Ricciardo Gelişen Red Bull Şasisini Övdü

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo Singapur GP sıralamalarında ikinci olduktan sonra şasi gelişimi için Red Bull’a övgüler yağdırdı.

“Öncelikle, tekrar burada olmak çok hoş, ilk çizgide olmak güzel. Uzun zaman olmuştu.”

“Burada bir Mercedes’in olmaması herkes için şaşırtıcı, dün onların oyun oynadıklarını düşünmüştüm, ancak görünüşe göre bu haftasonu çok rahat edemediler.”

“Bunun altını çizmek gerekiyor, yarın tekrar burada, ilk üçte olmak harika olurdu.”

“Takım için gerçekten mutluyum. Silverstone’dan bu yana çok fazla ilerleme kaydettik, ancak bana göre Macaristan’da araç canlanmıştı, ve potansiyelini burada gösterebildik.”

“Yarınki uzun sürüşlerde burada kalmaya çalışacağız ve yarışı elde tutmak için mücadele vereceğiz.”

Kvyat da Ricciardo ile aynı şeyleri düşünüyor.

“Bugünkü sıralamalardan memnunum, yarınki yarışa başlamak için iyi bir yer. Elbette sürücü olarak her zaman daha fazlasını istersiniz, ancak elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ve yarışta elde edebildiğimiz en fazla puanı almak için çalışacağız.”

“Kırmızı araçlar güçlü görünüyor, ancak yarışta onlarla savaşa tutuşacağız. Şasi gerçekten iyi durumda ve takım araç üzerinde harika bir iş çıkardı.”


Yorumlar

“Ricciardo Gelişen Red Bull Şasisini Övdü” için 19 yanıt

  1. Kurtuluyorsunuz beğenmediğiniz Renault motorundan, artık hangi motoru kullansanız sizin şasiniz çok kuvvetli olduğundan şampiyonluklar peş peşe gelir.Görüp göreceğiniz şampiyonluk bu kadardı orta sıralarda sürünür durursunuz,tabi kalırsanız.

  2. Britanya’dan bu yana Ricciardo, Kvyat’a göre daha iyi performans gösteriyor. Zaten bu beklenmedik veya şaşırılacak bir durum değil. Umarım bu üstünlüğü daha da pekiştirerek, sezon sonuna kadar devam ettirir.

  3. Aracın karakteristiğine çok uygun bir pist. Kötü bir motora rağmen iyi bir sonuç aldılar bu da demek oluyor ki en iyi şasi gerçekten Redbull’da. Mercedes ve ya Ferrari motoruna sahip olsalar farkı daha da açacaklardı.

  4. hıı iyi olunca şasi .. kötü olunca renault
    bune döneklik böyle kardeşim

    1. Açıkçası Reno motoru sezon başından beri aynı ama şasi değil. Sezon içi performans artışı varsa şasi kaynaklı.

      1. Aynı mı ? Sezonun ilk yarışında ki aynı motor burada kullanılmış olsaydı aynı sonuç gelirmiydi ?

        1. Onur Gentas avatarı

          Spa’yi da unutma Hakan. Sadece sasi ile spa da o gecisleri yapamazlardi. Tamam burada sasi onemli ama arac iyiydi demek bu kadar mi zor? Kac yillik beraberliginiz var, 4 sampiyonluk kazanmissiniz takim olarak nedir bu nankorluk.

          1. Üstadım bunlara sorsanız motor olmadan arkadan rüzgar akımının vurması ile hareket ettik kazandık derler. Spa’yı söylemezler hiç Monza’yı söylemezler hiç madem konu düzlük hızı madem yakıt tüketimi madem konu çekiş sezonun ikinci yarısına baktığımızda bunların kazanıldığı görülür. 12 puanlık güncelleme çoktan hazır ve umut vadedici ama gerek yok veripde Şasi ile kazandık diyeceklerine böyle iyi şuan yapılan Dyno’da rutin işler yazılım Total yağ yakıt gelişimi.

            Bu sezon sonuna kadarmış bakalım bu övülen şasi den 2016 da eser görecekmiyiz bu günleri çok arayacaklar çok…

          2. Spa ve monzadaki kanat acısını hangi takım kullanabildi?

            Fia izin verse arka kanat olmadan yarışacak adamlar neredeyse.

            Açın geçen seneki spayi izleyin vettel drs olmadan mercedes e atak yapıyor.

            Geçen sene monzada ric 362 ile rekor kırdı ama galibiyetten bir o kadar uzaktı.

            Tamam sene başında renault a aşırı yüklendiler ama suanda ne deseler haklılar.Ferrari yürüdü gitti sen surulebilirlik dayanıklılık anlamında geriye adım attın.

        2. kardeş renault olmasaydı bu redbul buğün olmazdı
          jaguar,ı aldığı yıllardaki gibi hızlı olurlardı ancak devamlı yolda kalırlardı
          iyi olunca şasi .. kötü olunca renault biraz saygılı olun renault,a
          ben renault,un yerinde olsaydım ilk kötülemeye başladıkları anda ortaklığı bitirirdim
          adamlar nankör hemde fabrika desteği veriyor size

          1. Maalesef kardeş önceden bitirilmesi gereken bir anlaşmaydı ama geçmişin hatırı vardı işte şimdi bundan sonra görelim. Bunların gelecek 5 yıl içinde şampiyon olma ihtimalleri yok.

            Kazanınca dediğin gibi şasi kaybedince Renault motoru pes doğrusu nankörlüğün daniskası şimdi ne hallere düşecekler görelim.

            1. kardeş bu nankörlerin renault hakkında ileri geri konuştukça bunlara kimse motor vermez verseler bile şartlı verirler . artık şampiyonluk görmeleri hayal o dönem bitti artık

              1. Kesinlikle kardeş eğer senin ikinci takımında yarışan genç pilotun babası çıkıp takım patronunun yapamadığı açıklamaları yapıyorsa orada yanlış bir yönetim tarzı vardır demektir. Onları da göreceğiz.

        3. Yanlışsam düzelt ama Renault sezon içi motor gelişim haklarının hiçbirisini kullanmadı.

          1. +1
            Sadece dayanıklılık üzerinde çalıştılar.

            1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
              Fernando Alonso 05-06

              Belçikadaki gelişimi sırf yazılımla başarmıştılar diye bi arkadaş söylemişti bu bile seneye gelecek renault motoru için buyuk adım

              Renault Lotusu alıp girerse spora cok iddalı bi başlangıc yapabilir ki iyi bi şasi cıkarırsa bu namümkün görünmüyor …

          2. Estağfurullah hiç bir yanlışınız yok ne söylediyseniz sizde kendinize göre haklısınız benim demek istediklerim şunlardan ibaret.

            Sezon başında yaşanan sorunlara kısaca bakacak olursak Piston sorunu güç açıldığında piston biyel kolunun kırılması bu sorunun giderilmesi dayanıklı hale getirilmesi teknik olarak güç artışı demek değilmidir ?

            Sürülebilirlik sorunu pilotun gaz tepkimesine karşılık arka tekerlerin patinaja düşmesi ve hızlanma sorunu yazılım ile doğru sürülebilirlik ayarlarının yakalanması teknik olarak daha rahat bir güç aktarımının sağlanması demek değilmidir ?

            Total’ın motor yağında elde ettiği gelişim yakıtta elde ettiği gelişim direk motorun ve aerodinaminin gelişmesi demektir.

            Mercedes’in bir açıklaması vardı: Petronas’ın geliştirdiği yakıt ve yağ bileşenleri bizim iyi bir aerodinamiğe sahip olmamızı sağladı. Yağ motorda ki ısı enerjisini ne kadar aza indirirse o kadar fazla güç çıkışı elde edilir bu da motorun daha iyi soğutulması demek ki buda bir F1 arabasının daha dar sideporların olması demek buda daha iyi bir aerodinamiğe sahip olmak demektir.

            Direk gelişim hakkı kullanılmadı evet çünkü stratejik olarak perdenin arkasında nelerin döndüğünü bugünler de görüyoruz arkadan iş çeviren bir partnere her başarıyı şasiye bağlayan bir partnere 12 gelişim hakkı değmez. Sezonun ikinci yarısına kadar olan yarışlarda ki başarısızlığın hepsini Renault’a yıkmaya çalışan yalan konuşan bir partner vardı maalesef.

            F1 camiası gördü gerçekleri STR nasıl hızlı oldu diye sorguladı ve sonunda da olanlar oldu.

            Renault sütten çıkmış ak kaşıkmıdır hatası yokmudur elbette vardır 2014 motorunun üzerine gelişim sağlanmadan yeni bir proje yapılması ve yarış motoru olarak benimsenmesi maalesef geriye itti. 2014 motorumuz Ferrari motorundan kötümüydü kesinlikle hayır bak Ferrariye adamlar küçük turbo tasarımından vaz geçtiler elektrikli motorun gelişimi ile bu seviyeye geldiler Renault’da 2014 motorunun zayıf yönünü ele alarak bu sezon en az Ferrari seviyesinde ve önünde yer alabilirdi.

            1. Renault’da 2014 motorunun zayıf yönünü ele alarak bu sezon en az Ferrari seviyesinde ve önünde yer alabilirdi.
              Herkesin söylemek istediği de bu zaten Ferrari geriden gelip seni geçti. Redbull haklı bu konuda, adam akıllı yatırım yapılmadı.

      2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Bnce bir sekil de motor iylestirilmis.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir