Lotus, Monza’da Rakiplerinin Yardımı Sayesinde Kurtuldu

yazar:

kategori:

Lotus, Monza’da rakiplerinin yardımları sayesinde ayakta kalabildi.

Monza’da sıralama turları öncesi yağan yağmur Enstone merkezli ekibin lastik battaniyelerini ıslattı ve bu battaniyeler çalışamaz hale geldi.

Toro Rosso, Sauber ve Ferrari’den lastik battaniyler alan Lotus “Arkadaşlarımız bazı değiştirmelerde bize yardım etti. Onlar şampiyonluk yolunda doğrudan rakiplerimizdendi ama hiçbiri bir dakika bile tereddüt etmedi. Aksi halde sıralamalrda sadece üç set kullanabilirdik” dedi.

Ancak bu lastik battaniyleri Lotus’un sadece küçük sorunu.

Renault’nun satın almak için görüştüğü Lotus’un Singapur ve Japonya’da yarışmak için yeterli paraya sahip olmadığı iddia edildi.

Gastaldi “Herşey kontrol altında.” dedi.

Maldonado’nun sponsoru PDVSA’nın ödeme yapmadığı haberleri ise yalanlandı.

Gastaldi “Tüm sponsorlarımız ve ortaklarımız zamanında hatta vaktinde ödeme yaptı. Rakipklerimizin aksinda takımı daha verimli kullanmak adına gerekli olan herşeyi yaptık. Ancak para ile aynı hizada olmaya çok uzağız”

“Ekip olarak inanıyoruz, Formula 1’e inanıyoruz ve bu sezonun ötesinde de burada kalacağımıza inanıyoruz. Olumsuz söylentilere kulağımız tıkalı” dedi.


Yorumlar

“Lotus, Monza’da Rakiplerinin Yardımı Sayesinde Kurtuldu” için bir yanıt

  1. Yahu benim anlamadığım, aracın üzerinde bu kadar çok sponsor var-ki nerdeyse hepsi de kaliteli firmalar. Film tanıtımlarını F1de bu takım yapıyor, monacoda ünlüler padoğa geliyor vs. Bu kadar para akışının olduğu bir takım nasıl olur da parasız kalır anlamıyorum. Sauber’in durumunun da kötü olduğunu biliyoruz ama adamlar bir şekilde devam ediyorlar. Niyeyse sadece lotusun zar zor yarışabildiğini okuyoruz hep. Gelişime çok fazla yatırım mı yapıyorlar acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir