Massa: Singapur Williams’ın En İyi Olduğu Pist Değil

yazar:

kategori:

Massa, Singapur GP’si öncesi çok büyük beklentiler içerisine girmiyor.

İngiliz takım Monaco ve Macaristan gibi downforce’un ön plana çıktığı yarışlarda gerilerdek kalmıştı ve bu hafta yeni bir downforce pisti Singapur var.

Maas “Singapur bizim aracımıza en uyan pist değil. Monaco ve Budapeşte’de sorunlar yaşadık. Ama geçen yıl Singapur’da 5. olmuştuk ve herşey Monaco ve Macaristan’dan daha iyiydi”

“İyi puanlar kazanmak için şansımız var. Çünkü bu yıl geçen yılki araçtan daha iyi bir araca sahibiz. Başarıya inanmalısınız ve sonuç için elinizden geleni yapmalısınız. Bizde öyle yapıyoruz. Ama bizim için iyi olan şey sezonun geriye kalan pistlerinin bize daha fazla uyacak olması”

“Monaco ve Macaristan’da yaşanan sorunların tekrarlanmasını önlemek adına alınması gereken bazı önemler vardı. Ancak bunları test etmek zor. Yağmurda yavaş kalıyoruz. Bunun nedeni aracın yeterli mekanik yol tutuşuna sahip olmaması. Takım çalışıyor ve sorunu çözmenin mümkün olup olmadığını görmek için Singapur’u beklemeliyiz”

“Ne zaman yeni motoru alacağı bilmiyorum. Muhtemelen bitime iki veya üç yarışa kala yeni motora geçeriz. Zaten Monza’da yeni bir motora geçmiştik. Ancak güncellenmiş yeni motoru henüz almadık. Yine de bu konuda pek umudum yok. Diğer takımların daha güçlü motor kullanması elbette hoş değil”

“Dürüst olacağım. Hemen hemen her takım artık gelecek sezona odaklandı. Çoğu parçayı artık gelecek yıl için test ediyor.”

“Markalar şampiyonasında avantajlı bir sıraya sahibiz. Ama hiçbirşeyin garantisi yoktur. Önümüzdeki birkaç yarış Red Bull’dan ve diğer takımlardan daha fazla puan almalıyız”

“Pistte değişiklikler yapılmış ancak bu konu hakkıdna pek bilgim. Muhtemelen araç ile üzerinden geçince daha net görebiliriz. Ama geçiş açısından biraz daha geniş olduğunu söyleyebilirim. Bu geçiş yapmaya yardımcı olabilir” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir