2015 Singapur GP – Vettel Kazandı, Bu Sefer Hamilton Patladı!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 13. yarışı olan Singapur GP’de zafer Ferrari pilotu Sebastian Vettel’in oldu.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Vettel, piste 2 defa güvenlik aracı girmesine ve avantajını kaybetmesine rağmen yerini korumayı başardı ve yarışı kazanan isim oldu.

Böylece Vettel Ferrari ile geçirdiği ilk senesinde 3. zaferini, kariyerinde ise 42. zaferi kazandı.

Yarışa 2. sıradan başlayan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, tüm yarış boyunca Vettel’in arkasında kaldı. Ricciardo güvenlik araçlarıyla Ferrari pilotunun hemen arkasına gelse de onunla mücadele edemedi ve 2. sırada yarışı tamamladı.

Singapur’da podyumu tamamlayan isim Ferrari’den Kimi Raikkonen oldu. Yarışa 3. sıradan başlayan Raikkonen öndeki iki isim gibi yerini koruyarak damalı bayrağı 3. sırada gördü.

Sorunlu bir hafta sonu geçiren Mercedes için yarış da o kadar kolay olmadı. Yarışın ilk bölümünde 5 ve 6. sıralarda olan Mercedes pilotları, ilk güvenlik aracı periyodunda sanal güvenlik aracının piste girmesiyle tuhaf bir şekilde avantajlı oldular ve Red Bull’dan Daniil Kvyat’ı geçerek birer sıra yükseldiler. Pitlerden sonra Hamilton öndeyken Rosberg onu takip ediyordu. Hamilton motorda yaşanan sorunla yarışa erken veda ederken Rosberg bir sıra yükseldi ve 4. oldu.

Williams’tan Valtteri Bottas 5. olurken onu iyi başlayan ancak yarış ilerledikçe şanssızlıklarla gerileyen Kvyat takip etti. Kvyat ilk pitlerde sanal güvenlik aracıyla yer kaybederken 2. pitlerde lastiğinin takılmasının gecikmesiyle zaman kaybetti.

Force India’dan Sergio Perez’in 7. sırada tamamladığı yarışta Toro Rosso’dan Max Verstappen etkileyici bir şekilde 8. oldu. Startta kalkış yapamayan ve yarış başladıktan sonra pit alanına itildikten sonra oldukça geriden yarışa başlayan Verstappen, yaşanan olayları en iyi şekilde değerlendirerek yükseldi ve damalı bayrağı 8. sırada gördü. Onu takım arkadaşı Carlos Sainz takip etti.

Singapur’da son puan son turlarda yükselişe geçen Sauber pilotu Felipe Nasr’ın oldu.

Sauber’in diğer pilotu Marcus Ericsson 11. olurken onların arkasında Lotus’tan Pastor Maldonado yer aldı.

Manor pilotları yarışı 13 ve 14. sıralarda  tamamladılar. Singapur’da ilk yarışına çıkan Alexander Rossi yarışı takım arkadaşının önünde tamamladı.

Singapur’a büyük umutlarla gelen McLaren iki araçla birden, vites kutusu ısınması nedeniyle yarışa erken veda etti.

McLaren pilotları ve Hamilton dışında yarışa erken veda eden diğer isimler Williams’tan Felipe Massa ile Force India’dan Nico Hulkenberg  oldular. Hulkenberg, pitten çıkan Massa’yı görmeyip üstüne sürünce yarışa o an veda etmek zorunda kaldı. Massa ise bir süre devam ettikten sonra yarışa veda etti.

Uzun yarışta 2 defa güvenlik aracı piste girdi. İlk güvenlik aracı Massa-Hulkenberg kazası sonucu girerken ikinci güvenlik aracı piste bir insanın girmesi sonucu girdi.

Sezonun 13. yarışında şampiyona lideri Hamilton’un puan kazanamamasıyla aradaki fark biraz kapanmış oldu. 252 puanlı Hamilton’u 42 puan geriden Rosberg takip ederken yarışı kazanan Vettel puan farkını 49’a düşürdü.

 

 

Pos Driver Car Laps Gap
1 Sebastian Vettel Ferrari 61 2h01m22.118s
2 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 61 1.478s
3 Kimi Raikkonen Ferrari 61 17.154s
4 Nico Rosberg Mercedes 61 24.720s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 61 34.204s
6 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 61 35.508s
7 Sergio Perez Force India/Mercedes 61 50.836s
8 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 61 51.450s
9 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 61 52.860s
10 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 61 1m30.045s
11 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 61 1m37.507s
12 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 61 1m37.718s
13 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 59 Not running
14 Alexander Rossi Marussia/Ferrari 59 2 Laps
15 Will Stevens Marussia/Ferrari 59 2 Laps
Jenson Button McLaren/Honda 52 Gearbox
Fernando Alonso McLaren/Honda 33 Retirement
Lewis Hamilton Mercedes 32 Power Unit
Felipe Massa Williams/Mercedes 30 Power Unit
Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 12 Collision

Yorumlar

“2015 Singapur GP – Vettel Kazandı, Bu Sefer Hamilton Patladı!” için 167 yanıt

  1. Öyle bir anlaşma olsa bileki ben inanmıyorum imkansız gibi ikincilik ve üçüncülüğü bırakmazdı mercedes.
    Sadece güncellemeleri çalıştıramadılar ve birde pist sebebiyle olabilir başka birşey olacağığını sanmam..

  2. Amma kafa yordunuz yahu , mercedes kötüydü burda hepsi bu ,ferrari ile redbull iyilerdi. japonyada yine mercedes tökezlerse farklı şeyler konusuruz.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    ” Artık yarış mı izliyoruz yoksa tiyatro mu ” sorusunun cevabı bir yarış sonra ortaya çıkar

  4. bi komplo teorim var, monzada mersedese firma prestijine zarar gelmemesi açısından ceza verilmedi ferrarinin onayı ile buna karşılık sonraki yarış yani singapur gp de rekabetçi olmayacaktı merso, ne dersiniz böyle birşey olmuş olabilirmi.

  5. Pole ve Yarış galibiyeti, Vettel ve Ferrari’ye tebrikler…

  6. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Vettel 1. pitten çıktıntan sonra Riccardo ile fark 8,8 saniyeye çıkmıştı, Güvenlik aracı Ferrari’ye yaradı deyip durdu Serhan Acar ama her zamanki gibi işkembe-i kübradan salladı durdu, 8,8 fark eridi nasıl işine yaramış oldu? Farkı güvenlik aracından sonra kasti olarak açmadığı ise Riccardo’nun drs olmasına rağmen atak yapamamasıydı, geçen geçiyor arkadaşlar böyle geçilmez bir pistte değil yani. 2. Güvenlik aracı periyodunda da 4 saniyenin üzerindeydi fark yine aynı oldu. Hiç bir güvenlik aracı olayı Ferrari’ye yaramadı aksine Red Bull’un ballı pilotu Riccardo’ya yaradı Kvyat’a ise sıra kaybettirdi.

    1. +1 ilk stintler de ric 0.2- 0.5 aralığında fark kapatmasını yarışı kazanıcam diye düşündü herhalde zaten yaklaşan pit aralığı ile Ferrari veteli pite alır ve yine önde çıkardı.

      1. Tomakin arkadaşım, Kiminin yakışıklı fotosunu kullanmışsın tamam ama biliyorsun royal güceniyor bu duruma, onu üzmeyelim daha dikkatli olalım… 🙂

  7. FerrariFanTR avatarı

    ayrıca Foto mükemmel. viraj cıkısında gözleri aynada Ricardo yu kesiyor.

  8. FerrariFanTR avatarı

    Tebrikler Ferrari, Tebrikler Sebastian Vettel ve Kimi Raikkonen.

    Sadece şunu öğrenmek istiyorum. ilk tur sonunda 2. pilota nasıl 3 saniye fark attı bu Vettel. SC sonrası Horner’in Ricardo’ya ”Seb zorlamıyor lastiklerini harcama” demesi çok iyiydi. ve zaten de dediği gibi oldu 0,5 sn ye kadar inen fark tek bir turda 3 saniyeye tekrar cıktı ve sonra da aracı zorladıgını düşünmüyorum. Baştan sona kadar mükemmel bir haftasonuydu. Tebrikler bir kez daha. Umarım sonraki yarışlarda Merdeces üzerindeki bu baskıyı devam ettirebiliriz.

  9. Mercedes rahat kazanır Suzuka’da. Bu oynananlar küçük oyunlar. Rekabet ortamı oluşsun diye Hamilton saf dışı bırakıldı Mercedes tarafından. Geçen yarış Rosberg yarış dışı kalmıştı.

  10. bence bu yarış ,şampiyona da puan farkı fazla açılmasın diye yapılan bir olay ,Mercedes tur başına 1,2 saniye fark yemez ,1 yarış sonrasında ,sezon sonuna kadar rekabet olsun amaç bu ,lastik basınç olayı şayet bildiğimiz 0.3 psi basınç ise ,bu kadar etkilemez, kaldı ki Mercedes in izlediğim videolarda lastikleri nin zaten az hava basıncı olduğu belli ,eski videolara bakın anlarsınız, artık pek tat vermiyor f1 ,kimi konusu ise zaten zevksiz bir f1 i ,büyük fanlara sahip bir pilotu gönderip daha da zevksiz hale getirmemek ,Ferrari kimi ye uymuyor ,Ferrari takımına vettel gibi shumi gibi adam lazım takımı motive edecek bir pilot, kimi gibi birisi altında ne olursa sürer sorgulamaz buda 2. pilot olması demek, bu sebeple kimi den belki son sezonu diye seneye bir hareketlilik görebiliriz, bu sene vettel in arkasında kalacak, çünkü Ferrari baştan bunu ayarladı , kimi ve alonso gibi pilotlar ın bu yerlerde olmaması lazım , alonso yu sevmesem de bize rekabet lazım çekişme lazım seneye umarım güzel yarışlar olur !!

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    YEEEES BABY YESSS MAGİCO VETTEL Tebrikler. 2013 te burada tek turda 2 saniyeyi atınca auuuw yapanlar burası pilotaj pisti Vettel ve diğerleri diye ayrılır aslanımızı şişirilmiş şarkıcı pilotlarla karıştırmayınız.

    1. @Mehmet Günaydın bende senın bu galıbıyetten sonraki cevabını beklıyordum 😀

  12. Mustafa Sar avatarı

    DRS ye rağmen burada da en az Monaco kadar zor önündeki aracı geçmek..
    RAİ den RİC’i geçemese bile bıktırıcı bir baskı kurmasını bekledim ama olmadı…
    Belki yarış mühendisi buna izin vermemiştir. Bilemiyorum..

  13. Mustafa Sar avatarı

    Senna Severlerin yarattığı mahalle baskısından dolayı Prostt’dan bahsetmek neredeyse imkansız..
    Adam bayağı yarış kazanmış. Öyle veya böyle Senna’yı geçmiş kazanma konusunda…
    Ne kadarı yardımdı ne kadarı emek … bilen varsa anlatsın biraz..

    Bu arada tebrikler Ferrari’ye .. güzel yarış oldu…
    Mercedes’te bir şeyler oluyor ama ne olduğunu anlamak zor..
    Muhtemelen rahatlık batmış olmalı…

    Bir cümle de RAİ için…
    RAİ 3. oldun ama çok sönük bir yarış çıkardın.. Barı yarışın belli bölümlerinde RİC üzerinde baskı kursaydın. En azından WET rahatlamış olurdu. Sen bunu yapmadın. Neden acaba?

    1. Prost günümüzün alonsosu gibi bir pilottu. Yeteneklerinden ve yarıştaki mücadelesinden ziyade politik ilişkileri ve pist dışından piste etkileriyle bilinirdi. O yüzden de uzun vadede ne düşünüyorsa onu söyleyen ve saf hıza odaklanmış senna kahramanlaşırken kendisi daha çok yarış kazanmasına rağmen pek hatırlanmaz

      1. Ben Prost’u disipliniyle ve düzgün çalışmasıyla ünlü olarak biliyorum yani Vettel gibi. Hatta lakabı “Hesap Makinesi”. Hız konusunda Senna’ya Hamilton ve Alonso’yu benzetmek daha doğru diye düşünüyorum. 🙂

        1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
          SCUDERİA FERRARİ

          dediğiniz gibi prost pole hariç her şartta sennanın önünde fastest lap,yarış galibyeti,podyum vs ama işte sennanın trajik ölümüyle prostun başarıları önemsiz hale geldi insanlar tarafından .bana kalırsa gerçek bir efsanedir ki sennanın mclarene gelmesindeki en büyük pay sahibidir yarıştığı pilotlara hiç girmiyorum senna,mansell,lauda aynı araçta eşit şartlarda ve nelson piquet gibi pilotlara karşı mücadele etmiştir.

        2. Esasen pilotları başka pilotların isimleri altında başarılı bir sınıflandırmaya tabi tutmak imkansız bence. Prost ve Senna’ya gelirsek de değerlendirmemiz hız perspektifindeyse bu konuda birinin diğerinden aşağı kalır yanı yoktu. Sadece birisi, bir adım öne çıkabilmek için tabir uygunsa gaza biraz daha basar ve daha çok risk alırken, diğeri bu avantajı pistin dışında kazanmaya çalışırdı. Ne yazık ki Alain Prost’un bu çabaları zaman zaman araç ayarlarının ötesine kaymaya başlayınca taraftarlar arasında itici görünmeye başladı. Nitekim formula 1 ile sürücülük ve hız ile pek de alakası olmayan ironik “the professor” lakabını bu yüzden almıştır. Hepsinin ötesinde her ikisi de sıradışı yeteneklerdir ve yüksek istikrar sahibiydiler, iki efsaneden bahsediyoruz.

      2. Yok öyle birşey belgesellerle size öyleymiş gibi gösterdiler. Birşeye tanık olduysanız gerçekten biliyorsanız konuşun. Tarihi isteyen istediği gibi yazıyor bazen. Prost’un birlikte oldukları dönemde öyle gözükmesine neden olan da Ayrton’un kimseyi sallamaz tavrı adam narsistliğin kralını yaşıyordu.. Kendi sıcak kanlı milletinin gazıyla birtek o varmış, kralmış gibi takılıyordu yok öyle bi dünya saygı duyulacak ne adamlar vardı ve geldi geçti gridden Prost da onlardan biri. Ayrton öldü diye hak ettiği saygıyı hiç göremedi. Birçok meziyeti üstündür Senna dan. O iki muazzam adamın birbirlerine karşı artı ve handikapları var zaten biri baskın olamadığı için öyle bir kavga ortaya çıkmış oldu.
        Karşınızda ki nasılsa siz de öyle görülürsunuz sonradan duyanlar hep bu yönde Senna’ya bakıyor aslen Prost’un böyle bilinmesine sebep olanı da düşünmek lazım. Örnekle Mika-Michael ilişkisinin örneğe değer görülmesinin sebebi birbirlerine karşı değişmez tavrı, Jackques-Montoya-Michael ilişkisinin öyle görülmesinin sebebi de aynı durumun zıddıdır.
        Rakibiniz ne kadar çirkinleşirse sizin de kalbinizi korumanız o kadar zorlaşır…

  14. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Vettel’e tebrikler Mercedes’in sorun yaşadığı zamanda çok iyi değerlendirdi hafta sonunu..Japonya’da Vettelciler aynı yorumları yapabilecekmi çok merak ediyorum..Mercedes Japonya’da aynı performansı gösterirse..Vettel şampiyon bile olabilir..Ama Mercedes 1 hafta sonra bana göre herkesi tokatlıyacak.Ve Hamilton gözlüğünü takıp devam edecek gibime geliyor..Hamilton sorun yaşamadan önce tempo çok iyiydi..Neyse geçti gitti..Japonya’da Mercedes şov görürsek şaşırmayın..

  15. 37. turda Sigapur caddelerinde yaya dolaşanları görünce, “Seb’in tur başına 2,5 sn. fark yemesine sinir oluyorum.” cümlesi aklıma geldi.

  16. Bugün doğum günüm ve bugün verilebilecek en güzel hediyelerden birini verdi seb.Tebrikler.Takım çok iyi iş çıkardı.Mercedes isterse her yarış kazansın ferrari her zaman mercedesten daha büyüktür.Burda dün bazı arkadaşlar vardı hamilton yarın ayarı verir diyorlardı öyle bir ayar verdi ki yarış dışı kaldı 😀 😀 😀
    Kimi pasifti,Riccardo iyi iş çıkardı.Vettel en başta riccardoyu test etti.Farkı çok fazla açamadı ve riccardo farkı eritmeye başlayınca güvenlik aracı tam zamanında girdi.Pit stoptan sonra sebastian farkı açmadı.Hatta lewis ve rai sebin yavaş olduğunu söylediler.Seb bana kalırsa orda riccardonun frenlerinin sıcaklığını arttırmak ve de lastiklerin aşınmasını artırmak istedi.Sonra zamanı gelince farkı açtı.Safety car doğrusu hem zarar hem fayda getirdi.Rosberg çok kötüydü gerçekten çok vasat bi pilot bu rosberg.Maldonado button olayı için buttonun orda biraz daha dikkatli olması gerekti sonuçta arkadan çarpan kişi o.Hulkenberg massa olayında hulk hatalıydı.Massa görmeyebilir hulku normaldir.Bugün yarış fazla sıkıcıydı ama piste giren adam biraz heyecan kattı.Kimse artık çok rahat geziyordu pistte.Mclarene yazık oldu ben kesinlikle mclarenin puan alacağını düşünüyorum.Tam bir hayal kırıklığı oldu bu yarış mclaren için.Ferrari ve seb bu yarışı hak etti.FORZA FERRARİ!!!

    1. sen yarışı bidaha izle öyle gel
      sen yanlış yarışı izlemişsin

      1. nasıl yanlış hocam.İlk bölümde dikkat etmedin mi ferrari 5 sn fark açtıktan sonra riccardo farkı eritiyordu neden çünkü seb lastiklerde sorun yaşıyordu.Güvenlik aracı tam zamanında geldi.İkinci bölümde süper yumuşak lastikle kimi,seb ve riccardo vardı.Kvyat güvenlik aracı sonrası yerini kaybetti.Dikkat ettiysen lewis soft lastikle vettel,riccardo ve kimi grubundan kopmadı.Bu onu ileriki bölümlerde süper softa geçtiği zaman avantaj sağlayacaktı.Burda birçoğumuz biliyoruz eğer bir aracı uzun süre takip edersen frenlerin ısınır,öndeki araçtan kendi aracına doğru kirli hava gelir.Hatırlamıyor musun hocam kanada da lewis niconun hemen önündeydi ve bu rosberge zarar veriyordu.Aynısı şimdide oldu.İlk pitler sonrası seble riccardo arası farkın 1 sn civarı olması riccardoya zarar veriyordu.Seb orda doğru olanı yaptı.Sonra da farkı açtı.

        1. fark iki kere 4.5 saniye üzerine çıktı
          ikisindede güvenlik aracı girdi . çıktığında ise farkı tekrar açtı
          yani güvenlik aracı riccardonun imdadına yetişti vettelin değil

          1. vw-tdi-power avatarı

            Asıl siz yanlış yarışı izlemişsiniz. Ferrari geçen yarışta da diğerlerine göre erken bitirmişti lastiklerini. Güvenlik aracı Seb’e yardım etti pit-stop stratejilerini etkisiz bırakarak.

            Ha ama şu var, Seb tempo ayarlayacak konumdaydı. Yani muhtemelen pit-stop stratejisi bile kurtaramazdı Ric için yarışı.

          2. Son 5 tur Ricciardo farkı 4 saniyeden 2-2-.5 saniyeye kadar indirdi. Hatta Fastest Lap bile attı. SC kimsenin yardımına yetişmedi belki Kimi’nin olabilir. Ricciardo’dan 15-20 saniye fark yemekle meşguldü.

            1. adı üstünde son turlar vettel zaten yarışı kontrol ediyor fark kapanınca hızlanıyor açılınca yavaşlıyor . son turda 3.5 saiyecen 1.4 saniyeye düştü riccardomu düşürdü farkı vettel iyice yavaşladı son turda nasıl izliyorsunuz şu formula1,i kardeşim

              1. Fark 4.5 küsür saniyede tıkanmaya başladı zaten lastikler daha fazla dayanmıyor.

              2. vw-tdi-power avatarı

                Yarış boyunca üstün değildi Vettel; Ricciardo bazı bölümlerde yakalayıp tempoyu fark azaltıyordu. İlk pitlerden sonra Vet bilerek yavaşladı Ric’i lastik ve fren konusunda rahatsız etmek için onu ayrı tutuyorum. Ama Ric çoğunlukla tempo olarak yakaladı da Vet’i. SC Kvyat hariç herkese yardımcı oldu, Ric’den çok Seb’e yardımcı oldu ama. Ben bunu anlatmaya çalışıyordum ama neyse, anlamak istemiyorsanız sizin tercihiniz.

          3. İlk güvenlik aracı hem sebin hem riccardonun yararına oldu ama daha çok kime yardımcı oldu dersen sebe yardımcı oldu.Şimdi hocam ilk pitlere kadar dikkat edersen yarışın en başında seb çok hızlı turlar atıyordu.Riccardo biraz pasif kaldı neden lastikleri koruyup ilk pitlere gelmeye yakın zamanlarda koruduğu lastiği kullanıp farkı indirmeye başlayacaktı.Seb aslında yeteri kadar farkı açamadı.Riccardo ilk pitlere yaklaşırken farkı eritmeye başlayınca güvenlik aracı tam zamanında girdi.Bu sebe nasıl mı fayda sağladı en azından ilk pit sonrası önde kalmasını garantiledi ama bir yandan riccardo arada olan 2.5-3 sn olan farkıda indirmiş oldu Safety carn gelmesiyle birlikte.Burada geçişin zor olduğunu bildiğimiz için seb ilk pitler sonrası ne olursa olsun yerini korumuş oldu.

    2. Onur Gentas avatarı

      Doğum günün kutlu olsun.

      1. sağolun hocam 😀

  17. 3 oldu 🙂

    Bu sezon belki bir yarış daha alabilirsek gelecek sene için daha umutlu olabiliriz…
    Vettel in şampiyonluğunu zorlayacağına eminim ancak fazlada umudum yok elbette.

    Bugün yüzümüz güldü 🙂 Eyvallah Vettel & Raikkonen

  18. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Vettel istediği gibi tempoyu ayarladı.Rai vasattı iyi hissetmiyordu araçta kendini.Vettel hızlandı,yavaşladı.Genel olarak temposu çok iyiydi.Yarışın başın da farkı açtı lastikler bitti.İkinci bölüm de artık taktiksele dönüldü.SC’den sonra farkı açmak biraz zorlaştı.Bizim açımızdan çok iyi yarıştı.203 puandayız zirveye ortak olma ihtimalimiz var.Bu gelişim sürdükçe neden olmasın ? Ayrıca Suzuka da süpürcekmişler bizi göreceğiz bakalım..

  19. şimdi merak ediyorum redbul nasıl bir açıklama yapacak
    bu başarıyı kendimi sahiplenecek yoksa renault,un hakkını teslim edecekmi

  20. Onur Gentas avatarı

    Vettel ve Ricci’ye tebrikler. Heyecansiz bir yaris olabilir ama sampiyonaya heyecan getirdigi kesin. Vettel tempoyu istedigi gibi ayarladi ve rahat bir galibiyet aldi. Ricci bazen daha hizliydi ama bu pistte atak yapmak gercekten zordu. Lewis elinden geleni yapti fakat arac dayanmadi ne yazik ki, yarisin sonunu gormesini isterdim belki on tarafi zorlayabilirdi, saglik olsun. Rosberg vasatin ustune cikamadi, her gecen gun geriye gidiyor, takim arkadasindan bu kadar da geri kalinmaz artik arka arkaya giderken. Verstapen’in takim emrine cikmasini normal karsiliyorum. Basinfan beri karakterini gosterdi zaten.

  21. vw-tdi-power avatarı

    Pek iyi bir yarış değildi. Sıkıcıydı genel olarak. Vettel, harikaydı. Ricciardo, müthişti. Raikkonen, ben niye buradayım modundaydı. Kvyat :D.. Yazık be adama iki SC’de aldı adamın sıralarını. Hamilton cidden sert lastikle iyi bir tempodaydı ama o tempo da Vettel’in kontrolüymüş gerçi. Rosberg, boş adamsın Rosberg. Perez yarışın başında Hulkenberg’den iyi sıyırdı kendini, bugün Hulk’un günü değildi saçma bir hatayla kendisinin ve Massa’nın yarışını mahvetti.

    Ben en çok Button’ın takım radyosundaki ve yarış sonrasındaki açıklamalarını sevdim adam rahat ya, McLaren bi kendine gelse de Alonso ve seni tekrar eğlenirken görsek 🙂

  22. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    heh şimdi oldu. bu arada çok sıkıcıydı yarış ama biz kazanınca ayrı güzel 🙂

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Grande grande grandee müthiş yarıştı 😛

  23. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Formula 1 tarihinin en fazla yarış kazanan 3.pilotu Sebastian Vettttttteeeeeeellllll!
    Hizaya geçin hizaya!!!!

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Hedef 51 (alain prost)

      1. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
        YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

        Aynen öyle kardeşim.

  24. Vettel’in lastikleri bitirme taktiğini Hamilton için iyi turlar olarak değerlendirenler var 😀 Yapmayın arkadaşlar. Hamilton’un burada kazanması imkansızdı, zaten güvenlik araçları bütün pitstop stratejilerini sonuçsuz bıraktı. O herkes gibi olduğu yerde bitirirdi yani.
    Erken davranan Redbull Kvyat’ı 2 sefer zarara soktu.
    Verstappen bildiğiniz gibi. Umarım Sainz’ı harcamazlar bu işe yaramaz yüzünden.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Bence bu eşleşmede izleyicinin %90 ı sainzcı☺

      1. Bende %10 kısımdayım. Ayrıca neden sainza yer vermesi gerektiği kısmını kaçırdım. Bir arkadaş yazarsa güzel olur.

    2. +1 % 10 içinde bende varım 😀 İsterse bu sene şampıyon olacak olsa gene bu verstappen’ i sevmem dogrusu,kanım ısınmadı…

  25. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    abi yorumumu göremiyorum ya 😀 pcyi Windows 10 dan 8.1e fabrika ayarı çektim sapıttı 😀

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      En iyisi windows 7 ya . Bende 10 a yükselttim hiç hoşuma gitmedi geri 7 ye döndüm .win8 in de metro arayüzü hoşuma gitmemişti kısaca forza win7 ??

  26. Hamilton kazanınca efsane diyorsunuz, başkası kazanınca arabası çok hızlı oluyor. Hamilton Sauber’le kazanıyor zaten, değil mi? Tebrik etmeyi bile bilemiyoruz. Vettel, Ricciardo, Hamilton, Perez ve Verstappen’i tebrik ediyorum. Yarışta performansını en beğendiğim isimler bunlardı.

  27. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    yessss yesss yesss p1 welldone grande seb grandeeee !! kusursuz sürüş,tebrikler.helal olsun aslanlarım 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=geppYpc-2YI

  28. Vettel 1 yarışı domine etti ya hemen anca böyle anca şöyle 😀 Güldürdünüz beni 😀 Adamın 42 galibiyetinin her birisine ayrı ayrı 50 tane bahane bulabilirsiniz 😀 Doktora mı gitseniz ne yapsanız Vettel sizde hazımsızlık yapıyor 😀 He birde Hamilton domine edince gridin en iyisi hey yavrum yürü be 😀

    1. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
      YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

      F1 Tarihinin en çok kazanan 3. Pilotu olunca kudurdu hepsi normaldir laf yapmaları.

    2. Onur Gentas avatarı

      Kac kisi Vettel’in bu basarisina laf soylemis? Yahu bir yorumlari okuyun, 50 arkadas yorum yaptiysa en fazla 2 tanesi bir bahane bulmus. Sizde gidip onlara gore yorum yapiyorsunuz. Kim kazanirsa kazansin mutlaka farkli yorumlar olabiliyor, cogunluga bakmak lazim bu yuzden.

      1. Onur fazla kafaya takmamak lazım fakat insan zıvanadan çıkıyor. üstüme alınmıyorum,zaten tebrikte ettim fakat hemen üstte bir yorum var. kudurdu hepsi diye. haşa köpek yerine konuluyor. bu tipleri sonsuza kadar postalamak lazım bu forumlardan. ismi,cismi,takımı,pilotu ne olursa olsun. insan gibi yorum atmayı bile beceremiyorlar. yukarıdaki yorum yazan gibi kim varsa hepsine yazıklar olsun.

        1. Onur Gentas avatarı

          Aynen. Kazanan tarafin fanlarinin galibiyetlerini kutlamasi ve diger pilotlarin fanlariyla dalga gececek yorumlar yapmamalari lazim. Eger sen bugun boyle davranirsan yarin pilotun kaybettiginde ayni davranisi karsindakinden bekleyebilirsin.

      2. @onur-gentas
        Yorumu okuduğunda aşağıdaki mesajlardan birisiyle ilgili olduğunu anlayabilirsin. Ben ne sana nede tebrik edenlere bir laf söyledim belki Ham ile ilgili yazdığım rahatsız etmiştir olabilir ama şu zaman kadar Vettel ile ilgili bundan daha beter şeyler yazıldı onlara neden ses çıkarmadın diye sorarım.

        1. Onur Gentas avatarı

          Emre arkadasim ben Hamilton kismina dikkat bile etmedim. Demek istedigimi anlamamissin, burada kazanmissiniz, yorum yazan arkadaslarinda neredeyse hepsi tebrik etmis siz hala 1-2 yoruma takiliyorsunuz. Bosverin gitsin bu gun guzel bir gun. Tebrikler tekrar.

          1. Sürekli Vettel’in yaptıklarına bir kulp buldukları için arada bi gına geliyor bana da. Neyse daha da fazla uzatmanın bir anlamı yok. Teşekkürler.

  29. enson galibiyetini 2013 alan
    en son polünü 2012,de alan bir ferraride adam harika işler yapıyor
    ama hala vettel hazımsızlığı var arkadaşlarda
    ve hala konuşuyorlar
    alonso beş yılda 11 galibiyet
    vettel yarım sezonda 3 glibiyet ve daha dolu yarış var
    varmı başka hazımsız arkadaşlar açık etsin

    1. alonso döneminde böyle bir ferrari pek olmadı ama. hakkını yememek gerekir.

      1. Alonso da Ferrari’den yarış kazanamıyor diye ayrılmadı. Şampiyon olamıyor diye ayrıldı.

    2. vettel mercedeslere 1,5 saniye fark atınca iyi araç diyor. alonso 1,5 saniye fark yeyince iyi araç diyordu. ve buna rağmen birşeyler yapabiliyordu, fark işte burada.

      1. Ahayhayay…ah be royal, güldürdün akşam akşam 🙂

    3. MyN1Fernando avatarı

      Alonso ilk sezonunda 5 galibiyet aldı 🙂

  30. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    yarış acayip sıkıcıydı desek yanlış olmaz. hamilton da kalmasa eminim herkes izlemeyi de bırakacaktı. mercedes diğer takımlar ağlamasın diye yarışı verdiler bir sonraki yarışta 1.5 sn takarlar herkese raad olun. adamlar gözünü 2016 ya dikti yeni motorlarını test ediyolar yani galibiyet gerçekçi değildi maalesef.ayrıca şu maldonadao denen şaklaban hala nasıl lotusda ya önüne geleni yok ediyo button ne güzel 8.olcaktı. mclaren ortalıkta olmayınca yarışlar zevkli olmuyor bana göre.

    1. Kazada Maldo’nun bir hatası yok, dengesiz bir sürüşü var evet ama Button’a herhangi bir yanlış hamlesi yok. Arkadan lastiğine çarpıp kanadını parçalayıp pite giden Button sonuçta.

    2. Button biraz agresif olup geçmek istedi ama ön kanadı kaptırdı. Kendi hatası bence de.

      1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
        SCUDERİA FERRARİ

        arkadan çarpan her zaman hatalıdır evet doğru ama telsiz konuşmasından buttonun ne dediğini duymuşsunuzdur önümdekinin maldonado olduğunu bilmeliydim 😀

        1. Maldonado’da olmasa gülecek eğlenecek kimse yok zaten. Bir yarışta düz giden araca kontra vermeye çalıştığını görmüştüm çıılgın Maldo’nun 😀

          1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
            SCUDERİA FERRARİ

            kamikaze sato da olsaydı mükemmel ikili olurlardı bitirim ikili

  31. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    FORZAFERRARI !! Bu takım 2016’da şahlanıcak ve beklediğimiz şampiyonluk gelicek.

  32. Raikonenle Ferrarinin sözleşme uzatmasının en önemli nedeni 2. bi Mark Webber bulmak sanırım.

    Bundan daha iyisini bulamazlardı sanırım.

  33. Lastik basınçlarının konumu olabilirmi mecedeslerin geri kalmasında? aeager öle bişe varsa vede farkına varıldıysa mercedeslerin işleri biraz daha zorlaştı kalan yarışlarda…..!!

  34. Sıralamalardaki heyecan yarışa yansımadı rutin bir yarış oldu.Sanırım seyircide sıkıldı dur biraz heyecan katayım deyip piste girdi 🙂
    Tebrikler Vettel , Ric ve Kimi.Kimi podtumda bitse de gitsek gibi bi hali vardı baya yorgun gözüküyordu
    Umarım 2016 da Mal,Sainz,ericson gridde yer almazlar 17 lik verspatten bunlardan iyi cıktı

  35. Kazanani tebrik ederim.Singapur hep sikici olmustur.Ama bu sefer rekor kirdi herhalde.

    1. Aynen 🙂

  36. Mercedes’in lastik basıncını kim diğerleriyle aynı seviyeye getirdi cidden kim yaptı bunu ? 🙂

  37. arkadaşlar kimi de bir sorun mu vardı? Podyumda güneş gözlüğü takmadı.

    1. Yorumları okuyor galiba :DD

  38. Tebrikler vettel ve Ric. Rai sönüktü 14 saniye mi neydi en son arasındaki fark Ricciardo ile.McLaren lere yazık oldu Button kendi öz eleştirisini yaptı zaten telsizden. Daha puan alamıyacağız herhalde bu sene. Mercedesler kötüydü ne oldu da bu hale geldiler şaşırtıcı. Aşırı sıkıcıydı yarış piste dalan dayı ve Toro Rosso lar olmasa uyuyacaktım.

    1. Spa’daki lastik patlama olayından sonra değiştirilen ayarlar Ferrari’ye yaradı bence.
      Monza da belli olmuştu zaten. Sadece motor güncelleme işi değil bu.

      1. Her şey suzukada belli olacaktır.

  39. Ferrari ile red bull arasındaki ggüç ffarkına rrağmen ricciardo iyi iş cikartti . 1 atak yapamadi ddiyen arkadas sanirim f1 hhiç iizlememis. Rosberg , massa, kvyat, grosjean, f1 e hhiçheyecan kkatmayan sıradan pilotlar. SSanırım sponsorlar . Ve arkasındaki destekler. Sayesinde maalesef bu sporun icindeler. Verstappen ne derece iyi belli değil ama atakları kaliteli ve cesurca. Berbat bir yarıştı. Son olarak kimi raikkonnen maalesef bitmiş. Kimse umitlenmesin artık . schumacher ve alonso nun kepaze etettiği massa ya yenilmesi zaten onun ust sınıf bir pilot olmadığının kkanıt i ancak ilginc ttarzıyla kalplerin tahtına kurulan birisi. Yaşda ggeçmiş artıkbu vakitte n sonra vettel e bile yeniliyorsan bbıra k git sampiuon

    1. ”’ vettele bile ” dediğin adamın 4 dünya şampiyonluğu var suan griddeki en iyi 3 pilottan birisi, akıl yoksada mantıklı yorum yazmaya gayret göster.

      1. Siz genç fnlar kısa sure f1 izleyip hayatta başka uğraşılar ediniyorsunuz, bizler omrumuzu bu spora adamisiz ve iyi pilot hangisidir değildir bilecek kadar tecrubeliyiz. 4 şampiyonluk alması vetteli yıldız ppilot yapmaz. Rosberg de o aaraçta webberi yenip 4 şampiyonluk aalırdı. Vettel şanslı biri sadece. Ama gayretini ve kişiliğini takdir etmek llazım. Anladin mi gençtifozi

        1. vetteli yıldız saymıyorsun
          yıldızları sayda görelim SCHUMACHER hariç tabiki
          hamilton raikonen alonso senna hakinen mesela kim

    2. Ferrari yeni bir Şumi yaratmak için takımı böyle kurdu zaten. Kimi yerine Hamilton ve ya Ricciardo’yu alamazlardı. Vettel gelecekte daha fazla şampiyonluk kazanacaktır.

  40. vettel zaten ancak bu kadar avantajlı bir araçla kazanabilir. sıralamada mercedeslere 1,5 saniye fark atıyor yarışta da güvenlik araçları sanki gel kazan diye yardım ediyor. bir zahmet kazansın. mercedes’in baskınlığından bunalan millet mucize sanıyor bu galibiyeti.

    rosberg’e arada vasat deniyorsa kimi’ye f1 pilotu denmemesi lazım bu gidişle. araç ona göreydi uçacaktı uçmadı, anlaşma olduktan sonra baskı bitince uçacaktı yine uçamadı, 2016’da uçar artık.

    verstappen bedavadan aldığı pozisyonu sainze geri vermedi. zaten tipini de sevmiyorum bu çocuğun. tipin dışa vurumunu da görmüş olduk bu yarış.

    lewis patlamasa yine en azından podyum alırdı. o piste giren arkadaşa da umarım görevliler iyi bir ayar çekmiştir arka odada.

    1. vettel zaten ancak bu kadar avantajlı bir araçla kazanabilir. sıralamada mercedeslere 1,5 saniye fark atıyor yarışta da güvenlik araçları sanki gel kazan diye yardım ediyor. bir zahmet kazansın. mercedes’in baskınlığından bunalan millet mucize sanıyor bu galibiyeti.
      +1

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Bozacı şıracı eyyamcı iş başında ???

          1. aynen 😀
            sitenin amigoları bunlar.

    2. Bu gun hava cok sicak. Yalniz bu hava sicakligi hep raikkonen in sucu.

      Yagmur yagdi raikkonen in sucu.

      piste cocuk girdi ,raikkonen in sucu

    3. bu kadar avantjlı araba derken mercedesleri kasdediyorsun değilmi
      ferrari ve avantajlı araç . avantajlı olsaydı şimdi mercedesle yerleri değişik olurdu
      sen neyin peşindesin royalhalı
      vettelin altında mercedes olsaydı haklısın fark böyle otuz elli olmazdı
      şimdiye garatilemişti şampiyonluğu dikkat et küçümsediğim adam şampiyon bir pilot

    4. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Yine bir Ferrari galibiyetine gölge düşürme çabaları…

    5. bekliyordum ne zaman gelecek yorum diye gelmiş bile 😀

    6. Gene klasik yorumlarını yapmışsın Hamilton güvenlik aracı olmasa nasıl podyumda olacaktı acaba. Kvyatı güvenlik aracı sayesinde geçti. Ayrıca Rosberg belki vasat pilot olmayabilir ama en azından asla bir şampiyon pilot olamayacağını gösterdi bu yarışta. Hamilton kalınca süper yumuşak yerine yumuşak lastiklere geçmesi bunun kanıtı. Yine daha önce yarışı hatırlayamadım Hamiltona göre avantajlı lastik seçme şansı varken bunu kullanmamıştı. Vettel sonuna kadar galibiyeti haketti. Bu sene mükemmel bir iş çıkarıyor. Tüm yarışı kontrol edip kazandı. Helal olsun. Rai ye gelince bugün gerçekten vasattı.

    7. bazen çok mantıklı yorumlar yapıyorsun ancak bazen de gerçekten birilerine laf çakayım diye saçmalıyorsun 🙂

      1. hamilton sene başından beri bu gibi galibiyetleri alıyor, ancak geriye düşüp mükemmel bir sürüş çıkarmadıkça ya da rosbergi pist üstünde geçmedikçe böyle efsane yarıştı gibi yorumlar yapmıyoruz. ya da direk rosberg ile karşılaştırıyoruz. farkı iyi korudu atak yemedi vs gibi.

        adamın gridin gerisine mercedes’i genelde olduğundan daha büyük avantajlı bir aracı vardı, ve suya sabuna dokunmadan da kazandı, bu kadar abartılacak birşey değil.

        1. Mercedes’in genelde olduğundan daha mı büyük avantajı vardı? Nasıl izliyorsun şu yarışları merak ediyorum. Adam sıralamada takım arkadaşına 0.7-0.8 saniye fark attı ve bunu ders diye okutulacak bir turla yaptı.

          Hamilton suya sabuna dokunmadan kazanınca “yarışı çok iyi yönetti” laflarını ediyor buradaki çoğu insan.

          Biz de aynı senin dediğin gibi takım arkadaşıyla karşılaştırıyoruz. Atak yemedi, yarışı çok güzel yönetti. Sen de gelmiş burada durduk yere Vettel’e saldırıyorsun. Kusura bakma ama kimse iyi niyet görmüyor bu yorumlarında. Yukarıda arkadaşın da dediği gibi saçmalıyorsun hazımsızlıktan.

          1. kimi araçtan hep şikayet etti ve sıralama turu çok kötüydü. yarışta ricciardoya 1 atak denemesi bile yapamadı. sen kimi ile karşılaştırsan ne olur?

            ben iyi performansa iyi demekten çekinmem hangi pilot olursa olsun. ancak bu yarışta ferrari çok büyük bir farkla hızlıydı. vettel de gerekeni yaptı. ekstra ve abartılacak birşey yapmadı. Q3te polü ilk turuyla almıştı zaten ikincisine gerek bile yoktu. al sana avantaj, al sana karşılaştırılacak takım arkadaşı.

            1. Senle tartışmanın imkanı olmadığını iyice anlamış oldum bizzat muhatap olunca. Mercedes’in genelde olduğundan fazla avantajı olduğunu söylemişsin ama ben de buna karşı çıkmışım çünkü Mercedes’in genelde avantajı en az buradaki kadardı. Buna rağmen buna hiç cevap vermemişsin.

              Kimi’yi ilk yorumunda başta araca alışamama sorununu bahane olarak göstermesiyle yargılamışsın ama bana cevap verirken işine geldiği için “Kimi araçtan şikayet etti” diyorsun. Adam takım arkadaşını yeniyor bu sefer de takım arkadaşı zaten kötüydü diyorsun. Kötü gözüktü çünkü Vettel uçtu bu yarış işte. Ne yapsın bu Vettel gözüne girebilmek için?

              Uzun zamandır yorumlarını okuyorum böyle, işine gelmeyen şeyleri cevaplarında görmezden geliyorsun ve lafı sürekli başka yerlere çekiyorsun. Senle mantıklı tartışmak mümkün değil. Geçmiş olsun.

            2. evet, kimi sürekli araçta bahane buldu, mızmızlandı. yani turu hızlı değildi. anlayacağın dilde yazdım bak.

              ferrari mercedes’in genelde olduğundan daha avantajlıydı. hamilton 2. başlasa kim bilir kaç saniye fark yiyecekti. yeni motorlarıyla geldikleri monzadaki farktan bile daha büyük bir fark olabilirdi.

              mercedes’in genelde avantajı en az bu kadardı kısmı ise komik. mercedes avantajının aksine ferrarinin daha hızlı olduğu yarışlar bile var.

    8. “vettel zaten ancak bu kadar avantajlı bir araçla kazanabilir”

      Bu kısmı okuduktan sonra gerisini okumaya gerek kalmadı. Az insaf yahu. Tamam vettel i sevmezsin onu anlarımda hamilton sanki en gerilerden gelip yarış kazanıyor sürekli.

      Azıcık objektif olun…

    9. feyenoord beriberi kaldı bugün. O yüzden gerilmiş bence genç arkadaşımız

      1. autocorrect berabere kelimesini ısrarla beriberiye çeviriyor heheh 😀

  41. ne ilginç değilmi daha düne kadar sövdüğümüz vurduğumuz vettel
    buğün ferraride müthiş diyiyoruz ne garip yaratık şu insanlar değilmi

  42. Sıkıcı yarıştı pit stoplarda heyecan olur mu dedim 2 pit stop da güvenlik aracı girdi strateji kalmadı vettel gerçekten iyi sürdü bu arada pistte giren abiye selamlar :))

  43. Ferrari ve Vettel e tebrikler. Ric idare etti, kimi günü sönük geçirdi. Çok sıkıldım ergen vesstapen olmasa geçişte olmayacaktı birde sainz oda iyiydi. Max ın No diye bagirması ve Button un onun çılgın olduğunu bilmeliydim cümlesi (maldonado ya söylüyor ) güzeldi

    1. Max neden no diye bagırdı? kapatmak zorunda kaldım yayını izleyemedim de o yüzden soruyorum 🙂

      1. yarışın orta yerinde sainiz maxe yol verdi yada bedavadan aldı (Orayı bende kaçırdım 😀 ) Yarışın sonunda takım maxe sainze yol ver dediler oda noo diye bağırdı iki üç kere ikaz ettiler ama bay egoist takım arkadaşına yol vermedi

      2. Sainz’a yerini ver dediler. Ancak daha önce lastikleri iyi diye Sainz yer mi verdi yoksa Perez’e atak yapamadı diye Sainz yapsın diye mi yol ver dediler anlamadım onu. İlk durum daha olası.

  44. Hamilton Senna’nın rekorunu kırmaya gelip Vettel kırınca akıllara şu söz gelir; Kime niyet kime kısmet 😀 😀

  45. Oy oy. Kırmızıma bak hele.

  46. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Kusursuz sürüş dibine kadar hakedilmiş galibiyet bravo Vettel’e tek bir hatası yoktu.

    Ricciardo da günün en iyilerindendi.2 SC periyodu da Kvyat’a sıra kaybettirdi kötü oldu.Redbull şasisi 2.sektörde pistin her daim en hızlısı olmasıyla herkesten 1 gömlek üstün olduğunu gösterdi.

    Hamilton’un patlamasına sevinmedim dersem yalan söylemiş olurum çok sevindim.Şampiyonaya renk geldi böylece.Ama Japonya’da geri döneceklerdir malesef.

  47. Birbirine yakın araçlar arasındaki galibiyet mücadelesinde lider giden bir pilotun hiç istemeyeceği bir sey iki kere yasandı.Her iki güvenlik aracı da pit stoplar zamanına denk geldi.Her iki pitstop öncesi Vettel kendisine yetecek farkı açmışken güvenlik aracıyla bu farklar eridi.2 kez sınanmasına rağmen verdiği reaksiyonlar hep güclüydü ve sonuna kadar hakettiği büyük bir galibiyeti kazandı.Bu sezon Vettel muazzam is çıkartıyor aldığı puan Mercedes faktörü düsünüldüğünde çok yüksek bir puan.Bugün Rosberg le arasında sadece 8 puan var . Açık ara hızlı bir Mercedesin arkasında bu kadar puan alması ve yakın olması büyük başarı.

  48. ferrari’ye 1 tebrik varsa vettel’e 2 tebrik var benden.
    hakikaten hariha bir pilot bu vettel, kusursuz.
    araç da harika olunca galibiyet geldi işte.
    toro rosso pilotlarına da tebrikler.
    hulkenberge de tebrikler.
    massa’nın yarışının içine etti.
    bir de ben öndeydim demiş.

  49. bu yarışın en iyisi güvenlik aracıydı
    tam fark açılıyor hopp içeri
    tam fark açılıyor hopp içeride güvenlik aracı

  50. tebrikler ilk 2’ye. rai felaket sönüktü o yüzden tebrik etmiyorum.

    yarışa gelirsek sıkıcılıkta bu sene gelinen en son noktaydı. 2 SC bile kurtaramadı. Lewis yarış dışı kalana kadar sert lastiklerle çok iyi bir tempo tutturmuştu. kalmasaydı podyum muhtemeldi demiyorum,kesindi. son turlarda kırmızı lastikler ilk 3’ün canını kesin sıkacaktı. sağlık olsun diyelim. nazar boncuğu olsun diyelim. Verstappen’in ”NO” diye çığırması hoşuma gitti 🙂 Rosberg ve Kvyat tırttı. Sauber pilotları fena değillerdi. dün çok fark yemelerine rağmen günü iyi kurtardılar Nasr ile. Lotus ve McLaren’e ise diyecek sözüm yok. Massa’ya yazık oldu,Bottas iyi puanlar aldı. haftaya Japonya’yı dört gözle bekliyorum.

    Allah bir daha böyle kötü bir yarış izletmesin.

  51. Tebrikler Vettel, Tebrikler Ricciardo. Çok heyecanlı bir yarış olmadı ama Mercedes’lerin podyuma çıkamaması bile güzeldi. 🙂

  52. Vettel baştan sonra kontrol altında götürdü, tebrikler.
    Günün adamı bence Verstappen oldu. 1 tur geriden başlayıp orta grubu duman etti.
    McLaren’lar yine hayal kırıklığı… Sorunsuz geçen 1 yarışı yok.
    Günün en pasif pilotu Raikkonen.
    Günün en şanssızı Massa.
    Günün en şanslısı Rosberg.
    Günün kazması olarak, tabii ki de Maldonado kardeşimiz 😀

  53. Verstappen pozisyonunu geri vermeyerek yanlış yaptı bana kalırsa.

    1. Neden geri versin? O kadar tur savaştı o sıralar için. Aldığı puanı sonuna kadar hak etti.

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Geri vermeli çünkü takım emriyle geçti zaten Sainz i. Aynı RBR nin tam hatırlmıyorum ama bir yarışta yaptığı gibi. RİC yerini geri vermişti.

        1. monaco

        2. Pardon ben bu kısmı kaçırmışım o zaman lavaboya gitmiştim o sıralarda oldu galiba bu durum.

        3. Bende kaçırmışım demekki burayı.

  54. Hamilton’ın nedir bu çektiği yeter ya.Yarışta güzel temposu vardı sertlerle. Yarışı bile kazanabilirdi, olmadı.Ferrari’ye tebrikler ,araç cidden çok güçlü ve dayanıklı,daha geliştirme hakları var.Japonya’da da podyumda olurlar.Maldonado isminin hakkını verdi.McLaren’in hali içler acısı.Massa da napıyor arkadaş gelene geçene bu kaçıncı.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Değil hami iki tane hami olsa yine kazanamazdı

      1. yarış galibiyeti zordu ama kimiyi geçip podyuma çıkabilirdi sorun olmasa

        1. mercedes bugün ferrariyi geçemezdi bence

          1. Vettel zorda kimiyle kapışabilirdi bence onuda rosberg yapamadı ama belki hamilton yapabilirdi yarış dışı kalana kadar temposu iyiydi

            1. Hamilton öndekilerle fark kapatıyordu rosberg düzenli olarak geride kalırken.Lewis yarış dışı kalmasaydı vettel o tempoda götürürdü pit-stoplar yaklaşana kadar.Yarışın son 5 turunda 5 sn fark varken 1.8 saniye farkla bitti yarış.Telsizden boşuna demediler bu turlar önemli diye.Ya neyse demem o ki sağlık olsun,yolumuz açık olsun 🙂

              1. aynen sağlık olsunn 😀

              2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
                Kimi_Raikko_Forza

                HAM nerde farkı kapatıyordu aynı yarışı mı izledik? Telemetriden ben her tur takip ettim tur başına 0.3-0.4 sn zaman kaybediyordu. Zaten SC girdi pitlerde de geçemeyecekti yani.

          2. Kardeşim ilk set lastiklerde bilinçli olarak Hamilton’a bu tempoyu koru dediler frenlerden ve lastik aşınmasından dolayı.Zaten fark ondan sonra sabitlendi hiç açılmadı.2.bölümde sert lastiklerde önden kopmadı vettel’le arası 5 sn idi.Bulabilirsem tur-tur verileri atarım sana.Ondan sonra da malum lanet problem ortaya çıktı.

            1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
              Kimi_Raikko_Forza

              Fark sabit kalmadı tur başına yarım saniye civarı açılıyordu. 4-5 sn civarındaydı VET-HAM farkı ve daha VET gaza basmıyordu. Ben podyuma ihtimal vermiyorum 4.lük bile RBR nin hediyesi olacaktı ki nitekim o hediye ROS a gitti.

      2. Bal gibi de kazanırdı arkadaşım.Çok değil ricci redbull garajı zorla dediğinde hızlansaydı yarışı alırdı.Hamilton sertlerle ricci ile aynı tempoyu tutturuyordu.Ya neyse yarış geride kaldı olan oldu.Suzuka’da umarım bir sorun çıkmaz Lewis adına.

        1. Redbullla kapışırdı da Vettelin Ferrarisi bugün gerçekten çok hızlıydı zamanı geldiğinde hızlanıyodu zamanı geldiğinde yavaşlıyodu

        2. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Vettel bugün dalga geçti bee ric yaklaşıyorum zannediyor 0.6 , 0.7 fark var birde baktım bir turda 2 sn takmış ne kazanması

    2. Hamilton bu yarışı kazanabilirdi sen hangi yarışı izliyordun arkadaş
      fark nerdeyse 20 saniyeydi her sektörde açılıyordu fark
      değil yarışı kazanmak bu yarışta 5 tane hamilton olsa yine kazanamazdı bu vettel ve ferrari karşısında

      1. Yav he he.Yok 1 turdu.Ben başka yarış izliyorum arkadaşım.Hemen muhalefet.Sanki adam dokunulmaz da.

  55. Şu Verstappen veledi tamamen gözümde bitmiştir bugünden sonra.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Bence sainz daha iyi

      1. sainz sessiz sedasız puanları alabiliyo ama egosit max efendi takımın emirlerine bile karşı çıkar

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          H2h gerideydi max o yüzden yer vermedi saf ego ☺

  56. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Eğer mercedesten bu şekilde hızlıysak şampiyon vettel olur çünkü geriye kalan yarışları kazanacaktır ??

    1. scuderiaferraarisingapur avatarı
      scuderiaferraarisingapur

      forza ferrariiiiii.bu gün yeni dönemin başlangıcıdır…

  57. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    2 güvenlik aracı da işlerine yaradı,ilk pit sonrası fark 8,8 saniyeye kadar çıkmıştı kapandı,sonra yine fark açıldı 4 saniyeye kadar yine kapandı. Max. şahane sürdü ve sondaki tepkisi komikti, tam bir ergen tribi attı, bu çocukta iş var.

    Riccardo şöyle iyi böyle iyi dediniz, stinlerde arada 0,1 fark var dediniz yine 1 atak bile yapamadı, Rosberg vasat bile değil, Rai motivasyonunu kaybediyor yarış içerisinde. Hulk ise saçma bir demeç verdi,başta Perez’i yavaşlatma peşinde olmasa puan alabilirdi belki. Maldonado kasti olarak viraj çıkışında yavaş kaldı gibi geldi veya her zamanki beceriksizliği,Button’a ders olsun bu kadar yakın takip edilir mi Maldonado.

  58. tebrikler VETTEL kusursuzdu gerçekten … Forza Ferrari …

  59. bu kadar olay olup bu kadar sıkıcı geçen bir yarış ilk defa izledim.

  60. Şasimi renault,mu

    1. bence şasi ama motorda da gelişme olmuştur tek başına şasi diyemeyiz

      1. yok yok redbula sorarsan şasi motorun bi numarası yokmuş

    2. Aslında Renault. Vettel düzlüklerde açtı farkı zaten.

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Her sektörde hızlıydı.Sadece taktiksel olarak istediği bölgede açıyordu farkı.

        1. Kimi düzlüklerde Ricciardo’ya yaklaştı oradan anlaşıldı zaten hızlı olduğu Ferrari’nin. Ama sonra yarıştan koptu ve 10-15 saniye fark yedi.

  61. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Grand slam

    1. en hızlı tur ricciardoda 🙂

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Aaaa bozdu mu son turlara bakmadım en son 1.50 bişeyli tur atmıştı tüh be oturdu içime ???

    2. Değil malesef. 🙂

      1. benim enson gördüğüm vettel idi

        1. 1.50.041 Ricciardo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir