McLaren MP4-27

McLaren tarihinde üretilen 55. araç olan MP4-27, 2012 yılında Neil Oatley tarafından tasarlandı. Aracın teknik direktörü Paddy Lowe, aeridonamik sorumlusu ise Doug McKiernan’dı.

Yakıt olarak ExxonMobil, yağ olarak ise Mobil1’i tercih eden McLaren, Mercedes’in ürettiği FO 108Z model V8 motora sahipti.

Lewis Hamilton ve Jenson Button’ın kullandığı arça sezon içerisinde 10 ke zyarış dış kaldı. Bunlardan 6 tanesi kaza, 2 tanesi benzin basıncı, 1 tanesi vites kutusu ve 1 tanesi ise egzoz problemiydi.

MP4-27, 20 yarışlık macerasında 7 pole pozisyonu, 6 galibiyet ve 13 podyum elde etti.


Yorumlar

“McLaren MP4-27” için 5 yanıt

  1. ertugrulsaid avatarı

    MP4-27 dayanıksız Değildi ve yapılan 6 kazada Hamilton İmzası var ve eğer o kazalar olmasa belki de hamilton şampiyondu…

    1. @ertugrulsaid
      Sezonun ilk 7 yarışında yapılan pit hatalarından kaybettiği puanları ne yapalım peki ? 6 kaza yapmadı Lewis abartmayın.Belçikada karambole gitti.Almanya’da Massa nın kırılan ön kanatının parçaları lastiğini patlattı.Singapurda vites kutusu arızası.Abudhabi de benzin hortumu arızası üstelik bu sorunlar lider giderken.Brezilyada Hulkenbergin acemi dalışıyla süspansiyonu kırılıp yarış dışı kalması.Atıyorsunuz madem destekli atın.

      1. @Didem; valencia maldonadoyu unutmayalım 🙂

  2. Yusuf Hitay avatarı

    sezona en hızlı araç olarak başlayıp en hızlı araç olarak bitiren ancak şampiyon olamayan benim hatırladığım yegane araç.

  3. Hızlı ama dayanıksız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir