Schumacher, Basının Kışkırtıcı Soruları Karşısında Sakin

yazar:

kategori:

Medya etkinliği sırasında Schumacher’e, ‘Formula 1’e, şüphe uyandıran taktiklere dayanmadan da kazanabileceğini göstermek için mi döndün’ şeklinde bir soru yöneltildi.

Sakin ve alaycı bir şekilde Schumacher’in cevabı: “91 zafer, 7 şampiyonluk. Bunları sadece kötü yollarla kazanırsınız. Evet haklısınız. Şimdi kendimi kanıtlamam lazım”

Muhabirin, sorusunun sadece rakamlar değil bunları kazanma şekli ile ilgili olduğunu açıklaması sonrasında Schumacher: “Evet, biliyorum. Bunların hepsini, aynı sizin bana takınmaya çalıştığınız soru sormadaki üslubunuzla kazandım.”

 


Yorumlar

  1. 94 karaydı ya 95 00 01 02 03 04. 1990 sezonunda senna'nın da şampiyonluğu unutmaki kapkaradır. tekrar ediyorum hiçbir takım ama hiç bir takım ak kaşık değil gazozuna yarış yapmıyorlar.

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Demek lanetli 94 sezonunda 1 tur fark attı. Normal karşılıyorum o sezon olan herşeyi normal karşılayabilirim. Sezon boyunca teknik kuralları ihlal etmesine rağmen benetton takımının şampiyonluğu nasıl normal karşılanıyorsa. 91den beri arkadaşımın dediği gibi inanılmaz bir başarı 🙂 Sezonun her döneminde araçtan illegal birşeyler çıkıyor. Sportif kurallar bile ihlal edilmeye çalışıyor herşeye rağmen şampiyon olunuyor ve bununla övünülüyor.

    Flavio ve ekibini kutluyorum. Tabii sporun başına yeni geçen Max Mosley'i de unutmamak gerek.

    Benim için Alonso'nun 2008 Singapur galibiyetinden bir farkı yok o şampiyonluğun yada galibiyetlerin.

  3. david coulthardın kasıtlı olarak bu kazaya sebep olduğunu açıkladığını ilk defa duyuyorum.hata bendeydi demişdi diye anımsıyorum ama kasıtlı olarak yavaşladım ve bana çarpmasını sağladım tarzı bir açıklaması varmı?varsa birisi paylaşırsa sevinirim…

  4. iyide kimse alonso 2005 yılını hak etmedi demiyor fakat hak varsa aslında 2006 daha büyük hak edilmişlikti.1 motor sorunu ve 1 lastik sorunu yaşadı diyemı schumayer şampiyon olamadı 2006 yılında..kimi 2005 de san marino,nurburring ve hockeneimde yarışta lider giderken sorun yaşadı her 3 yarışıda alonso kazandı.fransa ingiltere ve italyada motor değişikliği nedeniyle 10 sıra geriden başladı yarışa.malezya ve monzada pitten çıktıktan hemen sonrakı turda yaşadığı 2 lastik sorunu ile tekrar pite girmesini anlatmaya gerek yok zaten.2006 yılında renonun yasaklanan kütle amartisörunun 2005 senesinın son 5-6 yarışında kullanıldığıda unutulmamalı..

  5. utku güneş avatarı

    arkadaslar hiç uğraşmayın :)oversteer ve diğerleri inanmış. her schumi haberinin altına salça oluyorlar. nası bi kompleksse 😀

  6. m-sc efsane
    sayılarla alakalı bir sorunun var sanırsam, alonso yarış dışı kaldığında 3. sıradaydı 5 değil… sıralama turlarında lastik patlattı, o lastik arka aero pakete zarar verdi, alonso zar zor zaman turuna yetişti, yinede hafif hasarlı aracıyla 5. sırayı kaptı… bunun üzerine gidip birde ceza aldı massayı engelledi diye, sanki massa ile yarışıyordu şampiyonluk için niye engelleyecekse !? 100 metre kuralını 1-2 metreden dolayı yürürlüğe soktular, üstelik dediğim gibi Alonso hızlı turuna yetişmeye çalışıyodu, yol verme gibi bir lüksü yoktu, yavaşlatma gibi bir düşüceside yoktu massanın, tam tersine adam tam gaz tur atmak için damalı byrak sallanmadan çizgiyi geçmeye çalışıyodu, sonuç mu, italyada ferrarinin evinde silinen sıralama derecesi ve 10. sıradan başlamak yarışa… kütle amortisörü olayı zaten tamamı ile rezillik… R26 kütle amortisörü sisteminin çok önemli yer taşıdığı bir araçtı, tur başına birden 0.3 saniye kaybedildi ve sezon ortası bunu telafi edecek test vs. de yoktu… aracın karakteristiği kullanımı ayarlar herşey değişti…Fia saolsun renaultu sfırdan başlattı, ama biz kazandık yine 🙂

  7. onur aybars arkadaşım 98deki belçikadaki çarpışmaya bağlamıyorum. peki david bu çarpışmayı niye yapmıştır. belçika gp ye gelene kadar mika77 schumacher 70 puandaydı. hakkinen yarış dışı kalmıştı. schumaher açık ara lider götürüyordu. kazanmaya çok yakındı taki david'in bilerek çarpmasına kadar. o kasıtlı çarpma olmasaydı schumacher 80 puana ulaşacak ve mika'yı geçecekti. ancak mclaren ve david ortaklığı buna engel olmak zorundaydı. 7 sezondur pilotlar şampiyonluğuna bu kadar yaklaşmamışlardı. schumacher kazanmış olsaydı lider olucak ve kalan yarışların seyri değişecekti. geçmişi değiştiremeyiz. ancak schumacher'e karalama yapan arkadaşlara bu lafım hiç bir takım ak kaşık değil bunu unutmayın. herkes şampiyon olmak ister. (mika'yı severim schumacher'in mika'yla dostluğu F1 öncesine dayanmaktadır.)

  8. jim clark fangio diyen arkadaşlara;
    jim clark 25 gp zaferi 33 pole 2 dünya şampiyonluğu
    fangio 24 gp zaferi 29 pole 5 dünya şampiyonluğu(dikkat edin 24 gp zaferi ve 5 dünya şampiyonluğu) 1950li dönemlerde F1 profesyonel değildi hiç bir yarışta aynı pilotları bir sonraki yarışta göremezdiniz parası olan bir sonraki yarışa katılabiliyordu yada kafası bozulan bir sonraki yarışa çıkmayabiliyordu. sezonda 7 veya 8 yarış oluyordu. fangio 2. pilota tur bindirmiştir ancak bir gp de 138-200 turlardan bahsediyoruz. günümüzde yada 94te schumacher'in yaptığı dönemlerde 200 tur atılsa heralde 3 tur bindirirdi. yani o dönemlerde zenginlerin amatör olarak başladığı hızlı ve eğlenceli yarışlar olarak anılırdı.alonso ve massa'nın 9.ve 10. sezonları yani kariyerlerinin yarısındalar. hamilton için bişey diyemiyorum daha erken, ancak günümüz pilotlarında schumacher yeteneğini göremiyorum. schumacher ilk tam sezonunda senna'yı pilotlar klasmanında geçmiş 1 sezonu 4. bitirmiş 3 sezonu 3.bitirmiş 3 sezonu 2. bitirmiş 7sezonu şampiyon bitirmiş. yani 15 tam sezonunda 1 sezon hariç hep ilk 3 içerisindeydi. işte bu yüzden herkes bu adamla karşılaştırılacak. 60 yıldır takip edilen imrenilen pilot olmaya devam edecektir…

  9. Schumacher müthiş cevap vermiş. Kıvrak zekasını kullanmış. Tebrikler.

    91den beri;

    Mikanın 1998'deki şampiyonluğunu nasıl Schumacher'in David'e çarpmasına bağlıyorsun? Anlattığın olay doğrudur. Yani David özellikle yavaşladığını belirtmiştir. Ama bu kaza olmasa da Mika şampiyon oluyordu. Mika sezonu Schumacher'in 14 puan önünde bitirmişti.

    Alonso'nun şampiyonluğu konusunda 2005'in hakkıyla 2006'nın ise Schumacher'in motor sorunuyla Alonso'ya bıraktığından bahsetmişsin. Sana şunu söyleyeyim; Alonso'nun 2005 ve 2006 şampiyonlukları da Lewis'in 2008 şampiyonluğu da sonuna kadar hakkıyla kazanılan şampiyonluklardır.

    2002'de Bay E'nin "Ferrari'yi satın aldık" açıklamasıyla birlikte yeni bir döneme girdik. Ortada olan ve hatta kokuşan bu kirli anlaşmayı McLaren ve Williams taraftarları hemen anlayabildi. Ne zamanki Alonso şampiyonluk yolunda Schumacher ile kapışmak zorunda kaldı işte o andan itibaren de Alonso ve Renault taraftarları gerçekle yüzleşti. Bizlerin bu durumu sürekli dillendirmesine karşın Ferrari ve Schumacher taraftarları bizlerin ne aptallığını bıraktı, ne salaklığını. Boş konuşmakla, çekememezlikle itham edildik. Ancak gel gör ki 2009'un başında patlak veren FIA – FOTA çekişmesinde neler çıktı neler. "Her sezon ekstradan 80 milyon dolar, teknik veto hakkı, ve diğer ekstra şeyler." Bunlar benim uydurmalarım değil Bay E'nin açıkladıkları. Max da illegal araçlarla ilgili bir kaç şey söyledi ama O da detay vermedi.

    Bana en çok dokunan da 'teknik veto hakkı'dır. Yani teknik düzenlemeler Ferrari'nin kontrolünden geçecek, Ferrari'nin işine gelen (başarıyla uygulayabileceği) teknik konu değişecek, işine gelmeyen (eline yüzüne bulaştıracağı) teknik konu ya değişmeyecek veya bambaşka bir şekilde (o da Ferrari'nin 'olur'undan sonra) değişecek. Ondan sonra yarış kazandığın zaman havalara uçacaksın. Taraftarları kandırmaya devam…

    2006'da R26'nın burnunda bulunan kütle amortisör 'havayla teması olmadığı halde' hareketli aerodinamik parça ilan edilip yasaklanacak, ondan sonra FIA ile Ferrari'nin hiç bir ilgisi olmayacak. Aynı parça 2005'de de R25'de vardı. Orada neden ses çıkarılmadı? Nedeni basit; 2005'de Ferrari'nin onayından geçip yasalaşan 'yarış boyunca tek lastik' kuralıyla Ferrari lastik tedarikçisi ve ajanı (1991'den beri izliyorsan bu mereti ne ajanlığı olduğunu çok iyi bilmen lazım) Bridgestone sayesinde şampiyonluktan çok uzak kalmıştı. (Ki hal böyle olunca 'maliyetleri düşürmek' maksadıyla getirilen saçma kural ertesi sezon kalkmıştı.) O sebeple FIA ses çıkarmaya gerek görmedi. Ama bir sezon sonra işler terse döndü.

    Ayrıca 2006'da Briatore'nin bir açıklaması vardı; "McLaren'le yarışırken sorun yoktur ama Ferrari'yle yarışırken sizinle uğraşırlar" demişti, muhakkak biliyorsundur da ben yine de hatırlatayım dedim.

    Yukarıda söylediklerim bağlamında şunu söyleyebiliyorum; 2006'da Alonso'nun ve 2008'de Lewis'in aldığı şampiyonluklar son 8 sezonda yani 'FIA'nın Ferrari'yi satın aldığı' yıl olan 2002'den beri alınan en değerli şampiyonluklardır.

    He şunu da söyleyeyim insanlar kin kustuğumu sanabilir; ben bu 2002'de yapılan anlaşmadan sonra iyice kıl kapmış olmalıyım ki McLaren-Honda'nın 5 sezonda 4 şampiyonluk almasına ihtiyatlı yaklaşmaya başladım.

    Dileğim temiz bir 2010 sezonu ama FIA'nın başındaki insandan tut pilotlara kadar, hatta 2007'de gördük mühendisine kadar rahat duracağı bir sezon olacağını sanmıyorum. Ama ne var, geç de olsa gerçekler ortaya çıkıyor.

  10. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    genel olarak arkadaşlardan 91den beri gibi dogru seyler yazılmış,destekliyorum

    schumachere karşı şeyler söyleyen insanlar için de 91 zaferi gösterebiliriz. 91 rakamına sürekli baka baka çekememezliği bi şekilde bırakabilirler hrld:)

    ama kesin bir şey şu dengesiz ve densiz bir anti-schumi muhabiri çıkıyor ve bu şekilde küstahca ve sadece bi aptalın sorabilecegi bi soru soruyor ve boş yere biz de tartışıyoruz diye düşünüyorum.
    diger muhabirlerin yerinde olsam soruyu sorana dönüp 'sen kimsin' diye bi sorardım.

  11. m-sc efsane avatarı

    tabi son yarış brezilyada yaşadığı sorunu unutmamak gerekir…

  12. m-sc efsane avatarı

    fernando ulaş yarışı önde götürürken 17 tur kala motor patlatmakla 5. sıradayken motor patlatmak arasında çok fark var.. monakoda schumiye verilen cezayı hala anlayabilmiş değilim. o datracık pistte son sıradan kalkıp 5. olan bir pilot neden böyle bir hileye başvursun.. son yarış değil bişey değil. sıralama turlarında en kötü ihhtimalle 2. sırayı alacaktı zaten.. monakoda ne kadar başarılı olduğunu herkes biliyor zaten..

  13. Ertan Akkaş avatarı

    91'den beri'nin ilk 2 yorumu fazlasıyla şey söylemiş. Daha fazla uzatmaya gerek yok bence… Bazı arkadaşların anlamak istememesi normal ama kurtuluşları yok maalesef. Bu bundan önce böyleydi şu anda böyle ve daha iyisi çıkana kadar hep böyle olacak. Kimse birbirini kandırmasın…

  14. utku güneş avatarı

    arkadasım puan farkını ben mi sisirmisim ac. bak. zaten schuminin basına gelince kendi hatası alo nun basına gelince sansızlık. monzada o hafta sonu alonsonun kazanmasıda imkansızdı tur zamanlarını hatırlıyorsan . kimse kendini kandırmasın. alonso ve biaotere kendileri demiştir zaten sampiyonluk sabah onları yakındı suan da bize diye. alonsonun. kütle amorsitötrüne de iyi kitlemişsin yawaslıgınızı. hemen bahanesi o oldu . zaten alonso da takım arkamda degil diyerek böle yapmadı mı?? 2006 da takım alonso nun arkasında degildi tabi 😀 xd

  15. deniz aydın avatarı

    mükemmel bi cevap vermiş yine….ama asıl cevabı bahreyn'de verecek…….

  16. adamım benim efsane olduğun kadar çok zekisin de.bu kendini bilmez muhabirde seni çekemeyenlerden.ağzının payını vermişsin.sen eze eze rakiplerini geçerken nerdeymiş o adam?uyanda balığa çıkalım deseydin.gerizekalı muhabir şimdi ağzımı bozdurcak.neyse sen böyle şeylere alışıksındır seni çekemeyen çok olur tabiki.sen efsanesin.

  17. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    TRF1 in bana yapmış olduğu davranışıda kınıyorum hiç hoş değildi tamamen taraflı davranış merak etmeyin onlardan yorum ve fikir özgürlüğü bekleyemezsiniz ancak anti-Schumicilik beklersiniz bunuda doğal karşılıyorum çünkü TRf1 in içindede Schumi'nin geçmişini bilmeyenelrde var nasıl öfke sendromu geçirip kusanlar gibi.

  18. yarışta schuminin lastik kesmesi kendi hatası bir kere… öte yandan 30 puanı çok güzel şişirmişsin, Fia desteği saolsun, kütle amortisörü birden bire sezon ortasında "illegal" ilan edilmeseydi, o zaman ben görürdüm fark 40 puan mı olurdu 30 puan mı olurdu… Schumacher macaristanda sorun yaşamadan öncede çok puan alamayacaktı zaten, Alonso macaristanda 11 puan kaybetmiştir, italyada 6 puan diyorsun fakat 95 metre yaklaştı diye, massa ile alakası yokken aldığı ceza ile tur zamanının silinmesini gözardı ediyosun… o olmasaydı zaten Alonso yarışı kazanabilecek hıza bile sahipti… O hafta sonu ibre michelindeydi, mclaren bile çok hızlıydı, ferrariye kafa tutmuşlardı… Geçmişi durmadan kurcalama taraftarı değilim, fakat 2006 için Alonso haketmedi, işte schumi şanssızdı, Alonso şansıyla kazandı diyenler bu işten hiç ama hiç anlamıyor demektir… Türkiyede güvenlik aracını bile schuminin şanssızlığı demişsin, e schumi önde olsaydı, olan massaya olurdu, schumi önde olamadı diye bu alonsonun şansı mıdır? o zaman çindede takım ve alonso yanlış karar verip lastk değiştirmeyle alakalı hata yaptılar, bu mantıkla bu da alonsonun şanssızlığı, niye, takımı ve kendisi yanlış karar verdi 😀 insanlar şansını kendi yaratır, Alonso 2006 yılında şampiyonluğu bileğinin hakkıyla, söke söke almıştır Schumacher ve Ferrariden…

  19. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    Brazil Interlagos 27 Mart 1994
    28 kayıt bulundu. İsim Takım Sıra Süre Notlar
    1 Michael Schumacher Benetton 1 1 hr 35:38.76 FL
    2 Damon Hill Williams 2 + 1 laps
    3 Jean Alesi Ferrari 3 + 1 laps
    4 Rubens Barrichello Jordan 4 + 1 laps
    5 Ukyo Katayama Tyrrell 5 + 2 laps
    6 Karl Wendlinger Sauber 6 + 2 laps
    7 Johnny Herbert Lotus 7 + 2 laps
    8 Pierluigi Martini Minardi 8 + 2 laps
    9 Erik Comas Larrousse 9 + 3 laps
    10 Pedro Lamy Lotus 10 + 3 laps
    11 Olivier Panis Ligier 11 + 3 laps
    12 David Brabham Simtek 12 + 4 laps
    13 Ayrton Senna da Silva Williams lap 55 Spun
    14 Eddie Irvine Jordan lap 34 Hit Verstappen
    15 Martin Brundle McLaren lap 34 Accident
    16 Jos Verstappen Benetton lap 34 Hit By Irvine
    17 Eric Bernard Ligier lap 33 Accident
    18 Christian Fittipaldi Arrows lap 21 Gearbox
    19 Mark Blundell Tyrrell lap 21 Accident
    20 Heinz-Harald Frentzen Sauber lap 15 Spun
    21 Mika Hakkinen McLaren lap 13 Electrical
    22 Michele Alboreto Minardi lap 7 Electrical
    23 Gerhard Berger Ferrari lap 5 Engine
    24 Gianni Morbidelli Arrows lap 5 Gearbox
    25 Olivier Beretta Larrousse lap 2 Collision With Gachot
    26 Bertrand Gachot Pacific lap 1 Hit By Beretta
    27 Paul Belmondo Pacific lap 0 DNQ
    28 Roland Ratzenberger Simtek lap 0 DNQ

  20. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Sayılarda ve istatisliklerde Schumacher 1 numara ve F1'in en iyisi.Ama yarışçı olarak en iyisi değil.Dersinizki öldüğünde bir numara olur (ölünce daha değerli olan pilotlar varmış bazı arkadaşlara göre) oda olmaz.Senna ile aynı kefeye koyan arkadaşlar Schumacher F1 'e girmeden önceki dönemleride araştırın biraz Senna'nın dönemini.Yada daha eskiye gidip efsanevi F1 yarışçılarını.Örnek vereyim Gilles Villeneuve'ün şampiyonluğu yoktur fakat gerçek bir f1 yarışçısıdır.Tüm zamanların en iyisidir.Bana göre başarılı F1 pilou vardır oda Schumacher'dir en iyisidir.Birde başarılı ve en iyi F1 yarışçıları vardır onlarda Jim Clark,Gilles Villeneuve,Fangio,Senna gibi insanlardır.Aradaki farkı anlayana tabi.Burada bilgi veren arkadaşlara teşekkür ediyorum fakat bilgi verirkende kendinizden birşeyler katıp abartmamak lazım….!!!!

  21. utku güneş avatarı

    91 den beri cok tesekkür ederim kardeşim. bunlrı birinin artık yazması gerekiyordu. fernando ulas 2006 sezonunda schuminn yasadıgı sanssızlıklarla alonsonunkileri bir karsılastır bakalım. alonsonun italyada 6 puana gitti schumiye karsı, ama schumin japonyada 10 puanı gitti ve alo 2 puan fazla aldı. yani 12 puan eder. son yarıs brazilyada sıralamalardaki yakıt pompası sorunu ve yarısta fisinin lastigi kesmesini sölemiorm. ayrıca macaristanda schumi 4 tur kala hidrolik arızası yasadı. turkiyede güvenlik aracı yüzünden pitte massayı bekledi ve muhtemel bir galibiyetten oldu alonso ya karsı 6 puan da orda kaybetti. sezonun ortasında 30 puan farkı son 2 yarısa kadar eritmesinide sayarsak düsün bakalım sampiyonluk kimin hakkıydı ?????

  22. Sir Jack B.

    Schumacher 1994 sezonunun ilk yarışı olan Brezilya Grand Prix'inde yarışı 2. olan Damon Hill'e tur dindirerek kazanıyor.

  23. ayrıca ,günümüz başarı vaadeden alonso, hamilton, vettel gibi pilotları şumiile kıyaslarken, sanki onların da şumi kadar f1 geçmişleri varmış gibi davranmak da objektiflikten uzak..nihayetinde, belki hamilton, alonso ya da vettel şumi kadar f1 de kaldıklarında ondan daha başarılı olurlar..bu zor, ama imkansız da değil

  24. Sir Jack B.  avatarı

    91den beri arkadaşım. Schumacher hangi yarışta 2.ye tur bindirmiş biraz araştırdım ama bulamadım. Ama bu konuda rekor Stewart ile beraber Hill'e aitmiş. İkiside 2.ye 2 tur bindirerek yarış kazanmışlar. Bunlar beniö için kıstas değil ama belki senin işine yarar.

    Öte yandan yazıların fazla taraflıca ve abartılmış bilgiler içeriyor. 91den beri yarışları seyrediyor olabilirsin ama sadece izlemek Formula1'i anlamak için yeterli değil.

  25. Ahmet DEMİR avatarı

    91'den beri yorumların süper… Ağzına sağlık…

  26. yarışlarını izleyebildiğim dönem için konuşmam gerekirse, şampiyon olduğu yıllarda zaten ferrari çok güçlüydü..onu zorlayabilecek bir takım arkadaşı da yoktu..bariçello bir kaç yarışta önüne geçtiyse de çoğu zaman takım tarafından engellendi..tabi, engellenmeseydi de, onunla başedebilecek bir yeteneği yoktu bariçellonun.2003te kimi ile mücadelesini kiminin tecrübesizliğiyle kazandı..alonsoya karşı kaybettiği zafer için de motor patlattığı yarışı sebep göstermek doğru değil..nihayetinde, aloso da o sezonda motor patlattı..2003 öncesindekileri bilmem ama 2006 mıydı,2005 mi, monako sıralama turlarında arabasını parkedip yolda kalmış izlenimi vermesini anımsıyorum.yani, şumi de, diğer bir çok pilotun yaptığı gibi hile sayılabilecek şeyler yaptı..ama en çok hangi pilot yaptı bunu..şuminin kazandığı bu başarıda yaptığı,yarış ahlakına uymayan şeyler ne ölçüde etkili oldu..bunlar tartışılır

  27. bence şumiye dair en objektif bilgileri onun hayranı olmayan ama aynı zamanda ondan nefret de etmeyen biri yazabilir.ben ne hayranıyım-saygı duymakla beraber- ne de nefret edeni..ama malesef benim de kendisi hakkındaki bilgilerim pek az..2003 de başladım f1 izlemeye

  28. ''91den beri''

    Agzına sağlık kardeşim. Daha söylenecek bir şey yok.

  29. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    91den beri arkdşm verdiğin bilgiler için tesekkür ederim . demiisnki 2006da suzukada acık ara önde giderken motoru patladı ve şampıyonluk alonsoya gitti pekii. monzada alonsonun motoru patladı bunu nie söylemiyosnuzki macaristanda lastik sorunu takamdılar 2009daki gibi.shumi sorunalr yaşadıysa alonsdoa yaşadı. 2005DE SONUNA KADAR HAKETTİĞİNİ SÖLEMİŞSİN ALONSO 2006DA DA HAKETTİ SONUNA KADAR ikiside şansızlıklar yasadı. alonsonunda motoru patladı

  30. m-sc efsane avatarı

    91 den beri arkadaşım eminim çoğumuz senin kadar uzun süreden beri f1 i takip etmiyoruz.. verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum..umarım bu bilgiler schumiye o gazeteci gibi yaklaşan arkadaşların fikrini değiştirir de buraya kıt bilgileriyle schumi aleyhtarı yorumlar yazmazlar.. at gözlüklerinden kurtulmak gerekiyor..herşey ortada..

  31. 95te monza ingilterede hill 2 kez kasıtlı schumacher'e arkadan vurarak yarış dışı bırakmıştır. formasyon turlarında önündeki pilotu geçen bir çok pilot olmuştur. kimse ak kaşık değildir. hepsi hırslı kazanmak istiyor. senna ölümünden önce federasyon ve F1 izleyicileri tarafından yaptığı sportmenlik dışı kazalar kasıtlı çarpmalarla istenmeyen adam ilan edilmişti. ama ne zaman o acı gün oldu. senna'nın yaptığı tüm kara lekeler haksız şampiyonluklar unutulsu. efsane ilan edildi. yani illa bu adamında ölmesimi gerekiyor. herkesi dize getirdi. provoke etmeye gerek yok kabullenmek tek çözüm…

  32. şüphe uyandıran taktiklerle elde etti bunları. bu adam o kadar kötü o kadar sıradanki kimsenin yapamadığını yaptı. 94 yılındaki o inanılmaz başarını bu sene inşallah tekrarlarsın o yılları(gerçek F1 yılları) kaçıranlara böyle bir şeyin olabileceğini mümkün olduğunu yeni nesil izleyicilere tekrar yaşatırsın inşallah.
    F1 tarihindeki tek inanılmaz başarıyımı merak ettiniz 1. pilotun 2.pilota tur bindirerek 1 tur önünde yarışı kazanması. başka haberde de tur bindirme konusunu açtım. başarı için kıstas değil dedi bazıları. başarı değilse en azından o pilotun performansını gösterir.böyle bir performansa yaklaşabilen dahi bir pilot yok. schumacher gözlerimizin pasını silecek inanıyorum

  33. burak bocek avatarı

    Zaten zamanında yarışlardan diskalifiye cezasıda bolca almıştır Michael.94 ve 95 sezonlarına göz atmanız yeterli.Bazen aracında bir parça bazen yarışta yaptığı bir hareketten dolayı.Öyle ki formasyon turunda Hilli geçtiği için bile ceza aldı.Evet yani prosedür Michael içinde eşit işledi.Tabiki bazı hareketler herkesin gözüne battı ancak o muhabir saysaymış ya kaç tane böyle yarış sayacak.Her zaman kollandı,şike yaptı değil mi Schumi?Çok iyi cevap vermiş bence ne diyecekti:"Konuşmama hakkı mı kullanmak istiyorum" demesi mi gerekiyordu?Burası mahkememi Allah aşkına!Basının karşısındasın sana soru soruyor sende kibarca ağzının payını vericeksin.Herkes biliyorsa say 91 zaferden şüpheli olanları arta kalanları sana hediyemiz olsun o zaman.92 Belçika ile başlıoyuruz haydi

  34. bu 20. sezonum olucak. mansell prost senna schumacher'li dönemi izleyebildim ne mutlu bana.(gerçek F1 yılları) 1991 sezonunda spa pistinde jordan takımında boşalan koltuğa geçen schumacher daha önce hiç bilmediği pisti tanımak için sıralama turlarından önce bisikletle 1 tur attı ve ardından aracıyla 7. en iyi turu yaptı 11yıllık tecrübeye sahip takım arkadaşı cesaris ancak 11. olabilmişti.hazırlık turu atıp araca ve piste alışma gibi şansı olmadı. düşünün ilk kez direk pilot koltuğuna oturuyorsunuz ve 7. oluyorsunuz. işte bu adam o sezon 6 yarışa katıldı. tam olarak ilk sezonunu 1992 yılında yaşadı. ilk çaylak sezonunu 53 puanla 3. sırada hemde ayrton senna'nın önünde bitirdi(aynı sezon senna'ya turda bindirdi ilk sezonunda yapıyor bunları.). prost senna mansell 3lüsünün olduğu bir yarışı kazandı. günümüze uyalarsak düşününki 1998-2000 sezonunda schumacher hakkinen gibi pilotları adrian sutil, sebastien buemi, sebastien bourdais ayarında pilotlar geçecek. schumacher 15sezon boyunca mansell senna hill villeneuve hakkinen gibi pilotlara 1 kez geçilmiş kalan sezonları silip süpürmüş hep ilk 3te yer almıştır. bakınız hangi pilot F1 e biraz hareketlilik getirse schumacher ile kıyaslanır.hill villeneuve hakkinen(98 hakkinen'in şampiyonluğunda coulthard schumacher'e çarparak yarış dışı bırakmış ve hakkinen'in şampiyonluğuna yardım ettiğini açıklamıştır ve 2005 yılında schumacher'den geçte olsa özür dilemiştir.) sadece 1 sezon karşı koyabildiler. bir ara montoya çok agresif sürüş stiliyle fairplay dışı schumacher'e defalarca çarparak dikkatleri üzerine çekmiştir ancak bunun üzerine çıkamayacağını anladığı için nascar serisine geçmiştir. alonso 2005 yılını hakederek kazanmıştır. ancak 2006 yılı schumacher'in suzuka'da açık ara lider götürürken motor sorunu sonunda şampiyonluğu alonsoya bırakmıştır. bu durum bile F1 camiasını heyecanlandırmıştır. çünkü bu adam öyle böyle bir adam değildir F1 kurallarını rekorlarını herşeyi allak bullak ederek monoton hale getirmiştir. bu duruma reklam gelirleri bilet gelirleri tv gelirleri bakımından dur demek gerekiyordu. yeni bir heyecan yeni bir soluk gerekiyordu.gelirler düşüyordu bu adam F1 tarihindeki tüm dengeleri ve heyecanı bitirmişti.2001 yılından itibaren köklü değişikliklere gitti federasyon schumacher'i durdurabilmek için. sonunda küstürdüler adamı. ve nihayet 3 sene sonra tekrar çok sevdiği işine geri döndü. heyecan gerekli ancak bu schumacher'i baltalayarak olacak iş değil. yetenekli gençlerin ondan birşeyler öğrenmesiyle olabilir. bir sürü pilot saydım hepsi 1sezonluk yada 2 sezonluk heyecan yaratmıştır. ve hemen schumacher'le kıyaslanmıştır.bakınız bu adam 91 sezonundan bu yana F1 de ve hala onu konuşuyoruz . bu onun nasıl biri olduğunu zaten anlatıyor. schumacher'i kimseyle kıyaslamayın çünkü o yarıştığı dönemlerdeki herkesi geçti. o yüzden çok sevdiği işine geri döndü. o heyecanı tekrar yaşamak istiyor. bende podyumdayken onun ilk gp zaferindeki gibi heyecanla zıplamasını bekliyorum. o şampiyon doğmuş. yeni F1 izleyen arkadaşlardan rica ediyorum biraz geçmişe dönüp bu adamın kariyerini yarışlarını hatalarını başarılarını azmini heyecanını istikrarını araştırıp bulsunlar takdir etsinler. o zaman anlayacak ve hak vereceklerdir. ne fangio ne mansell ne prost ne senna ne hakkinen ne alonso ne hamilton ne raikkonen onun gibisi şu ana kadar gelmedi. gelirse hep birlikte izleyip takdir ederiz… ne zamanki yarışı 1. götüren pilot 2. sıradaki pilota tur bindirir. ozaman F1de bişeyler olmaya başlıyor yeni bir schumacher'e yeni bir rakip var derim. bu da nerdenmi çıktı? 1994 yılında schumacher bunu yaptı. pistler yeni adayların merakla bekliyor olacağım…

  35. fairplay dışı hareketi 97 jerez villeneuve çarpışmasıdır. bununda bedelini zaten puanları silinerek ödemiştir. ne senna ne hill ne coulthard ne mclaren sütten çıkmış ak kaşık değildir. bu adam ölmediği için 15 sezonda inanılmaz işler yaptığı için senna efsanesini geçtiği için antischumacher'ciler tarafından sevilmez. en azından takdir edin saygı duyun daha iyisi gelene kadar F1 tarihinin en iyisi bu adamdır…

  36. prost'a 2 kez çarparak şampiyon olan senna gibi, aynı senna 2 kez schumacher'in kendisini geçtiğini görünce viraja yaış çizgisinin dışından kayarak kasıtlı çarptığı gibi, 94teki çarpışmanın intikamını almaya çalışan hill gibi, 98te coulthard'ın sağanak yağmur altında tur yerken bilerek yarış çizgisinde yavaşlayarak schumacherle çarpıştı gibi(2005te basın açıklaması yaptı; şampiyon olamayacağım belli olmuştu schumacher şampiyonluğa gidiyordu takım arkadaşıma yardım etmek zorundaydım bu yüzden schumacher'in önünde yavaşladım diyerek özür dilemiştir) şampiyonluklar kazanmıştır…

  37. Msc nin cevap vermesine gerek yoktu bence zaten muhabir soru sormamış,herkesin bildiğini kibarca söylemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir