Red Bull: Vettel’i Şampiyona Yapamayan Ferrari Bizi mi Yapacak?

yazar:

kategori:

Red Bull’un gelecek yıl hangi motoru kullanacağı gizemini korumaya devam ediyor.

Renault ile yollarını ayıran Red Bull’un Mercedes’in motor vermeyi reddetmesinin ardından Honda ve Ferrari’den başka seçeneği kalmadı.

Ünlü F1 yorumcusu Eddie Jordan cuma günü Volkswagen’in Red Bull’u satın alabileceğini iddia etti ve bir yandan da bu spekülasyonlar devam ediyor.

Red Bull’un patronu Dietrich Mateschitz, Ferrari seçeneğinin önümüzdeki iki veya üç yıl için mükemmel bir seçenek olduğunu kabul ederken “Ferrari özellikle kış testlerinden bu yana inanılmaz bir iş çıkarttı” dedi.

Ancak Mateschitz, Ferrari’nin kendilerini sadece podyuam taşıyabileceğine inanıyor.

71 yaşındaki Mateschitz “Ferrari fabrika takımı olarak Vettel’i şampiyon yapamıyorsa o zaman bir müşteri takımı olarak bizi şampiyon yapması mümkün olmayacaktır. Ama gridin yine ilk iki çizgisine geri döneceğiz ve bu sayede podyum mücadelesi verebiliriz” dedi.

Marko cuma günü eğer rekabetçi bir motorları yoksa Formula 1’den ayrılacaklarını açıkladı ve “Bu bir poker değil. Ciddi olunması gerekiyor” dedi.

Ancak Mercedes’ten Lauda’ya göre Red Bull Ferrari motoruna geçecek.

Lauda “Aslında hiç kimse bize birşey sormadı. Ama ben onların Ferrari ile görüştüğünü düşünüyorum. Onların Red Bull’a motor vereceğini düşünüyorum” dedi.


Yorumlar

“Red Bull: Vettel’i Şampiyona Yapamayan Ferrari Bizi mi Yapacak?” için 18 yanıt

  1. Başlık biraz ağır olmuş 🙂 bu marko paşa herkese atar yapıyor. Birgün de büyük patron şunu bir silkelese. Podyum bile yeter şimdilik sonradan 1.lige oynama şansımız olur. Ferrari motorun aynısını verirse ne ala yoksa takım çekilsin zaten. Ben bir taraftar olarak b motorunu kabul edemiyorum

  2. Ferrari sizi podyuma taşıyacak motor veriyor, sizde bi zahmet o çok övündüğünüz şasinizle 1. olun. Ne ukala adamlarsınız, ben olsam civata bile vermem size.

  3. vw-tdi-power avatarı

    “El feneriyle bizi mi öldüreceksin?” tadında bir demeç olmuş 🙂

    Valla Red Bull Ferrari motoru alırsa daha önce arkadaşların dediği gibi aero paketlerini değiştirmek zorunda kalacaklar. Ferrari bundan farklı bir tasarım olarak yararlanabilir, geçiş aşamasındaki RBR’de istenen başarılara hemen ulaşamayacak belki de. VW spekülasyonu doğruysa Ferrari RBR’yi kullanmış olacak onlar VW’e geçene kadar, RBR’de yukarılara geri dönecek en azından bir süre daha VW formülüyle kazanan olsalar da olmasalar da . İki taraf için de kazan-kazan durumu gibi geldi bana

  4. Rred bull un kazanan takım olma zamanları geride kaldı,artık hangi motoru kullanırsa kullansın orta sıra takımı olmaktan kurtulamayacak geçmiş olsun.

  5. Ferrari açısından çok ilginç bir aşama. Farklı bir karar verip kendilerinin kullandığı aynı motoru Red Bull’a verirlerse kazançlı da çıkabilirler.

    Motor aynı ama tasarımcılar farklı. Hadi Red Bull iyi bir şaşi ile seneye Mercedes’i mağlup etti diyelim.

    Kazananlardan biri yine Ferrari olacak. Ama markanın kodları buna izin verir mi ? Çok zor tabi.

  6. Ne Ferrari ne Red Bull ne de McLaren uzun süre Mercedes’e ciddi bir tehdit oluşturamaz. Yakın performansta bir araç bile üretseler Hamilton işi bitirir. Mercedes’ler uzun süre daha kazanmaya devam edecek.

  7. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    yahu bazen diyorum şu adamlara niçin motor vermiyorlar verin düzgün bi motor yarışsınlar sonrada arada çıkıp şu itici açıklamaları yapıyorlar diyorum müstehak bu adamlara, kardeşim size ne Ferraninin iç meselesinden alan memnun satan memnun Vettele de geçen yıl gel sen bize seneye şampiyonuz denmedi zaten, adamın önüne bi proje sunmuşlardır uzun vaadede demek Vettel de buna ikna oldu ki geldi Schumi de zamanında şampiyon takımdan rezalet bi Ferrariye geçti adam 4 sene şampiyonluk bekledi sonra beş yıl üst üste şampiyon oldu şimdi madem bu kadar kibirlisin, kendine güveniyorsun, kimseyi beğenmiyorsun yap kendi motorunu yarış madem…

  8. Bu yıl ferrari sampiyon olacak olsaydı zaten alonso o potansıyelı gorse bırakmazdı bu yuzden cok zordu zaten daha sonrakı senelere baksınlar ama bu sefer de bız mclaren olarak gumbur gumbur gelecegız 🙂

  9. Herkese atar herkese gider Redbull böyle böyle biter.

  10. Bu arada mercedes renaulta teknik destek vermek istiyormus. Ayrılmalarını istemiyormuş. ilgincccc 🙂

    1. Geçen gün haberini yapmıştık onun 🙂

      1. Görmedim pardon 🙂

  11. Tuzak konu başlığı! Birazdan sadece başlığı okuyup savaş ilan eden ferrari taraftarları gelebilir aman dikkat beyim:)

  12. Bu sene kimse şampiyon olacaz demedi zaten redbull tayfası. Göreceğiz 2016 aracı herkesi şaşırtacak kadar iyi olacak. Dua edinde size güncel motor versinler 3lü kapısma izleyelim.

  13. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Adam haklı.

  14. Başlığı görünce VW hayırlı olsun diyordum yine yanılttı beni 🙂

  15. Red Bull Avusturyali.

  16. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bence doğru söylemişte daha erken be marko.seneyede şampiyon olamazlarsa zor 2017’deki kural değişikleri son umutları eğer ondada mercedes baskın olursa geçmiş olsun f1’e

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir