Michael Schumacher

1969 yılında Hürt’de dünyaya gelen Schumacher, Formula 1 macerasına 1991 yılında Belçika’da başladı.

Formula 1’de mücadele ettiği 19 sezonda Jordan, Mercedes, Benetton ve Ferrari adına yarışan ve 307 yarışa çıkan Alman pilot, 7 dünya şampiyonluğu, 2 dünya ikinciliği, 91 galibiyet, 68 pole pozisyonu, 77 en hızlı tur, 155 podyum ve 1.566 puan kazandı.

Andrea De Cesaris, Nelson Piquet, Martin Brundle, Riccardo Patrese, Jos Verstappen, JJ Lehto, Johnny Herbert, Eddie Irvine, Rubens Barrichello, Felipe Massa ve Nico Rosberg ile çalışma fırsatı yakalayan efsane pilot 68 kez yarış dışı kaldığı kariyerini 2012 Brezilya GP’sinin ardından sonlandırdı.


Yorumlar

“Michael Schumacher” için 9 yanıt

  1. Einfach das Beste.

    Komm wieder bei uns Schumi!

  2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Yaşayan efsane.

  3. Yaşım gereği Ayrton Senna yı göremedim ama seni canlı canlı izledim. Gözlerimle canlı olarak izlediğim en iyi pilotsun. Umarım sağlığına kavuşursun ve F1 padoğunda seni tekrar yürürken ve gülerken görebiliriz.

  4. Ne mutlu ona hayallerinin peşinden gitmiş. Tutkusunu yaşamış. Bir de kendimize bakalım. Ofisten mezara gideceğiz. Eski şampiyonlukların bir anlamı varmış gerçekten. Şimdi şarkıların da filmlerin de ve yarışların da içi boşalmış.

  5. Onur Gentas avatarı

    İlk zamanlarından son zamanlarına kadar keyifle izledik seni. Mercedes zamanlarında aracın kötü olsa da senin gridde olman bize heyecan veriyordu. Tekrar yarışamayacağını bilmek üzücü fakat sen yeter ki iyileş ve sağlıklı bir şekilde karşımıza çık bu bize yeter.

  6. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    EFSANE = FERRARI

  7. paylaşım için teşekkürler Kemal Şengül sadece günün değil f1 tarihinin en iyisi bence tamam diğer efsanaler de var ama şunu herkes de biliyor ki schumi nin yeri başka haydi kalk ayağa efsane ….

  8. Bu adam günün değil son 20 yılın pilotu. Hatta bence gelmiş geçmiş en iyi f1 pilotu. Seni izleme şansımız olduğu için çok şanslıydık, efsane.. İstanbul parktaki Türk bayraklı fotoğrafını hala saklarım. Senin gibisi bir daha gelmez.

  9. Kırmızının en güzel yakıştığı en güzel adam. Keşke onu tekrar gülümserken görebilsek yine

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir