Rosberg İstemese de Vettel’in Turunu İzlemiş

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Singapur’da pole pozisyonunu kazanan Ferrari pilotu Sebastian Vettel’in farklı bir dünyada olduğunu söyledi.

Mercedes’in lastikleri çalıştırmada sorun yaşadığı günde Ferrari ve Red Bull pilotları öne çıkarken pole pozisyonunu yarım saniye farkla kazanan Vettel yıldızlaştı.

Rosberg “Herkes şaşırdı. Şimdilik neler olduğunu anlamıyoruz. Çok fazla şey denedik çünkü acil bir durum olduğunu anladık.”

“Bu sabah çok şey denedik ve gelişme kaydedemedik. Yol tutuşu eksikti. Tur zamanlarına bakmasaydım polede olabileceğimizi düşünürdüm ancak tur zamanlarında baktığımda polede değildim.”

“3. antrenman seansından zor bir hafta sonu olacağını biliyordum. Vettel’in ilk hızlı turu… Onu görünce ‘wow’ dedim. Onun opsiyon lastiğinde olup olmadığını sordum.”

“Daha yeni Sebastian’ın turunu araç üstü kameradan izledim. Bunu yapmak istemedim ancak mühendislerin odasında bunun ne olduğunu sordum. Bazı virajlarda farklı bir dünyada gibiydi.”

“Bu durumun pist ve lastiklere bağlı olduğunu düşünüyoruz. Bu pistin bize sorun çıkardığını düşünüyoruz. Bu kadar ekstrem bir durum yaşamamıştık çünkü gittiğimiz her yerde çok üstün ve hızlıydık. Ardından sıradaki yarışta tur başına 1.4 sn kaybediyor olamayız…” dedi.


Yorumlar

“Rosberg İstemese de Vettel’in Turunu İzlemiş” için 14 yanıt

  1. Mercedesin normalde böyle pistlerde 0.5 saniye önde olduğunu düşünürsek ortada neredeyse 2 saniyelik bir kayıp var. Bu büyük bir fark ve her iki araçta da oluyor.
    Williams dışında tüm Mercedes motorlu araçların benzer oranda yavaş kalmış olması da ayrı bir ilginç durum.
    Bakalım yakında konu netlesir ya da ilginç iddialar dinlemeye başlarız 🙂

  2. İki yıldır açık ara en hızlı arabayı sürüyorsun, alıştın tabi rahat rahat ikinci olmaya. Bir anda altıncı olunca şaşırman doğal.

  3. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    konu ile tamamen alakasız , benim anlamadığım fabrika takımlarının müsterilerine geçen yıl kullandıkları veya güncellenmiş motoru geç vermeleri yahut hiç vermemeleri ne kadar adil acaba ? bu mercedes ferrari renault hepsi için geçerli örn;manor zaten gridin en zayıf takımı ferrarinin geçen yılki motoruyla yarışıyor , mercedes williamsa , force indiaya ve lotusa güncel motoru vermiyor , adaletsizlik burada başlıyor benim düşüncem tabiki bunlar , ondan sonra yok lastik basıncı farklı kanat illegal vs vs gibi konular tartışılsa ne olacak ? değiştirilmesi gereken daha katı kurallar var bana göre yoksa bernie amca makinist olduğu sürece tren aynı sekilde salak saçma ilerler , her takıma ve pilota yarışta başarılar diliyorum saygılar

    1. Ticari bir anlaşma bu sonuçta, adil veya olmaması söz konusu değil bence, çünkü bunlar müşterilerin baştan kabul ettikleri şartlar.

    2. Ve mesela Red Bull’un şuan kabul etmediği şartlar…

  4. Bu yarış hazırlıksız yakalandılar ama sonraki yarış yeniden zirveye dönerler.

  5. la neymiştiniz arkadaş tam zeki mürende bizi görecekmiye döndü singapur ya la

  6. vetteli gören rosberg temsili 😀

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      /\/\ :):)

    2. Bugün caps günün heralde 😀

      1. bu 3. ya o kadar da değil napalım ferrari pole almış sevinmeyelim mi 😀 😀

        1. Estagfurullah eline saglık bugun Ferrarinin gunuydu sevinmek hakkimiz. Ins yarin dubleyede seviniriz

          1. hadi inşAllah 🙂

  7. umarım birşeyler öğrenmişsindir vettelden nasıl araç kulanıldığına dair

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir