Alonso, Şimdiden Takıma Desteğe Başladı

yazar:

kategori:

Yeni araçla ilk kez Çarşamba günü tur atacak Alonso: “Çok karışık görünen direksiyonu basitleştirme üzerine çalıştım”

“Takımın mühendislerinin dünyadaki en iyiler olduklarına inanıyorum”

Testlerdeki tur derecelerine çok dikkat edilmemesinin tekrar altını çizen İspanyol pilot, önceki senelerde yapmış olduğu açıklamada yakıma kazandırdığı ondalıklardan söz etmişti.


Yorumlar

  1. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    kimi her zaman en iyisi en eşit araçlara sahip oldunuzda massayıda hamiltonuda senide 2007 de dize getirdi be… adam mucize bir adam… iceman

  2. aslında bu haberin başlığı sanki kasıtlı bir şekilde seçilmiş. bakın mesela başlık şöyle olsaydı " alonso, karışık görünen direksiyon düzeneğinin düzeltilmesini istdi" veya " alonso, teknisyenleri ile yeni bir direksiyon düzeneği üzerinde çalışıyor" gibi bir başlık atılsaydı daha farklı yorumlar ortaya çıkabilirdi. her neyse…..

    sanırım 2008 de rubens barrichello pit alanına gireceği sırada düğmelerle uğraşırken hız limitini aşmış ve ceza almıştı. daha sonra ecu sistemini eleştirmişti. bazen ufak bir tuş çok şey değiştirebiliyor.

  3. Ferrariyi surmek cok zor.Tabiki Alonsoya direksiyonda dugmeler karisik geliyor.Onun icin Massa cok daha basarili olacak.

  4. Sene 2008 araç R28 ve senenin ilk yarışları geçmiş… ortaları bulmuşken ne yapıldığı hakkında sorular oluyor.Aracın kullanımı çok sıkıcı onu birazdaha kullanımı zevkli hale getirdik demeye kalmadı bir kaç yarış sonra Renault tırmanmaya başladı.
    Pilot da hızlı gitmeye uğraşmalıdır turunun arasında düğmeleri aramaya başlarsa zamanını zaten kaybeder.

  5. kesin muhabirin biri takıma ne gibi katkılarınız oldu gibi bi soru sormuştur. malum alonso bu yönüyle meşhur bi pilot ya. oda kendisine çok karmaşık gelen -ki renault dieksiyonu çok kullanışlı olduğu için bunu düşünmüş olabilir- direksiyon üzerine çalıştığını söylemiş. ne var bunda yani. abartma falan yok. bu katkısı takıma 0.01 sn bile kazandırırsa kardır. çünkü bazen bu farkla bile poller alındığına şahit olduk.

  6. katafalk kaya aşağıdaki alonso düşmanlarına ithaf edimiştir.yoksa kimiyi en az alonso kadar sevdiğimi sende çok iyi biliyorsun.

  7. hem mesela daha once de burada "kimi birakirsa ben de f1'i izlemeyi birakirim." vb. laflar edildi. ki ben bunu hic soylemedim. ama olsa benim icin daha iyi olurdu yalan yok.

    schumi bile gitti f1 izlenmeye devam etti. pilotlar gelip gecicidir. takimlar bile. her ne kadar sacma kurallar da getirilse kalici olan sporun kendisidir. oyle veya boyle izlenir f1.

    ama siz at gozlugunuzu cikarmadiginiz surece asiri fanatik yorumlar yapmaya devam eder durursunuz iste boyle…

    bir ingiliz daha dogrusu avrupali spor izleyicisi ile bizim aramizdaki en onemli farklardan biri bu. biz taraf tutuyoruz. onlar sporu izlerken zevk almaya calisiyor. coook calismam lazim anne cok…

  8. "basitlestirdim. bakin ben yaptim haa ona gore…" dememis alonso. sadece uzerinde calistim demis hem.

    hem nasil bir islem yapildigini bile bilmiyoruz ki yorum yapiyorsunuz.

    belki de tuslarin, ayar dugmelerinin yeri surada surada olsun demis alonso muhendislere?

    bu arada yasar kocyigit ve bu tarz yaklasan fanatiklerin tavri da hosuma gitmiyor. onaylamiyorum.

    kimi gitti diye f1'i birakip wrc'yi mi takip edelim sadece yani? iste bu fanatiklik. biri gider biri gelir. zamaninda jacques villeneuve, mika hakkinen'i vb. tutan adamlar ne yapsin peki? bu eski sampiyonlar hani montoya, bourdais vb. gibi hicbir alt seride de yarismiyor, izlemesinler mi motorsporlarini yani?

    bilmiyorum neden bu kadar mantiksiz yaziyorsunuz yorum yaparken.

  9. kimiciler hadi sizler wrc ye hadi bakim ufak ufak.

  10. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    aracın hızına 3-4 saniyelik katkı yapmış gibi hava yaratmayın…

  11. Alonso'nun gerek mclarende gerek renaultta kullandığı direksiyon kontrol sistemleri daha basit olabilir ve Alonso bu sistemler ile edindiği tecrübeyi Ferrari'nin karışık deninen sistemine aktarıp sistemi basitleştirebilir… unutmayın ki saatte 300 km hızla giderken o direksiyonu pilotlar kullanıyor, o tuşlara basacak olan insanlar mühendisler değil pilotlar, bir mühendis için kolay olan veya ergonomik olan sürecek olan pilot için ergonomik olmayabilir… ayrıca mühendislerde parçaları kendilerine göre değil tüketici profiline göre ayarlar, burada Alonso'nun fikrini almaları zaten gerekliydi, tabi massanında… Alonso'da yukarıda "Çok karışık görünen direksiyonu basitleştirme üzerine çalıştım" diyor, yani mühendislere yardım ettim, oturdum bir cad programı alıp direksiyonu baştan aşağıya yeniden tasarladım demiyor…

    çamur atalımda izi kalsın yapmayalım lütfen, evet basının Alonso'nun bu yönünü vurguladığı doğru fakat nasa ayarındaki adamlar bunlar sistemi basitleştiren Alonso yazarak pilotun etkisini küçümsemek kusura bakmayın ya cahilliktir, ya da hazımsızlık çekememzlik veya bunun gibi kötü bir şey işte, yada biz buna kibarca, "yanlış anlama" veya "önyargı" diyelim…

  12. ^^ Burda Bahsedilen NASA ayarındaki mühendislerin yapamadıgnı Alonso yaptı ya da onlar basitleştirdi Alonso kendisi baasitleştirmiş gibi üzerine yattı gibi bi anlam değil ki 🙂 Gerçekten komedisiniz olaya direk bodoslama bakıyosunuz..

    Takımda Mühendis neden var pilot neden var sen bunu görebilirsen eğer dersin ki Mühendis geliştirir pilota sunar pilotta Kokpite oturan olarak şu ayarların şu şekilde olması yarış sırasında daha kolaylık sağlar ya da şu geliştirmeleirn yapılması daha dogru olur… gibi kullanıcıya hitap etmesi gerekir..BU haberde anlatılmak istenen bu. Raikonen in adı dahi geçmeyen bu haberde rallilesin dursun. Rai F1 e neden devam etmedi peki takım mı begenmedi yok yoksa şöyle mi F1 i bırakması durumunda ferrariden daha fazla para alacagı ve 1 yılıboşa geçirmek yerine ralli yapayım demesi mi??

    Kardeşim bizde seviyoruz Rai yi ama olur olmadık yerden de çamur atılmaz ki ya… Madem Rallilesin işte herkes mutlu oldugu yerdeyse BİZE NE???

  13. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Şimdi Alonso ile Kimi arasındaki farklar kuşağına yeni bir başlık eklemeten çok , yaratılmaya çalışılan "Alonso Micheal tarzı bir pilot , bak işte aracı şimdiden geliştirmeye başladı " dayatmasının korolandırılmasına dikkat çekmek istiyorum , yani hayatında mühendislik okumamış bir insan , oldukça karışık bir sistemi sasdeleştiriyor , Allah vergisi falan galiba ,F1 deki hele hele Ferrari deki mühendislik takımını bi düşünün , artık NASA ayarında adamlar bunlar , ama sistemi basitleştiren Alonso !!!
    Neyse havayı bozmayalım , bravo Ferrari ,seçimi müthiş yapmış , zaten şimdiden geliştirmeye başladı Alonso , kimi rallilesin dursun ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir