Rossi: Ağlamak İstiyorum!

yazar:

kategori:

Rossi, Misano’da galibiyet ve podyumu kaçırdıktan sonra çok üzgün.

Yağmurlu geçen ilk bölümün ardından pistin kurumaya başlamasıyla sıralamalar oldukça karıştı. Yağmurlu bölümde Yamaha’ların biraz gerisinde kalan Marquez, kuru zemin lastiklerine daha erken geçince büyük avantaj sağladı.

Kuru zemin lastiklerine dönüşte en büyük şoku Yamaha sürücüleri yaşadılar. Diğer sürücülerin tur başına 8-9 sn daha hızlı olmasına rağmen oldukça geç tepki Rossi ise avantajını kaybederek ancak 5. olabildi.

İtalyan pilot “Bugün farklı bir sonuç umuyorduk. Özellikle Misano’da böyle bir sonuç utanç verici. Kuru zeminde çok güçlüydük ama ıslak zeminde herşey değişti”

“Yarış başlarda kötü değildi. Yağmur lastiğine geçtim ve hızımı korudum. Jorge ve Marc ile mücadele edebildim”

“Pist kurumaya başladı ve yeniden motoru değiştirmem gerekiyordu. Bu zor bir karardı. Risk almadan doğru kararı vermeliydim. Çünkü Jorge ile şampiyonluk mücadelesi veriyorduk”

“Daha erken pite gelsem daha iyi bir sonuç alırdım. Ama bu riskliydi. Aslında iki tur önce pite girecektim ama start düzlüğünde yağmur yağıyordu ve yağışın durmadığını düşündüm. Yeniden başlıyor gibiydi. Sonuç daha kötü olabilirdi. Jorge arkamdaydı ve “devam etmeliyim” dedim. Ancak bu yanlış karardı. İki turda tonla saniye kaybettik”

“Yeniden kuru lastiklere geçtim ve beşinci oldum. Ağlamak istiyorum! Kuru ve ıslak zeminde iyi bir potansiyele sahiptik. İyi bir sonuç bekliyordum”

“Özellikle risk alsaydık belki kazanabilirdik. Veya podyumda olabilirdik. Ama bu riskli olurdu ve üçüncülük için beşinciliği de kaybedebilirdik”

“Önümde bitiren insanlara bakarsam Marc çok hızlıydı. Doğru anda doğru kararları verdi. Örneğin Smith ikinci bitirdi ve çok iyi bir strateji seçti. Redding ise kumar oynadı. Doğru kararı verdi”

“Jorge yarış dışı kaldı ve 11 puan daha fark açıldı. Bu çok önemli. Bu şampiyonluk yolunda iyi bir sonuç” dedi.


Yorumlar

“Rossi: Ağlamak İstiyorum!” için bir yanıt

  1. Bende ağlamak istiyorum! avatarı
    Bende ağlamak istiyorum!

    Tempon çok iyiydi doctor. Marquez ile aynı anda motor değiştirsen şampanyayı sen patlatıyordun. Lorenzo ile bir nevi inatlaşman 14 puana mal oldu. Sen yaşayan efsanesin. 10. Şampiyonluğa az kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir