2015 Singapur GP Sıralama Turları: Vettel ve Ferrari Yıllar Sonra Pole Pozisyonunda!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 13. yarışı olan Singapur GP öncesinde gerçekleştirilen sıralama turlarını Sebastian Vettel ilk sırada tamamladı.

Alman pilot sıralama turlarının ilk bölümünden itibaren hızlıydı ve bu hızını son bölüme de taşıyarak 1.43.885’lik derecesiyle Ferrari’ye 2012’den sonraki ilk pole’ünü getirmeyi başardı.

2013 yılından sonra ilk kez pole pozisyonunu kazanan Vettel’i, Red Bull’daki eski takım arkadaşı Daniel Ricciardo takip etti. Ricciardo son zaman turunda derecesini geliştirmesine rağmen Vettel’den 0.5 saniye daha yavaş kaldı.

Son zaman turunda gelişmeyi başaran Raikkonen en hızlı turunda Vettel’in 0.7 saniye gerisinde kaldı ve üçüncü sırada seansı noktaladı.

Seans boyunca Ricciardo’nun önünde gözüken Kvyat, son bölümde takım arkadaşının 0.3 saniye, Vettel’in ise 0.8 saniye gerisinde kalarak dördüncü sırada yer aldı.

Mercedes şüphesiz sıralama turlarının en büyük sürprizi oldu. Antrenmanlarda gösterdiği düşük performans ile ‘hız saklıyor’ iddialarına sebep olan Mercedes, Hamilton ile ancak 1.4, Rosberg ile ise 1.5 saniye geride kalarak beşinci ve altıncı sırada yer alabildiler.

Williams pilotları hedeflenenin aksine ilk sıralar için yarışamadılar ve Bottas ile 7 Massa ile 9. sırada yer aldılar.

Verstappen sekizinci olup Sainz’i geçerken, Grosjean seansı 10. sırada noktaladı.

Hafta sonuna büyük umutlarla başlayan Force India Hulkenberg ile 11, Perez ile 13. olabildi.

Hafta sonuna Q3 umuduyla giren McLaren ve Alonso, baraj derecesinden 0.4 saniye daha yavaş kaldı ve 12. olabildi.

Q2’deki son turunun, son sektöründe aracının kontrolünü kaybeden ve sol arka lastiğini duvara çarpan Sainz, kırılan süspansiyonuylala beraber seansı 14. sırada tamamladı.

Özellikle son sektörde zaman kaybeden Jenson Button 15. olabildi ve Q2’de elenen ilk isim oldu.

Singapur’a oldukça büyük bir aero paket ile gelen Sauber pilotları Felipe Nasr ve Marcus Ericsson 16. ve 17. olarak ilk bölümde elenmekten kurtulamadılar.

Lotus’tan Pastor Maldonado son dakikalarda piste çıkmadı ve seansı 18. sırada noktaladı. Venezuelalı pilot zaman zaman aracı yolda tutmakta zorlandı.

Will Stevens Q1’deki son turunda 1.51.021 elde ederek takım arkadaşı Rossi’yi geçmeyi başardı. Rossi ise takım arkadaşından 0.5 saniye yavaş kalarak kariyerinin ilk sıralama turlarını son sırada noktaladı.

CPRYjf2UYAIEpHv


Yorumlar

“2015 Singapur GP Sıralama Turları: Vettel ve Ferrari Yıllar Sonra Pole Pozisyonunda!” için 198 yanıt

  1. Sonunda hakettigimiz yerdeyiz. Umarim yarin yarisi kazanan Kimi Veya Sebastian olur. FORZA FERRARI

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Hamilton Japonya’da sağlam fark atmazsa kafayı yer onu kimse durduramaz toto dahil..Herkes lastik basıncı lastik lastik diye tutturuyor..Malezya ve Macaristan’da Ferrari nasıl kazandı ? o zaman bu lastik basıncı olayı yoktu Mercedes çalıştıramıyor bazı pistlerde olay bu..Herkes atıp tutuyorda haftaya cumartesi Mercedesler kaldığı yerden devam ediyor başlığını görürsek Vettel’in parmağı artık 3 numarayı gösterir oda gösterebilirse Red Bull çok yakın Ferrari’ye

  3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Bnde bu sitedeki coğu arkadaşın akıllı olduğunu sanırdım herkes oltaya gelmiş Mgp tüm sezon boyunca nerdeysse sıralama ve yarışlarda diğer takımlarla alay etti Bugunku olayda bundan ibaret

    İtalya gp de yururluğe koydukları üc sac ayağından olusan bı oyun bu FİA = MGP = PİRELLİ bu oyunu oynuyorlar ve herkesi kafaya alıyorlar bi sonrası yarış sırlamalarda 1sn fark atıcaklar ve herkes hımm bi yarışlıkmış pist diğer takımlara uygunmuş dyerek tepkiyi azaltmaya calısıyorlar algı opreasyonu yapılıyor

    Aynsını REDBULL 2013 silverstonede yapmıştı lastıkleri istediği şekilde değiştirebilmek için yarışta farklı takımların lastikleri patlamaası sağlanmıştı ve hiç arıza vermeyen redbull lider giderkekn kenera çekmişti !!!

    1. Temsili Alonso Fanı 🙂

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        sen Kimiye debriyaj kolunun yerini karıştırmaması için bu akşam ettehiyatüye yat yoksa Arrivebene onu Singapurdaki havuzlu otelin havzundan aşağı atar bak 😀

        1. Ferrari gelişmedi kendinizi kandırmayın fark aynı baksana sayın Alonso ve Alonso fanı.

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            Ben seni suzukadan sonra görecem ve tek tek bu yorumlarını sana hatırlatacam erencan o zamanda bakalım ne bahane uyuduraccan 😀

            1. sen önce pirellinin geçen hafta lastik basıncı yarışlarda 0.5 saniye gibi farkediyor diye bir açıklaması var . bunu izah etsen
              ne demek istedi pirelli CEVAP

              1. 0.5 saniye? Mercedes Ferrari’den aşağı yukarı 1 sn hızlı bakarsan. Dediğin gibi olsa farkın 0.5-03 gibi devam etmesi gerekirdi. Ferrari 1.5 sn daha hızlı demek ki 2.5 sn fark etmiş lastikler:D

    2. BÜYÜK OYUNU BOZUYORUZ

    3. Dediklerin bana da çok mantıklı geliyor. Bu kadar gelişimin mümkün olmadığını herkes bilir. Eğer ekstrem bir durum yoksa mercedes tepkileri azaltmak için oyun içinde oyun oynuyor olmalı.

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Ya yemişim lastik basıncını da motoru da. İşteydim izleyemedim ama çocuklar gibi sevindim. Haberi bir başka izlemeyen arkadaşımdan aldım o kadar enteresan bir durum. Azcık kulp takmayı bırakın da adam gibi tebrik edin.

    1.5 Ssn fark umrumda değil. Umrumda olan ; yıllar sonra üstelik kuru zeminde pole almamız. Yarış herşeye gebe belki kaza arıza vs olur kazanamayız ancak bu çok mutluluk verici bir tablo. Bu kadar dominant bir ekine karşı Ferrari tüm gücüyle savaşıyor. He bazı malum zevatlar yarın bu sonucun aleyhimize tamamlanması için dua ediyorlar ama umarım yarın kazanan biz olur ve çifte bayram yaşarız. Bir başka kesim de Ferrari pole seviniyor diye düşünebilir. Ortada yıllardır rekabetten uzak bir takım var en azından pole mücadelesi ve istikrarlı 1.likler için o yüzden sevinmek herkesin hakkı.

    Yarın tek dileğim şu yarışı kazanmak. Yok Vettel,Ferrariye gelmiş herkes dönmüş falan bunlar boş laf.Yarın ola hayrola.İnşallah güzel rekabetli bir yarış olur ve hak eden kazanır ve umarım biz kazanırız.Bol şans herkese

    1. Onur Gentas avatarı

      Guzel yorum Burak arkadasim. Yarin kim kazanir kim kaybeder bilemiyoruz ama en azindan simdiden icimizde bir heyecan var. sonucu belli yarislar izlemekten biktik artik. Tabi ki destekledigimiz pilotun kazanmasini diliyoruz ama savasarak yapsinlar bunu.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Bir kaç gün önce kendi sosyal paylaşım sayfamda yazdığım bir bilgiyi buraya da yazayım. Belki bunla ilgisi vardır ama kesin mi bilemiyorum sadece gördüm

        According to Autosprint:
        -Ferrari will use the Spain aero package in Sinagpore GP.
        -For US GP Ferrari will bring 5th PU, new floor and new engine cover.
        -For 2016 Ferrari working on tighter rear, more compact MGU-K and Crankcase.

        Eyvallah sağol bu arada Onur 🙂

        1. Ahmet Dönmez avatarı
          Ahmet Dönmez

          hocam doğru buraya ispanyadaki paketle geldiler hatırlarsan o ispanya güncellemelerinden çok şey beklemiştik ama doğru ayarları bi türlü bulamamıştık beklenenden çok daha az olmuştu kazancımız sonradan da takım paketi anlamakta zorlandıklarını söylemişti burada belkide bu sorunu çözüp geldiler buraya özel bi güncellemeyle gelmedik benim bildiğim fotolardan gördüğüm tabanda ekstradan yarıklar vardı birde maymun koltuğunun orda bi güncellememiz vardı bizim aracın daha düşük hızlı virajların olduğu pistleri sevdiği açık bunuda kullandığımız süspansiyona bağlayan çok ama seneye umarım şu düşük downforce isteyen pistlerdede rekabetçi bi aracımız olur…

    2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Vallahi öylee.Hemen insanlar gölge dü$ürüyor ba$arimiza kulp takiyorlar.Yillar sonra pol almi$iz sevinelim.Yarin bir sikinti olmassa redbul merco felan hikaye farkla yari$i kazaniriz.

  5. komplocu değilim de

    redbull mırın kırın ettikten sonra bunun olması garip

  6. Unstoppable avatarı

    Tek kelimeyle herkese hayırlı olsun 1 yarışa özel olacağını düşünsemde o tabloda mercedesin 1.5 sn geride olması gerçekten sevindirdi istemsizce beni (yanlış anlaşılmasın mercedese hamiltona saygım sonsuz ama insan bi tökezlemelerini de istemiyor değil heyecan açısından)
    Vettel bileğinin hakkıyla aldı riccardo potansiyelini tekrar gösterdi rai ise bence bundan çok sevinç duymamalı sonuçta yediği farkı kabullenmemesi gerekir ama yine de vettelin fark atmasına sevindim arkadaş en azından pole de bi kırmızı olcak 😀

  7. zekeri sayin avatarı

    Ferrari taraftarları daldıkları mutlu uykudan ansızın uyanacaklar. Ferrari mercedesi yakalayıp fark atacak oylemi.polum bunlar .ayak oyunu.buna ancak saflar inanır.mercedesten 15 günde 2.5 saniye calacaksin öyle mi komedi bunlar..

    1. Bunlar hep Amerika’nın oyunları bence.

      1. zekeri sayin avatarı

        Ferrariye nano teknolojili esneyen yeni karoser ile roket motoru takmışlar.

        1. Ahahah. Karoser grafin falan kullanılarak yapılabilir fena fikir değil. Ama roket motoru pistler için uygun değil sanki 😀

          1. zekeri sayin avatarı

            Karoseri n neden yapıldığını biliyon da 15 günde 2.5 saniye hizlanilmayacagini nasıl bilmiyor hemşerim.

            1. soda tavsiye ediyorum.

  8. en son kazanılan pol … yıl 2012 yer almanya pol ferrari ile alonsonun
    vay ne çabuk geçmiş unuttuk polü be kardeşim
    inşaallah yanlış atmamışımdır yer olarak almanya en son kazanılan yerdi öyle hatırlıyorum

  9. Bayağı olmuştu böyle heyecanlı bir sırlama izlememiştik.Tebrikler Vettel,ric ve kimi
    Yarın Kimi bir sorun yaşamz inşallah ve uzun bir ardan sonra Ferrari den duble gelir.
    Mercedes lerin yavaş kalması gerçekten de lastik basıncları ile mi allakalı??
    Fon Vettel in pol turunun neden tekrarını vermedi ???

  10. Ricciardo yarım kalan işini bitirir ve yarışı kazanır 🙂 Vettel tek turda iyi ama yarış performansı konusunda Redbull çok iddialı.

    1. yarıs stintlerinde ferrari 0.1 sn daha hızlıydı

      1. Pit ve pit strateji bakımından Redbull’u tek geçerim hocam. 0.1 sn hiçbirşey değil.

    2. yanlız burada biri ferari digeri redbulda yarışıyor
      yani burada vettelin arkasında işler çeviren redbul yok dikkatini çekerim
      riccardo ve vettel yarışırken aynı takımda neler döndüğünü bizler biliyoruz

      1. Nedense hep Vettel ve Raikkonen’in arkasından iş çeviriliyor. Temiz çocuklar bunlar 🙂 Vettel’in arkasından iş çevirilseydi 4 tane şampiyonluk vermezdi Redbull.

        1. o dediğim son sezonu için arkadaş
          yani vettelin sezon öncesi gideceğini anlayan redbul dollap çeviriyor
          anladın sen anladın onu

  11. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ
  12. Bugün Ferrari ve Vettel Polü kazandıktan sonra görüldüki bu sitede büyük çoğunluk F1’i sevmiyor sadece Ferrari’yi seviyor…

    Daha önce Vettel 4 yıl Şampiyon olduğunda bu Vettel’e burada denmiyen laf takılmayan lakap kalmamıştı (kötü anlamda)…Ferrari’ye geçtikten sonra bu yorumlar uçtu gitti, Vettel’i daha önce iyi pilot olmadığı savunanlar Ferrari’ye geçince bu fikirlerinden birden vazgeçtiler, Vettel hemen çok iyi pilot oldu..Vettel Redbull’daykende iyi pilottu, Ferrari’ye geçtiğindede iyi pilottu..

    Alonso içinde burada Ferrari’ye geçmeden önce edilmeyen laf takılmayan lakap yoktu, 2008 F1 Singapur skandalından sonra Alonso ceza almadığında bu konuyla alakalı Alonso Ferrari’ye geçinceye kadar Alonso hep bu olayla haklı veya haksız olarak vuruluyordu ama ne zaman Alonso Ferrari’ye geçti herkes bu olayları unuttu Alonso neredeyse en iyi F1 pilotu şeklinde devam ediyordu ta ki Ferrari’den ayrılana kadar… Sonuçta öyle yada böyle Alonso’da F1 en iyi pilotlarındandı..

    Yuakarıdakileri yazmamın sebebi bazı şeyleri hatırlatmak ve aslında F1’de bir takımı sevmenin her şeyi kapatmasını gözleri kör etmesini gerektirmediği ve takım tutarken F1’in kendisini de sevmeyi unutmamak gerektiği…

    Pole pozisyonu için Ferrari ve Vettel’e tebrikler…

    1. 10 sene üst üste Ferrari şampiyon olsa bile sıkılmaz bunlar.

      1. Bunlar dediğin kim, f1 Ferrari demektir, bmw ford honda değil, mercedes hiç değil.

        1. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
          07.MEHMET.FERRARİ

          Aynen

        2. Kesinlikle. 100 yıl şampiyon olsa da sıkılmayız valla 🙂

  13. podyum üçlüsüne ve ferrai’ye tebrikler…
    ben sürprizi rebbulldan bekliyordum ama ferrari iyi iş çıkardı.mercolar lastiklerin belirleyici olduğu pistlerde bu sene ciddi sorun yaşadı ferrari ise tam tersi oldukça iyi yarışlar çıkardı.malezyada sıralamalarda vettel kuru zeminde çok yakındı son seansta yağmur gelince çok az bir farkla polu aldılar ama kuru zeminde geçen yarışı ise rahat bir şekilde vettel aldı.yine bahreynde kimi yarışın ikinci stintinde medium lastiklerle mercedesin soft lastiklerinden daha iyi iş çıkararak son turda neredeyse galibiyeti alıyordu.spa’da rahat galibiyet aldılar ama lastik basınçlarının farklı olduğu ortaya çıktı.açıkçası basınç farklarının direkt bu kadar fark yaratacağını söylemek biraz güç ama asıl farkın lastiklerden dolayı olduğu kesin gibi.bakalım yarın yarışta neler yapacaklar.

  14. Millet ne komplex yapmis yahu.Turbo doneminde Mercedes motoru ile alinmayan ilk pole.Ferrari 2012den sonra ilk polunu almis.Millet cocuklar gibi seviniyor.Kazani tebrik ederim.Umarim seyretmeye deger bir yaris olut.

    1. Mesele sadece pol değil. Mesele 1.5 saniyelik fark.

      1. Bir yarisida baskalari kazansin.Hep demiyorlar mi sezon sikici diye.Motor pistleri gelir gene aglamaya baslar millet.
        Motor,lastik,hibrit bir suru sorun olabilir.Gecmistede olmustu.

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          😀

        2. Bu bir yarışlık mesele ise sorun değil de, öyle mi acaba?

          1. Yok araca yanlislikla Honda motoru takmislar.Yeni motorda guc kismayi gerektiren bir sorun yoksa sonraki yaris herkes yerine doner.Tabii Pirelli ozellikle Mercedes kullanamasin diye lastikleri veya basinclari ayarlamiyorsa.Malum ortada 2013 yili var.
            Bu bile sorun degil.Is iyice monotonlasti.Yarislarin sonucu onceden belli.Tabii sampiyonun erkenden belli olmasini sevmeyen fia ve fomda var.Danisikli dogus ihtimal disi degil.

            1. Meselenin yeni motorla ilgili olduğunu düşünmüyorum zira burası bir motor pisti değil. Geçen yarıştaki skandaldan sonra lastik basıncı kısıtlamaları ile ilgili olduğu söyleniyor. Bana en makul açıklama bu gibi görünüyor. Danışıklı d. gibi şeylere inanmıyorum ben.

  15. Yusuf Hitay avatarı

    vay be 1.5 saniye. spa’da patlayan 2 lastik üzerine gelen yeni basınç sınırı tüm dengeleri değiştirmiş gibi duruyor. tabi bunda lastik çeşidi ve sıcak havanın etkisi de vardır.

    ama sezon bu şekilde devam etse ne makara olur :).

  16. geçen hafta dediğimi yine söylüyorum
    FİA, FİA olsaydı mercedesin kirli çamaşırlarını ortaya döker,di
    lastik basıncı ve gizli lastik testlerinden hiç bir işlem yapmayan FİA
    mercedese hertürlü illagal işler yapmasını olanak tanıyor . nasıl olsa FİA arkamda ceza felan hak getire
    geçen hafta uçan mercedes bir haftada bu kadar geride olamaz . açıklaması izahını bekliyoruz mercedesten
    yada şu lastik basınçlarını bidaha ölçsünler bekliyoruz hepsi aynımı . o zaman anlarız ne olduğunu

  17. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Geçen haftaki hiç bir açıklama baştan pirellinin dediği açıklamayı geri plana itemez,alenen haksız bir şekilde yarışı tescil ettiler.
    Gp2’deki adamın günahı neydi de ihraç ettiler onu, Ferrari aklını kullansın bir üst merciye taşısın olayı, 1,5 saniye farkı mercedes polede rakip kimseye atamıyordu da burada nasıl 1,5 saniye fark yedi rakip olarak görülen takımlardan.Alenen şaibeli bir araç var altlarında, istedikleri gibi at koşturuyorlar pistte ve yönetimde.

    1. Spa da lastik patladı diye sezon ortası basın kuralı gelince mi Mercedes suçlu oluyor. Bence kural ile kendine gelen Ferrari ye bir sormak gerek olanları? Zaten şaibeli olan hep McLaren Mercedes Red Bull Renault bi Ferrari düzgün değil mi? Bence biraz objektif olmakta ve olayların açığa kavuşmasını beklemek gerek.

  18. tahminde mercedesi ilk ona koymamıştım. tahminim tutacak galiba . arka lastikleri aşırı ısıtyorlar. buda aşınma demek

  19. bu farkın pistten mi, lastik basıncından mı olduğunu anlamak için bir sonraki yarışı beklemek gerekir. redbull da çoğu takımdan farkı yer ama bu pistte 2.liği aldılar. pist fark ettiriyor. hibrit motorları etkileyen metro bile okuduk 🙂

    eğer basınçtansa, pirelli dandik lastikleri patlıyor diye sezon ortasında lastik basınç kuralı getirerek haksızlık yapmış olur. lastiklerin patlıyorsa takımların performanslarını etkileyecek önlemler değil, lastiğinin yapısıyla ilgili önlemler alırsın. bu “bizim lastikler patlıyor yavaş gidilsin” demek gibi birşey.

    ya da durum vettel’in spa’da lastiği patladığı için ferrari avantaj kazansın da lobi yapmasın diye pirellinin bu yarışta basınçları fazla yüksek istemesi olabilir. mümkün.

    sıralamaya gelirsek raikkonen 0.8 yediği bir tur kalitesiyle, hamilton’a 0.8 fark atıyorsa o araç cidden hızlıdır. rai’nin 0.8 yemesine şaşırrrmadım. evet şaşırmadım. normalde yenilen pilot yeneni tebrik eder ama tartı kısmında vettel uzattı elini, raikkonen hiç oralı olmamaya çalıştı.

    yarın ricciardo’nun fırsatı kaçırmamasını vetteli startta yemesini umuyorum. bakalım 32 diş ne yapacak, çünkü merclerden umut yok bu yarış.

    1. Odada gayet samimi muhabbet ediyorlardı gülerek, abartı seninki. 0.7 sn olayında haklısın 0.2_0.3 olsa anlarım ama bildiğin fark yedi. Toplantıda 3.olmayı bile beklemediğini biraz sıkıntı yaşadığını söyledi. Ama bu saatten sonra bunlar boş. Yarışta Vettel i geçmeli artık. Bu pisttede bu zor.

    2. Rai yine rahatsiz etmis seni anlasilan.

    3. Tamam anladık royalcan, Ferrari hızlı diye polü Vettel aldı, Kimi de çok yavaş, yani ikisi de bi işe yaramaz ama hamilton çok hızlı oysa ki yea.

  20. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    çok ilginç gerçekten, lastiklerin bu kadar fark yarattığına şaşırmış bazı arkadaşlar. Ferrari dominasyonunu da ilk olarak lastiklerle yıkmışlardı. 2004 senesiyle hemen hemen aynı ferrari aracı 2005’de sürünür olmuştu.

    Vettel’in süşürü muazzamdı gerçekten, hamilton’un mercedesteki sürüşlerine veya bir nevi eski redbull günlerindeki gibiydi. Cepten sürekli zaman çıkartıyordu.

  21. 4.olsa da Danill Kvyat’ı da tebrik etmek lazım diye düşünüyorum. Daha 21 yaşında ve yarıştığı pilotların hepsi tecrübeli pilotlar takım arkadaşı da dahil. Umarım Redbull bu adamı harcamaz bunda çok büyük yetenek var.

  22. Onur Gentas avatarı

    Gorunen koy kilavuz istemedi. Isin tuhaf yani 5. Olan pilotla arada 1.5 saniye fark olmasi. Hadi mercedesler sorunlu diger mercedes motoru kullanan takimlarin ve Torro rosso’nun bu kadar geride kalmasi gercekten sasirtici. Vettel gercekten iyi is cikariyor bu sene tebrikleri fazlasiyla hakediyor. Ricci’ye de ayrica tebrikler.

  23. Sıralamaları ızleyemedım ama Ferrari ye Vettel ve Kimi ye koca bir alkış lazım…Tebrikler…Müthiş bir olay,koca 3 sene ardından…Yarın elim kanlı olsa yınce ızlıyıcem yarışı….

  24. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Evet isteeee buuu

  25. lan Vettel bir yarış sonra alsaydın da Hamilton seriyi tamamlasaydı Motor sporlarında her an her şey olabilir bir kez daha görmüş olduk

  26. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    Bugun ferrari ve vettel muthis bir is ortaya koydu.raikonnen yine yokları oynuyor.ricciardo da superdi. Ben burada mercedes in degil de mercedes motorunun sorunu var.

  27. Hamilton sorun neydi sorusuna “gario bir şekilde lastikleri çalıştıramadık lastiklerde sorun vardi” demiş. Yani tercümesi ” Lastik basıncımı kırdılar uçamadı Bernie amca :(“

    1. merso saltanatının sonuna geldik, Ferrari bu işin peşini bırakmaması lazım sonuan kadar kovalayıp lobi yapıp merso cezalandırılmalı.

  28. Geçen yarış 25 sn. fark attılar. Şimdi 1.5 saniye yavaşlar. Lastik basıncı kurallarına uymaya mecbur kalınca yavaşlamışlar. Bu farkın başka bir açıklaması yok.

  29. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    şu an mutluluğumu tarif edecek bi kelimem yok 🙂 çok şükür bu günleri tekrardan gördük asırlar sonra ilk sıradayız onca zorluklardan sonra bu pozisyonda olmak harika, yıllar sonra, en sonunda, bu sefer tebrikler pole için kendi tuttuğum takıma ve pilota hem Ferrari hem Vettel büyük iş başardılar buraya gelirken fark çok daha az olur diye tahmin ediyordum ama pole alacağımızı hiç hayal etmemiştim hemde bu kadar iyi bi farkla bunu yapmak gerçekten müthiş Kimiye de tebrikler en azından temiz taraftan kalkıcak bu belki sıra kazanmasına yardımcı olabilir, Mercedes sanırım ayarlarda sıkıntı yaşadı bi türlü istedikleri doğru ayarları tutturamadılar arka lastiklerde sorun yaşadıkları konuşuluyor ama bu kadar baskın bi aracın her pistte her koşulda iyi çalışan bi aracın burda bizden 1.5 saniye geri kalmaları çok garip ama yarış yarın uzun her şey olabilir açıkçası hala 3 takımın ve 6 pilotunda kazanma şansı var umarım zevkli, keyifli bi yarış olur herkes için…

  30. ilaveten, mercedes eğer ki nedeni lastik basıncına bağlamak gibi bir salaklık yaparsa:
    1- geçen yarışta ham’ı “valla pek bi avantaj elde etmedi gibi” tadında konuşarak diskalifiye etmeyen fia yanar (ki zaten yanmalılardı da).
    2- “gizli” 1000 km. lastik testinin ucunun nerelere gideceğini, o dingillerle neler yapılacağını ve nasıl başına yıkılacağını da hesaplamalı pek akıllı merc yönetimi.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Buraları yakıcam 🙂

  31. Tobeler olsun. Kirk yilda bir siralama izlemedik olaylar olaylar 🙂 sasirtici otesi bir sonuc Mercedes’i n durumu. Sadece lastik basinciyla alakali olamaz. Yeni motorla alakali mi acaba? Motoru dayaniklilik adi altinda sisirmek icin mi bunu yapiyorlar yoksa 🙂

    Olan Hamilton’a oldu. Idolunun rekoru kiramadi vr daha bu sansa sahip olur mu muamma.

    Helal olsun vettel’e. Bariz farkla almis polu.

    1. Pole rekorunu kıramamış olsa bile yarışta 161 de 41 olma ihtimali var 😀

  32. Burası Singapur. Güvenlik aracı banko. Arkada çok iyi pit stratejisi yapan RBR var. Ow yeah. Aman sabahlar olmasın.

    1. ReyizHamilton avatarı
      ReyizHamilton

      Yarın Ricciardo kazanirsa seyredin cümbüşü

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Doğru dedin yıkılır buralar 🙂

      2. Ağzından bal damliyor:)

  33. 208. Ferrari polü. Harika! Sorunsuz bir yarış ve sonunda zafer dileğiyle….
    FORZA FERRARI

  34. Mercedes geçen senenin problemine dönmüş. Arka lastikte aşırı ısınma. Bakalım yarın puan alabilecekler mi? Anlaşılan basınç konusu baş ağrıtıyor.

    Vettel Ferrari’yi bir şampiyon gibi sürdü. Saygı duydum. Raikkonen’den daha fazlasını beklemiştim. En azından Ricci’yi yenmeliydi. İlk sektörde 0.2 hızlısın, 2-3 de ne yapıyorsunda 0.1 geri düşüyorsun anlamadık .Yarın güzel bir kalkış ve Ricci’yi geçiş istiyoruz.

    Umarım duble yaparız. Yarın Vettel’in tek rakibi şans.

  35. Vettel ve ferrari ye tebrikler. Bilek hakkıyla gelmiş bir başarı. Kimi de otursun düşünsün 0.7 sn yi başgana nasıl açıklayacağını.

    Ric startta saçmalamazsa vrtteli rahat bırakmaz

    Lewis fanları için endişelenmeye gerek yok. Kimse 2 hafta da 2 sn yavaşlamaz. Bu piste özel bir durum var. Muhtemelen basınç muhabbetinden sonra ayar problemi yaşıyorlar. Çözecektirler

    1. Hocam Parc Ferme var.Büyük çapta ayar da yapamazlar ki.

      1. muhtemelen yarını değilde diğerki yarışları kast etti düzelecek derken.

        1. Aynen öyle

    2. Pardon hocam o zaman.

  36. FerrariFanTR avatarı

    Allahim şükürler olsun. Yarin ki yaris için tek cekincem eger ilk pitlere kadar rbr ile araya ciddi bi fark koyamassak strateji hatasi ile pozisyonumuzu kaybetmek. Bu pistte strateji çok önemli

  37. vettel başta olmak üzere fer ve rbr pilotlarına tebrikler. hakettiler ve ilk 4’ü aldılar.
    mercedeslerin bir miktar geride kalacağını düşünüyordum ama 1,5 saniye farkı hiç bir şeyle açıklamak mümkün değil. gerçekten lastik basınç değişikliğiyle bu kadar gerideler ise vay hallerine. koskoca şampiyonayı etkileyecek zımbırtının nedeni basınç olursa üzülürüm. özellikle vettel için. ayrıca, eğer ki nedeni basınç ise, geçen yarışta 25 saniye farkla kazanan ham’ın lastiğinde düşük basınç çıkmasını nasıl basite indirgeyip ceza vermediklerini de açıklamaları gerekir. demek ki önemliymiş, hem de çok. değil ise bugünkü 1,5 saniye farkın başka bir nedeni olmalı.
    q2 derecesine göre ilk 8 pilotun tamamı q3’de ilerleme sağlarken felipe geri gitti. q2’de 0,04 ile mercedesleri geride takip edişine bakarak q3’de 5-6. yada en kötü 7. sırayı bekliyordum. startın önemli olduğu bu pistte felipe sıralamayı berbat etti. beni de sinir etti.
    pek ihtimal vermesem de, ilk 4’ü kapatan isimlerin hatırına zevkli bir yarış bekliyorum. herkese iyi yarışlar.

  38. J.P.Montoya avatarı

    Mercedeslerde bir sıkıntı var evet. çoğu kişi lastik basınçlarından bahsetmiş ama ben öyle olduğunu zannetmiyorum açıkçası. sadece basınçla bir anda bu kadar fark olamaz bence. başka bişey var. neyse yakında kokusu çıkar nasıl olsa…

  39. o değilde alonso intihar etmesin lan 🙂

    ulan kimi o gözlük ne zaten akşam olum 😀

    1. Adam karizmasını düşünüyor 😀

      1. görünce öldüm gülmekten yaa kim candır 😀

    2. Merco’ya Thug Life pozu vermiş :D:D:D:D

      1. hehe bide o var doğru ya 😀

    3. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      hahaaha arada kaynadı ben dicekim 😀 😀 😀

    4. Süleyman Demirel miting yapmaya giderken bi vatandaş foterini alınca ver ben sana mitingden sonra veririm bu olmasa halkı etkiliyemem gibisinden birşey demiş selamlamak için kullanıyor ya bu adamınkide öyle bir hesap Süleyman Demirelin foteri = Kimi Raikonenin güneş gözlüğü

    5. Olay komik ama gece gece o flaş patladımı gözleri hassas bir insan fena rahatsız olur 😀 Hassas değilse de O, Rai normal geliyor 😀

    6. Gözlük Singapur’un ışıltısından dolayı 🙂

    7. O gözlük taktığının farkında değil ki. 🙂

  40. Lastikten başka hiçbirşey iki yarışa arasındaki farkı açıklayamaz.Merc çok açık şekilde avantaj kazandığı bir şeyi kullanamadı o nedenle bu fark oluştu.

  41. Sıralamadan önce biri Ferrari Mercedes’e 1.5 saniye fark atacak dese ne gülerdim 😀 😀 😀

  42. Tebrikler vettel,Yarın yarışı alabiliriz fakat unutmamamız gereken şey rbr stratejide ferrariden daha iyi.Güvenlik aracı falan çıkarsa dikkatli olmalıyız.Son turda sebastian aracın tüm potansiyelin, ortaya çıkarmış olmalı fomu kınıyorum neden turu göstermediler.Bu fom ne halta yarıyor?Raikkonende yarın güzel bir yerden yarışa başlıyor fakat yarın gene başına bir şey gelir.Riccardoya tebrikler iyi iş yaptı.FORZA FERRARİ!!!!

    1. fom açıkça polü sabote etti turun yarısındna itibarten polun vettelde olucagı kesinleşmişti ama adamı göstermediler.

      1. vettelden çok hamiltonu gösterdiler şaka gibi.Vettel polü aldı ama turu göstermek yerine hamiltonu gösterdiler.Mercedes fiadan sonra fomuda satın almış demek.

  43. arkadaşlar kimi ya da button da bir sorun mu vardı? ikisi de takım arkadaşlarından 0.7 sn yavaş kaldılar.

    1. Kimi Vettel’in böyle süper bir tur atacağını beklemiyordu bence, helal olsun çocuğa. 🙂 Button ise Toro Rosso’nun kazasından sonra en hızlı turunu atamadı.

  44. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Çok mutluyum.Polu aldık Halay tuttuk 😀 İnşallah bu avantajlarımız önümüzdeki yarış ve sonrasında da devam eder.Mercedesin en başından bugüne kadar temiz takım olmadığını çok tartıştım.Hala söylediklerimin arkasındayım.Ses verin TİFOSİLER..

    1. Tifosiler değil sadece Tifosi olacak dostum İtalyanca’da fan anlamına gelen tekil Tifoso’nun çoğulu Tifosi’dir yani lar ler eki gerekli değil zaten. Bu da bi’ küçük bilgi olsun 😉

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Biliyorum 🙂

    2. Yerden göğe haklısın kardeşim 🙂

  45. Tek kelimeyle; Çok özlemişiz!

    Helal olsun Vettel.

  46. mercedesde gerçekten garip bi sorun var çünkü mercedesin şaşisi redbul ve ferrariden 1.5 1 saniye yavaş olması bana çok garip geliyor çünkü Macaristanda ve monakoda da pole de mercedes vardı şimdi 5 ve 6 olması gerçekten garip. Benim şahsi görüşüm o lastik basınçlarıyla alakalı bi problem var.

  47. olaylar olaylar 😀 😀

    1. ahahah 😀 süper, cuk oturdu polün üstüne 😀

    2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      😀

    3. Ahahaha ???

  48. İtalya’yı 25 saniye farkla kazan Singapur’da 1.5 saniye yavaş kal. Hiç mantıklı gelmedi. Umarım bundan sonraki yarışlar da hep böyle olur.

  49. Dostum bötle ayarlar vermeyelim lütfen ama adamlara yazık ahahahahaha. Vettel polü aldı ya şimdi hep arabadan kaynaklı ama sürekli Vettel’i övüyorlar vallahi rezillik

  50. Diyecek söz bulamıyorum 😀 Vettel uçtu resmen. Yarında güzel bir galibiyet geldimi efsane olur.

    1. Pole’u Kimi alsa bizde sevinçten uçardık 🙂

      1. 🙂 Niye ben Kimi iyi iş çıkardığında da seviniyorum 😀 Tabi Vettel’i desteklediğim için daha mutlu oldum ama Kimi alsa da bugün mutlu olurdum 🙂

  51. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Lastik basınçlarında dümenler dönüyor. Ya Mercedesler geçen haftanın ardından bir yarışlık biz bi halt yedik bu yarışta hediyemiz olsun dediler ya da devamlı Mercedesler i etkileyecek her yarış avantaj sağladıkları bir olayı gün yüzüne çıkarttıklarından eski hızlarında değiller. Bundan sonraki yarışta daha da netleşir olaylar.

  52. Mercedes’in geri düşmesi lastik basıncından dolayı araçtan yapılan değişikliklerdense sezon sonu işler karışır Vettel şampiyonluğa ortak olur Alonso olmak istemezdim

    1. böyle bi senaryoda alonso kafayı taşlara vurur, olan şeyler lastik basıncıyla alakalı diye düşünüyorum bu tablo son yarışa kadar devam ederse vettel alabilir şampiyonlugu.

  53. Mercedes gerçekten de hız saklıyormuş 😀

  54. Napolyon1453 avatarı

    Riccardo ya tebrikler. Vettel belçika da nasıl sövdüyse artık pirelliye baya etkili olmuş

  55. Açıklasınlarda bakalım Mercedes’in sıkıntısı neymiş? Herkes merak ediyor.

    1. takke düştü kel göründü.

    2. serhan acar sitesinde anket yapmış ona bakın orada lastik basıncı sınırlaması diyor etkili olabilirmiş büyük ihtimal de sıkıntı orda

  56. renault gibi mercedestede güncellemeler ters tepti 🙂

    şaka biryerede lastik basıncından bu kadar gerilerdese mercedes, vetteli şampiyonluktan etmedimi sizce ?

    1. Geçen yarış çok konuşuldu ama tek lastikte 0.3 PSI ile bu kadar fark oynamaz.
      Başka sorun var kesin?

      1. Yahu örnek alınan lastik sadece 1 lastik. Diğerleride aynı şekilde olabilir. Yani hepsi ölçülmüşte sadece 1 i 0.3 psi farklıymış olayı yok.

  57. Valla q3 ün son anına kadar Mercedes’lerden bir sürpriz bekledim. Eminim ki sitenin yüzde 90’ı da benim gibi oldu.
    Diyecek tek kelime var, Vettel’e helal olsun.
    RedBull günlerindeki gibi cepten 0.5 saniyeyi çıkardı.
    Alonso yarın Hamilton ile kapışabilir. Özleyen çok kişi vardır eminim. 😀

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Tm

      1. Ahaha ne bu tm olayı 😀

    2. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Tm

  58. Vettel çok iyi iş çıkarttı…Duvarı yalarak geçişi (Riccardo ile beraber) izlemesi keyifliydi..

  59. Singapur da geçen seneki yarışı ve bu seneki Mercedes’in hızı düşünerek Mercedesin an yakın rakibine yarışta 0.5-1 sn arası fark atacağını düşünüyordum. Henüz yarış olmamış olsa bile görünen o ki Ferrari ve Red Bull buna izin vermeyecek. Büyük bir yanılgı ve şaşkınlık içerisindeyim. Bir nevi yazdıklarımı yuttum :D. Vettel, Ferrari ve Ricciardo, Red Bull’a tebrikler. Özellikle Ricciardo çok zorladı. Mercedes yavaş virajlı pistlerde avantajını kaybediyor. Monaco’da da arayı açamamıştı. Yarış oldukça uzun ve zorlu. Ayrıca güvenlik aracı çok yüksek ihtimal. Yarış için zafer tahminim %40 VETTEL-%30 RICCIARDO-%20 HAMILTON-%10 DİĞERLERİ şeklinde. Hamilton’a %20 düşünmemin sebebi Singapurda hız kadar şans ve stratejinin de çok büyük önem arz etmesi ve ayrıca 161 yarışta 41 zafer ile idolü A.Senna ile denk yarış sayısında denk zafer şansının olması. İlginç bir istatistik olur eğer gerçekleşirse.

    1. monakoda hamilton güvenlik aracı periyotuna kadar 20 saniye civarında fark atmıştı

  60. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    FORZAAAA ????? FERRARIII….

  61. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Mercedes ne halt yediğini açıklasın da bakalım duruma.

  62. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Ferrari kuru zeminde 5 yıl sonra ilk pol pozisyonunu aldı.
    İlklerin adamı adam gibi adam Sebastian Vettel ile!
    Seni boşuna sevmiyoruz be usta sen bu sporun kralısın!
    Yarin gelsin podyumun en üst basamağı ahahahahhaah 😀

  63. Vettel tek turda mükemmel bir pilot ilk virajı lider döndüğü zaman zaten hatasız makine gibi alıp başını gidiyor vettel tek turda mercedese 1.5 sn taktı bu nasıl oluyor yani mercedes sadece beygir gücüylemi domine ediyordu

  64. Ricciardo ve Kvyat 2 – 4 mü başlayacak yoksa monzadaki cezadan sonra burada da cezalı mı olacaklar ? Cevap lütfen

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Ceza yok.

    2. Cezaları çektiler geçen yarış bı yarış normal pozisyonlarından başlayacaklar.

  65. Aman didim ne oluyor. Ferrari ve RBR için harika sonuç. Vettel uçtu, Ric iyi Rai iyi (startta yine korkutuyor insanı) Mercedes te lastikler le alakalı bir sıkıntı var gibi. Bu zamana kadar acaba Pirelli nin lastik basınç sınırlarını uygulamadılar mı? Yinede başka durumlarda olmalı sadece lastik basıncı bukadar etkilememeli diye düşünüyorum.

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Kardeş bizim takım napar dersin. Ben çifte podyum bekliyorum 🙂

      Renault’a güzel mesaj olur. Tabi asıl mesaj Mercedes’e.

      1. Ilk turu onde donebilirsek yada vettel ile fark 5 sn üstüne çıkmazsa kazanabilir ric. Ben kimi den yine bir berbat start bekliyorum (aslında tuttuğum pilottur) bu galibiyete ihtiyacı var takımın

  66. Pistle alakalı diyeceğim pek değil gerçekten mercedes çok yavaş kaldı neler oluyor güncellemeler tersmi tepti bütün haklarınıda kullandılar güncellemelerin..

  67. Hazırlıklı ol ARRİVABANE antrenman yap çıplak ayakla ?
    Bana bu merconun yavaş kalmasının sebebinin motor denemesinden kaynaklandı gibime geldi adamlar birşeyler deniyorlar bence zaten 1.yiz aradaki puan farkıda baya var seneye yapıcağımız motora bakalım demiş olabilirler bu durum çok anormal

    1. Yarış kazanmama riskini göze alamazlar. Rekor yarış galibiyeti hediye edilmez. Bir sıkıntı var ama bu tek yarislik mı yoksa dahamı ciddi göreceğiz…

    2. Ben de deneme gibi bir şey var sanmıştım ama yarışta lastik basıncı ve süspansiyon ayarlarında sıkıntı çektiler yani belki ki geçen hafta Mercedes yarışı bunun sayesinde almıştır. Gerçekten ilginç bir durum.

    3. Yahu ne alakası var nerenizden uyduruyorsunuz şu absürt şeyleri. Yok testmiş yok manyetik alanmış adamlarda beyinsizdi tabi yarışı verdiler. Cool Story bro..

  68. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    14Sulanso Tm ?

    1. çağırın onu buraya 😀 😀

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Önümüzdeki sıralamalar da anca görürüz Özellikle 14Sulanso:Mercedesler pol de 1 sn farkla 😛

        1. hahaha 😛

        2. Geçen yarış 25 saniyeyi yedikten sonra sesiniz çıkmıyordu. Köşenize çekilip ” ıcıbı himiltin diskilifiyi ılıcık mı? ” diye ben demiyordum.

    2. O kelimeyi sana neden kullandigimi sen cok iyi biliyorsun. Vettel’i kullanarak burada şov yapiyorsun. Muthis tur atmis savaşarak.
      Digerleri elini kolunu sallayarak atmiyor turlarini.
      Bak küçüksün ama sansini da zorlama.

      1. Şurada şakalaşip eğleniyoruz, işinize gelmeyince tatsızlık çıkarmayın lütfen.

        1. Sevmediğim kişiler bana şaka yapamaz. Ayrıca onun niyeti şaka yapmak da değil.

          1. Şaka yapıyor ya da dalga geçiyor, bunlara takılma adamım, sporun zevkini yaşa ?

      2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Sana kim dedi yaşımın küçük olduğunu bilmiyorum ama gayet erişkinim 🙂 Evet Vettel araç ile savaşarak kerbleri parçalayarak tur attığı için dedim.Diğer pilotlara laf söyledim mi ? Hayır.Çünkü okuduğunu anlamıyorsun.Daha da uzatmayalım alt tarafı şaka be kardeşim niye ortamı geriyosun 🙂 🙂

        1. Eğer uzlaşmak istiyorsan bundan sonra aklı başında yorumlar yaparsın. Attığın 3 yorumun 2 sinde birilerine laf çarpmaya çalışmazsın.
          İkimizden birisinin bir adım atması gerekiyor. İlk adımı ben atıyorum.
          Bak benden sana söz bundan sonra daha düzgün yorumlar yapacağım sana karşı. Ama sen de çizgini bozmayacaksın. Sonra bozuşmayalım.

  69. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Helal olsun adam resmen suyunu çıkarttı arabanın. Tek turda bu adam gerçekten çok iyi.

    Bizim Redbull da Mercedes’e iyi mesaj yolladı 😀

  70. Hep gümüş oklar kazanacak diye birşey yok tebrikler Ferrari ve Ricciardo.

  71. Olan ham in rekor ihtimaline oldu. Vettel farkı açarak bitirdi harika sürdü cidden. Ric kumaşının ne kadar iyi olduğunu tekrar gösterdi 2 ferrarinin arasına girerek. Rai takım arkadaşından 0.7 saniye yedi yine ne olucak böyle bilmiyorum. Kvyat olanı aldı diyebiliriz. Yarın yarış çok ilginç olacağa benziyor.

  72. MyN1Fernando avatarı

    Vettel’in polü alacağına bu kadar sevineceğimi hiç düşünmezdim 😀 Mercolar geride kaldı ve fark 1.5 saniye daha ne 😀

  73. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Hikaye 1 yarış geliyor, önümüzdeki hafta kaldıkları yerden devam ederler, herkesin ağzına 1 parmak bal çalıp bu hafta.

    1. burası f1 mercedes oyun falan oynamıyor. yarın podyum bile zor mercedes için.

  74. Buralar değerlenir. Yorumumu yarıştan sonra yapacağım, 1.5 sn koymakta iyi oldu şimdilik bu bile yeter. 🙂

  75. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    mercedes dışında bir takımın poleden başlaması en azından iyi haber ferrari ve redbull domine etti sıralamaları mercedes ve williams çuvalladı motor pisti olmadığı için tabiki de.yalnız rai q2de vetten 1 saniye fark yedi bunu açıklayabilen varsa açıklasın sabotaj mı 😀 yoksa içkili mi çıktı sıralamalara 😀

  76. Mercedesler 5-6 süper ya 🙂 En çok Vettel – Ricciardo savaşını izleyeceğimiz için seviniyorum. Vettel süper bir tur attı, son turunu 0.4 saniye geliştirdi. Alonso ve Button Q3 görseydi şahane olacaktı bir tek onlara üzüldüm ya.

  77. Vettel tek kelimeyle inanılmazdı.

  78. Allahım goooooooool, Maranello ayakta Tifosi ayakta!!! Grande Ragazzi Grandeeeeee! Lastik basıncı ne kadar etkisiz bir şey görmüş olduk. Belki de geçen hafta yaptığı tolere edilerek şampiyonluk Hamilton’a hediye edilmiş bile olabilir ya öyle bir şey yaşanırsan Kahrolsun Fia gerçekten kötü olur 🙁

  79. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Singapurun sıcağı mercoyu vurdu bize de optimum lastik kullanımı sağladı galiba ama bunun önemi yok ferrariyle pole sevinci yaşamayalı kaç sene olmuştu keza vettelle forza ferrari grande vettel

  80. öyle bir pole ki. Mercolara 1.5 sn takmış. bu lastik basınçları mercoları fena etkilemiş.

  81. vw-tdi-power avatarı

    Resmen ders verdi Vettel. Harika bir iş çıkardı ilk bölümden itibaren..

    Ricciardo kaliteyi koydu ortaya yine helal olsun adamım. Rai yine gayet iyi bir performans gösterdi stall olmazsa Ferrari double’ı görebiliriz uzun zaman sonra 🙂

    Mercedes’ler sanırım yarış ayarında diyeceğim ama anormal bir yavaşlık var Mercedes’te..

  82. Allah kahretsin sizi. 2 haftada 2 saniye nasıl yavaş kalınır canlı örneği.Daha bir de en iyi şasiye sahip olacaklar.Bir de alman takımı.Çıldırmamak elde değil.Gitti güzelim pol serisi lanet herifler!Olan Hamilton’a oldu.

    1. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
      YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

      Motor gücünün önemi WikiMapia pistlere nazaran daha az Singapur’da.
      Yavaş hızda geçilen virajlar hakim bu pistte.Bu yüzden Mercedes’lerin geride kalması çok doğal.

      1. Monaco’da 2 sene üstüste 20 saniye fark at.Geçen sene Singapur da keza öyle.Bu sadece motor veya lastikle açıklanabilecek bir şey değil. Bir haber vardı Singapur’daki manyetik alanlar Hybrid araçları etkiliyor diye belki ondan olabilir. Vettel çıksın 1 yarış sonra alsın polü helali hoş olsun.Tek diyeceğim Lewis’e yazık oldu.Umarım yarın yarışı kazanır 1.5 saniye yavaş araçla.

        1. Kardeşim onunla alakalı değl sizin takım basıncı kafasına göe avantajlı şekilde ayarlayamayınca süspansiyonları da düzgün ayarlayamadılar balon gibi patladılar, manyetik alanda bir şey yok etki etse hepsine eder hepsi aynı aletleri kullanıyor arabaların.

          1. Bilmiyorum hocam.Hybrid deyince aklıma hemen Mercedes geldi.Açıklamayı beklemek lazım.

    2. şaibeli bir şampiyonluğun üstüne hileli bir şampiyonluğunuz hayırlı olsun ama suç sizde değil kendini mersoya satan fiadadır.

      1. FIA zamanında kendini nasıl Ferrariye sattıysa şimdide Mercedese sattı doğru sizde haklısınız.

        1. ferrari hileyle hiçbir şey kazanmamıştır, ozamanki kurallar sınırsız test e imkan saglıyordu ferraridede sınırsız para vardı alnının akıyla alındı o şampiyonluklar.

          1. Tabi öyledir

            1. Kesinlikle söke söke alınan şampiyonluklara siz değil kimse gölge düşüremez. Hadi çok iddalıysa herkes gelsin sınırsız gelişim sınırsız testler izleyelim.

              1. o zamanki kurallar öyleydi. o kurallarla alınan şampiyonluklara laf söylenmesi zorunuza gidiyorsa, şimdiki kurallarda da durum böyleyse sızlanmayacaksınız. kaldı ki bu şaibe lafını başlatan sizin gibi değerli arkadaşlara da, mecburen bu cevaplar verilmiş oluyor.

              2. @barut
                bu sene böyle kurallar zaten yok, 1000km lastik testi yok kafana göre lastik basıncı yok, bunları merso bilerek yapıyor fiada kendisini sattığı için bişey diyemiyor, yani hileli takım = merso

          2. Tabi canım! Bkz: 99-04 Concorde Anlaşması*

        2. He tamam helal olsun ozaman. Bu kafadaki insanlarla biz asla düzgün yarışlar izleyemeyiz. Net.

  83. buralar karışacak vaziyet alın 😀 😀 ulan vettel neydi öyle FORZA FERRARİ AĞALAR 😀 😀 😀

  84. iyi oldu iyi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir