Heidfeld, McLaren Listesindeydi ve Hâlâ Listede

yazar:

kategori:

Michael Schumacher’in spora geri dönüş kararına kadar Heidfeld, Nico Rosberg’in takım arkadaşı olarak Mercedes GP adına yarışmayı umuyordu.

2000 senesinden bu yana 169 yarışta bulunan tecrübeli pilot, McLaren ve Sauber’in pilot dizilimlerini sonuçlandırmalarına kadar da bu takımlarla görüşme halindeydi ve şu anda Renault da, Kubica’nın yanında Petrov’u yarıştıracak gibi görünüyor.

Heidfeld için Mercedes GP’ye test pilotu olarak geçmenin son seçenek olduğu düşünülüyordu ama Martin Whitmarsh’ın açıklamakarı, McLAren’de de Alman pilota kapıların açılabileceğini işaret ediyor.

Auto Motor und Sport’a göre Mercedes GP’nin tanıtımına katılan Whitmarsh, ilk başlarda Heidfeld’in McLaren’de Hamilton’un takım arkadaşı olmak için adaylar arasında yer aldığını açıkladı.

Whitmarsh: “Nick’i ciddi bir şekilde düşünüyorduk ve Alman basınında onun o kadar da ilgi görmemesine şaşırıyoruz”

Pedro le Rosa’nın 2010 için Sauber ile anlaşması ile McLaren’in aracı MP4-25’i ilk defa Gary Paffett piste çıkarak.

Bununlanb rilikte Paffett, bu sene de Mercedes’in DTM takımında kalıyor. Yarış takviminin çakışmamasına rapmen 2010’da büyün yarışlara katılması beklenmiyor.

Bu arada Whitmarsh, Vodafone isim sponsorlu, Hamilton-Button ve Paffett pilot üçlüsü ile McLAren’in tamamıyla Britanyalı bir takım olarak göz önünde tutulmaması gerektiğini söyledi.

Whitmarsh: “Bu şekilde planlanmamıştı.”


Yorumlar

  1. buldunuz tabi boştaki iyi f1 pilotunu test pilotu olsunmuş.hiedfeld test pilotu olacak adammı.almasaydınız buttonu.alsaydınız hiedfeldi.hiedefeldin buttondan fazlası var eksiği yok.

  2. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    Heidfeld'İn f1den ayrılmasını istemem şahsen. bulduğu yere yapışsın bence. zaman daralıyor.

  3. McLaren'de Yarış Koltuguna Oturamadı Enazından Test Pilotu Olarak Gelsin.

  4. McLaren Lewis'e yardımcı bir 2. pilot almak düşüncesinde bulunsaydı, tercih Heidfeld olacaktı. Ki desteklediğim bir plandı bu. Ama Jenson oturdu koltuğa. Bu demek oluyor ki McLaren başka düşüncelerin peşinde.

    Pedro De La Rosa, test tecrübesi üst düzeyde bir pilot. Eğer yerine isim aranıyorsa bu Nick Heidfeld olmalıdır.

  5. araç muhtesem olmazsa nıck buttondan daha ıyı ıs cıkartabılrdı lewiste nıckte aractan maksımumu alan pılotlar ama jenson oyle degıl ama muhtesem bır aracı olursa mclarenın ozmn jenson cok ıse yarar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir