Difüzörler 2010'da Daha Fazla Tartışmaya Neden Olabilir

yazar:

kategori:

2009 sezonunda patlak verek çift katmanlı difüzör tartışması o dönemde büyük tartışmalara neden olmuştu ve görünüşe göre bu sezonda da daha fazla itiraza neden olacak.

McLaren mühendislik direktörü Paddy Lowe takımının bugünkü tanıtım etkinliğinde geçen seneki eksikliğin ardından takımın yeni araç için mümkün olan difüzör düzenlemeleri üzerinde çalıştığını belirtti.

“Yeni araçta oldukça ekstrem bir örnek oluşturduğumuzu göreceksiniz ama bu konuda yalnız olmayacağız. Rakiplerimizin araçlarında da bu tarz çözümler göreceğinizden eminiz.”

Tüm bu düzenlemelerin ardından Ferrari takımı teknik sorumlusu Aldo Costa korkularını dile getirmiş ve çift katmanlı difüzör konseptinin yasal olduğun hâlâ inanmadıklarını, kuralların çok fazla açık kapı bıraktığınıi karar FI!’ya ait olsa da durumdan endişeli olduklarını söylemişti.  

Ancak Lowe kuralların yeterince açık olduğunu ve FIA’nın müdahalesine gerek olmadığını düşünüyor. Lowe FIA’dan baı noktalarda yardım aldıklarını kendşlerine gerekli açıklamaların yapıldığını ve bu açıklamaların tüm takımlara yapıldığını düşündüklerini belirtiyor.


Yorumlar

  1. En müdür Apocan hoşgeldin:)

  2. anlaşılan o ki büyük takımları yine korku sardı yine her an her şey olabilir bakarsınız yine brawn gibi takım 2010 u domine der.

  3. e başlıyacağım ama bu kadar sorun tartışma yaratıyorsa standart bi difüzör yapsınlar ya da kural koysunlar takımlar ona göre aracı yapsınlar bu ne arkadaşım her hafta yeni bir şey allak bullak oluyor insanın kafası

  4. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Paddy Lowe umarım bu sefer extreme değişiklikler hususunda Whitmarsh'a haber vermiştir.

    Ocak f1 racing sayısına bakınca…

  5. bence hiç difüzör koymasınlar hava girdiği gibi çıksın daha iyi olmazmı:)

  6. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    yanlız acaba ferrari ve mclaren ne yaptı bu difizörleri iyice merak ettim.7 8 li fln mı?mantık olarak ikiside 3 katmanlı olacak ama bakalım.

  7. Bunu hep söylemişimdir… İngilizler işgüzardırlar diye… kapattığın sahaya lütfen fotolamayın diye yazarsan dikkatleri oraya yerleştirirsin (toplamakdan öteye gidersin).Amaç araçların altında kalmakmı- altından kalkmakmı?

  8. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    yok artık.

  9. Benimde bir korkum var… lansmanlardaki araçlarla yarışlardaki araçların farklı olması… bu iş ii ce cıvıtıyormu? Teknolojik kısıtlamalardan sonra bunlarlada karşılaşabiliriz.

  10. Anlaşılan bu sene de geçen seneki gibi şampiyonun kim olacağına fia karar verecek. Geçen sene difüzör yasal dediler şampiyon belli oldu bu sene de aynısı olacak herhalde. Pistte mücadele göremez olduk asıl mücadele takımların fia'yı etkileme çabaları olarak kendini gösteriyor ve bu canımı çok sıkıyor.

  11. massathebest böyle yorum beklemezdim senden anlamadım Lowe yanlış bir şey mi söylemiş burda 2010 sezonu için mırın kırın çıkaran ferrari takımı ortada bişe yokken niye böyle deklarasyonlar yapıyorlar anlamıyorum bizim bilmediğimiz bir şey biliyorlar herhalde. Ayrıca bu işi ilk Ferrari yaptı difüzörü kapatma olayını komik şekilde kutularla kapatmışlardı arkasını aracın McLarende normal şekilde kapattı ve uyarı koymuş ama izinsiz şekilde bu resim çekilmiş yasal bir resim değil aslında bu. takımların yayınladığı resmi fotolarda hiç arkadan çekim göreniniz olmamıştır son ana kadar saklamak istemeleri doğal takımların çünkü bir çok çözüm getirilcek yeni sezonda takımlar tarafından difüzör kısmı önemli rol oynayacak araçların hızlarında.

  12. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    ne alakası var.kuraldaki açıklığı eleştiriyor.bir yol bulmuşki gizliyor.tıpkı mercedes gibi.ama madem buna bu kadar para harcanıyor o zaman yasaklanmasın.

  13. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    arkadaşlar ferrari nasıl bir takım oldu ya anlayamıyorum başka takımlar daha farklı çözüm buldular aldo nun korkusu bundan herkez bir yolunu buluo ferrari 3 buçuk affedersiniz. gene su yasal değil bu yasal değil koşarlar oraya buraya mercedes schumi ise sampiyonluğun tadını yaşar

  14. FelipeFernando avatarı
    FelipeFernando

    ferrai ve mclarende 30 lu difizör olacak 😀

  15. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    fianın kapısını McLaren-Mercedes aşındırmadı aşındıran takımı hepimiz biliyoruz. McLaren-Mercedes bu tartışmalara dahil olmak istemediğini açıklamıştı. yanlış hatırlayanlar için.

  16. difüzör deyince tüylerim diken diken oluyor artık. vakti zamanında (2006'nın 2. yarısında) araçlardan ve pilotlardan çok lastik savaşı vardı pistte. onun gibi, yine her şeyi bıraktık difüzörün peşine düşeceğiz diye endişe ediyorum. 1 yıl daha boşa geçmesin saçma sapan şeylerle. yoksa isterim ki mclaren başarılı olsun. rakibin ne kadar büyükse, başarılıysa mücadele de o oranda keyifli olur =)

  17. massathebest arkadaşım, dün de ferrarinin difüsörü kapalıydı aynı şekilde. böyle hayati bir parçanın kopyalanmasını istememiş olamazlar mı. bıraksak dövüceksin sanki adamları:)

  18. bu arada, ben difüzörü saklayan bir geçici kapak olarak düşündüm o parçayı. yok zaten difüzörün kendisine aitse, bu aracı hiç piste falan çıkarmayı düşünmesinler bile.

  19. lowe işine geldiği gibi konuşmuş. madem kurallar yeteri kadar açıktı ve FIA'nın müdahalesine gerek yoktu; o halde neden geçen yıl brawn-toyota-williams'ın yaptığını yapmadınız? neden diğer takımlarla birlikte fia'nın kapısını aşındırdınız iptal edilmesi için? hem ayrıca madem kurallar açık neden aracın altını bir parça yardımıyla kapatıp üstüne "no photograph pls" yazıyorsunuz? kurallar açıksa yapılacak olan difüzörün tasarımı da bellidir..

    iyice kabak tadı vermeye başladı bu difüzör meselesi. extrem difüzör falan deyip de insanların midesini bulandırmayın. kurallar açıksa, yapılan difüzör de aşağı yukarı aynı olmalıdır. çok bir haltmış gibi bir de kapatıp fotoğraf çekmeyin falan yazmışlar.

  20. kaan kaanhan avatarı

    herkes difuseri saklıyor, yine tantana kopacak :))

  21. difüzöru olsun serbest bıraksınlar bence ne kadar çok downforce o kadar fazla güvenlik bence teknolojik gelişimlerine izin vermeleri gerek bazı şeylerin zaten herşeyi yasakladılar motorsporu zirvesi olacağna motorsporu gelişimini sınırlama zirvesi haline geldi f1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir