Renault, Red Bull ile Anlaşmasını Feshetmeye Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Renault patronu Carlos Ghons, Red Bull şirketinin tutumu nedeniyle motor anlaşmasını feshetmeye yakın olduklarını açıkladı.

Autocar’a konuşan Ghosn “Seçenekleri analiz ediyoruz. Onlara söylediğimiz şey açık ‘Motor sağlayıcısı olarak bize güvenmeyin’. Eğer motor sağlayacısı olarak kalırsanız, kazandığınız zaman bir sorun yoktur. Ama kaybettiğiniz zaman eleştirilirsiniz”

“Geleceğimizi detaylı şekilde analiz ediyoruz. Ya ayrılacağız ya da kendi takımımızı kuracağız. Henüz net bir karar vermedik” dedi.

Red Bull’un davranışlarının adil olup olmadığı hakkında konuşan Ghosn “Bu bence sportmenlik ile alakalı bir soru ve adil değil. Ekip ile birlikte kazanır ve birlikte kaybedersiniz. Sportmenlik budur. Yine kazanır ve yine beraber kaybedersiniz” dedi.


Yorumlar

“Renault, Red Bull ile Anlaşmasını Feshetmeye Hazırlanıyor” için 14 yanıt

  1. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    haydi hayırlı tıraşlar, renault ne güzelde söylemiş bize güvenmeyin diye.

    Biz bi haltı beceremiyoruz, sayenizde güçsüz motorumuzla 4 sene kazandık reklam yaptık, fakat şimdi o kadar berbat bir motorumuz var ki, bu güç farkını sizin şasiniz bile kapatamıyor demiş 😉

    ayrıca güçlü motor nedir bilmeyen, güç denilince olaya tamamen fransız kalan renault için bu farkı kapatmakta imkansız. Kendi takımını kurup puan mücadelesinde takılırlar. Bi yere kadar red bull şasisinin ekmeğini yemek. Meşrubatçılara helal olsun iyi tokat attılar renault’a, adamları ortada bıraktılar. Şimdi liseli tribine girmişler biz bırakıyoruz diye. Zaten adamlar size çoktan vurdu tekmeyi 😀

    1. Renault redbull olmadan da şampiyonluklar kazanmış bir takim. Ayrıca 12 gelişim hakkını özellikle kullanmadilar redbull un tavırları yüzünden. Kendi takımlarını alınca gorecez neler yapıyorlar. Redbull büyük yanlış yaptı.

  2. Redbull’un büyük bir hata yaptığını düşünüyorum, cezasını çekeceklerdir. Sabır gösterip Renault ile iyi geçinmeleri lazımdı.

  3. CAN sparrow avatarı

    《》 Louis RENAULT LEGEND >>RENAULT F1 Team First RACING FORMULA 1 car Since 1976 <3
    《》RENAULT GROUP 《》
    NISSAN ( Infiniti), DACIA, LADA (auto waz), SAMSUNG MOTORS (SM), MAHINDRA MOTORS, MERCEDES %15

  4. Onlara söylediğimiz şey açık ‘Motor sağlayıcısı olarak bize güvenmeyin’.

    Bu kafayla ayrılmalarına şaşırılmamalı.

    1. Bu bir taktik , Renault takım olarak f1 olacak

      1. Olabilir. Daha önce de bir arkadaş burada RedBull’a sözleştirmeyi fesettirmek için kasten motor güncellemesi haklarını kullanmadıklarını söylemişti.

      2. CAN sparrow avatarı

        《》 Louis RENAULT LEGEND >>RENAULT F1 Team First RACING FORMULA 1 car Since 1976 <3
        《》RENAULT GROUP 《》
        NISSAN ( Infiniti), DACIA, LADA (auto waz), SAMSUNG MOTORS (SM), MAHINDRA MOTORS, MERCEDES %15

      3. CAN sparrow avatarı

        《》 >>> RENAULT F1 Team >>> 《》 First FORMULA 1 racing car 1976… 《》Louis RENAULT LEGENG 1890 <3

        1. her yorumunuzda aynı şeyleri yazmaktan bıkmadınız mı

  5. Ne kadar çok uzadı bu iş Lotus Red Bull Renault ne yapacak muhtemelen pilot piyasasının erken belli olmasından dolayı primi buradan yapmaya çalışıyorlar

  6. Acaba sözleşmede taraflardan birinin diğerini kötülemesi sonucunda tazminatsız fesh maddesi var mı?

    1. Böyle saçma bir madde koyacaklarını hiç sanmıyorum 😀 Ben sana küfür etsem sen bana vurur musun yoksa arkadaşlığımızı bitirelim mi dersin? 😀

      1. Red Bull da, Renault da F1’de spor olsun diye durmuyor. Reklam ve marka değeri peşindeler. Hal böyle olunca bu marka değerini etkileyecek şeyleri de engellemeye çalışacaklarını düşünüyorum. Halk ve basın önünde çalışanların sözleşmelerinde bu tür maddeler vazgeçilmezdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir