Video: 2007 Sezonunun En İyi Geçişleri

2007 sezonundaki geçişleri hatırlamak ya da tekrar izlemek isteyenler için derlenmiş güzel bir video.

 

2007’nin En ?yi Geçi?leri TRF1
Uploaded by TRF1-NET


Yorumlar

  1. ben ferrariciyim arkadaşlar gerçekçi olmak lazım satonun alonsoyu geçmesi alonsunun o yarışın sonlarına doğru fren sorunu yaşamasıdır frenleri ii tutmuyodu ve daha erken fren yapması gerekiyodu yoksa sato DIŞTAN nasıl geççek alonsoyu

  2. sato çok güzel geçmişti alonsoyu.hatırlafıkça alunziye gülüyorum

  3. zuhahahah!!güldürme beni zehrAlonso ne alakası var bir kerede kabul et alonsoya karşı olan seyleri ve dogruda en güzel geçişti!

  4. birileri sato'yu durdursun :))))

  5. Umutbg ona oy werenler fernandonun geçildiini göstermek isteen tifosiler ya da rakip fanlarıdır bunları hepimiz bilioruz zaten bu kadar güzel birsürü geçiş warken o fernandoda sorun olduu zmn satonun sıradan geçişine oy werenlere laf bulamıorum we bu oyları doğrulaanlara pes

  6. anladım senin ne demek istediğini fakat F1 in resmi sitesi bunu aero parçası olarak nitelendirdi ve haber yaptı…O yüzden diyorum takım sanırım bu parçayı kullanmayı düşünüyor diye bakalım Melbourne de anlıcaz 😀 F1.com daki habere bak bi istersen–> http://www.formula1.com/news/headlines/2008/2/7358.html birde Istanbul Parkın resmi sitesi açılmış onun haberinide yeni gördüm–> http://www.formula1.com/news/headlines/2008/2/7364.html

  7. I think it's not an aerodynamic device, more like a sensor measuring tyrewall movement or something in that area.

    bu elemanda benim gibi düşünüyormuş autosportta şenol 🙂

  8. kurallar çerçevesinde bunu kullanma şansınız yok. bmwninde ön kapagı kullanıp kullanamayacağı tartışılır hatta. kurallar lastikten daha dışarıda olamaz diyor kapakları.

    birde şöyle düşünelim kuralları boşver. kimi zaman lastik lastiğe mücadele oluyor ve lastikler birbirine sürtebiliyor. bu durumda normal bir kapakta sorun oluşturur ancak birde bu kapağın o temas halinde vereceği zararı düşün. bence çok tehlikeli.

    ki ben bunun kullanmak için denenen değil ancak bir ölçüm için kullanılan bir parça olduğunu düşünüyorum.

  9. biliyorum ben biliyorum zaten onu farkat o kullanılan sensördü fakat bu son testlerde uygulanan daha farklı ve McLarenin bunu aero parçası olarak kullanıcağı yönünde haber çıktı halbuki o senin gönderdiğin haberdeki resimde öyle söylentiler yoktu sadece sensör amaçlı kullanıldığı söyleniyordu fakat son testlerdeki kapak biraz daha farklı tasarıma sahip ve autosport'un forumunda bu kapağın nasıl işlediğine dair bir resim koymuşlardı bilmiyorum MElbourne yarışında görücez bakalım kullanılcakmı kullanılmıcakmı..

  10. şenol mclarenin geçen hafta kullandığı karenaj kapağını ilk defa kullandı diye bahsedenleri kastediyorsan diğer f1 siteleri için ben sana şu habere ve tarihine bakmanı öneririm dostum

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/969.html

  11. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mclaren'in oyları hile ile olduğu daha açık hala kabullenemiyorsunuz. bunu yapanda ezik mclarencidir.

  12. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ferrari'nin oyları kaç haftadır en fazla olanıydı hile olduğunu sanmıyorum. mclaren'in oyları 1 GÜNDE ferrari ve renault'u geçti diyoruz anlamıyorsunuz. ve bunu her kim yaptıysa saplantısı olanda odur. ''herkesin düşüncesi kendine'' bunu yapanda birden fazla kişilik sahibi herhalde :))) 100 kişilikse 100ünü de mclaren'e kullanmış :)))

  13. ayrıca sizin gittiğiniz mantıkla gidersek Ferrarinin oylarıda hile ile yapıldı oldu mu şimdi..

  14. arkadaşım herkesin kendi düşüncesi kendine herkesin kendi düşüncesi farklı olabilirr illa McLaren radikal değişiklikler yapmadı demek saplantılıktan başka bişi değil F2008 de de hiç bir radikal değişiklik bana göre Brezilyadaki F2007nin tıpa tıp aynısı diyebilirim McLaren in yeni geliştirdiği ön kapakta radikal bi tasarıma sahip diye nitelendiriliyor diğer F1 sitelerinde..

  15. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    biri çıkıpta MP4-23e radikal demesin !!! MP4-22 ile benzer yanları çok var.

  16. evet hemde bu tek günde oluyor.birde bu yapılanlar iyi birsey miş gibi bu olanları söyleyenlere sataşıyorlar.

  17. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hile hurda var bu ankette tabiki.ne olacak ? aferdersiniz ama hangi işi gücü olmayan manyak mclarenci yaptıysa artık !!! radikallikle alakası olmayan mclaren'in bu kadar oy alması tuhaf bence. ÇEKEMEYEN TARAFA BELLİ OLUYOR!!! geçen ankettede aynısı oldu haftalarca en güzel otomobil olan ferrari, hemde 2 katı fark varken şikayet gelmeden 1 gün önce mclaren2in oyları fark açmış bu normal mi?

  18. radikallik konusunda BMW REDBULL(motor kapağı)ferraride bence ön kanadyıla radikal.reno W kanat gelirse ztn radikal.mclarenin geçen seneki aracla bi fark yok gibi.

  19. neyi sindiremiyorum arkadasım sadece hile yapıldıgını söledim ayrıca bende bmw ye verdim bunu sana söyleyim. bazı arkadaslar egleniyorlar böle yaparak.

  20. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ferrari'nin redbull'u geçmesi hiçbir anlam taşımazmış :)))

  21. umutbg arkadaşım ne kadar boş bir yorum yapmışsın ya hile vs bunlar yakışmıyor gerçekten illa herşeyde Ferrari en iyi olsun diye düşünüyorsunuz ama bu hiç bir olmıcak atın şunu kafanızdan apocan arkadaşımın dediğine katılıyorum ben açıkçası BMW ye verdim oyumu ama umutbg arkadaşım bazı şeyleri sindiremiyor sanırım..

  22. Harbiden spikerle süper sunuyo, insan daha bi heyecanlanıyo… TC kalktı artık bu geçişlerin artmasını umuyorum…

  23. Umutbg kardes relax,

  24. fiside ii geçmiş bee:D

  25. hay agzına saglık VISOR kardeş burada f1 dersi vericez nerdeyse!

  26. Arkadaslar Start yarisin baslangicina denir, 5 kirmizi isigin sirayla yanip en son hepsinin sondugu anda araclar kalkar ve yaris baslar, Start buna denir, aslinda gunumuzde yarisin en onemli parcasidir, siralamayla alakasi yoktur, bilmeyenler duzeltsin 🙂

  27. kardeşim yarış başlangıcından bahsediyorum kalkış anı dalga mı geçiyosun!

  28. (!) Start ne demek? Yorumunu düzeltsen iyi olur.Senin dediğine sıralama.Sıralama da geçti denir Starta değil.(Hakaret etmiyorum.Sen kendince devam et.)

  29. ankete taraflı oy kullanmak bence tamamen çocukça. her iki takıma da ve yine renoyada bu kadar oy nasıl veriyrsunuz anlamıyorum. ne radikal değişiklii var araçlarınızın arkadaşlar? bu işi tarafsız şekilde takip edenler eminim ya bmwye ya da williamsa oy vermiştir…

  30. ben zaten starttan bahsediyorum ferrari startta bir çok kez geçti mclareni nasıl okuyorsun sen yorumu!tam anlamadan cevap verme gülünç duruma düşüyosun!

  31. Start ta onde olabilirler.ama öndeki McLaren leri geçtiği "BİR ÇOK" yarışları bizede anlat hangileriymiş?

  32. bu mclarencilerin bir çogu çocuk herhalde ugraştıkları işe baksana siteyi aç kapa mclarene oy at başka işleri yok!

  33. Mclarencilerden bir anket hilesi daha geldi..

  34. hala inkar ediyorlar bir çok yarışta ferrariler startta üstündü hem massa olsun hem kimi olsun bir çok kez ferrariler startta mclarenleri geçtiler siz nasıl f1 izliyosunuz anlamadım!Bundan sonra startlarda daha dikkatli gözlem yapın!

  35. Bu arada Kimi`nin Lewis`i gecisine balondan diyenlere gulmekten baska bisey yapamiyorum kusura bakmayin 🙂 Oyle degerlendirceksek her gecis balondan, niye F1 izleyip konusuyoz ki 🙂

  36. nirvana arkadasim sonunda dogru yolu bularak guzel konusmussun eferim, benim yorumumda farkettiysen gorkem yilmaz arkadasimizin yoruma yaptigin alayli yorum icindi, dikkatli okursan goreceksin, tabi video da da oldugu gibi istedigini gorup istedigini gormuyosun 🙂 Madem bunu yapabilme yetenegin var benim yorumlarimida gormemekten gelebilirsin, bende dahil isteyen istedigi sekilde yorum yapar, yeter ki senin yaptigin gibi satasma olmasin..

  37. Ona bahane,buna bahene hepsinde bi bahane.Evet burada f1 den anlayan la anlamayan ortaya çıkıyor zaten.Geçin bakalım o araçların direksiyonuna bu iş öyle sandığınız gibi mi oluyormuş?Fernando bir şampiyondur.Bunu o muhteşem sürüşüyle bir kez daha göstermiçtir.Massayla resmen boğuşmuştur (mclaren-ferrari) ve sonuç ortadadır.Böyle sahneler f1 de nadiren görülür.Spa 2003 Hakinen,o da bir şampiyondu.Haaa unutmadan massanın sürüşüne de çirkeflik denir ama o şekilde de olsa Fernandonun zaferi dahada değer kazanmıştır.

  38. gönderilmiş 20 saat önce
    Turkiye
    gönderen TRF1-NET

    Videoda herhangi bir değişiklik yoktur. Dikkatli izlememişsiniz demek ki. Kendi fikrinizi söyleyebilirsiniz ama onu kabullendirme çabasına girerseniz hakaretler ve sataşmalar olur. Bu ölçüde yazılan yorumlar zaten yayınlanıyor.

  39. hee bu arada ben bu videoyu dun gece izledigimde son bolumdeki balondan kimi gecisi yoktu videoda..site yonetimi heralde''bir de yalandan da olsa kimi gecişi de ya da ferrri gecisi de koyalım da ayıp olmasın''diye dusunmus olabilir bilemiyorum..ama çndeki o yarısta lewis in gecildiginden degil de tur başına 4-5 saniye fark yiyebilecek lastiklerle yarısırken 2-3 tur boyunca kimiyi gecirmemesi hem de çin gibi bir pistte yapması daha onemi bence..diyecek ki bazıları,kimi de monzada boyun agrısı çekti felan filan..kimse boyun agrısı cekerek monzada 53 tur atamaz,atsa da 3. olamaz..zaten kendisi de yarıstan sonra cok sorun olmadıgını soylemişti..lewis aynısını da brezilyada bir honda aracına yapmıs..neredeyse 50 metre fark varken arada maximum geç frenle öne geçmiş..tabii hondaya bunu yapması cok bişi ifade etmiyor ama gercekten cesaret ornegi işler bunlar.bir de fisikonun abd de yaptıkları da cok guzelmiş bu arada..hele de çindeki 2 renaultun bir williamsa dalışı da çok guzelmiş şimdi hatırladım bunları hep..tekrar tşkler video için..yazılarımı silmişsiniz de ben hakedene hakettiği şeyleri yazıyorum hepsi bu..asıl hakaret,insanlarla dalga gcer gibi konusmaktır bence..bunun ayırımının farkına varmanızı diliyorum.arkadasımın soyledigi kdr objektifseniz bunları iyi düşünün bence.

  40. ya 1-2 yarışta geçti diye tüm yarışlar da Kimi startta geçti diye konuşmanız çok saçma sezonun ilk yarısına bakın isterseniz kim kimi geçmiş startlarda özellikle Malezya Gpsi 🙂 Zaten pist üzerinde sollama konusunda McLarenden iyisi yoktu :))

  41. VISOR dogru söylüyor nerdeyse her yarışta kimi mclarenleri startta alıyordu!

  42. sevgili visor,eger her yorumunda boyle dalga gecer gibi filan yorum yapacaksan mumkunse yapma olur mu..*.*..her yorumun sonunu dalga gecer gibi 🙂 boyle seyler yapman hosuma gitmiyor..ciddi ciddi bişiler paylasmak istrsen her zaman konusuruz ama bu uslubunu degiştir mumkunse..*.*..heralde sen de raikonen manyagısın her fanında boyle bi ozellik var nedense onun..*.*..startlardaki geçişi normal bir gecis olarak kabul edebilecek bir duşünce tarzıyla ilk kez karsılastıgımı belirtmem gerekir:DD ayrıca o senin dedigin seyler sezonun 2. yarısında oldu..ilk bölumde de ferrarinin startları cok kotuydu..beni bu takımların ne yaptıgı cok ilgilendirmiyor acıkcası *.* *.*=Sataşma içeren yazılar silinmiştir.

  43. Kac defa oldu merak ediyorum.Bizde tam tersini sayabiliriz.Ya da saymayalım nasıl olsa hepsi için bir mazeret var:)

  44. Bu arada spiker murray walker gercekten muhtesem..

    http://www.youtube.com/watch?v=vnXLZPn11HM

  45. *.* Her start ta Raikkonen`in bir Mclaren aracini gectigini gormek zaten siradan oldu 🙂 Bende gecen sezon son turda Kubica-Massa cekismesini unutamiyorum, superdi gercekten..

  46. sprey olsun isterse kutuda olsun farketmez,bir ferrari aracının red bullu gecisi hiç bir anlam tasımaz bişiylerden anlayan birileri için..gecen yıl ferrarinin yarıs içinde hangi büyük takım aracını gecişini hatırlayan var?zaten videolarda da genelde gecilen tarafta yer alıyor ferari özellikle de mclarene..lewis in monza gecisi inanılmaz cesurcaydı..kimi geç fren yapıcam diye lastikleri bile kitledi ama buna ragmen lewisin yanından şimşek gibi gecmesine neden olamamıs bir kere daha izlemiş olduk videoyu hazırlayan arkadasların eline saglık..massa-kubica mucadelesi ise gercekten gecen yılın harkulade yarıs keyfini tattıgım anların en basındaydı.hee tabii alonsonun da fransadaki muhtesem heildfeld gecisini es gecmek haksızlık olur..o da cok cesurca ve gözü kara bir ataktı..massaya yaptıgı gecis de cok kritikti ancak yagmurlu havada mclarenin ferrariye o gün neredeyse 2 saniye fark atması da bu gecisi biraz önemsizlestiren bir durum benim için..aynı sekilde sato nun da alonsoyu gecisi de bu paralelde düşünülebilir..tabii bir agurinin mclareni ve alonsoyu yarıs içinde dısardan geç fren yaparak gecisi çok onemli bişidir onu da kabul etmek lazım..

  47. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    en iyi ve en zor geçiş fuji'de raikkonen'in coulthard'ı geçmesi. sprey etkisinden önünü göremiyordu. hemde aynı yerde 2-3 kez pist dışına çıkmasına rağmen cesaretinden birşey kaybetmedi. aman yavaşlayım falan filan…:))birde bunun üzerine dışarıdan geçti.

  48. massatehebest ben de en az senin kadar belki senden daha fanatik ferrariciyim ama bence alonsonun massyı lewis in raiyi geçişi geçişi çok iyiydi ama f1 de bahane olmaz o an iyi olan geçer satoda alonsodan daha iyiydi ha niye dersen o zaman rai boynunu incitmeseydi massa lastiğini korusaydı alo da frenlerini korusaydı..bu sporun tadı bu işte

  49. 2007 nin en muhteşem görüntüleri bence japonya kubica ve massa nın çekişmesiydi. başka bide malezyada hamilton ve massanın çekişmesi diyebilirim.

  50. herkes kendi kafasına göre seçmiş en güzel geçişi asıl seçilen geçiş satonun alonsoyu geçişidir sanırım f1 racingde oylamalar sonucu seçilmişti.

  51. Alonso nun çimlere cıkarak yaptıgı bir geçiş vardı.Ayrıca monacodada güzel bir geçiş vardı.

  52. sezonun en güzel geçişi videonun başında da gösterilen takuma sato'ya ait olan geçişti. adam hem de aguriyle, hem de alonso'ya, hem de dışardan atak yaparak geçmişti:))) şimdi sebebi fren diyenler olacak.. almanya yarışında da felipe'nin taktığı yağmur lastikleri de janttan kayıp kurtulunca araçta oluşan vibrasyon sonucu denge kaybolmuştu. felipe'nin yarışı tamamlaması bile büyük şans denildi. (almanya yarışı bridgestone mühendisinin söyledikleri bu, f1 racing'e) eğer bu bahane ise, alonso yağmur kralı, geçiş ustası ise eyvallah ne diyelim. alonso'nun ustası da takuma sato o zaman:)) lastik felipe'nin bahanesi ise, fren de alonso'nun bahanesidir. ancak fark, aguri sahibi sato'ya geçilmenin dayanılmaz utancındadır.:)) trf1, hatırlattığınız için teşekkürler, ayrıca gerçek anlamda en keyifli geçiş felipe'nin fuji'de son turda kubica'yı geçmesi idi bana göre.

  53. Ellerinize saglik,bence en ama en guzel gecis Fernando'nun Massa'yi son 10 turda kowalamaa baslamasi we kisa bi zmn sonra gecmesiydi'ustune ustluk birde 8 saniye fark atmisti o sure icerisinde,artik YAGMUR KRALI bizce o,o gecisi koltuk tepesinde izlemistim heyecandan we gecince de onumdekinin ustunden atlayip babami opmustum,cok guzeldi ya 🙂 Fisi'de iiydi ama,bi gecis daha wardi ama tam hatirlaamiorum,yine Fisi'nindi sanirim ya da yok yok Kubica'ydi ya tabi !!!! ….

  54. nothingTOsay kardeş o spikerler dünyanın en kaliteli f1 spikeri.biri 30-40 senedir f1 spikeri olan murray walker.diğeri ise shuminin 92 deki jordandaki takım arkadaşı martin brundell.anlatımı bağırarak söyleyen üstad murray walker.ama tok bi sesi olan sakin anlatan ise martin brundell.youtubeye yaz murray walker diye çıkan videolarda f1i o güzel sesiyle yorumluyor.bulabilirsen çanaktan veya internetten itv sport live olarak yarış zamanında canlı dinlersin.benim ingilizcem pek yok ama adam bu işi severek yapıyor tam yerinde ses tonunu yükseltiyor vede bilgilerini aktarıyor f1 seyircilere.serhan acar murray ve martin brundell 3 ü bir olsa allah daha ne isterim 🙂
    bu murray dediğim kişi 70-80 yaşlarında bi emektar.youtubede bulabilirsin adını soyadını gir çok tonton ve sevimli bi dede ayrıca.bu arada videolar süper bunları nereden indirebiliriz arkadaşlar bileniniz varmı arkadaşlar.

  55. illaki bir kılıf uydurmaya gerek yok. sonuç olarak geçti ve güzel bir geçişti. kimi raikkonen geçilmez diye de birşey yok sanırım 🙂

  56. Bence 2007 nin en iyi geçişi fuji pistindeki massa kubica mücadelesidirr…

  57. fernandoonun massayı geçişi beni bitrmişti.yanımda oturan arkadaşı bile dövdüm.bnm favorim

  58. kimitolga dedigin doğru ona lkafım yok zaten ama bu geçişin güzel oldugu gercegini deiştirmiyo oyle bir geçişi kimi ham a yapsa yine favorim o olurdu yane ben takım savunmaktan cok begendigimi söyledm sadece fikir neyse saygılar

  59. kimitolga kardeş dediğin doğru ama kesinlikle harika bir geçiş yapmış lewis

  60. hamilton kimiyi geçişi kiminn boyun agrısı yüznden oldu.start düzlüğnde aralarında 33 metre sanırm fark vardı.o geçişi tekrar izlersenz kiminn kafasına bakın.anlaşılıo

  61. NothingToSay avatarı

    kim hazırlamış bilmiyorum ama ben pek beğenmedim..sürenin nerdeyse tamamı alonso massa geçişine ayırılmış..iki sefer gösterilmiş her seferinde de yok şu kameradan yok bu kameradan derken tüm süre onlara haranmış nerdeyse..rosbergin,ve hamöiltonun en sonda gösterilen kısa gösterimleri de olmasa videonun adı alonso-massa olacadı herhalde:)) ama anlatan adam ne güzel anlatıyor öyle..tama bi paralellik içinde ses tonu..adam seviyo f1 i..heyecanlanıyo anlkatınca..keşke cnn de böle birini bulup ona anlattırsa.

  62. her biri seneye tat katan geçişler ancak benim favori geçişim italya ilk şikanda hamilton un raikkonen i geçişi

  63. emegi geçen herkesin ellerine saglık .çok güzel hazırlanmış.sezon öncesi motor sesi duymak,geçişleri hatırlamak güzel oldu .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir