Vettel: En Kötü Yılım 2014’tü

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, kariyerinin en kötü yılı olarak 2014’ü işaret etti.

Alman pilot 4 kez dünya şampiyonluğu yaşadıktan sonra 2014 yılında yavaş kalan aracıyla Ricciardo’ya yenilmiş ve Ferrari’ye geçmişti.

Ancak Vettel Ferrari’de gösterdiği performanslar ile yeniden dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu yıl 2 galibiyet alan Alman pilot Ferrari’ye 2012’den sonraki ilk pole’ünü de getirdi.

Vettel “Geçen yıl tabi ki harika bir yıl geçirmedim. Daniel daha iyi bir yıl geçiriyordu ve beni adil bir şekilde defalarca yendi. Diğer zamanlar benim için iyiydi. Ama o yıl benim için en iyi yıl olmadı”

“Çok şey öğrendim. Sezona iyi bir başlangıç yapamamıştım. İyi bir aracım yoktu. Ancak hızlı olmak için yeterince tecrübeye sahip olduğumu düşünüyordum. Ama kış testlerinde yaşadığımız sorunlar bizi oldukça geriletti. Yeterince iyi değildik”

“Daniel bütün bu zor şartlarda hızlı gitmeyi başardı. Açıkçası geçen yıl yaşadığım sorunlar ve kazandığım deneyim bana bu yıl için yardımcı oldu. Araç hakkında çok şey öğrendim” dedi.

Vettel şampiyonada Hamilton’un 74 puan gerisinde üçüncü sırada.


Yorumlar

“Vettel: En Kötü Yılım 2014’tü” için 12 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Ben Vettel’i savunanlar kervanındaydım halâ daha öyleyim.

    Kesinlikle Ricciardo eşit şartlar altında yendi hatta 3 galibiyetle ezdi de diyebiliriz.Ama aslında Vettel’in dezavantajı vardı o da 4 yıl üst üste griddeki en iyi df puanına sahip araçta yarışıp ona uyum sağlamasıydı.2014 Yılında aracın df seviyesi birden çok fazla düşünce özellikle arka kısımı kontrol edemeyip lastikleri çok erken yiyordu.Ricciardo’nun geçmişi ise hep dengesiz arabalarla olduğundan onun sürüş stilini adapte etmesi gerekmedi ve gayet de iyi işler yaptı halâ daha yapıyor.

    Ayrıca böyle bir demeci her babayiğit veremez.Basın demeçlerinde bu adamı tek geçerim.Çok düzgün konuşuyor.

  2. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Vettel “Geçen yıl tabi ki harika bir yıl geçirmedim. Daniel daha iyi bir yıl geçiriyordu ve beni adil bir şekilde defalarca yendi.Çok şey öğrendim. Sezona iyi bir başlangıç yapamamıştım. İyi bir aracım yoktu. Ancak hızlı olmak için yeterince tecrübeye sahip olduğumu düşünüyordum. Ama kış testlerinde yaşadığımız sorunlar bizi oldukça geriletti. Yeterince iyi değildik.Daniel bütün bu zor şartlarda hızlı gitmeyi başardı. Açıkçası geçen yıl yaşadığım sorunlar ve kazandığım deneyim bana bu yıl için yardımcı oldu. Araç hakkında çok şey öğrendim”
    Zekice yapılmış bir açıklama ric beni adil şartlarda yenmiş demiş anti vetlerin işine gelen yer burası ama şunuda eklemiş kış testlerinde arabayı süremeden test bitti üstüne sezon başladığında ric tüm zor şartlara rağmen gitmeyi başardı demiş yani ric tur üstüne tur atarken ben arabayla km kat edemiyordum arabayı çözememiştim bu sırada red bull çoktan seçimini yaptı alonsonun ipi çekilince ferrariyi sürme sırası bana geldi demiş

  3. Ne kadar alonsocu olsam da vettel su basın aciklamalarinda gridin en iyisi, cok karakterli bi adam. Yenildiginde de bunu soyleyebilecek cesareti var. Bu yurek ister iste

  4. Harika bir özeleştiri.Ferrari deki mücadele Vettel i bambaşka bir platforma taşıyacaktır.Bu zihniyetteki insanlar hayatta her zaman gelişime açık insanlardır.

  5. “Geçen yıl tabi ki harika bir yıl geçirmedim. Daniel daha iyi bir yıl geçiriyordu ve beni adil bir şekilde defalarca yendi. Diğer zamanlar benim için iyiydi. Ama o yıl benim için en iyi yıl olmadı”

    Dürüstçe konuşmuş kanım ısınıyor bazen bu çocuğa.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      İki parmak işareti yapsın yine soğursun 🙂

      1. Bazen abartıyor evet.

  6. “Daniel daha iyi bir yıl geçiriyordu ve beni adil bir şekilde defalarca yendi.”

    Vettel kendi yenilgisini kabul edebilecek olgunlukta takdire şayan bir konuşma. Vettel in sürekli bahanelerle Redbull kumpas yaptı araç uymadı gibi laflarla bunu örtbas etmeye çalışan fanlarına örnek olması dileğiyle.

    1. adam zaten söylüyor kış testlerinde sorunlar yaşadım
      aracı çalıştıramadık sezona kötü girdim sorunlar yüzünden
      sen nerenden okudun yazıyı

      1. Senin okuduğun yerden.

        1. güldürdün beni kardeşim
          nerenden ile nereden arasındaki benzerliği nasıl kurdun

  7. Bravo mertçe söylemiş iyi olmadığını,gerçek yarışçı hatalarından ders alandır,yolun açık olsun şampiyon.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir