İşte Ferrari'nin 2010 Aracı F10

yazar:

kategori:

Takımın zorlu geçen 2009 sezonunun ortalarında üzerine yoğunlaşmaya karar verdiği 2010 aracı, aylar süren çalışmalar ardından sahneye çıktı.

Ferrari geçen sene sadece 1 yarış kazanabilmiş ve şampiyonayı 4. tamamlamıştı.

Bununla birlikte Maranello kökenli takım, Massa-Alonso ikilisi yanında yeni araç için şampiyonluk mücadelesinde olmayı umuyor.

Takım patonu Stefano Domenicali: “Bu şampiyona bizim için çok önemli olacak. Farklı nedenlerden dolayı son şampiyona pek olumlu geçmedi. İşte bu yüzden buna, rekabetçi olmak içn bakıyoruz. Ferrari’nin hak ettiği de bu”

“İki pilotumuz var, neden iki pilot? Fernando Alonso, çifte dünya şampiyonu ve ikicisinin ardından 3.sü diyeceğiz. F1’de zaten büyük şampiyonlar arasında görülüyor. Onun ve bizim için doğru zaman. Grubumuzdaki takım konseptimizde olanı tekrar etmek istiyoru”

“Felipe… Felipe’nin yeni bir versiyonu hakkında konuşuyoruz. Macaristan’daki kaza ile geçen seneki çarpıcı şampiyonanın ardındna Felipe, çok başarılı bir pilot olduğunu kanıtlayan değerlere sahip. Macaristan’da bu kaderin yarıda bıraktığı yolu tekrar başlamak istiyor. İkisine de bol şans”

 


Yorumlar

  1. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    bak verdim sana =) evet geçen senekiler go cart.çok rahatsız edici ve ufaktı.bu seneki araçlar 90 lardaki gibi.uzun olması ayrı bir güzellik katıyor.tabi sen bunları tır olarak görüp virajı dönemeyeceiği düşünecek kadar cahalsan 😀 git biraz öğrende gel.

  2. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    dur! kendime puan vermeyi unuttum:] haha

  3. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    bunlar muhteşem araç / geçen senekiler gokart mış :)) aradaki fark çok tabi. sonra bla bla

  4. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    bu muhteşem araçlarla geçen seneki go cartları nasıl birbirine benzettiniz.ferrari nin burun u rb mclareninde örsü.bu kadar.ne var bunda.gidipte aguri den mi esinleneceklerdi.sezon içinde x takım bir şey bulur işe yararsa hooop diğerleri de uygular.yıllardır böyledir bu.

  5. http://i46.tinypic.com/iwugsh.jpg
    http://i49.tinypic.com/148hq9k.jpg
    BU linklere bakın vede redbullla alakası olmadığını görün sadece burundaki ufak bir benzerlik yüzünden bunu söylemek f1 cahilliğidir kusura bakmayın…Hele 2. link tamamen farklı bir otomobil olduklarını yansıtıyor(nokta)

  6. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    yaşar.bu kanatlar süspansiyonlar vs pazartesi bekleyip görelim.

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    tasarım hoşuma gittide burnunu çok farklı bekliyordum. düşük burundan bahsetmişlerdi. brawn'ın ki gibi olmasını bekliyordum.

  8. ah be kimi bu arac tam sana gore ferraride olsaydin ucardin 2010 da bu aracla hele spadaki 2. yle aranda allah bilir kac saniye fark olurdu

  9. acilinnnnn ferrari geliyor ilk siradan cekilin oranin gercek sahibi donuyor arac super boranin soyledigi gibi arac gercekten saglamlik hissi veriyor umarim hizimizda buna paralel super olur arac genelde guzel sadece burun biraz daha asagida olabilirdi aslinda bayaa korkuyordum iyi bir arac yapamiyacaz diye ama bu araca bakinca korkularim bitti icimden bir ses bu sene bayaa italyan marsi dinleyecegimizi soyluyor

  10. bütün sezon brawn'ın kıçını konuştuk, yok difüzörler böyle yok şöyle. şimdi lansmanlar çıkıyor çekiyorlar ön kanadını al sana lansman… oldu!
    fia herşeye kural koyuyor bunun da ayan beyan gösterilmesi için kural koysun.

  11. bkz:2010_ferrari_f10_compared_f .fotonun numarasını hatırlayamıyorum.

  12. f 10 un arka kanadı f 60 ın arka kanadının tam tersi gibi geldi bana. f 10 un arka kanadı ayukarıya doğru çıktıkça daralan bir yapıya sahip f 60 işw yukarıya doğru çıktıkça genişleyen bir yapıya sahip.

  13. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Güzel olmuş .. beğendim kesinlikle. Bende sağlamlık ve güven hissi uyandırdı. Önden görünüşü benzersiz ve iri duruyor..

    Arkadaşlarım detayları güzel yorumlamışlar,, şimdilik hızını görene kadar güzel bir araç kesinlikle. Farklı olan ise eksoz çıkışlarının önde olması bence,, başka bir araçta bunu görecekmiyiz bilmiyorum..

    Birde bu RB5 benzerliği bence abartıldı arkadaşlarım tarafından, ön bağlantı kollarının üstünde çıkıntı var diye "aha bu Red Bull" demek insafsızlık. Hele hele Toyota demek,, ne bileyim biraz uçmak gibi geldi bana,

  14. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    ya one-Schumi-and-F1-lover arkadaşım doğru olduğun yerler var.ancak bu araç tam bir kopya değil.evet burun esinlenmiş.ama difizör gizleniyor şimdi diğer takımlar görüp kopyalarsa ne olacak?yada ferrari den kopyalanan parçalar şimdiye kadar.eh ben tekrar tekrar söylüyorum.geçen sene başarısız olmuş bir takım risk almak istemedi.ama bu kanat vs güncellemeleride hazırdır veya olacaktır.zaten 2009 araçlarıyla yanyana koy.muazzam bir fark far.ama diyeceksen burun ısmı esinlenmiş.o zaman kabul ederim.ama brawn-rb olacağı belliydi.ben brawn gibi bekliyordum.araç hoşuma gitti.tamamıyla copy+paste olduğunu iddaa etmek saçma bence.kaldıki diğerlerindede var ve olacak.bkz williams yukarda hemen.

  15. Ertan Akkaş avatarı

    Bu seneki araçların genel karakteristiklerinden biri bu uzun dingil mesafisi. Daha geniş yakıt tankı yüzünden hem pilotlar daha öne alınacak hemde dingil mesafesi uzayacak. Birkaç ayrıntı daha var bununla ilgili. Süspansiyon geometrisi filan…

  16. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    2 kere düzeltme yapayım en son mesajımdan dolayı…
    iiki verdiğim linklerin açılmadığını bende farkettim düzelterek tekrar veriyorum
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2010/01/2010_ferrari_f10_compared_t.jpg
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2010/01/2010_ferrari_f10_split_t.jpg
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2010/01/2010_ferrari_f10_compared_r.jpg
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2010/01/2010_ferrari_f10_compared_f.jpg
    ikinci düzeltmede ve son mesajımda dediğim gibi üstüne ilave eklemek istiyorum şasi konusu beni düşündürdü şöyle ki F10 aracı uzun dingil mesafesine sahip bana öyle gözüktü geçen seneki araç yani F60 orta veya kısa dingil mesafesine sahipti ve bütün bu olanlardan sonra umarım F10 dayanıklılık sorunu yaşamaz
    son olarakda yarın ki mclaren 2010 aracı büyük ihtimalle orta ya da kısa dingil mesafesine sahip bir araç çıkacaktır tahminim bu yündedir.

  17. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    yapmayın arkadaşlar.tıpatıp olurmu.burun kısmı benziyor.bu kurallarla 2009 araclarına ne kadar benzeyebilir.resmen 90 lı araclar ve 2009 dan etkilenmiş kısımları var.burun da onlardan biri.mesela williams tada aynı burun var.diğerlerindede olacak.geçen senenin 2 takımı baz alınacak.buna mercedes te dahil.araçlar çıktıkça görürüz.ayrıca bu kanatlar ve geniş lastikler testlerde çıkar ortaya.şimdi bu kadar aydır yapılan bir araç sadece kopya olamaz.onun güncellemeleri vs hazırdır.bu difizöre aklım takıldı biraz.kaldıki f1 bir teknoloji savaşı.her tkaım bu testte ve sezon .içinde gördüğünü
    uygulayacak.bazen ferrari kopyalar bazen o birilerinden kopyalar.sonuçta iş kendine özgü tasarımı bulmak.tarafsız gözle bakarsanız bu aracın güzel olduğunu görürsünüz.bu diğerleri içinde geçerli.ama bu sene çok polemikler olacak taraftarlar arasında.2009 da susadık artık herkes saldıracak yer arıyor.

  18. Profilden karşılaştırma Arkadaşıma yaptırtım fotoyu
    http://i47.tinypic.com/9swf2t.jpg

  19. Profilden karşılaştırma Arkadaşıma yaptırtım fotoyu
    http://i47.tinypic.com/9swf2t.jpg

  20. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    massthebest iyi açıklamışsın.bazıları sadece laf etmek için bahane arıyor.o zaman mercedes gibi f1 bilen bir takımda yeni bir takım kursun ve yeni bir araç tasarlasın.yani geçen seneki en iyi iki aracı yapan takımlardan esinlenmek gayet mantıklı.bu kurallar çerçevesinde ne kadar risk alınırdı veya alırlar bunu testlerde göreceğiz.difizörün etkiside yakında çıkar.peki o difizör çok iyiyse ve birileride kopyalamaya çalışırsa veya geçen seneki redbull dan kopyalarsa ne diyeceksiniz?burda bir kopya araç yok fakat esinlenmeler var.

  21. linkler açılmıyor 1 önceki linklere göz gezdirirsen ne kadar farklı araçlar olduğunu görürsün

  22. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    tıpatıp RedBull bu ya geçen seneki RedBull aracının gelişmişi
    yalnız bir şey var altta verdiğim resimlerdede göreceksiniz F10 şasisi bana ilginç geldi ilginç olduğu kadarda düşündürücü yani düşündürücü kısmı bu F10 aracı sanki bana sokak pistleri dediğimiz pistlerde zorlanır gibime geliyor bilmem siz ne düşünüyorsunuz.
    ——–
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uplo…_compared_t.jpg
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uplo…f10_split_t.jpg
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uplo…_compared_r.jpg
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uplo…_compared_f.jpg

  23. Sir Jack B.  avatarı

    Şık olmuş. F60'da sırıtan beyaz kanatlar F10'a yakışmış. Bunun sebebi kırmızın tonu olabilir. Geçen gördüğümüz fotoğrafta bordoya yakın bir kırmızı vardı.

    Aslında aracın böyle olacağı aylar önce belliydi. O zaman çıkan çizimlerden nerdeyse hiç bir farkı yok.

    Redbull 'dan alıntılar yapılması normal daha fazla araçtada bunu görebiliriz. Ama genel hatlara baktığımızda F60'dan çok büyük farkları yok. Kanatlar hemen hemen aynı ama testler süresince değişecektir. Araç normal olarak uzamış ve şişmanlamış 🙂 Egzos çıkış yerleri ilginç çok önde. Bunun yeni bir tasarım olduğunu söylemişler. Motoruda baya geliştirmişler bol bolda test yaptılar zaten 🙂 İddealılarda bakalım testlerde neler yaşanacak.

  24. ecrin deniz avatarı

    beğendim…

  25. Önden, profilden ve yandan oldukça güzel görünen bir araç tasarlamış Ferrari mühendisleri. Geçen seneki araçlardan ve F60'tan çok çok güzel görünüyor. Beğendiğimi söylemeliyim.

  26. burak bocek avatarı

    Tabi benzerlikler olucak ancak kesinlikle %100 aynısını yapamazlar.Eğer o tkaım kendindne katmıyor ve kendi çözümünü üretmiyorsa ne anlamı kalır.Massathebest burun ve arka süspansiyon Redbulla benzerliği ile dikkat çekiyor ancak bu tabiki anormal birşey değil.Zaten Brawn-Redbull harmanlaması olucağını hepimiz biliyorduk.Geçen sene kuralları en iyi yorumlayan ve araç çıkartan iki ekip bunlar.Eğer Ferrari tamamen kendi tasarımını yapsaydı ne kadar başarılı olucaktı?Bu aracın verimliliğinide bilmiyoruz fakat en azından geçen sezonun en başarılı araçlarının felsefesini taşıyor.Ayrıca unutmayın Mclaren Mercedes tüm sezon Redbull ön kanadını kopyalamaya çalıştı.Bazı takımlar işin püf noktalarını buldu ve diğer takımlarda onların başarısındaki bu sırra ulaşmak için çabalayacak.Zaten bu kurallar dahilinde 3 aşağı 5 yukarı benzer araçlar görücez.

  27. Ertan Akkaş avatarı

    Ayrıca ben araca ilk baktığımda aklıma hiç hemen Red Bull filan gelmedi. Acaba benim mi gözüm bozuk? Ben araca ilk baktığımda F2008'de ne hissettiğsem bundada onu hissettim. F1 araçlarına karşı sempatim var zaten. Araç gayet estetik olmuş. Renk uyumunuda seviyorum. Beyazın oranı filan o kadar önemli değil benim için. Ferrari'aracında kırmızıya beyaz yakışıyor. Araçta gayet hoş olmuş tebrik ediyorum SF'yi.

    Yarınki McLaren aracının daha iyi olacağını düşünüyorum. Çok güzel renk uyumu kullandıklarını düşünüyorum. McLAREN'in Renk seçimi bile etikiliyor beni. Bu konuda çok başarılılar. İki gün üst üste iki güzel araç görmeye gözlerim dayanmayacak ama olsun. Gözlerimiz şenlensin…

  28. Ertan Akkaş avatarı

    Arkadaşlar yorumların hepsini tek tek okudum.Bazı arkadaşlar öyle yorumlar yapmışlarki sanırsın Ferrari' daha yeni katılıyor şampiyonaya tüm takımlardan kopyalama yapmış. 🙂 Daha nasıl yorumlar vardı güldürdü beni sağolun yani. Sizin mantığınızla tüm F1 araçları birbirine benziyor demekki tüm takımlar aynı araçlar yarışıyor. 😀

    Bu adamlar oyuncak araba yapmıyor, Dünya'nın enlerini üstelikte her sene yenisi yaparak geliştiriyorlar. Bu kadar basit mi sizce ya bu F1 resmen Red Bull'a bakarak çizmiş filan 🙂 Allah Allah… Böyle araçların yapılmasında milyonlarca etken var. Bu araçların kanatlarının yerleri milimlerle hesap ediliyor. Şasini üzerinde küçük bir şişkinliğin aracın ağırlık dağılımındaki etkisi, aerodinamiye etkisi yüzlerce kez deneniyor. F1'deki mühendizler Dünya'nın enleridir. Öyleki F1, havacılık sektörüyle rekabet içinde gösteriliyor. Bu kadaröenmli ve disiplinli bir yerde sizin yazdığınız cümleler gibi basit işler yapılmıyor. Yok o ondan çalmış, aaa şurası şu araca benziyor demekki ordan esinlenmiş filan:) Bu seneki tüm araçlarda Red Bull esintisi görürseniz şaşırmayın bence:)

    Lütfen sizleri daha mantıklı yorumlar yapmaya davet ediyorum…

  29. yeni aracımız hayırlı olsun. inşallah bu sezon geçen yılın acısını unutturur.

    açıkçası, f60'ın boyanmış hali ile bu araç birbirine hiç benzemiyor. ümitsizdim görünüş açısından, ama çok estetik bir araç çıkmış ortaya. sanırım kırmızı rengin koyuluğunu biraz açmakla, kırmızı-beyaz uyumu daha bir başarılı olmuş gibi. bunun yanında F10 ismi çok güzel durmuş. ve bence aracın en güzel yeri, üstü şişirilmiş sidepodlar. gücümü bir de pistte görün der gibi bir havası var, çok havalı duruyor 😉 ön kısmının red bull'a benzerliği konusunda yapılan yorumları yanlış buluyorum. benzerlik sayılabilecek şey, omuzlarına tümsek eklenmesi. ayrıca monokok altından itibaren ön kısmın havaya kaldırılmış olması da zaten mevcut iki çeşit tasarımdan biriydi. alçakta olsa bu sefer de brawn'dan kopyalanmış denecekti. mevcut aerodinami kurallarıyla, zaten çok değişik tasarımlar beklemek hayal olurdu. arka süspansiyonu bu resimlerden seçmek pek mümkün değil, ama pek de red bull'un sistemine benziyor gibi gelmedi bana. görünüş olarak f60'ın süspansiyonuna çok benziyor. resimler geldikçe daha iyi anlayabiliriz. yakıt tankının büyümesiyle uzatılan arka kısım hiç eğreti gibi durmuyor. parçaların uyumu çok yerinde olmuş. görsel açıdan gayet tatmin edici bir araç. umarım bu artılarını piste de yansıtacak ve ferrari ismini gridde hak ettiği yere yeniden kavuşturacak. alonso ile massa'nın da iştahlı ve heyecanlı açıklamaları, beklentilerimizi pozitif yönde arttırıyor. 2006'daki takım içi ahenk ve uyumun tekrar yakalanacağını ümit ediyorum, bu yönde ilerleme var gibi geçen 3 yılın ardından.

  30. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Abartmamak lazım ,araçta çok fazla değişiklik olmamış:F60 ın uzunu.Birde renkler farklı tabi.Görünümü dışında teknik gelişimi daha önemli ve onun düzeyini de testlerden önce görme şansımız yok..Umarım başarılı bir araç olur.Özledik o araçları:)…..

  31. elinde difüzörlerin fotoğrafı olan var mı

  32. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    3 nolu resim beni bitiriyor valla.umarım pisttede çok güzel gözükür.motor kısmı çok hoşuma gitti o kıvrım özellikle.bu arada yeni kanatlar ve geniş arka lastikler nasıl olacak acaba.

  33. Michael_F1 verdigin linkler için sagol bazı şeylerir görülmesi için faydalı oldu,bu arada toyota diyenlerden biride bendim ama sadece baglantı noktasını kastetmiştim oldukca geniş bırakılmış,yoksa toyotadan kopyalanmış gibi bir iddiam yok.

  34. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    aracin fazla resmi verilmemis ama fark olarak 2009 dan cok farkli 2010 araci biraz daha fazla yere basıyor ve bu da yol tutusu artiriyor benmım dusunceme gore ferrari ilk yarisinda bu aracla bir seyler yapicak gibi içime doguyor ama testlerde ortaya cıkıcak ilk yarısa kadar her sey belli olur gecen senenın brawnın ılk lerde yer almasıyla bunu gormusduk testlerden cıkan sonuclarla rekabetci en rekabetci arac hangisi gormus olucaz ama su ana kadar anket yapsak 2010 araci 2009 oranla cok farkli ve güclü gözküyor umarım hakkını verır ve mclaren mercedes gp red bull a gore hizli cikarlar.

  35. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    senin linki göremedimki..

  36. Michael_F1 in verdiği linklere bir bakın benziyorsa ismimi değiştiricem bu arada sağol link için aynısı diyen varmı şimdi?

  37. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    bu arada arka lastikler geniş değilmi?

  38. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    sağol link için.yok yani 2009 un go cartlarından sonra bu araçları sevdim.diğer bir etken 90 ların havası var.sadece rakip diye kötülememek lazım.mesela mercedes 2009 aracında renklerini tanıttı.bence süper.şimdi kimbilir bu tasarımına nasıl yakışacak mercedesin.aynı şekilde mclaren.ve diğerleri.ve evet gerçekten çok hoş ama f1 sadece görüntü değildir.

  39. NEWEY tsarımları F1 de daima öncü olmuştur. ortada kopya lık bir durum yok! araçların birbirine benzer özellikleri olabilir bu daima olmuştur ve olacaktır. FERRARİ bana göre oldukça estetik bir tasarım uygulamış..
    (önceki yazdığım yorum yalnışlıkla tamamlanmadan gitmiş yanlış anlaşılmasın:)

  40. estetik gerçekten güzel! hatta gördüğüm en güzel FERRARİ!
    NEWEY

  41. Ben renkten oldukça memnunum diyebilirim.

  42. biz bunları aştık biz kimiciyiz varsın kullanan kullansın başarılar dilemesini de biliriz sen rahat ol

  43. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    burak testlerdeki yani 2010 kanatları daha hoş olur umarım.marta kadar daha zaman var.bu arada massathebest gel araca bak =) objektif olarak söyleyin kırmızının tonunu nasıl buldunuz.

  44. Burda da Pull Road Sistami benzer Red Bull tepeden görüntüsü biraz sorunlu olduğu için ancak böyle olabildi
    http://i49.tinypic.com/148hq9k.jpg

  45. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    senin kanka bu aracı kullanma şerefine erişemeyecek diye olmasın?bu seneki araçlar bence güzel.yarın mclaren i görmeden söyleyeyim bence güzel olacak.şimdi pilot-takım vs tartışılır.ama iki önemli nokta var
    1-bu sene araçlar güzel
    2-ferrari güzel araç yapmış.

    ayrıca bu araçların üstüne update ler yapılacak.ancak anlmakata zorlandığım şey şu.özellikle 2004 tan beri takımlar birbirini yakından izlemiyormu?taklit etmiyormu.heralde koskoca ferrari kaç aydır bir rb yapmadı.(burdaki kastım kopya anlamında rb yi küçük görnek değil.)ben koyu bir ferrari ci olarak söylüyorum:aracın burun kısmı rb den esinlenmiş.ama kopya yapıştır kırmızı boya değil.hemde geçen senenin en iyi iki takımından fikir alınmamamsı abes olur.ama tekrar söylüyorum.bu araç güzel. wallpaper bulamıyorum ancak… umarım bir link verebilrisiniz.

  46. yinede geçen seneki araçtan daha güzel yaşarın dediği gibi güzel olması önemli değil hızlı olsunda varsın kurbağaya benzesin

  47. ben bir renaultçuyum çocukluğumdan beridir.geçen sene r 29 görünce en çok ben kızmıştım takımıma. ama yiğidi öldürüp hakkını da vereceksin.ferrari bu sene iyi iş çıkaracak gibi gözüküyor.araçta bir o kadar güzel duruyor.geçen sene içinde mclaren için aynı şeyi söylemiştim.muhtemelen bu senede mclaren yine güzel bir tasarım ortaya koyacak.yani körü körüne veya o takıma kızdığımız için yorum yapmamak lazım.

  48. niye alındın fernandocuğum sana laf etmedim ki ne alaka rainin aracı konu ferrari

  49. Arkadaşlar Buyrun RB5 VE F10 yandan görüntüleri bakın bakalım Burunlar aynı mı.Burun yükseklik olarak benzer Omurgaları zaten kullanacağımız belliydi
    http://i46.tinypic.com/iwugsh.jpg

  50. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    sen rai nin wrc aracıyla karıştırmış olma o kurbağayı ?

  51. araç banada güzel gelmedi hele üst taraftan kurbağa yavrusu gibi duruyor inş.hızlı olur

  52. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    ben açıkça fikrimi söyledim yaşar.ben bu seneki araçların bir devrim niteliğinde olacağını söylemiştim.massathebest gelse de onu fikrini alsak. korktu oda f60 ı görünce ama ben biliyordum bu renklerin tasarıma yakışacağını.şimdi bu araca çirkin demek mantıklımı?resmen geçen senekiler go cart gibiydi ve şimdi gerçek f1 aracı gibi hepsi 90 lar misali.şimdi yarım mclaren tanıtımı var.o aracada çirkin diyen ferrariciler çıkacak.ama bence oda çok güzel olacak.mercedes ve diğerleridi.bunun nedeni öncelikle yeni tasarımlar.ferrari nin kırmızı tonunu çok beğendim.2007-2008 güzeldi ama 2009 güzel değildi onlara göre.bu biraz mat bir krom boya olmuş.öte yandan red bull ve brawn tasarımlarından etkilenmemesi saçma olurdu.zaten iki seçenek vardı.brawn veya rb bu biliniyordu.yapmayın arkadaşlar ferrari deki insanlar boş değil ve birşey yaparken bizden kat be kat daha iyi biliyorlardır.ayrıca testlerde ne olacak bir bakalım.hemen güncellemeler olacaktır.bu sadece ilk görüntüsü.bu sefer işi sıkı tutuyorlar umarım kağıt üstünde kalmaz.aynı şeyler mclaren içinde geçerli ve rb tabiki.mercedes te geçen senenin şampiyon aracının üstüne koyacak pek çok şey.ve mercedes in rengi (tasarımla daha güzel olacak) ve ferrari.bu sene araçlar süper.!

  53. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    ben açıkça fikrimi söyledim yaşar.ben bu seneki araçların bir devrim niteliğinde olacağını söylemiştim.massathebest gelse de onu fikrini alsak. korktu oda f60 ı görünce ama ben biliyordum bu renklerin tasarıma yakışacağını.şimdi bu araca çirkin demek mantıklımı?resmen geçen senekiler go cart gibiydi ve şimdi gerçek f1 aracı gibi hepsi 90 lar misali.şimdi yarım mclaren tanıtımı var.o aracada çirkin diyen ferrariciler çıkacak.ama bence oda çok güzel olacak.mercedes ve diğerleridi.bunun nedeni öncelikle yeni tasarımlar.ferrari nin kırmızı tonunu çok beğendim.2007-2008 güzeldi ama 2009 güzel değildi onlara göre.bu biraz mat bir krom boya olmuş.öte yandan red bull ve brawn tasarımlarından etkilenmemesi saçma olurdu.zaten iki seçenek vardı.brawn veya rb bu biliniyordu.yapmayın arkadaşlar ferrari deki insanlar boş değil ve birşey yaparken bizden kat be kat daha iyi biliyorlardır.ayrıca testlerde ne olacak bir bakalım.hemen güncellemeler olacaktır.bu sadece ilk görüntüsü.bu sefer işi sıkı tutuyorlar umarım kağıt üstünde kalmaz.aynı şeyler mclaren içinde geçerli ve rb tabiki.mercedes te geçen senenin şampiyon aracının üstüne koyacak pek çok şey.ve mercedes in rengi (tasarımla daha güzel olacak) ve ferrari.bu sene araçlar süper.!

  54. "ARaç tam bir kopya önde redbullda kanat var ferraride ön kanat koymuş. AAA arka kadanıda varmış Mclarende de yok muydu arka kanadı" Bazı arkadaşların yorumları bu mantık çercevesinde…

  55. cem korkmaz avatarı

    mclarenci mp4 arkadaşım sen dış görünümünü falan diyorsunda ama arabanın şasisi motou falan iyi pekiya dış görünümü berbat çok iyi değil o araba önden kaymazmı arkadan kaymaz mı pilotta 2 saat onu duzeltmekle zaman kaybedecek. geçen sene her zaman yani çoğu şey brawdaydı ve şimdi arace baktım ön kısım ( burnu ) bravn dan ve çıkıntılar varya önde pilotun yerinin karşısındaa orası da aynı geçenseneki redbullun arka kanat mclarenden bi inceledim ki yükselmeler filan oranın neredeyse aynısı ön kanadın enköseleride bakarsanız geçen seneki mclaren öyle değilmi herkesten almışlar şampıyon olanlardan ve yükselenlerden tabi iyi geçecek derler

  56. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    daha yeni bakabilme dırsatım oldu ilk resme bakarbakmaz geçen senenin redbull aracı aklıma geldi iki resmi yanyana koyduğumda sadece ferrarinin kanat bağlantı noktaıs biraz geride aracın adı bence tored001 olmalıydı demek onca zaman sadece redbull la bakarak araç çizim yapmışlar tam bir fiyasko yarışlardada belli olacak.. mercedes gene şampiyon 2005 yılında reno önde devam edip 2006 da önde başladıysa mercedeste aynen devam etcek ve eminim mercedes bundan sonrada yıkılamaz kaynak en iyi motor tecrübe para 😀 busene ferari ve pattese çok gülcem XDP

  57. Zaten Burun konusunda Ferrari senelerdir Yüksek burun kullanıyor ve Ferrarinin araç felsefesi bu konuda Red Bulla biraz daha uygun ve Aerodinamik olarak güçlü olan takıma yönelmişler felsefede.McLarende büyük ihtimalle Brawn gibi Düşük bir burun deneyecektir çünkü tasarım Felsefesi onlarda Düşük Burunlu araç tasarlıyorlar 😀

  58. Ayrıca bazı arkadaşlar da diyorki araba evrim geçirmemiş hayal kırıklığına uğradım bu kurallarla bu kadar değişir daha fazla oynayamassınız birçok şey yasaklandığı için çok fazla değişim gözlenemez.En büyük değişim ön kanatta yapılabilir ki orada da sınırlamalar mevcut…

  59. FelipeFernando arkadaşım baştan beridir söylemek isteyipte tartışma çıkarmamak için söyleyemediğim seyleri dile getirmişsin sağolasın.

  60. Ezbere konuşuyo bazı arkadaşlar Red BULL un aynısı olmuş bile diyenler var Ferrari nin burun kısmı ile redbull un burun kısmı arasında dağlar kadar fark var isterseniz açın bakın resimlere sadece omurgadan burunda inerkenki tümsekler redbulla benziyor.Yandan önden üstten birdaha bakın sonra burada yorum yazın ezberci yorumlardan kaçınalım.Bİr arkadaşta burun havada olmuş aynı redbull diyor yaw arkadaş:) sanki bunu geçen sene redbull bulmuş gibi dawranmayın bu klasik bir aerodinamizimdir hava akışını yönlendirmek ve ağırlık dağılımını etkilemek üzerine kurulmuştur.Avantajlarıda vardır dezavantajlarıda bırakın bu Ferrari hasetlğini.

  61. burak bocek avatarı

    Evet Samet dediğin 3 katman olayını bende duydum ve bu sene özellikle Mclaren ile Ferrari sıkça uygulayabilir.Oversteer arkadaş aşağıda güzel söylemiş Redbull bu çift katmanı araca adapte edemiyordu ama kullansalardı ne kadar hızlı olucaklardı varın siz düşünün.Bu sene bunun eminim çaresine bakmışlardır.Ferrari zaten aylardır bunu geliştiriyor ve mühendisler bu alanda sınırsız özgürlük istemişler.

  62. Dediğim gibi yani zaten daha geliştirecekleri için saklamalarının nedeni de budur bence.Bu olayı iyiki yasakladılar ha yoksa 2011 de araçların Takip mesafesi 3 sn çıkardı heralde 😀

  63. micheal_f1 james allen'in bloğunda bi taraftar italyada triple difüzörden bahsettiğini söylemiş.videolardada özellikle göstermemişler.

  64. Araç daha da gelişecektir tek sorun diğerleride özellikle Red Bull daha da Aero konusunda Değişik şeyler bulacaklardır.Ferrari Difüzör konusunda Çifti geçti heralde 3. katmanlı yapmış olabilirler sakladıklarına göre

  65. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    bir kere görüntü ve kırmızının tonu mükemmel.dediğim gibi araçlar bu sene güzel oldu.pistte daha hoş duracak.sadece burun kısmı rb den geldi bana.diğer kısımlar zaten tüm takımların benzer olacak ve geçen sene başarılı olan brawn ve rb tasarımlarından esinlenmeler olacak.beyazlar yakışmış.eh açıkça söyliyeyim 2007-2008 den sonra hoşuma giden bir diğer araçta bu oldu.özellikle değişsen kurallarla.eh raikkonen cilerin beğenmemesi normal,çünkü o bu aracı sürme şerefine erişemeyecek.bakarken içiniz gidiyor ama boşverin.bu aynı zamanda farklı nedenlerle ferrari yi eleştirenler içinde geçerli.şimdi mercedes te brawn a benzeyecek.ne olmuş? neyse öyle bu işler kırmızıya boya,o bunu geçer kopya değil.at gözlüklerini çıkarın ve saygıyla bakın.

  66. burak bocek avatarı

    Birde bilip bilmeden konuşmasanız arkadaşlar.Hanş bir şekilde sallayacaksınız ya beğenmedinizi böyle atmasyonla belirtmeyin.Neresi Toyota adamlar f1den çekilde sen ön kanat Toyota diyorsun.Cidden size iyi bir göz doktoru lazım

  67. burak bocek avatarı

    Yeni araç her ne kadar çok fark gözükmesede aslında çok fark var.Ön ve arka kanatlar f60a ait kanatlardır.Yeni olanları testte göreceğiz sabırsızlanmayın.Ayrıca difüzör kısmı kapatılmıştı ve oda ilk testlerde görülecek.Burun Redbull tasarımı,Sidepodlar Bmwyi andırıyor.Arka tapı daha çok Brawn gibi olmuş.Egzoz sistemi ve havalandırma bildiğiniz gibi baştan tasarlandı ilgili haberde var.Yeni ön,arka kanat ve difüzörle araç çok daha iyi olcaktır.Ancak diğerlerinin neler yaptığını bilemiyoruz ve evet agresif yada radikal çözümler her zaman işe yaramayabiliyor.Bunlar riskide beraberinde getiriyor.Oldukça umutluyum tekrar zirveye dönmek ve ezeli rakiplerimiz ile savaşmak için sabırsızlanıyorum.Aracın Toyota ile sadece bir parça renk benzerliği olmuş beğenmediyseniz ayrı ancak uzaktan yakından Toyotaya benzemiyor.Mclarenci güzel söylemiş burası f1 herkes birbirindne birşeyler alıyor.Bunun yanında Ferrai kendi çözümlerinide üretmiş.Renk uyumu daha iyi olabilirdi ancak onuda ayarlıckalardır.Tabi beklenti çok yüksek gerek tasarımdan gerek pefonmans o yüzden pistte görücez herleyi.2010 bence tüm zamanların en iyilerinden birisi oluyor.Eminim bize 2009 hayal kırıklığını yaşatmayacaklardır.

  68. "hatta bilgileri bile casuslukla calmıstık ferrarinin"

    Bu kadar emin konuştuğuna göre çalanın yanındaydın heralde…Birde Mclaren ci olacaksın..Olayları kavrayamamışsın bol keseden sallıyorsun..

  69. "hatta bilgileri bile casuslukla calmıstık ferrarinin"

    Bu kadar emin konuştuğuna göre çalanın yanındaydın heralde…Birde Mclaren ci olacaksın..Olayları kavrayamamışsın bol keseden sallıyorsun..

  70. ÖnKanat Brawn tarzı, RedBulldanda alıntılar baya var ördek tarzı burun gibi üsttede eğim var, açıkçası beğenmedim, Ferrari gibi bi markadan daha özgün şeyler beklerdim hayal kırıklığı, bilmiyorum kurallarmı böyle araç yapmayı zorunlu kılıyo ama kötü son 2 senede Ferrari'den özgün bi tasarım göremedik, ama aracı pistte görmek lazım ilk yarışta belli olur.

  71. mclarenci mp4 avatarı
    mclarenci mp4

    kopya yorumu yapan arkadaslara gülüyorum f1 dünyası böyle. zamanında herkez ferrariden kopyalıuyordu bir mclarenci olarak hatta bilgileri bile casuslukla calmıstık ferrarinin. adamlarda imkan var herseyi test etmisler rüzgar tünelinde en uygun yapıyı koymuslardır araca dahada degisecektir. ferrarinin cıkardıgı jant kapaklarını nasıl herkesin kopyaladıgını unutmayın f1 dünyası bu kim iyiyse herkes ondan kopyalar. bakarsın ferrari veya bir baskası sezon içinde ilginc bir buluşla piste cıkar ve farkı koyar o zamanda herkez onu uygulamaya calısır :). kopyacı arkadaslar kimi destekliyorsa acaba o takımlar kimlerden neler kopyaladı ferrariden daha cok kopyalamıstır.Dıs görünüşden ziyade iç yapı ve şaside önemli görücez bakam kimin şasisi iyi ve uyumlu olacak aerodinamik yapıyla. Şahsen mclarenciyim ama biz ferrariden kopyaladık onlarda bizden kopyaladı Nicolas tombazisi aldılar bizden bizim bütün bilgileri uyguladı ferrariye 😀 , sonra biz casusluk yaptık falan. bu işler böyle 😛 sonucda f1 in en büyük 2 takımı mclaren ve ferraridir. hatta istatistiklerde ferrari öndedir ve bu takıma kopyacı diyenler ferrari şampiyonlgu olmayan takımımı kopya edicek tamam demekti ön taraf iyimiş kopyalamıslar dedigim gibi bu isler boyle yarın ferrari bişey yapar herkez onu kopyalar .hadi kopyacı diyen arkadaslar dünkü takımlar bu sene egsoz dumanı yutarlar mclaren ve ferrari eskisi gibi olur 🙂 redbull gibi küçük takımlarda kopyalamaya calısır 🙂

  72. Ön kanat toyota, omuzlar ve ön şase red bull..Hayran kaldım ferrari'ye eminim çok uğraşmışlardır 🙂 Ferrari başındaki gereksiz adamlar yüzünden kan kaybediyor…Ya ferrari aracının kendine özgü bir tasarımı olurdu her sene bu nedir arkadaş ! Ferrari'nin ön kanada yaptığı kesim dışındaki herşey alıntı ! Hadi Newey-Red Bull araç nası olur ders verin ! Newey'in otomobilleri her zaman hızlı oluyodu red bull'un ilk senesini hatırlayın ama dayanıksızdı…Dayanıklılık probleminide zamanla ortadan kaldırdılar ve 2010 aracıda gene en iddialı araçlardan olucaktır…Haydi bakalım gives you wings

  73. Vizyonu hoş bir araç olduğu muhakkak… aracın monokım ve eklenmiş yapılarındaki eleştiriler oldukça fazla olmakla birlikte geçen herkesin kendince haklılıkları vardır.Omurganın yerleşim yapısını değiştirmiş olan (sanırım 2007 olacak) Ferrari nin çalışmalarında bir yerlerden esinlenmesi çok mantıklıdır ki kaynak olarak seçtiği araçların performansları çokda alt düzeyde değildir.RedBull gibi bir ön burun çıkma ihtimali geçen seneden beridir bahsedilirken insanların hayal kırıklığını anlayamadım.

  74. Pek beğenmedim,hangi araçlara benzediği ve esinlendiği malum,hayırlı olsun

  75. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    son olarak şunu yazıp kapatıyorum
    Ferrari takımı senelerdir özellikle M.Schumacher döneminden başlayarak kendine has bakın kendine has diğer takımların imrenilerek taklit edilerek her sene üstüne katarak bir araç çıkarırdı şimdi öyle değil maalesef bu da gösteriyorki şu an bulunduğu durumda birşeyler var yani bir sıkıntıları var ben bunu hissediyorum özellikle takım şefliğinde otorite zaaflığı olabilir mühendislerde bir eksiklik olabilir yani sadece Alonso'nun katkısı yetmez bu takıma
    siz sevgili F1 secverler özellikle yorum yazan bir kaç kişiye şunu demek istiyorum HELAL olsun size benden biler daha fanatiksiniz F1 ile içiçesiniz nerden aklınıza geldi bu Pull Rod meselesi inanın şu anda çok şaşırdım bir o kadarda güldüm 🙂

  76. yanlış anlama

  77. yok kardeş ya ısrarla sorunca sen çok merak ettim zanettim ondan öyle yazdım yanlış ama kardeş

  78. Şimdi arkadaşlar Ferraride istese çok radikal değişik bir şeyler yapabilirdi. Ama 2009 sezonu gibi bir sezonun ardından böyle bir şey yapmaya kalkmak büyük bir risk olurdu. Onlar bu riski almak yerine 2009'un en hızlı aracından bir şeyler esinlenip bir araç ortaya çıkartmışlar işi daha garantiye almak adına ve bence akıllıca bir iş yapmışlar.

  79. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    Sertuğ Ünal aynen düşüncelerime tercüman olmuşsun bunu yazıya nasıl dökeceğimi bilemiyordum birazda emin olamıyordum acaba diyerek…
    sen yaazınca daha iyi anlaşılıyor herşey
    mpalmer tamam sağol ama üslubunu beğenemdim ya başka anlam çıkarsa ne olacak.

  80. Bu ne böyle ya resmen Red Bull kırması olmuş, rezalet. Eskiden Ferrari ve diğer takımlar vardı, Ferrari'yi taklit ederlerdi şimdi ise Ferrari diğerlerinden esinlenmiş resmen. 2009 sezonunu yarıda bırakıp 2010'a odaklanınca ben daha agresif ve sıradışı bir tasarım bekliyordum, bildiğin Red Bull olmuş bu. Tabi Santander reklamlarının abartıldığını söylememe gerek yok herhalde. Keşke 2009'dan vazgeçmeselerdi, geçen seneki Red Bull'u alıp kırmızıya boyayıp çıksalardı. Umarım göründüğünden daha hızlı ve güçlüdür.

  81. Oversteer tamamen katılıyorum. Ama Pull Rod sisteminin kullanıldığını görebilmemiz için daha kaliteli fotografa ihtiyacımız var tam belli olmuyor.

  82. ferrari 2010 kardeş ya bu kadar zormu F10 yazısını çıkaramayacak kadar!!

  83. Samet deponun büyümesiyle birlikte karoserin yanlarıda genişledi Ferrari buna uyum sağlaması adına sidepod üstlerini şişirmiş olabilir. Ki mantıklı bir iş.

  84. geçen sezon red bull'un çift katmanlı difüzör olmadanda hızlı olmasının sebeblerinden belki de en önemlisi pull rod süspansiyon kullanıp, arka lastiklerle şasi arasındaki aerodinamik verimi arttırmaktı, fakat bu sistemde çift katmanlı difüzörle uyuşmuyordu hatırlayacağınız gibi red bull sıkıntı yaşamıştı bu konuda, arka süspsansiyon bölgesini görmedim fakat söylediğiniz kadarıyla pull rod sistem uygulanmış bakalım Ferrari benzer bir verim elde edebilecek mi bu noktada… lastik aşınması gibi konularda çok önemli… ayrıca aracı yapılan radikal değişiklikler hızlı yapmaz, temel tasarım hızlı yapar, motor şasi uyumu, aerodinamik paketin tümü, ağırlık dağılımı ve gözle göremeyeceğimiz downforce miktarı vs. vs… unutmayalım ki 2004 yılında sezonu domine eden f2004 te radikal bir değişiklik yoktu bir önceki seneye göre 🙂 Radikallik para etseydi, geçen sene renault o burunla, honda fil kulaklarıyla sezonları domine ederdi 🙂

    tüm araçlar çıkıp toplu bir test olmadan hangi araç ne durumda bilemeyeceğiz, geçen sezon renault mclaren ve ferrari ile benzer turlar atarken şöyle bir hava hakimdi bende "hele şükür ön sıralara geri döndük" sonra son testlerde ve ilk yarışta gördüm ki ferrari mclaren ve renault benzer hızlarda ama üçü de q3 e zor kalıyorlar 🙂

  85. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    F10 diyorummmmmm beni duyan varmı uhuuuuuuuuuuu
    yalnız bir şey daha var 2.ci resimde sidepod bölümüne dikkatle bakınız aynalarla beraber sanki 2 kolunu kaldırmış pazularını gösteren bir şekil var :)))
    sidepod biraz ön burun ve ön kanat ile birleşmiş yani iyi çalışılmış bir performans gücü ortaya çıkarabilir özellikle hava akımında.

  86. Ulaşçım tabi Newey gibi bir Şef Tasarımcı varken VE 2009 U en hızlı takım olarak kapattıkları için Red Bull çoğu otorite tarafından favori gösteriliyor 2010 için

  87. Sidepodda ufak bir değişiklik yapılmış ayrıca Hava boşluklarının olduğu kısımların üstleri şişmiş.Bunda Deponun büyümesi etkili olmuş.F60 DA O kısım dümdüz

  88. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yaw hemenkopyala yapıştır senmi yaptın aracı. aracn dış görünümüne aldanmayın diffzörü saklı ferrari. aracn iç kısmında görünmeyen parcalar cok farklıdır ve bu araca daha co kdğeişcektr şekil oalrk böel ama yeni bir önkat deneyebilrler ferrari aracını tamamen göstermedi. daha arac piste cıkamdan notunu verdiniz. 🙂 redbulla cok güveniyonuz onalrıda görcez

  89. http://rs648.rapidshare.com/files/342324128/ferrari.rar
    burda netten çekilen görüntüler var isterseniz bakın

  90. http://rs648.rapidshare.com/files/342324128/ferrari.rar
    burda netten çekilen görüntüler var isterseniz bakın

  91. Temel Olarak Red Bullu aldığını söylemek çok doğru.Ön Kanat plaklarındaki kıvrımlar Şasideki omurgalar Ön Burunun yüksekliği Arka Süspansiyonun Pull Roada dönmesi gibi temel olarak Red Bull alınmış ama Araçta Değişik noktalar var Arka Kanat bana Geçen sene BMW'nin kullandığı arka kanadı hatırlattı Türkiye de böyle bir arka kanat kullandılar heralde onlar.Ağırlık dağılımı olarak tüm takımlar farklı olacaktır zaten onlar özel bilgiye giriyor.Onları aynı yapmaları imkansız.Motor Kapağı biraz daha yükseltilmiş

  92. kopyala yapıştır biraz ağır kaçmış. ön kanadın arka kısmı tamamen farklı. bide rb5 i yanlış hatırlamıyosam burunun ön kanada bağlandığı kısımda farklı. rb5 inki daha öndeydi gibi. F10 bağlantı kısmı daha arkada.

  93. Difüzör ü çok merak ettim nasıl bir tasarım acaba ama inş.hayırlı olur biz tifozilere

  94. Burun kanat bağlantısı ise F60'ınkinin dikleştirilmiş hali.

  95. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    F10 ne anlama geliyor bileniniz varmı?

  96. resimlerde güzel durmuyor bu araç ama lansmanı izlerken harika görünüyodu

  97. ayrıca yeni arabaların ağırlık merkezi falan farklı olacak direk kopyala yapıştır olduğunu düşünmüyorum ama RB5 i temel aldığını söyleyebiliriz ama tamamen aynı değil

  98. Ben Toyotadan esinlenen noktayı anlamadım arkadaşlar Heralde Burunun kanada bağlandığı yeri Toyotaya benzettiniz

  99. Redbull'un RB5'inin burunu çok daha mütevazi. Abartıyorsunuz neresi kopyala yapıştır olmuş ? Omurgadaki yükseltileri gören hemen basıyor kopya diye. Ve bu araç 2009 sezonunda yapılmaya başlandı ne bekliyorsunuz dönemin en hızlı aracından etkilenmeyecekte ne olacak ?

  100. evet yandan görünüş harika ama önden görünüş bi kar kürüme aracı gibi…tabe buna bişy diyemeyiz kurallar gereği çok iyi iş çıkarmışlar…beyaz renkler F60 da durduğunun aksine yakışmış…bn beğendim…full ateş kırmızısı ferrari çok güzel olurdu ancak buda onun kadr güzel olmuş…

  101. ya ferrari tabiki bişeylr gizliyo olablr arac cok cok cok hızlıda olablr ama ben adrian neweyin ellerinden öpmek istiyorum ferrari bukadar ay çalısıpta redbulun gcn senekı aracını kopyalyrsa ver elını üstad newey :)) bakalım 2010 da ne gıbı suprızler yapacak teste bıle cıkmycak arac newey üstadsın redbulun 2010 dıgerlerınınde muhtemel 2011 aracını gormek ıcın sabrszlanyrm 😀

  102. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    hayırlısı olsun Ferrari camiası ile F1 camiası adına
    yalnız araç biraz bende hayalkırıklığı yarattı çünkü neredeyse RedBull aracı gibi olmuş :S
    ayrıca beyaz renklerde gereğinden biraz fazla abartılmış
    misal arka kanat ile ön kanadın tabanı kırmızı beyaz renkli Santander yazılı olabilirdi daha güzel gözlere hoş bir şekilde hitap edebilirdi
    tek motor kapağındaki bandrol şeklini andıran görüntüye bayılıyorum klasik oldu
    herşey 4 gün sonraki testlerde ortaya çıkacak
    şu F10 nedir ne anlama geliyor bilen varsa açıklayabilirmi yoksa benmi gözden kaçırdım
    yarın ki mclaren aracı nasıl görüntü verecek sanırım onlarda 2010 aracını gösterecek.

  103. bence diğer takımların çalışmalarını baz alarak gelişen bir araç olmuş özellikle red bull toyotayı kullanmış arka kanat bana sauberi anımsattı

  104. yandan görünüşü ve özellikle üstten görünüşü çok hoş duruyor. bayıldım tek kelimeyle şahane.

  105. Yeni Ferrari Aracı Geçen Seneki Araçların(Toyota-Redbull)Kopyala Yapıştırı Olmuş Adeta.

  106. Evet Araçta Red Bullun arka süspansiyonundan var şimdi baktım RB5 e ve F10 A

  107. Evt gerçektende yandan görünüş harika !

  108. seyfi baydar avatarı

    f10 f6o'a gore daha agresıf gozukuyor ama
    su ön ve arka kanatlar eskı halıne gelse daha ıyı olacak ben gorunum olarak f2004ü özlüyorum

  109. burnu kanada baglayan yer toyotayı andırıyor gibi renkler zaten öyle,en azından arka kanatları eski haline getirseler cok farkedecek arac…

  110. kanatlarda ki beyazlar marlboro sponsorluğu zamanındaki araçları anımsattı bana, gözüme hiç ama hiç sırıtmadılar 🙂 Araç yandan gerçekten mükemmel gözüküyor, genel olarakta 2010 araçları arasında en güzel 3 araç içine gireceğine de şimdiden eminim:) Arka süspansiyon sistemini inceleyemedim, o da red bull'un ki gibi pull rod olabilir, burun ve omurga kısmı red bull tarzı olmuş… aracın teknik detayını görmek için sabırsızlanıyorum

  111. Araç banada hoş ve başarılı bir araç olacak gibi bir his verdi 🙂 Beyaz renkler her zaman Ferrari'de görmek güzel ! Ama Test'lerden sonra daha değişiklikler olacaktır …Fernando Ve Felipe'ye şimdiden başarılar .!!

  112. Agresif bir görüntüsü var. Burunun sivriliği füzeyi anımsatıyor. Beyaz renkleri tekrar görmek güzel.

  113. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "son yılların en çirkin ferrarisi"
    bu görüşe katılıyorum

  114. kanatlardaki hakim beyazlık bence genel görüntüyü bozmuş. son yılların en çirkin ferrarisi.

  115. yandan görünüş mükemmel.

  116. uydusu olanlar uydudan izleyebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir