Williams Yeni Motoru Ne Zaman Alacağını Bilmiyor

yazar:

kategori:

Mercedes İtalya GP’sine yedi güncelleme bileti kullanarak yeni bir motor getirmişti ve bu motor sadece fabrika takımı sürücüleri tarafından kullanılmıştı. Williams takımı ise Monza’da yeni birer tane sıfır motor kullandı, ancak motorlar eski versiyon. Takım yeni motorlara ne zaman geçebileceği konusunda çıkmaya düşmüş durumda.

Performans şefi Rob Smedley yeni motorlara geçmek istediklerini söyledi, ancak Williams’ın motorları ne zaman alacağı konusunda bir bilgilerinin olmadığını kabul etti.

“Elbette fabrika takımının kullandığı motoru bizim araçlarımızın arkasında da görmek isteriz. Bu iyi bir adım gibi görünüyor, Lewis gerçekten çok hızlıydı.”

“Sezonun sonundan önce yeni güç ünitesine sahip olacağız. Yeni motorun ne zaman geleceğini size söyleyemem, bu henüz görüşülüyor. Eğer sezon sonundan önce olursa bizim için harika bir avantaj olacak.”

Williams şu an 2015 motor kullanımında strateji hedeflerini tutturmuş durumda ve Kanada ve İtalya’da Mercedes fabrika takımı ile birlikte motor değiştirmişti.

Smedley: “Sezon öncesinde planladıklarımız çerçevesinde hareket ediyoruz. Hiç sorun yaşamadık ve artık sınırları kibarca keşfediyoruz.”

“Sezon sonuna kadar ceza almadan devam edebileceğiz.”

Massa da yeni motorun Williams’a güç katacağını söyledi.

“Gerçekten büyük bir gelişim olarak görünüyor. Bunu ne zaman alacağımız konusunda hiçbir fikrim yok, umarım bunu alırız.”

Bir diğer Mercedes müşterisi olan Lotus da yeni motoru ne zaman alacaklarını bilmiyor.

Takım patronu Federico Gastaldi: “Dürüst olmak gerekirse bilmiyorum. Onlardan bilgi bekliyoruz. Bu bizim ellerimizde değil, onların hazır olmasını beklemek zorundayız.”


Yorumlar

“Williams Yeni Motoru Ne Zaman Alacağını Bilmiyor” için 9 yanıt

  1. Arkadaşlar ben şunu anlamıyorum bu Williams, Ferrari, ve Mclaren bu spordaki en eski en köklü takımlar. Bu takımların en iyi şasiyi üretmesi gerekmiyor mu ? Bunca yıllık tecrübe ve birikim ne oluyor ? Redbull mesela yeni bir takım ama sadece Adrian Newey faktörü mü var arada ? Mercedes nasıl en iyi şasiyi üretebiliyor ? Fia’dan motor konusunda yardım aldılar evet ama diğer konularda da mı yardım aldı bunlar ?

  2. FIA diyorum buna el atmalı. Adamlar para veriyor ama güncellenmiş motoru ne zaman alacaklarını bilmiyor. Yasaklayacaksin aslında bu musteri motoru üretici motoru durumunu. Üreticiler ne kullanıyorsa tedarik ettiği takımlarda aynısını kullanmalı

  3. Belki Ferrari kendi aracına bile vermeden ilk RedBull’a verecek güncellenmiş üniteyi fakat Mercedes vermez kimseye

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Değişik bir ironi tabi snnki de 🙂

  4. Şimdi Williams iyi bir şasi üretmiş olsaydı ve Mercedes ile şampiyonluk savaşı veriyor olsaydı ne olacaktı???

    Hep söylerim, büyük üreticiler sadece motor tedarikçisi olarak girebilmeli Formula 1 e..

    1. Merco’nun şasi konusunda Williams’a Lotus’a ve Force India’ya güveni tam demekki. Zaten iyi şasi üretecek müşteriye üniteyi vermiyorlar.(Redbull)

    2. Her kelimesine katılıyorum. Üreticiler takım olarak girdiklerinde de aynı motoru bedava ya da cüzi bir ücretle en az 2 takıma tedarik etmek zorunda olmalılar. Sonuçta yine kendi reklamları olacak.

      1. Redbull gibi biriside çıkıp derseki motordan değil biz şasiden kazandık o zaman nolur marka imajı bozulur. Merco motor tedarik ettiği zamana mclarene ben mclaren olarak seviyordum ama merco herzaman hızlı motor ürettiğini şimdi anlıyorum.

      2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Malesefki olmayacağını bile bile hala zorunda olmalılar diyorsun.Bu zamana kaç yıl olmuş ne oldu ? hiç bir şey..Herşeyin değişemiyeceğini herkes biliyorr.Bu pazar da en az iki takıma bedava veya cüzi ücretle tedarik etmek zorun da olacaklarmış;Evet tabii.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir