziyorum bende merak ettim mgu k yerkesimi.olabilir 🙂

        2. CaptainKiller avatarı
          CaptainKiller

          honda dan ne haltı kopyalayacakmış 😀

          motorun yeniden tasarlanmasında bi sorun yok. Elde o kadar data varken sorun çıkmaz. 2014 olayında önceden hiç veri yoktu. Rakipler test edilmemişti. Şimdi herşey ortada. Ferrari motor departmanına audi ve mercedes’den birçok mühendis aldı. Motora çok büyük bütçe ayırdıklarını da biliyoruz. O nedenle sorun olacağını sanmıyorum.

          1. Valla bende cok guvrniyorum ferrariye motor konusunda icim rahat

      2. daha çok bu kış hibrid tahrik ünitesinin üzerinde duracakmış ferrari.

    2. Red Bull’un V8 Renault motoru ile elde ettiği avantajlar iki senedir yok. Artık az ısınan motor olayı kimse için geçerli değil sanırım. Zaten aero değişiklikleriyle Red Bull’un gücü kırıldı. Çok bahsedilmiyor ama aracın öne doğru açısına da (rake) sınırlama getirilmiş. Fotoğrafta görebilirsin. Red Bull’un en güçlü olduğu yerdi burası, dikkat etmişsindir.

      Eski motor vermeye gelirse, geçen haberi vardı, geçen seneki motorları verebilmek için toplanıyorlarmış. Umarım olmaz.

      1. Ins yapmazlar oyle birsey,ayni sartlarda yarsmali ferrari

  3. Ferrari kendi kullandığı motoru verirse Mercedes ciddi sıkıntı çekecektir. En iyi şasiye sahip takıma güçlü bir motor verirseniz domine etmeye başlayabilirler. Toro Rosso ve Sauber ne olacak bilgisi olan var mı ?

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      Red Bull , Toro Rosso, Sauber ve Haas ferrari motoru kullanacak takımlar olacak.

  4. nasıl Mclaren Mercedes ve Mercedes fabrika takımları vardıysa şimdi de Scuderia Ferrari ve RedBull Ferrari olacak . Motor konusunda kimsenin şüphesi olmasın Ferrari hangi motoru kullanıyorsa aynı motor olacak RedBull da 2016 şampiyonluğu hayırlı olsun meşrubat üreticisinin

  5. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    rbr yeniden tasarlanan yeni mimarili 2016 ferrari motoru ile galibiyet mücadelesi verecektir. Bu adamların tek sorunu düzlükteki güçsüzlüğü ve hız sorunuydu. Virajlarda zaten en iyiler. Düzlük sorununu halletmiş bir rbr adrian newey şasisi ile korkutucu geliyor.

    Ferrari’de doğrusunu yaptı kendin kötü şasi ile mercedes’i yenemiyorsan başka bir rakibi üstüne salacaksın. Galibiyetler alsın puanlar çalınsın. Sende arada galibiyet alırsın yarış kopmaz. Ancak redbull aracı tasarlamak için geç kalmadıysa çok rekabetçi olacaktır. Ferrari’ye motor oyunları konusunda da birşeyler öğretirler. Red bull seneye favorilerdendir. Sezon öncesi testlere göre favori bile olabilirler, hepimiz göreceğiz. Mücadeleye geri dönmeleri süper oldu.

    Ama çok geç olacağını sanmıyorum. Redbull ekibi gerçekten takım olarak çok iyi çalışıyor. Renault’un fos çıktığı sezon öncesi testlerde kaç tur atmışlardı adamlar renault’un çapsızlığını kendi çabaları ile toparladılar.

    1. Ferrari’de doğrusunu yaptı kendin kötü şasi ile mercedes’i yenemiyorsan başka bir rakibi üstüne salacaksın
      Zaten motor vermesinin tek nedeni bu? 2010-2013 arası olsa verirmiydi. O dönemde Renault motoru sıkıntılıydı ve yine Mercedesten motor istemişler, Mclaren kabul etmemişti.

  6. Redbull garantiye almadan imza falan atmaz , Zaten aynı motoru vereceğiz diyorfu ferrari geçenlerde. Korkunun ecele faydası yok, yoksa mercedesi kimse yenemeyecek.

  7. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    REDBULL FERRARİ yakısir eğer motor verirlerse bu bizim ne kadar cesaretli olduğumuzu gösterir mercedes resmen korktu

  8. Mercedes’in Williams’ı kontrol altına aldığı gibi,
    Ferrari de RedBull’u kontrol altına almış oldu.
    En az yarım saniye yavaş motor vermeleri gerekecek geçilmemek için.

    1. Lotus ve Williams Mercedes motorundan önce deyim yerindeyse sürünüyordu.Podyum falan hayaldi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir