Button “Hamilton Gelmiş Geçmiş En Hızlı Pilotlardan Birisi”

Jenson Button, eski takım arkadaşı Lewis Hamilton’un Formula 1 tarihindeki en hızlı pilotlardan birisi olduğunu düşünüyor.

Hamilton bu sene 12 sıralama seansının 11’inde pole pozisyonunu kazanırken bu hafta sonu Ayrton Senna’ya ait olan art arda 8 pole rekoruna ortak olabilir.

Button “Lewis tek turda aşırı hızlı. Muhtemelen gelmiş geçmiş en hızlı pilotlardan birisi.”

“Bu sene bu durumu avantajına çevirmeyi başardı. Bu sayede bu sene pole pozisyonunda. Araçların durumu ve durumu kontrol etme şekliyle Nico’nun asla geçme şansı yok.”

“Lewis belli hızda gittikten sonra, pite girmeden 2 tur önce zorlamaya başlıyor bu yüzden Nico’nun geçme şansı olmuyor. Nico bu yüzden pitlerde onu geçme şansı bulamıyor. Bir şey yapamıyor.”

“Lewis bu sene yarışlara yaklaşım konusunda kesinlikle iyileşti. Geçen sene dayanıklılık sorunları vardı ve hepimiz gibi hatalar yapıyordu. Yine de şampiyon oldu. Bu sene ise hata yapmıyor ve takım da hata yapmıyor. Çok rahat bir şekilde ilerliyor.” dedi.

 


Yorumlar

“Button “Hamilton Gelmiş Geçmiş En Hızlı Pilotlardan Birisi”” için 10 yanıt

  1. Sıralama için gerçekten çok hızlı bir pilot Hamilton, ancak yariş hızında kesinlikle Kimi ve Alonsonun önünde değil, hatta biraz gerisinde.Hamilton baskı altında götürdüğü şampiyona açısından en dağınık pilot şampiyonlar içerisinde.2014 ve 2015 kesinlikle bir kıstas değil onun için, bedavadan şampiyonluk, he haketti orası ayrı ancak altındaki araç kim de olursa olsun rahatça şampiyon olabilir.

  2. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Aklı sıra tarihin en hızlı pilotlarından birini yendimi inceden inceden 🙂

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      *Pilotlarından klavye azizliği ?

  3. geçen sene sürekli kovalayan durumunda olduğu için sıralamalarda baskı vardı. motor yanması gibi şanssızlıklar da cabası. lastik kilitlemeden attığı bir son tur nadirdir geçen sene. bu sene ise lastik kilitleyerek attığı tur nadirdir.

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Bir sezonda en çok pole ve peş peşe pole rekorları kırabilir .Kesinlikle çok hızlı.

  5. Cumartesi günü için; daha iyisi rahmetli oldu Ancak pole alabilecek aynı araçta Vettel ile kapışması herhalde tarihin en manyak kapışması olurdu iddia ediyorum reytingler tavan yapardı 🙂

    1. Vettel geçen sene sıralamada yenildi Ric e abartılacak kadar iyi değil tek turda bence. Ham de geçen seneden sonra iyi toparladı sıralama konusunu.

      1. Vettel gecen yil araca uyum saglayamamisti. Artik daha iyi. Hamilton ile esit sartlarda bilemiyorum ne olur ama manyak olacagi kesin 😀

        1. Bu uyum sağlayamama muhabbeti bana saçma geliyor açıkçası araç vettel e göre hazırlanmış vettelin verilerine göre geliştirilmiş buna rağmen çaylağın biri gelmiş o araçta vettel i geçmiş. Bana göre bahane bu uyum meselesi.

          1. ReyizHamilton avatarı
            ReyizHamilton

            kesinlikle katılıyorum. arkadaş rosberg,hamilton,massa,button vb diğer pilotlar nasıl uyum sağladı ya araca.geçen senenin yavaşlarını ferrari topladı işte uyum sağlarlar diye.şimdide arabayı toplayarak düzeltmeye çalışıyorlar.olurda ferrari mercedes ten hızlı olursa önümüzdeki sezon 2008 tekerrür eder

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir