Vettel: Renault’nun Başarıları Çok Çabuk Unutuldu

Sebastian Vettel, Red Bull’un Renault ile ilişkisinin bozulduğunu görmekten dolayı üzgün.

Vettel, Renault motorlu Red Bull ile 2010 ve 2013 yılları arasında 4 kez dünya şampiyonu oldu.

Ancak Vettel, turbo motorlar dönemine kötü bir başlangıç yapan Red Bull’dan ayrılarak bu yıl Ferrari’ye geçti.

Red Bull ise yine sorunlu geçen bir yıl ardından Renault ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Vettel “Açıkçası bunu duymak üzücü”

“Ben bu ortaklığın bir parçasıydım ve ne yazık ki şuan yaşanan durumlar nedeniyle başarılı geçen yıllar çok çabuk unutuldu”

“Renault geçmişte harika bir iş çıkarttı. Egzoz döneminde rekabetçi olabilmek adına çok iyi bir teknik geliştirip güçlü bir motor temin ettiler”

“Renault muhtelen en iyi ve en gelişmiş teknolojilerden birisine sahipti”

“İnsanlar Renault’nun elde ettiği başarıları çok çabuk unutuyor. Ancak böyle olmamalı. Umarım sporda kalmaya devam edebilirler” dedi.


Yorumlar

“Vettel: Renault’nun Başarıları Çok Çabuk Unutuldu” için 14 yanıt

  1. Kimlerden aldığın mesajı, kimlere aktarmaya çalışıyorsun? Sebciğim. Daha açık söylesen ya! :DD

  2. O yıllardaki Reno motoru gerçekten iyiydi. Beygir gücü yüksek değildi ama yakıt tüketimi ve tork gibi diğer alanlarda üstünlüğe sahipti. Ama turbo motorları öylesine rezaletti ki bu başarıyı gölgeledi.

  3. Bravo Vettel’e. RB sezon başında STR’dan tokat yerken bile utanmadan Renault’ya sallıyordu. Eleştirinin de bir adabı var, hele ortağını eleştiriyorsan mutlaka yapıcı ve birleştirici olması lazım. Şimdi yanınızda Renault’da yok, seneye gridde olamama ihtimaliniz var. Kendi düşen ağlamaz, hak ettiniz.

  4. Teşekkürler şampiyon her zaman gerçekleri söylediğin için… Her zaferinin arkasından Renault’u unutmayışın telsizden teşekkür edişin her şampiyonluğunun arkasından Viry’i ziyaret edişin her çalışanı ile ayrı ayrı konuşup bilgi alışın taktire değerdi. RENAULT SPORT F1’in şeref duvarında resmin altın çerçeve içerisinde asılı duruyor bu açıklamayı yaparak ne kadar vefakar olduğunu gösterdin Red Bull ailesine.

    Sorunlardan yada olanlardan bahsetmek istemiyorum çünkü daha önce bahsettim Renault V8 motorunu övmek istemiyorum çünkü Williams ailesi 2012 sezonu sonunda nasıl harika bir motor olduğunu teşekkür ederek kanıtladı ve en büyüğüde ilk V8 motorda kazanan ve şampiyon olan Renault’du.

    Seninde kazandığın şampiyonluklar Renault’un da kazandığı yarışlar Pole pozisyonları ve dünya şampiyonlukları annenizin ak sütü kadar helaldir.

    Şimdi herkes yoluna kimin kazandığını kimin kaybettiğini zaman ve geçmişe baktığımız da Tarih göstrecektir…

    Bu gün senin gibi kaliteli pilotların F1’in önde gelen önemli isimlerin Renault’un F1’de kalma temennisinde bulunması yaptıkları ve başardıklarının altını çizmelerini büyüklüklerinin göstergesidir.

    Sonsuz Teşekkürler Şampiyon…

  5. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Red Bull ne yapmaya çalışıyor çözemedim.Çözen de varsa helal olsun.
    En yakın rakibin Ferrari ve Mercedes ile düzenli olarak şampiyonluk savaşı veriyorsun.”Bizim fabrika takımımız Red Bull’dur” diyebilen bir firma ile iyi giden bir ortaklığın var.
    2 sezon kötü geçti diye firmayı yerden yere vuruyorsun medyanın önüne yem ediyorsun.
    Bu nasıl bir mantık?
    Değer miydi peki?Bak şimdi Ferrari istersen al istersen yaylan moduna soktu değer mıydı bunları yaşamaya.
    Red Bull’un hatasının cezalarını bu durumla çekiyor ve daha da beter çekecek.

    1. Ki sezon başında şasileride çok iyi degildi. Her firsatta Renault u suçladılar. Yorum süper TSK.

  6. +1 Vettel +1

  7. Haber içeriğine dair aşağıda yapılan tüm yorumlara katılıyorum. Sonuçta bu adamlar bir alanda başarılı oldular ki şampiyonluğa ulaşıldı, sadece şasiyle olacak şey değil.

  8. Vettel doğru konuşmuş. Renault u bu kadar medya önünde eleştirmek büyük bir hataydı bana kalırsa. “Bizim fabrika takımımız Redbull” dur diyen bir motor üreticisine sahip olmak üstelik bu Renault gibi dev bir üretici firma ise bu büyük bir şeydir. Bunu kaybetmek muhtemelen redbull tarihinin en yanlış kararı olacaktır.

  9. Renault v8 döneminde belki saf hızlı motora sahip değildi ancak Red bull ile egzos beslemeli difuzor ve motor haritasi konusunda yaptiklariyla en guclu pakete sahip oldular diye düşünüyorum. Vettel bu acidan uzulmekte hakli

  10. Renault kendi döneminde de müthiş iş çıkartmıştı. Alonso varken fırtına gibi esiyorlardı. Redbull’la da çok iyi iş çıkardılar 4 tane şampiyonluk kaptılar Vettel zamanında. Renault’un F1’deki emeği hiçe sayılamaz.

  11. Kalacaklarını sanmıyorum,ayrılma olasılığı daha yüksek gibi,umarım yanılırım.

  12. Bravo Vettel keşke herkes senin gibi düşünebilse.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir