"Mercedes, Rosberg'i Geleceğin Şampiyonu Yapmayı Amaçlıyor"

yazar:

kategori:

Schumacher’in takım arkadaşları yanında ön planda olması nedeniyle Alman pilotun spora dönüşünün açıklanmasından bu yana Mercedes GP’de Rosberg’e karşı kollanıp kollanmayacağı sürekli sorgulandı.

Brawn, Rosberg’in ikinci pilot olarak değerlendirilmeyeceğinin altında tekrar çizdi ve Mercedes’in genç Alman pilottan gelecekte bir şampiyon yaratma niyetinde olduğunu açıkladı.

Brawn: “İlk olarak Nico ile anlaşma imzaladık ve onunla uzun yıllar adına anlaşmaya çalıştık. İki sene önce onunla güçlü görüşmelerimiz oldu”

“Nico’yu harika bir yetenek olarak görüyoruz ama tamamlanması ve olgunlaşması gerekiyor. Henüz bir yarış kazanamadı ama çok yaklaşmıştı. Michael ile arasında muhteşem bir ortaklık olacağını düşünüyorum. Birlikte iyi çalışırlar ve Michael’in, Bico’nun kariyerinin gelişmesine yardım edeceğini düşünüyorum.”

“Michael, emeklilikten çıktı ama onun bir zaman geldiğinde durması gerektiğini kabul etmeliyiz. Ondan sorna da Nico gelecek.”

“Birbirlerini yenmek için en zorllu şekilde mücadele etmeliler ama tabi ki bu, doğru ruh ve doğru yaklaşımla olmalı. Ardından ikisi de muazzam fayda sağlayacaklar. Bunu ben ilginç bir eşleşme olarak görüyorum ve Nico’nun, bunun bir parçası olmasından da memnunum”

Brawn, Benetton ve Ferrari’de birlikte çalıştıkları Schumacher’in kollanmayacağını yineledi.

Brawn: “Herşeyden önce hiç bir zaman Michael’in egemen olmasını istemedim. Michael egemendü çünkü o en iyisiydi. Onun egemen olmasını sağlayan bir yapı hiç olmadı. En hızlı ve en istikrarlı pilot olduğu için egemendi. Bu yüzden sezonun nasıl geliştiğini görmemiz gerekcek.”

“Bir takımı tek bir pilotun domine etmesi iyi değildir. Çünkü bu, diğer pilotun olması gerektiği gibi performans gösteremediği anlamına geliyor. Michael’in egemen olmasını istemiyorum. Her ikisinin de çok güçlü bir şekilde rekabet etmesini  ve her ikisinin de yarışlar kazanmasını istiyorum”

Ross Brawn, tek bir pilotun şampiyonluk şansı kalması durumunda işlerin değişeceğini ekledi.

“Sonuçta şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. Kararımız, şampiyonluk için bir pilotun daha fazla desteklenmesi haline değişebilir ama bu durum ortaya çıkmadan böyle bir şey olmayacak.”

“O zamana kadar tamamıyla açık bir rekabet olacak ve bir pilotun, diğerine egemen olmasını istemiyorum”


Yorumlar

  1. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    anti-Schumicilere sesleniyorum
    Alonso'nun bir zamanlar yaptığı bir hareket vardı eliyle LAK-LAK-LAK-LAK :))

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Farklı yorumlanabilecek açıklamalar geliyor sürekli. Herhalde sezon başlayana kadar yada belki de bitene kadar bir şeye kanaat getiremeyeceğiz.

    Mercedes’in şuna karar vermesi gerekiyor. Rosberg’in geleceğin şampiyonu mu yoksa süper star mı olmasını istiyor. Eğer geleceğin şampiyonu yapacağız derlerse ve Schumacher’in gölgesinde bırakılırsa Massa gibi şampiyon olabilecek ama büyük bir kesim tarafından star olarak kabul edilmeyen bir pilot olacaktır. Yok hayır Schumacher ile mücadele etmesine izin verilirse ve bunu başarabilirse Hamilton gibi bir süper star olacaktır. Brawn’ın da dediği gibi Schumacher’in pili bir nokta da bitecek. Rosberg’i de göz önünde bulundururlarsa geleceğe yatırım yapmış olurlar.

    Ben şahsen Hamilton’dan bir eksiği olduğunu düşünmüyorum. Williams’da geçen seneler biraz harcandı diyebilirim biraz da tecrübe oldu. Geçen sene istikrarlı olsa da büyük işler başaramadı bunda kendi payı da var takımında. Eksikleri olduğu doğrudur kazanmayı öğrenmesi gerekir bunu da şans verilirse bu sene halleder diye düşünüyorum. Vettel gibi gözümüze sokulan ama geçen sene birçok hata yaparak şampiyonluk mücadelesi veren birinden bir gömlek üstün olduğunu düşünüyorum. Ancak bu gömlekler sabit boyda değil 😀 zamanla herkes gömlek boyunu büyültebilir. Vettel’in geçen sene ki hatalarını tekrarlamayacağını umuyorum. Hamilton’a bakarsak şampiyon olduğu sene o da birçok hata yapmıştı. Bu birazda pilotun psikolojisi ile alakalı olabilir.

    Mercedes’in eğer yarış kazanabilecek bir aracı varsa ve Schumacher-Rosberg arasında bir rekabet ortamı oluşursa bu rekabet Alonso-Massa yada Hamilton-Button mücadelesini gölgede bırakabilir. Bu rekabette doğru yönetilebilirse bu Mercedes’in yararına olur. Ben üç takım da ki mücadeleyi de sabırsızlıkla bekliyorum tabii olacaksa 🙂

  3. ross a göre schumi gidene kadar nicoya şampiyonluk yok.bu adam yine bildiğinimi okuyacak.haug ,ross brawnı durduracak gibi konuşuyor ama.yok durdurmazsa bu brawnı yoksa bir zamanlar ferrari gibi mercedesinde karizması çizilecek insanlar mercedesten soğuyacak.f1 den soğuyacak.temiz f1 isteyen f1 severler yollayın maillerinizi mercedes gp ye.fia ya fotaya hepsine

  4. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    ben hep rosberg lewis kimi schumi olur diyordum ancak yinede schumi rosberg lewis button ve alonso massa kadroları heyecan verici.

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Ben Mercedes' in burada yanlış yaptığını düşünüyorum.Öğretmen-öğrenci ilişkisi planlanıyor zannedersem.Ama bence öğrenci Heildfeld olmalıydı.

  6. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Jet Man senin DNA' yapında bir bozukluk olduğunu düşünüyorum senin.

  7. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    he jetman öyle oldu.
    haug:bak la bi
    ross:benmi?
    haug:he la bu adamlar aynı malzemeyi alacak
    ross:nie la schumi eski?
    haug:yok ben öle diom yoksa küseriz
    ross:tamam eşit.
    jetman: :)))

  8. Yavuz Balcı avatarı

    haug kim ross Brawn a aba altından sopa göstermek kim.satar kalan 25 lik payıda alın ne haliniz varsa görün der ondan sonrada yıldız söner.hazır takıma konduğunun farkındadır Mercedes.ayrıca ross karaktersizse böyle biriyle ortak olan birileri ne olur ?

    baştan böyle konuşmasıda bence yerinde. genç bir pilot olan rosbergin hevesini kırmak ve baştan olumsuz bir hava oluşturmak istemiyorlardır.

  9. jet man birader senin ilkokul seviyesi yorumlarını okudukça ilkokul günlerim aklıma geliyor o günler bizde senin gibi tartışıyorduk formula 1 i. Şumi hakkinene bi koydu arabasıyla hakkineni uçurdu sonra dewam etti veya şuminin arabası 500 yapıyo olum sizinkini geçer bizimki falan:)))

  10. mert merter avatarı

    Gelecegin sampiyonu yani bu senenin olmadigi kesin 1 . pilot summi bu durumda :)) Brawn hic degismemis ayni kafa ayni kafa..
    lütfen yayinlansin sanki kasten yayinlanmiyor gibime geliyor yorumlarim .

  11. mert merter avatarı

    Gelecegin sampiyonu yani bu senenin olmadigi kesin 1 . pilot summi bu durumda :)) Brawn hic degismemis ayni kafa ayni kafa..
    lütfen yayinlansin sanki kasten yayinlanmiyor gibime geliyor yorumlarim .

  12. mert merter avatarı

    Gelecegin sampiyonu yani bu senenin olmadigi kesin 1 . pilot summi bu durumda :)) Brawn hic degismemis ayni kafa ayni kafa..

  13. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Rosberg 1 numara değil, onun Vettel gibi olabilmesi için bile önce kendini göstermesi gerekiyor.Williams taki konumu önemsiz

  14. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    2006 daki Massa ya ve şimdiki Massa ya bakın.buna Schumi etkisi deniyor.Rosberg te bundan yararlanırsa 27-28 yaşında şampiyonluk adaylarından olur.

  15. jet man komiksin :))

  16. aysel cildaş sen merak etme ross brawn denen bu karaktersiz adam norbert haug amcadan sıkıyı yedi haug amca ona aba altından sopayı gösterdi. öyle bi şey yapsında bak ne oluyor.ross brawna

  17. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    Ross Brawn in,Aysel Cildaş out hehe :))

  18. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    one-Schumi-and-F1-lover senin gibi düşüncesi olmayan fikir üretemeyen kendisi gibi düşünmeyen insanları kabullenemeyen hayatı sadece fanatizm üzerine kurulu hoşgörüsüz insanlar sadece hakaret etmeyi ve kabalığı bilirler,bunu son cümlen bir kez daha gösteriyor.

  19. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    Aysel Cİldaş sen bir kere eleştirmek için eleştiriyorsun kısaca SHUT UP!!!

  20. Vallaha bu haber bencede biraz tescil gibi oldu..Ross brawn gibi bi dahi nası bu kadar çelişkili bi konuşma yapmış şaşırdım doğrusu..

    Hem diyor ki takım da 1 numara yok sonrada Rosberg'in öğrenmesi gereken şeyler var diyor ve ardından bunu söylüyor : Birbirlerini yenmek için en zorllu şekilde mücadele etmeliler ama tabi ki bu, doğru ruh ve doğru yaklaşımla olmalı. Yani Schumacher'in nası kazandığını görüp fayda sağlıyacaksa o zaman Schumacher'in nası şampion olduğu görüp te fayda sağlıyacak diyorsa bu adam gerçekten Schumi 1nci pilot değilmiş yani maşallah !

    Ayrıca yaptığı açıklamada Schumi'nin domine etmesinin kötü olacağından bahsetmiş ve o durumda diğer pilotla ilgili bi yanlışın ortada olduğunu söylemiş .. E be adam o zaman niye barichello'yu yıllarca Ferrari'de tuttun bak 5 yıl boyunca Schumi'nin domine ettiğini diğer pilot ta bi hata olduğunu göremedin mi ?!

    Anlaşılan bunlar Barcihello gibi bi şampiyon pilot çıkaracaklarsa yandın Rosberg hadi geçmiş olsun ..

  21. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    one-Schumi-and-F1-lover arkadaşım Rosbergin ikinci pilot olacağını önceden görüp savunmak neden seni rahatsız ediyor anlamıyorum.F1de pilotlar arasında ayrımcılık yaparsınız ya da yapmazsınız iki durumunda getirileri olduğu gibi götürüleride vardır.Ben ayrımcılık yapılmamasını savunanlardanım ama bunun kesin doğru birşey olduğunuda iddia etmiyorum benim doğrumdur bu.Benim hoşlanmadığım şey Ross Brawnın Rosbergle Schumacherin eşit hızda olması durumunda Schumacheri birinci pilot yapacakken bizde birinci pilot yok herkes eşit gibi yapmacık,samimiyet yoksunu,laf olsun diye açıklamalar yapmasıdır.Bugünkü Brawnın bu açıklamasını okuyup biraz anlayan herkes bu açıklamalardan Schumacherin birinci pilot olarak düşünüldüğünü sezona bu şekilde başlanacağını çok kolay görebilir.

  22. Yanlış bir strateji değil. Hem Alman, hem babasından gelen bir yarışma yeteneği var, hem hırslı (fazlaca)… Ayrıca Schumacher'den öğreneceği şeyler var. Rosberg-Mercedes 2lisi neden uzun süreli bir ilişki içerisinde olmasın ki?

  23. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    genemi sen 🙁
    şu anda sinirden kulaklarımdan ateş dumanları çıkıyor Aysellllll hayal et 🙂

  24. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Bu açıklamada Ross Brawnın söyledikleri Rosbergin ikinci pilot olacağının tescilidir

  25. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    eyvah yandık gene öfke sendromu geçiripde kusanlara kaldı meydan :S
    bakalım bu kez ne gibi yorumlar yazılacak şimdi ben bunu yazdım ya kesin yazmayacakalr :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir