2015 FIA WTCC Japonya Sıralamalar – Michelisz ve Honda Bu Sene İlk Kez Polede

yazar:

kategori:

WTCC’de 2015 sezonunun 9. ayak yarışlarının yapılacağı Motegi’deki sıralamalarda pole pozisyonu Norbert Michelisz’in oldu.

Macar pilot, Q2’de ilk sırayı elde edip Citröen dışı Q3’e kalan tek araç olarak dikkat çekmekle kalmayıp, Honda’nın kendi evinde bu sene Citröen’leri sıralamada geçen tek isim oldu. 2013 Japonya – Suzuka’dan sonra ilk kez polede olan Michelisz’i Citröen Total pilotları şampiyona lideri Jose Maria Lopez ve WRC efsanesi Sebastian Loeb izledi.

Mehdi Bennani, Sebastian Loeb Racing’in Citröen’i ile 4. olarak bu sezonki en iyi sıralama derecesini elde ederken ilk 5’i Çinli Ma Quing Hua tamamladı.

Castrol Honda pilotları, Honda’nın kendi evinde sıralama turlarında Q3’e kalmayı başaramadı. Gabriele Tarquini 6., Tiago Monteiro 8. sırada yer aldılar. Fabrika takımı Honda’ların arasında Yvan Muller yer aldı.

Nicky Catsburg ve Tom Chilton ilk 10’u tamamlamıştı fakat Chilton pist limitlerine uymayınca Q2’deki zamanı silinip 10. luktan 12. lüğe düştü ve Hugo Valente 10. sıraya çıktı. Valente, böylece 2. yarışa polede başlama hakkını kazandı.

Motegi’deki yarışlar yarın 08.00 ve 09.00’da koşulup Eurosport’tan canlı yayınlanacak.

Motegi WTCC Q


Yorumlar

“2015 FIA WTCC Japonya Sıralamalar – Michelisz ve Honda Bu Sene İlk Kez Polede” için bir yanıt

  1. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    bi de hondayı begenmiyorsunuz, adamlar çalışıyor vallahi helal olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir