Takımlar Yeni Lastik Kuralı Konusunda Anlaştı

yazar:

kategori:

2010 sezonunda yakıt ikmalinin yasaklanması ile yarış stratejileri için zaten büyük bir değişiklik ortaya çıkmıştı. Bu yeni kuralla takımların sıralama stratejisi de etkilenecek gibi görünüyor.

Karar henüz onaylanmış olmasa da kaynaklara göre geçen haftaki Sportif Çalışma Grubu toplantısında yeni düzenleme konusunda anlaşmaya varıldı.

Takımların çoğunun sıralamalarda son seansta kalan pilotların o senasta en hızlı turu attıkları lastiklerle yarışa başlaması konusundaki kural değişikliği için olumlu oy kullandığı söylendi.

Bu kural, takımların yarış performansını arttırabilmek için son seansta daha yavaş ancak daha istikrarlı olan lastikle piste çıkmasına neden olacak. Ancak takımlar pol pozisyonunu elde etmek için hızlı olan lastiği seçerek yarış performansını da riske atabilirler. Takımlar bu düzenleme ile stratejilerin çok farklı şekilleneceğini ve yarışmalara zevk katacağını söylüyorlar.

Onaylanan bu kuralın gelecek hafta Dünya Motor Sporları Konseyi Toplantısında Formula 1 Komisyonu tarafından oylanması gerekiyor.


Yorumlar

  1. Korhan Savran avatarı
    Korhan Savran

    Formula 1 takımları gelecek sezon pol pozisyonunu kazanan pilotun cumartesi günü son kullandıkları lastikle pazar günü yarışa başlaması konusundaki strateji üzerinde anlaşmaya vardı.

    Bu başlığı şaka olsun diye yazdınız herhalde trf1 ????

  2. bence konseyin lastik seçimi yakıt ikmali vs. bunları artık bırakması gerekiyor 80lerdeki 90lardaki heyecanlı yarışlar niye yok diye söyleniyor çoğunluk. olmaz her yıl gelen saçma sapan kurallarla olmayacakta. pilotların gerçek hızlarını görmek istiyorsak adrenalin hız geçişler ataklar görmek istiyorsak bırakın sıralama turlarında boş depoyla istediği lastikle 1saat içerisinde 12 tur hakkı verin tekrar. satranca çevirdiler F1'i. senna prost schumi hill hakkinen çekişmelerini istiyorum nedir bu kurallar yığını askeriyemi

  3. gerçekten sezonun kritik kararı olabilir aksi halde ne strateji ne birşey görürüz hızlı araç basar gider

  4. kaan kaanhan avatarı

    bakalım uygulamada nasıl durumlar ortaya çıkacak.

  5. MagicAlonso avatarı

    Çok harika bir karar benzer stratejilerle yarışmalarını engelleyecek ve bu yakıt ikmali yasağına rağmen farklı pit stop strtatejileri görmemizi sağlayacak güzel bir karar olmuş

  6. Kesinlikle bu çok isabetli bir karar olacak, zaten yeni kurallarla birlikte stratejinin önemi azalmıştı ve pole pozisyonu alan araç muhtemelen en güçlü araç olacağı için yarışlar sıkıcı olabilirdi.Bu yeni öneri kabul edilmesi durumunda tekrar yarış stratejisinin önemi ortaya çıkacak ve bizi keyifli yarışlar bekleyecek.

  7. böyle daha iyi oldu bence, strateji tamamen etkisiz hale gelecekti aksi durumda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir