Sauber Yeni Aracı C29'u Tanıttı

yazar:

kategori:

Bu sezon Ferrari motoru taşıyacak olan araç, BMW’nin 2009 sonunda spordan ayrılmasının ardından Hinwil kökenli takımın ilk aracı.

2005 senesinde takımını BMW’ye satan Sauber, Alman üreticinin ayrılmasının ardından tekrar işi ele almıştı.

Sauber’in, kontrolü tekrar eline almasının ardından takımın 2010 için griddeki yeri şüphe altındaydı ve Toyota’nın F1’den ayrıldığını açıklaması, kendilerine bir yer açtı.

McLaren’in yeni aracındaki gibi köpek balığı şeklindeki motor kapağına sahip C29, 2010’da Pedro de la Rosa ve Kamui Kobayashi tarafından sürülecek.

Sauber: “Son bir kaç ay, bizim için çok yoğun geçti. Birincisi takımın hayatta kalması için mücadele ettik ve sonrasında da gelecek için güçlü bir düzenlemeye yoğunlaştık”

“2010 aracının teknik hazırlıkları, hergâmeye rağmen aralıksız ve 2009 ilkbahasından bu yana planlara göre devam etti. Pilot kombinasyonunda genç ile tecrübeli olanı yan yana getirme geleneğine uyduk. Bu, çok başarı sağlayan bir yaklaşım olmuştur”

“Pedro, yıllardır üzt düzey bir takım için en yüksek teknik seviyede çalışıyordu ve bu tecrübeden bir takım olarak faydalanabiliriz. Genç Kamui de bize çok şey sunuyor ve geçen sene özellikle Abu Dhabi’de beni etkilemişti.”

Sauber’in aracı, BMW dönemindeki renkleri devam ettiriyor ama sponsorların eksikliği nedeniyle daha fazla beyaz alan görülüyor.

De la Rosa, McLAren ile test pilotu olarak geçen 7 senenin ardından yarış pilotluğuna dönüyor.

De la Rosa: “Sonunda kendimi tekrar gerçek bir pilot gibi hissedebiliyorum. Pistteki mücadeleyi gerçekten özledim. Aynı zamanda teknik ve sistem konularında çok şey öğrendim ve bu bilgileri takıma taşımak istiyorum”

Formula 1’de geçen sezon sonlarında yarışmaya başlayan Kobayashi: “Peter Sauber’in bana güvenmesinden gurur duyuyorum. Onu hayal kırıklığına uğratmamaya kararlıyım. Amacım, onun da benimle gurur duymasını sağlamak”

Sauber, C29 ile çalışmalara yarın başlayacak.

Teknik sorumlu Willy Rampf, aracın geçen seneki tecrübeler kullanılarak tasarlandığını belirtti.

Rampf: “BMW Sauber C29’un gelişimi, geçen sene takımın tecrübesinden ve sezonun son üçte birlik bölümündeki performans gelişiminden faydalandı”

“Bununla birlikte yakıt ikmâlinin kaldırılması, ön lastiklerin daraltılması gibi yeni kurallar, araç tasarımında önemli değişikliklere neden oldu”

Resimler geldikçe eklenecek.


Yorumlar

  1. seyfi baydar avatarı

    kobayashinin brezilya ve abudabıdekı agresıf sürüşünün devamı cok guzel olur toyotanın en buyuk hedıyesı koba oldu..

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    jantlar çok yakışmış cidden

  3. sponsor logosuz çok çekici gelmiyor ama olsa mutlaka değişterecektir görüntüsünü araç:) 6cı fotoda çok dehşet birşey olmuş 🙂 beklentim büyük bu araçtan;)

  4. Burun tercihi ilginç. Klasik bir aero seçimi olmuş. Bu yapı, sanmıyorum ama başarılı olabilir mi acaba. Sezon içinde sponsorlarını arttırabilirler inşallah. Bu jantlar benim sevdiklerimden. Countach (Lamborghini) jantı diyorum ben böylelerine. 🙂

  5. kaan kaanhan avatarı

    renkler çok güzel, siyahhh-beyazzz film gibi biraz 😀

  6. bence fena deil inş. sponsor bulurlar

  7. Fazlaca sade ve pek hoş gözükmeyen bir araç olmuş. Sauber'den daha güzel görünümlü bir araç beklerdim. Ama jantları oldukça ilgi çekici gözüküyor. Bu arada Kobayashi tam bir 'emo' gibi durmuş…

  8. Herkes difüzörleri saklıyor,katafalk kaya'nın dedigi insanın aklına brawn geliyor.Çok kötü bir tasarım olmuş,sauberin önceki aracları düşünldügünde…

  9. alonsomassa avatarı

    karahaberci çıkmış yine ne gp2 si arkadaşım.kimse Sauberden kısıtlı bütçeyle birşey beklemiyor zaten.gridde olmaları bile güzel.Mclaren ve Ferrari ile karşılaştırınca kötü tasarım .renkler ise alakasız.bari İsviçreyi anımsatan bir renk kullansalardı.

  10. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    12 berbat bir görüntü. 15 gibi sadece önden fotolar güzel oluyor bu kadar. gp2 ye hoşgeldiniz

  11. alonsomassa avatarı

    gri ve beyaz olmamış.araç fena değil.mclaren yada ferrari gibi bir bakınca bir kez daha baktırmıyor.ancak fena değil.keşke daha güzel renkleri olsaydı.umarım renault daha güzel olur

  12. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    massathebest evet doğru.

  13. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    ama şunun hakkını vereyim Bmw Sauber aracının resimlerde göreceksiniz en sevimli ve hoş yeri sidepodlar olmuş onlarıda hani bazı insanlarda olur ya yanaklarda gamzeler o şekli andırıyor :)))

  14. bu seneki görsel açıdan en güzel kural değişikliği, jantların üstüne takılan kapakların yasaklanması oldu. çeşitli jantlarla birlikte araçlar daha güzel gözüküyor. özellikle ferrari'nin kapakları (boyama ile janta benzetilmiş hali) çirkindi.

  15. magic alonso neye göre renault aracıyla kıyaslıyorsun anlamak ımkansız ferrari nerde baska dunyalardaydı acaba ferari cok mu ıyı arac yaptı gcn sene yada bız farklı bı sezon mu ızledık ferrarinin aracının cok ıyı oldugunu nerden bılıyorsun ya gecen senekı gıbı fos cıkarsa? bi klişe olmus herkes R29 dan söz edıyo untumayn kı R29 macarıstanve bır oncekı yarısta en hızlı araçtı tmm R29 kötü bir araç olablr ama brawn ve redbulla gore kötü bir araç kesınlkle mclaren ve ferrariye göre kötü bir arac değildi mclarenı burdan cıkartablrm cunku sene sonuna cok geliştiler

  16. ferrari_fernando  avatarı
    ferrari_fernando

    Biraz f1'e benzemiş ama erman yiğit arkadaşımın dediği gibi sponsoru azsa veya yoksa pek bir yol katedemez.

  17. WİLLİAMS F1 TEAM avatarı
    WİLLİAMS F1 TEAM

    sauberın yenı aracı gecen senekıne baya baya benzıyor ufak tefek degısıklıkler yapılmıs gıbı mesela on kanat ve sıde podlar degısmıs dıger tarafları gecen senekı f1 09 un kopyası olmus gıbı gelıyor bana

  18. MagicAlonso avatarı

    Geçen seneki reno aracı gibi sönük bir araç olacak bence.Bu araca bakınca Ferrari ve Mclaren in ve önümüzdeki günlerde tasarımları belli olacak olan Mercedes ve Redbull un nekadar iyi iş çıkarabildiğini ve farklı kulvarlarda yarıştığını rahatlıkla görebiliyoruz

  19. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    ya arkadaşlar 1.ci resimde görüldüğü gibi Pedro'nun yanındaki Kobayashi'mi yoksa başka çekik gözlü birimi :)))
    yani Kobayashi'ye benzemiyor bu uzakdoğulu insan ha birde uykusundan yeni kalkmış bir hali var :))))
    araç bana sanki çok basit,sade gibi geldi
    şimdi bakıyorum da Bmw Sauber aracı ile mclaren aracını yanyana koysunlar gene mclaren uzun çıkar
    maşallah mclaren nasıl bir tasarım yapmışsa halada anlamış ddeğilim
    ben zaten bugünlerde hiç bir şey anlayamıyorum herşey üstüste geliyor sanki…

  20. talha hüseyin eyibil avatarı
    talha hüseyin eyibil

    petronasın mercedesimize sponsor olmasına sevindim ama o ayrılmaz ikili birlikte olsaydı.sauber petronas.muhteşem bir araba idi.ve renkleri çok hoştu

  21. bunlar da boyle fakir gorunumle piste cikip brawn gp gibi sezonu domine etmesinler sakin :p

  22. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    1970 lerden

  23. gösterişli bir tanıtım olmamış araba iyi gözüküyorr sponsorları yokmu bunların

  24. bu adamların hiç sponsoru yokmu yahu

  25. çok ezik bir tanıtım olmuş:) araç biraz mclarene benziyor ama ön taraf çok ilginç, bmw-williams'ın burnu gibi bişiy yapmışlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir