Mercedes’in Motor Güncellemesi 0.3 Saniye Kazandırmış

yazar:

kategori:

Lotus’tan Alan Perman’ye göre Mercedes’in yeni motoru eskiye oranla 0.3 saniye daha iyi.

Mercedes Monza’ya sürpriz şekilde tüm motor gelişim haklarını kullanarak gelmiş ve Hamilton yarışı 25 saniye farkla kazanmıştı.

Horner yaptığı açıklamada yeni motorun korkutucu olduğunu dile getirdi.

Lotus’tan Permane “Monza güncellemelerinin 0.3 saniye kazandırdığını duydum. Emin değilim. Ancak böyle bir kazancı herkes ister. Fakat bu konuyu Mercedes ile görüşmedik” dedi.


Yorumlar

“Mercedes’in Motor Güncellemesi 0.3 Saniye Kazandırmış” için 4 yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bence iyi bir gelişim 0.3 sn çünkü motorun daha fazla beygir üreteceğini zannetmiyorum bir yere kadar ama şu devir kesici ve yakıt akışı konusunda bir sınırlandırma olmasa en azından en kötüsü limiti 100kg’dan 110kg yapsalar çok daha süper olur..12000 devir çevirecek deniliyordu 2014 öncesi sonra 15000 yaptılar hatta raikkonen dalga geçmişti 12000 devir nedir diye ama değişen bişey olmadı ha öyle ha böyle 12000 devir çok az bence yakıt akışı limitini arttırsalar Mercedes farkı çok daha fazla açacaktır..Neyse bu motoru test ediyorlar yani seneye için fikir veriyor AMG departmanına..Motor gücünün ön plana çıktığı pistte 0.3sn kazanıyorsa bence iyi bir değer çünkü dümdüz tam gaz gidiyor araç nerden kazanacak 0.3sn’yi çekiş belki biraz iyileşmiştir yada hızlanma dahada iyileşmiştir yada son hız artmıştır..Bence diğer pistlerde bu fark dahada hissedilebilir eğer sürülebilirliği etkilediyse

  2. Monza’ya göre 0.3 saniye ise çok değil. Pist neredeyse komple tam gaz geçiliyor, motorun en belirgin olduğu pist. Tüm gelişim haklarını kullanıp Monza’da 0.3 saniye kazandılarsa yazık etmişler derim.

    1. Üreticilerin güncelleme puanlarını sezon sonlarına saklamalarının çok önemli bir sebebi var.

      Motor sürekli olarak geliştiriliyor ve Mercedes’in 2016’da kullanacağı motor şu an bir test masasında ter döküyor. 2016’da kullanılabilecek gelişim puanları ve değişebilecek parçalar sınırlı olduğu için önümüzdeki sezonun motoruna ait parçaları bu seneki motorlar üzerine yerleştiriyorlar.

      Mesela; takım önümüzdeki sezon MGU-K zımbırtısını değiştirecek diyelim. Parçanın değişmesi için gereken puan 2016 gelişim puanlarından düşülecek. Ancak bu parça değişince montaj yerleri de değişecek ve yeni bir motor bloğuna ihtiyaçları olacak. Bu sene bu tür uyumluluk değişimlerini yapıyor olmalılar. Yani sezon sonunda gelen güncelleme aslında bugün için değil, sonraki sezon için geliyor. Bugün performans sağlamak zorunda değil.

  3. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Haber doğruysa motorlar dondurulmadan Ferrarinin bu gelişime cevabı olmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir