Massa: Artık Ferrari’de Mutlu Olamazdım

Felipe Massa, Ferrari’den ayrılarak Williams’a geçtiği için pişmanlık duymuyor.

2006 yılında Ferrari’de yarışmaya başlayan Brezilyalı pilot, 2013 yılında Williams’a geçmiş ve adeta yeniden doğmuştu.

Ferrari günlerini değerlendiren Massa “Doğru zamanda doğru şeyi yaptım. Artık bir değişikliğin zamanı gelmişti”

“Monza’da bana gösterilen sevgi Ferrari ile hikayemin ne kadar güzel olduğunu gösterdi. Kendimi yeniden önemli hissettim” dedi.

Massa, Alonso geldikten sonra kendisi için işlerin değiştiğini söylüyor.

Massa “Başlarda da herşey iyiydi. Ancak Alonso geldikten sonra işler değişti. Etrafıma baktım ve aniden ayrıntılar üzerinde herhangi bir uğraş sergilenmediğini gördüm. Bizim sporumuzda ayrıntıların önemi büyüktür”

“Eğer yeterli gücünüz varsa bunu değiştirebilirsiniz. Ancak takım elindeki gücü kaybetmişti”

“En basitinden artık önemli hissetmiyordum. Sadece çevremdeki insanlar ile göz teması kurmam bile bunun için yeterliydi. Artık orada mutlu olamazdım”

“Fernando da o dönemde kendisini sorguladı. Çünkü ortada büyük bir sorun vardı”

“Pek çok kez daha nazik olmam gerektiğini düşündüm. Sert ve bencil olmamalıydım.”

“Pek çok şey başıma geldi. Schumacher gibi bir efsane, Bianchi gibi altın bir çocuk ile arkadaş oldum.”

“Ancak son iki veya üç dönemde son takım arkadaşıma yol vermek zorunda kaldım. Adatletsizlik ve hayatımın en kötü zamanlarını yaşadım. Ama çok şey kazandım ve herşeyden zevk aldım”

“Sık sık düştüm ama her seferinde ayağa kaldım. Hiçbirşeyi değiştirmedim. Her zaman Felipe yani kendim oldum. Zorluklar yaşadım ve bunları aştım. Bir adam ve iyi bir baba oldum” dedi.


Yorumlar

“Massa: Artık Ferrari’de Mutlu Olamazdım” için 30 yanıt

  1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Massa Suzuka 2006ta Schumıye ve Brazilya 2007 de Kimi ye yol verdiğinde bu tur acıklamları beklerdik senden !!!

    1. 2006 Suzuka: Schumacher şampiyona lideri. 2007 Brezilya: Raikkonen kazanırsa şampiyon olacak. 2010 Almanya: Alonso kazandı ve ancak şampiyonada beşinciliğe çıkabildi. Bence birisine galibiyet için, diğerlerine şampiyonluk için yol verdi. Ayrıca 2006 Suzuka’da Massa’ya Schumacher’e yol ver denilmedi, Schumacher ikinci turda açık şekilde geçti Massa’yı.

    2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Massa Alonso’ya da aynı yardımı yaptı Brezilya’da, şu Vettel’in ilk tur spin atıp son sıraya düştüğü yarışta. Yardımın gerektiği yerler var ama aptalca gelen takım emirleri de var.

  2. Nazmi Duman avatarı

    Alonsonun rakiplerinin yarışlarını mahvetmekle görevlendirildiğini söylememiş, onuda emekli olunca söyler herhalde.

  3. 1 kez yol verdi ancak her yarista vermis edasinda.takim arkadasinin yari puanini ben topladim sanki.

    1. Nazmi Duman avatarı

      Ayne bende katılıyorum, o yarışta alonso bu arkadaştan daha hızlıydı, yol vermese alonso atak yapıp geçerdi zaten. Alonsoya yol verdikten sonra onun temposuna ayak uyduramadı zaten. Bir kerede benzer şekilde baricello şumi’ye yol vermişti, anlata anlata bitiremedi.

  4. Aslında anlattıkları yeni bir şey değil. Schumacher zamanında da benzerleri olmuştu. ‘its in the contract’ mevzusunu bilen bilir.

    İyi bir pilot alıp diğerini de yarış içi test pilotu ve bariyer olarak kullanmak Ferrari’nin yıllardır yaptığı şey. Tek yapamadıkları dönem, takıma hero olarak gelen pilotun eski ikinci pilotla aynı ayarda çıktığı hüsranı zamanlarıydı. Bunun dışında hep uyguladılar. Montezemolo ikinci gelişinde Raikkonen için ‘onun rolü belli’ demişti. Daha ne desin ki?

    1. Kimi ile Massa’yı nasıl aynı kategoride değerlendiriyorsun gerçekten çok zorlama.Kimi hiçbir zaman Ferrari’de birinci pilot olmadı, Kimi’nin performansı ile alakalı birşey değil bu, birinci dönemde Massa ikinci adam olmadı hatta takım bazen Massa’nın üzerine daha çok düştü.Kimi’nin tarzı Ferrari’ye ters, şampiyon olduğunda bile Ferrari ile bütünleşen ateşli pilot algısını yaratamadı.Çünkü; Kimi böyle bir insan değil..

      Kimi ile Massa arasındaki klas farkını hız farkını anlamak istersen gayet kolay anlayabilirsin ancak tutturmuşsun Kimi şöyle Kimi böyle diye.

      Ferrari, pilot mukayesesi için özellikle iki takım arkadaşı arasındaki farkın mukayese edileceği son yerdir.İki takım arkadaşını karşılaştırabileceğin tek yer Mclaren’dir.

      1. Adamın 14-15 yıllık kariyeri var. Hala doğru düzgün karşılaştırma yapabileceğimiz bir takım arkadaşı bulamadık. Vay arkadaş!

      2. Raikkonen ile Massa’yı birlikte 2.5 sezon izledik. Yarıştan yarışa küçük farklar olsa da hiçbir zaman bir Schumacher-Irvine, Hamilton-Kovalainen veya Alonso-Massa farkı olmadı. Takım da pilotlardan birini kayırdığına dair işaretler göstermedi.

        Ferrari’nin bahsettiğin tek pilot politikasını epeydir ben de eleştiriyorum, okuyorsundur. Ancak bana göre 2007 ve 2008’de bu politikayı uygulayabilecek göstergeler yoktu. Sezon sonunda birisi şampiyonluğa yarışırken ancak birşeyler yapılabildi. Daha önce gördüğümüz net sınırlar yoktu.

        1. Bunun performans ile ilgisi yok, bir pilotun diğer pilotu ezebilmesi için diğer pilotun takım tarafından dolaylı yoldan engellenmesi yeterli.Ferrari Şumi’nin Massa’ya kadar bütün takım arkadaşlarını ikinci pilot statüsünde yarıştırmış, bu Alonso geldiğinde de devam etmiştir.

          Massa sıralama hızı olarak ilk 5 pilot içindedir, ancak yariş performansı Kimi’nin çok gerisindedir.Bunun örnekleri çokça vardır.2007 deki en büyük handikapı Kiminin Massadan hep daha ağır çıkmasıydı sıralamalara.Bazen ağır olmasına rağmen Kimi Massanin önünde olurdu ve Massa hafif olmasına rağmen Kiminin yarış temposuna ayak uyduramazdi.Aslında gayet net bildiğin yarışları açıp göz gezdirebilirsin.

          1. Ferrari’de Schumacher ve Alonso dönemlerinde olanlar dediğin gibi. Ancak Raikkonen-Massa olayında bunun olmadığını düşünüyorum. Pilotlardan herhangi birisi fark atıp gidebilecek durumda olsaydı bu olabilirdi, ama olmadı. Artılarını sayarsak bence Raikkonen Massa’dan bir adım öndedir, önde de olmalıdır zaten, ama çok fark yok.

  5. Ardı ardına gelen açıklamalar sanırım Ferrari’ye Alonso’nun yarardan çok zarar getirdiğine dair inanç oluşturmuştur herkeste. Ne demiş atalar, ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

  6. Anlaşıldı ki suç takımda, içerde ki mühendislerde değilmiş bozuk psikolojinin sansasyonel idarenin yamalak psikolojisini, ruhunu çekmişler. Takım idaresi oturmuş, hisseler transferinin kabul ediliş simgesi oturmuş, patronlar kendilerine göre arttıkları temizlemişler, bunalttıkları yolda benliklerini oturtmuş, kafalarında ki gelecek planlarına itaat ettirmişler velhasıl fiat babası para nasyonunu, kafasını halletmiş herşey yine eskisi gibi ufaktan iyi olmaya başlamış. 🙂 Buradan görünen budur… Bu kafalarında ki oturtulmuşluk zamanla çökertir mi onu da vakit aktıkça göreceğiz.
    Başlık sözlerle ilgili görünmüyor ama Sebastian geldiğinde de işler değişti her iyi adam geldiğinde değişir. ne, ne yönde değişiyor o önemli. Olan bir taraftan Fernandonun hayallerine oldu. Devrik zamanlarda benim diyen değil abilik yapabilenler kazanır yalnız. İleri zamanlarda da benim diyemeyenler kendinden çok kaybeder, yanında kine kendi payından kulvar açar.
    Bir diğer anlaşılan nokta ki korunabilseydi, idare edilebilseydi şayet Felipe, bugün Kimi den daha iyi bir pozisyon da olacağı. Gridde görünen hal ortada tabi bunu geçmiş zaman da bilmek mümkün olmuyor. İsimlere aldanma çok oluyor popüler dünyada, idarecilerde.

  7. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    İnceyi benim gibi herkes görmüştür,umarım..

  8. Demek ki Felipe, Fernando’nun F1 kariyerinin bittiğini Ferrari’ye gelince anlamış. Tuhaf.

  9. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    madem işler değişti acacaktın agzını aga Fernando Mclarende aradığı ortamı bulamadı cektı gitti sen 2. pilotluğu sectin tavrını koysaydın bastan sızlanma sımdı vur abalıya yapıyor herkes ne Alonsoymuş be herkesin kuyruk acısı var

  10. yine çok içten konuşmuş. ne kimseyi kırmış, ne kimseye sataşmış, ne de kötü tarafları öne çıkarıp güzel zamanları yok saymış.. ne hissettiyse samimiyetle söylemiş. helal olsun. iyisiyle kötüsüyle bir dönem kapandı ve ben de bir massa fanı olarak yeni dönemden ve yeni massa’dan çok memnunum 🙂

    aşağıda habire eski jenerasyon pilotları pist dışına çıkarıp gençlerin önünü açmaya çalışan arkadaşa da naçizane tavsiyem, geriye kalan 4 emektar f1 pilotunu izleyebiliyor olmanın büyük mutluluğu ve ayrıcalığını izlemeyi boş verip çocuk çombalak dolu gp2 ya da gp3’te takılmasıdır. ha, kesmedi derse karting Jr. serisi de iyi gidebilir.

  11. Demek ki Massa’nın kendi olmak anlayışı, haksızlıklara boyun eğmek, takım arkdaşına yol vermek vs. vs. şeklinde uzayıp gitmesi demek..

    Bırak şu F1’de genç insanlara yol açılsın…Belki senin meşgul ettiğin koltuğa gelenelr senden daha cesur olabilirler…

    1. katılıyorum. o jenerasyonu artık F1den gönderelim. Massa, Alonso, Button, Raikkonen… genç insanlara yol açılsın diye bu isimlerin hepsini gönderelim…

      1. Abdullah Çelik, sadece Massa özelinde yazılan bir mesajı nasıl olupta çevirip “Alonso, Button, Raikkonen… genç insanlara yol açılsın diye bu isimlerin hepsini gönderelim…” şeklinde bir anlama döndürebildin şaşırdım…

        1. Her defasında genç pilotlara yer açılması gerektğinden bahsediyorsan bunu sadece Massa değil aynı jenerasyonun tüm pilotları yapmalı.

          Massa niçin gitsin? Alonso’dan, Button’dan, Raikkonen’den daha mı kötü? Takım arkadaşından daha mı kötü? Daha kötü sürüş mü yapıyor? Maddi anlamda takımına katkısı olmuyor mu? Taraftarlar tarafından sevilmiyor mu? Gitmesi için sizin nedeniniz nedir?

          1. Her defasında genç pilotlara yer açılsın diye bir genelleme yazmadım bunu Massa özelinde en azından bırakırsa yerine genç bir gelecek vadeden veya F1’de yarışan iyi bir pilot gelir diye yazdım..Senin yaptığın gibi konuyu çevirip genel olarak “tüm eski pilotlar bıraksın gençler gelsin gibi bir manaya çekilecek” bir mesaj atmadım…Yazdığım şeyleri genelleme yaparak cevap vermezsen sevinirim..

            Senin açından demek ki Massa pilot olarak Alonso, Button, Raikonen seviyesinde, bence bu seviyede değil..!

            Şu anki takım arkadaşı Botas’dan biten 2014 sezonunda 52 puan gerisinde tamamladı.Genç bir pilot Botas’a senin Alonso,Button ve Raikonen ile kıyasladığın Massa geçildi…üstelik iyi bir araç kullanıyorken..

            Maddi anlamda Botas’dan fazla takıma ne faydası olduğu tartışılır..

            En önemlisi Ferrari gibi bir takımda 8 sezon yarışıpta takım arkadaşlarına karşı hep 2. pilotluk yapan ve bunu kabullenen verilen bütün haksız takım emirlerine gıkını çıkarmayan ve bunu raporatajında da yazmışsınız adaletsizliklere karşı kafasını eğip yoluna devam eden bunlara karşı mücadele etmeyen bir pilottan bahsediyorsak ve bu pilot Ferrari’deki ilk birkaç senesini anlarım takıma adaptasyon para kazanma hırsı vs vs.. için yappmış olsun fakat artık 7 sülalene yetecek parayı kazandıktan sonra bile takımda hiçbir haksızlığa karşı gelmeden devam eden bir pilotsa ve bu Massa oluyor, artık yerini birilerine bırakmalıdır derim..

            En azından ben iyi kötü 4 madde yazdm (daha çokta yazılabilir) senin yaptığın gibi Massa özelinde yazdığım bir mesajı farklı bir tarafa çevirip “Massa, Alonso, Button, Raikkonen… genç insanlara yol açılsın diye bu isimlerin hepsini gönderelim…” gibi alakası olmayan bir cevap yazmadım…

            1. Genç pilotlara yol açması için zaten sadece Massa konusunda sürekli bu tarz yorumlar yaptığınız için duruma vurgu yapmak istedim. Amacınız genç pilotlara yol açılması ise Massa dışında aynı jenerasyonun diğer isimleri de sporu bırakmalı. Ancak amacın sadece Massa’ya laf çakmak olduğu açık.

              Doğrudur Massa özellikle Alonso döneminde Ferrari’de şamar oğlanına döndü. Buna kimse bir şey diyemez. Yukarıda da az çok bunlara değinmiş eleman.

              Massa ya da takip ettiğimiz spordaki elemanların hiç birisi babamın oğlu değil. Kendimce doğru gördüğüm şeyler hakkında ara sıra yorum yapıyorum.

              Massa haberi altında her yorumunuz bu şekilde olunca buna bir cevap yazmak istedim. Bu adam sizin için niye bu kadar sıkıntı yaratıyor onu anlamadım. 2008’de yaşadığı talihsizlikler olmasa şu anda en azından bir şampiyonluğu olacaktı. Spora girdiğinden beri hep eleştirildi. Kimi eski şampiyonlar aynı çizgide 2. kez gidemez, istikrarı yok dedi vs vs… Herkes eleştirdi. İyi yanı hiç olmadı mübareğin. Dediğim gibi 2008’de yaşadığı şanssızlıklar olmasa bu eleman şampiyon olacaktı. 2006’da Schumacher varken yarışlar kazandı. 2007’de yarışlar kazandı ve takım oyunculuğu ile Ferrari’ye son şampiyonluğunu kazandırmada etkili oldu. O sene yardımcı olmasaydı (Son yarışta yol vermesi) bugün Ferrari’den bahsederken son şampiyonluğunu 11 sene önce alan takım diyor olacaktık… 2008’de bir önceki sene şampiyon olan takım arkadaşını geçti. 2009’da aynı şekilde ilerlerken ölümle burun buruna geldiği kazayı yaptı. O korkunç kazaya rağmen yılmadı Formula 1’e geri döndü. 2010’dan itibaren ise kendisi için psikolojik anlamda çöküş dönemi başladı. Herkes onun yavaşlamasında kazanın etkisinin olduğunu söylüyordu ancak resmen psikolojik olarak çökmüştü. Yukarıda zaten neler yaşadığına açıklık getirmiş…

              Öldü denilen Massa geçen sene adeta küllerinden doğdu. Geçen sene 52 puan fark yemesini, kendisi kontrolünde olmayan kazaları hesaba katmadan dile getirmişsiniz. Peki ya bu sene geride kalan 12 yarışta sıralamalarda ve yarışta takım arkadaşını adil bir şekilde geride bırakmayı başaran gocaman Massa’dan niye bahsetmiyorsunuz? Son 2 senede genç Bottas, Massa’dan bariz bir şekilde iyi performans mı gösteriyor? Massa pole pozisyonunu kazanırken pohpohlanan genç yetenek Bottas niye kazanamadı? Monza’da aynı genç Bottas niye takım arkadaşını geçerek podyuma çıkamadı? Bu eleman bu kadar kötüydü de niye Silverstone’da geçemedi genç olan takım arkadaşı Bottas? Massa Bottas’a geçildi de sizin bahsettiğiniz diğer isimler Alonso, Raikkonen, Button geçilmedi mi? Diyelim ki araç performansları farklıydı… Bu isimler içerisinde Raikkonen takım arkadaşından kaç yüz fark yedi?

              2007’de takım arkadaşına yol verip şampiyonluğu kazandıran Massa, 2010’da kendisine küfür edilircesine 2010 Almanya’da takım emri yedi. Ferrari o sene şampiyonluğu Alonso’nun Petrov’u geçememesi nedeniyle değil de Massa’nın yol vermemesi nedeniyle kaybetseydi Massa çok mu iyi bir iş yapmış olurdu?

              Ya da Formula 1’in en karakterli pilotlarından görülen Mark Webber, Red Bull’un kendisine yaptığı her türlü çirkefliğe rağmen, ön kanadının alınıp Vettel’in aracına takılmasına rağmen yıllarca Red Bull’la anlaşma yenilemesi sonucu aynı şeyi söylediniz mi?

              Daha bir çok örnek verilebilir ancak demek istediğim noktayı anlamışsınızdır diye umut ediyorum.

              Ferrari’de 8 sene yarışması olayına gelince; Alonso gibi bir yetenek 5 sene yarıştı ve şampiyon olamadan ayrıldı. Bu onu kötü pilot mu yaptı?

              Karizmatik bir pilot değil eyvallah. Belki bir Alonso, Hamilton değil eyvallah. Ancak gridde her pilotun 1 numara olma, yıldız olma şansı var mı? Ferrari’deki son senelerine bakarak ayrılsa deseniz % 100 haklı olurdunuz ancak adam yeni takımı Williams’ta beklenenin çok daha fazlasını vermiş… takımına kazandığı puanlarla şampiyonada 3.lük getirmiş ve kendisiyle birlikte takıma çeşitli sponsorlar getirmiş, pole kazanmış, podyumlara çıkmış bir pilot için acımasız eleştiri yapıyorsanız birileri çıkıp sizin de bu yorumunuzu eleştirir.

              Aslında siteye bir kere dahi teşekkür etmeyen bunun karşısında sürekli açığını bulup olumsuz eleştiri yöneltme gibi huyu olan bir kişinin bunları yazmasına şaşırmamak lazım.

              1. Sırasıyla, yazdığın mesaja paragraf bazında;

                Attığım mesaj genç pilotlara yol açılmasını amaçlayan bir mesaj değildi..Hep belirttiğim gibi Massa özelinde bir mesajdı..

                Massa sadece Alonso döneminde değil Schumacher dönemindede takımında göz ardı edilen bir pilottu..Yani sadece Alonso döneminde değil…
                Kendince doğru gördüğün şeyler hakkında yorum yapman doğal zaten..

                Massa mesajıma bir cevap yazmak istemenizde doğal..Bu adamın benim için sıkıntı yaratmasının esas nedenini bir önceki mesajda yaklaşık 4 maddelik kısmın, 4. Maddesinde sıkıntı yaratan ana olayını kısaca yazdım.. Berbat bir pilot hiçbir zaman demedim aksine fark yaratacak bir duruma sahipken kendi kişiliğini ortaya koyamamasından mütevellit hep aynı durumlara düşmüş bir pilottur..2008 yılında Massa’nın 2 yarış dışı kalmışlığı rakibininde 1 yarış dışı kalması ve her iki şampiyonluğa oynayan pilotunda 2008 sezonunda yaşadığı çeşitli talihsizlikler mevcut..

                2006’da Schumacher varken yarışlar kazandı zaten pistteki en iyi 4 araçtan birine sahipti ve kazandığı yarışlarda takım arkadaşı 2. sırada yani arkasında bitirmedi eğer takım arkadaşı yarışın son turlarında 2. Sırada olsa yarış sonunda talimatla ne olacağını hepimiz biliyoruz.Takım arkadaşına yol verecekti ve buna hiçbir tepkisi olmayacaktı..2007’de takımı Ferrari’ye yeni katılan takım arkadaşı Raikonnen şampiyon oldu, Massa sezonu 4. bitirebildi..2008’de evet takım arkadaşını sonunda geçebildi…2009’da kazaya kadar zaten yarışlarda ve puan durumunda iyi gitmiyordu..2010 ve sonrasında zaten Ferrari araç olarak iyi bir durumda değildi Massa psikolojisi iyi olsada bir şey değişmezdi..2013 senesine kadar Ferrari’de devam etti hiçbir baskı olmadan üzerinde, çünkü kimse ondan bir şey beklemiyordu neredeyse…
                Öldü denilen Massa demişsin, katılmıyorum. (Bu senin Alonso, Button, Raikonnen ile kıyasladığın Pilot nasıl öldü deniyorsa..) 2014 sezonunda Williams’a geçti ve F1’de tam sezon olarak sadece 1 sezon geçirmiş pilot Valteri Bottas’ın 52 puan gerisinde kaldı.(Hep şansızlıklardan bahsedilir, ama Massa’nın Raikonen’i geçtiği sene Raikonnen’in yaşadığı şansızlıklardan hiç bahsetmemişsiniz)..2015 sezonu bitmemiş (tamamlanmamış) bir sezon ve önceki mesajımda özellikle 2014 sezonu için “biten” sezon tabirini kullanmamın sebebi buydu..Burada, Raikonnen’in geçildiği pilot Alonso ve Alonso Ferrari’de takımdayken Raikonnen geri döndü ve gelelim asıl meseleye Raikonnen, Massa gibi her denilene kafasını eğip her türlü haksızlığı kabullenen bir pilottan bahsetmiyoruz..

                2007’de Takım arkadaşına şampiyonluk şansı yok iken son yarışta yol vermesinden doğal ne olabilir her pilot o durumda hemen hemen aynı şeyi yapar..Zaten şimdi geldik asıl meseleye Massa hakkında 2010 yılında sezonun 11. Yarışında senin söylediğin tabiri kullanmayacağım sezonun bitmesine 9 yarış kala böyle bir emri 5 yıldır Ferrari’de yarışan bir pilot olarak kabul ediyorsan {Alonso, Button, Raikonnen ayarındaydı senin görüşüne göre} zaten benim Massa’yı ana eleştirdiğim kişiliğine geliyor mesele çünkü bu emri yerine getirip yolu veriyor bunun sebebi zaten böyle emirleri daha öncede kolaylıkla hiç gocunmadan yerine getirmiş bir pilottan bahsediyoruz o sebeble bu tür emirler Massa için problem edilecek konular değil.(!) 2010 sezonu sonunda Alonso şampiyonluğu kaybetseydi 9 yarış önceki durum ya konuşulmazdı ya da bir iki laf edilip geçilirdi..
                Mark Webber’inde başına haksızlıklar gelmiş olabilir fakat Mark hala takımdayken çıkıp bu durumların çoğunda konuştu. Webber,yarışalarda takım arkadaşına mücadele etmeden sırasını neredeyse hiç vermedi..Massa gibi sus pus oturup takımdan ayrıldıktan sonra konuşmadı..Ve Webber baktı ki takımda sorunları çözemiyor bir süre sonra eyvallah deyip Red Bull’u bıraktı..Massa ile Webber’i bu konuda karşılaştırmak abesle iştigal olur..

                Ferrari’de 8 sene yarışması durumu zaten olayın patlak verdiği nokta…Ben Ferrari’de Massa 8 yıl çalıştı bir şampiyonluk bile yaşamadı diye eleştiri getirmedim…Ben 8 yıl Ferrari gibi büyük bir takımda yarışıp yeri gelince ben çok iyi pilotum diye geçineceksin fakat hadi diyelim ilk sene takıma alışma senesi olsun daha sonraki 7 senede 7 sulalene yetecek parayı kazandıktan sonra bile bu 7 sene içerisinde her türlü haksızlığa karşı gelmeyeceksin, her sana haksız olarak verilen emri tıpış tıpış yerine getireceksin her arkandan gelene yol vereceksin. Bu durumlara sesin soluğun takımdayken çıkmayacak ondan sonra dediğim gibi ben aslında çok iyi pilottum ama bana adil davranmadılar vs vs.. deyip o takımda 8 yıl geçireceksin..Hadi gel buradan yak..

                Karizmatik pilot olup olmaması önemli değil, önemli olan bir yarışçının ortaya koyması gereken karakter özelliklerini ortaya koymaması ama demeçlerinde dünyanın sayılı pilotları havasında takılması…Hamilton’ı eleştirirsin eleştirmezsin orası seyredenlerin fikridir ama Hamilton dediğin pilot F1’e geldiği ilk sene yanında ki 2 dünya şampiyonu olmuş takım arkadaşına dişini gösterdi ve şampiyonluk yolunda birebir kapıştı oldu olamadı ayrı mesele ama yarışçı karakterini çaylakken ortaya koydu ama bu kumaş ve karakter onda vardı..Noldu bir sene sonra sonunda şampiyon oldu olamayabilirdide ama tavrı ortadaydı..Massa, Williams’ta bekleneni vermiş diyorsun zaten takım 2014 senesinde en iyi motoru kullanan 2014 senesinde güçlü pozisyonda olan bir takımdı…

                İkide bir siteye bir teşekkür bile etmeyen diyip duruyorsunuz.Siz hep teşekkür bekleyerek mi iş yapıyorsunuz devamlı sizi pohohlamamızmı gerekiyor.Zaten bu siteye girip yorum yaparak bu siteye katkı sağlıyoruz ve farklı beğendiğimiz bir yazı olduğu zaman bunu belirtiyoruz.Her seferinde teşekkür mü edelim.. Bunun yanında siteye getirdiğim eleştiri sayısı farklı konular için bir elin parmaklarını geçmez ve olmayan bir şeyimi eleştirmişim, ama bu kadar bile eleştiriye katlanamıyor iseniz eleştiri ve yorum üzerine çalışan bir F1 sitesi işletmek oldukça zor olacaktır…
                Bir de bir F1 konusu üzerine bir tartışma yaşanıyorken konudan alakasız olarak “Aslında siteye bir kere dahi teşekkür etmeyen bunun karşısında sürekli açığını bulup olumsuz eleştiri yöneltme gibi huyu olan bir kişinin bunları yazmasına şaşırmamak lazım.” yazarak konuyu bir acitasyona çevirmeye çalışarak bu konu üzerine bir puan kazanırım hesabı yapmak hoş olmamış..

    2. Gelen gençler çok mu iyi sanki. Emin ol şu an Alonso, Button, Vettel, Hamilton, Raikkonen, Massa gibi popüler pilotlar olmasa izleyici sayısı yarı yarıya düşer.

      1. Çok doğru söylemişsin onların kalitesinde çaylak gelmedi son dönemlerde buna paralı pilotun etkisi çok galiba

      2. Katılıyorum. Genç çaylaklar ve tecrübelilerin mücadelesinde aradaki olgunluk farkı ortaya çıkıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir