Alonso: 2015 Benim İçin Zaman Kaybı Değil

Fernando Alonso, Singapur’da McLaren kariyerine dair pek çok bilinmeyeni cevapladı.

İspanyol pilot 5 yıllık Ferrari macerasının ardından bu yıl McLaren’a geçti ancak İngiliz takım bu yıl gösterdiği performans ile sadece Manor’u geçebildi.

Alonso “Açıkçası durumu iyileştirmek için neler yapıldığını soruyorum ve tüm adımlardan haberdar olmaya çalışıyorum”

“Gelecek yıl rekabetçi olabilmek adına hangi alanlarda ne kadar geliştiğimizi biliyorum”

“Her hafta sonu durumumuz değişiyor ve herşey doğru yönde gidiyor. Herşey mantıklı ve iyi görünüyor. Gelecek yıl çok şey değişecek”

“Şuanda işler çok kötü değil. Gördüğüm kadarıyla herşey iyi gidiyor ve bu olumlu birşey”

“Ferrari kariyerimde rekabetçi bir aracım yoktu ve oradaki beş yıllık deneyimim kariyerim için iyi oldu”

“Bu yıl sonuçları kabul etmek çok zor ama hala öğreniyoruz. Unutmayın ki herşeye sıfırdan yeni bir başlangıç yaptık. Bu yeni bir proje. Birlikte gelişiyoruz ve bu bir sürücü içi heyecan verici”

“Elbette kazanmak istiyoruz. Biz rekabetçi insanlarız. Ancak bunun ne zaman olacağına dair bir tarih veremem.”

“Artık genç bir pilot değilim, bunu biliyorum. Ama yine de üç yıllık sözleşmem var. McLaren’den sonra neler olacağını göreceğiz. Eğer şampiyonluk için mücadele edecek pozisyonda değilsem ya da işler iyi görünmüyorsa belki farklı düşünürüm”

“Açıkçası bu yılki performansımız geçen yılki beklentilerden biraz daha düşük. Mercedes’i yenmek için farklı şeyler yapmak gerekiyor. Ancak bir Mercedes sürmüyorsanız elbette ki hayal kırıklığı yaşarsınız”

“İnsanların ne dediği umrumda değil. Williams pek çok yarışta podyuma çıkıyor ancak bundan mutlu olduklarını sanmıyorum. Kazanamadığınız sürece beşinci olmak, üçüncü olmak, ikinci olmak veya dördüncü olmak birşeyi değiştirmez”

“Tamam şuanda 16. sıradayız ancak birinci olmak için doğru yolda olduğumuzdan eminim”

“En iyi yarışımız Monaco’ydu. Orada motor gücü pek ön planda değildi. Ayrıca Macaristan en iyi ikinci yarıştı. Ve bu yarış muhtemelen en iyi üçüncü yarış olacak”

“Kağıt üzerinde böyle görünüyor ama aracımızın da geliştiği bir gerçek. Monaco’dan sonra çok geliştik.”

“Testlerde sorunlar nedeniyle pek fazla test yapma fırsatımız olmadı ve sezona hazır başlayamadık”

“Burası güç etkisinin en az olduğu pistlerden birisi ve aracımıza daha fazla uyuyor. Bence yeniden puan almak için iyi bir fırsatımız olacak”

“Bu yıl puan almak için pek fazla fırsatımız yoktu ve umarım bu fırsatı kaçırmayız” dedi.


Yorumlar

“Alonso: 2015 Benim İçin Zaman Kaybı Değil” için 17 yanıt

  1. “Kazanamadığınız sürece beşinci olmak, üçüncü olmak, ikinci olmak veya dördüncü olmak bir şeyi değiştirmez.”
    Her yarış sonrası kendini avutuyordun yine takım arkadaşımı geçtim vs. diye. Raikkonen’den kapmışsın bir şeyler Alonso hadi yine iyisin.

    1. Unstoppable avatarı

      İçimdeki duygulara tercüman olmuşsunuz :d
      Ancak bence bu alonso için iyi bi haber gözümdeki değeri artıyor karakter anlamında yalan yok 😀

      1. Karakterinde değişim olduğunu sanmıyorum. Ama kendini neyle avutsun gariban? Mecburen öyle laflar edip duruyor. Yoksa her sabah Mclaren Honda’ya söverek kalkıyordur.

  2. Kendini ne kadar da güzel avutuyor yaa ???

  3. Alonso’nun haklı olduğu bir konu var ki bunu daha öncede belirtmişti satır aralarında.2016 yada 2017’de eskaza araç düzelir ve Mclaren ile şampiyonluğa uzanırsa Fernando bunun sevinci ve mutluluğu diğer kazandıklarının çok ötesinde keyif verir kendisine.0’dan ve neredeyse 1 seneyi en dipte geçirip peri masalı hesabı tekrardan zirveye çıkmak muazzam bi tatmin duygusu bırakır kendisine.Bu meydan okuma’nın sonu F1’de pek çok şeyden daha merak uyandırıcı.

    1. Boyle birseyin olmayacağı, olamayacağı çok açık.

      1. sen mercedesin 2012-2013 ten sonra bu kadar gelişeceğini düşünebilir miydin?

        1. F1’i takip ediyorsan ki ediyorsundur, mercedes’in fia ile işbirliği yapıp zirveye çıktığını da biliyorsundur. Kimse bir sezonda bu kadar gelişemez.

          1. Kimse bir sezonda bu kadar gelişemez
            2014 Ferrari ile 2015 Ferrari’yi nasıl açıklıyorsun?

            1. Yıllardır takımdaki garanticiligin getirdiği rehavetle ortaya çıkmayan potansiyel. Kaldı ki özellikle alonso taraftarlarına göre çok fazla gelişmedik. ?

  4. Alonso kadar mclaren hondanin yaptiklarina guveniyor mu emin değilim. Insallah gelecek sene alonsoyu rekabetçi goruruz ancak ne kaar rekabetci olurlarsa olsunlar en iyi dorduncu hizli araca sahip olabileceklerini dusunuyorum. Sadece motor degil aero ve muhendislik alaninda mclaren eski mclaren gibi görünmuyor

  5. Alonso’nun hakkı var şöyle ki adam ikinci bitiren ilk kaybedendir mantığını çok iyi oturtmuş bu yılın bitmesine yedi yarış kaldı Ferrari iki yarış kazandı bunlardan teki Mercedes pit duvarının hediyesidir diğeri bilek hakkı üç yıllık sözleşmesinin kalan iki yılında da Ferrari şampiyon olabilecek mi hatta kaç yarış kazanabilecek göreceğiz ama Alonso’nun öngördüğü gibi olursa kaybettiği hiç bir şey yok

    1. Dediğin mantığı sadece bu yıl oturtabildi, onun da nedeninin kendisinin sonlarda gezinmesi olduğunu bilmeyen yok. Daha geçen yıl 2,3,4,5,6. sıralarda gezerken 2. kaybedendir demiyordu. Takım arkadaşımdan iyiyim, 100 puan fark attım havalarındaydı.

      1. Ee? 100 puan farki catir catir atti. Bunu soylerken neden utansin? Neden ovunmesin?

        1. Sanırım yanlış anlaşıldım, asla utanması gerektiğini söylemedim, aksine bununla istediği kadar övünmekte haklı. Ancak geçen yıl söyledikleriyle bu yıl ki söylemleri arasında çelişki var, bundan bahsediyorum.

          1. Ama önceki yıllarda çok mutluydu diyemeyiz.Bu tarz pilotların yeri podyum da orta sıradadır.

            1. Söylediklerinde haklisin, kendini bir şekilde avutmayi iyi biliyor. ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir