Ecclestone, Red Bull İçin Ferrari ile Görüşmüş

yazar:

kategori:

Formula 1’in Başkanı Bernie Ecclestone, Red Bull’un yeni bir motor tedarikçisi arayışında bizzat yer aldı.

Renault ile yollarını ayırmaya karar veren Red Bull, ilk önce Mercedes ile görüştü ancak Alman takım ne olursa olsun Red Bull’a motor vermeyeceğini açıkladı.

Bu durumda Red Bull için en gerçekçi seçenek Ferrari kaldı.

İddialara göre Bernie Ecclestone, Red Bull ve Toro Rosso’nun F1’den ayrılmaması adına Ferrari başkanı Sergio Marchionne ile görüşmeler yaptı.

Ancak Red Bull’un Ferrari ile anlaşsa bile gelcek sezon için artık çok geç kaldığı düşünülüyor.

Sauber’den Dall’Ara “Bu onlar için bir sorun olacaktır” ifadelerini kullandı.

Dall’Ara, Radyatör, hava girişi, ağırlık dağılımı, motor parametreleri ve hibrid teknoloji ile bağlantılı temel aerdinamik tasarımların çok önceden tasarlanması gerektiğini vurguladı.


Yorumlar

“Ecclestone, Red Bull İçin Ferrari ile Görüşmüş” için 14 yanıt

  1. F1 de siyaset gibi pis ve kirli olabiliyor bazen bunu görüyoruz şuan.

    Red Bull’a başarılar dilerim herkes verdiği kararda hür ve özgürdür ve farklı stratejiler farklı misyonlar ortaya çıkabilir bazen, bazen işler yolunda gitmeye bilir zoru görünce bırakıp gidenleride görmüş olduk.

    Her iki tarafından kendine göre haklılık payı vardır şunu adım gibi iyi biliyorum ki Renault’un kazandığı şampiyonluklar anasının ak sütü gibi helaldir V8 motor gerçekten de sorunsuz ve diğerlerinden üstündü gerek yakıt tüketimi gerek soğutulması gerek hafifliği ve en önemliside Renault Sport F1’in EBD odaklı motor haritalama ile kazanımları yok ediciydi ve öylede oldu buda arabaya 1.5 saniye kazandırması demekti.

    Geçmişle övünmeyeyim geçmiş geçmişte kalmıştır ama kimsede sütten çıkmış ak kaşık değildir… Senin motor partnerinin önde gelen isimlerin den Remi Taffin podyuma çıkarken kupayı almak için üzerine Red Bull tişörtü giydiriliyorsa burada bir kırılma noktas ve bencillik var demektir.

    2014 Kış testleri bizim için iyi başlamadı doğrudur ama aynı şekilde Red Bull içinde iyi başlamadı bir çok alanda sorunlar yaşadılar buna rağmen Renault Sport F1 dönmeyi başardı Red Bull dönmeyi başardı ama yine bir tek suçlu vardı oda yine Renault’du bu olmaz. Sen elektronik arka fren sistemini yapamazsan STR den mühendisi gücü alırsan elektrik motorunu doğru çalıştıramazsan bu tek başına Renault’un suçu değildir. 2014 anlaşmasını 2013 de duyurup Renault-Nissan-Infiniti ailesi ile dahada başarılı olacağız elektrik motor da ERS sisteminde söz sahibi olacaz deyip işler sarpa sarınca tek suçlu göstermek kabul edilebilir gibi değildir.

    Fabrika takımı olarak aracın arkasında sorunlar yaşayıp Motor partnerin gönderdiği motorun çalışma sıcaklığının dışına çıkarak arka kısım da hata yapıp sonra farkına varıp sorunu giderince de ilk yarışta podyum mücadelesinde olmak her şeyin şasinin başarısıymış gibi göstermek kabul edilemez.

    2015 için bir çok umut vardı maalesef bunların hiç biri gerçekleşmedi. Motor departmanına ne söylendiyse o alındı o katıldı ve her şey kendilerinin istekleri doğrultusunda yapıldı. Tek şasiye göre motor yapmadılar bizi etkilediler dendi 2015 de tek şasiye göre motor yapıldı yine gördük. Denenmeden test edilmeden gelen güncellemeler ilk yarışa getirildi ve bir çok sorun yaşandı yine suçlu Red Bull’du.
    2015 şasisinde bir çok hata yap ön kısmı çalıştırama buna bağlı olarak aracın her kısmı etkilensin Jerez testlerine bile son anda gelindi bunca soruna rağmen tek suçlu Renault’du. Sezonun ilk yarısı açık ara kardeş takım STR den aynı motorla aynı vites kutusu ile geride kal yine tek sorun Renault’du ama bu F1 taraftarı artık neyin ne olduğunu anladı.

    Şimdi başarılar dileme zamanı ikinci sınıf motorla fabrika takımı özgürce davranırken sen ellerine bakıp neyi uyarlayacağız şasiye diye bekleyeceksiniz.

    -80 Milyon euroluk paranız bütçeniz olmayacak artık.

    -Dyno Testinde senin vites kutun ile çalışan bir motor olmayacak artık,çalıştırılmış hazırlanmış bir motor ve sen kendin vites kutuna uyurlamak zorunda olacağın bir motorun olacak artık. Bu da yeni teknoloji ile fabrika takımı ile 0.4 saniye otomatikmen fark demek.
    -Radyatör sisteminin entegre edilmesi senin isteğine göre değil motor tedarikçinin ellerinde olacak artık.
    -İntercooler yerleşimi avantajı aerodinamik getirisi senin isteğin doğrultusunda olmayacak artık.
    -Motor modlarını istediğin gibi kullanamayacaksın artık.
    Ve daha bir çok olacaklar saymakla bitmez…
    Biz kaybetmedik sen kaybettin…

    Bu saatten sonra olacaklar şimdiden hayırlı olsun… Ebediyen Renault Sport F1 38 yıldır bu arenada parlayan güneş balçıkla sıvanmaz…

    1. Harika yorum +1000

    2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Yoruldum okurken..

      1. Okumasaydın

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Mesajı yazan kişi yerine senin cevap vermen art niyetli bi durum malesef…

      2. Yorulmana rağmen okuduysan teşekkür ederim. Didem direk çözümü bulmuş tartışmaya gerek yok.

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          O bir çözüm değil.Güzel yazı olmuş.Rica ederim.

          1. Beğendiğiniz için teşekkür ederim.

    3. aksu arkadaşım ellerine sağlık

  2. Dall’Ara, Radyatör, hava girişi, ağırlık dağılımı, motor parametreleri ve hibrid teknoloji ile bağlantılı temel aerdinamik tasarımların çok önceden tasarlanması gerektiğini vurguladı.

    Biliyordur muhtemelen ama motorların azami boyutları ve montaj noktaları FIA tarafından belirlenmiş durumda. Ağırlık merkezi ve krank yüksekliği bile aynı ki, detaylar haricinde tüm motorlar her araca hemen takılabilecek durumda.

    1. yalnız onlar block için geçerli herkesin air, fuel, radiator, supply çözümü farklı. Sanıyorum krank geometrileri de aynı değildir.

      Dall’ara güzel isim miş şasi üreten adam 🙂

  3. Mustafa Sar avatarı

    bay E bu işi biliyor. onun sayesinde bu spor çok gelişti. bazı Saçma kararları olsa da ÇOĞU zaman isabetli kararlar aldı. keşke bir el de Ferrari ye atsa….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir