Hamilton’un Yarış Dışı Kalmasına Anormal Bir Parça Sebep Olmuş

yazar:

kategori:

Mercedes’in motor sporları patronu Toto Wolff, Lewis Hamilton’un çok önemli olmayan bir parçanın kırılması sonucu yarış dışı kaldığını söyledi.

Singapur’a büyük umutlarla gelen Hamilton, sıralamaların ardından yarışta da beklenenin uzağında kaldı ve yarışı bırakana kadar 4. sırada gidiyordu.

Wolff “Çok küçük bir parça, metal bir parça kırıldı ve devasa etkisi oldu.”

“Kırılan kelepçe iki parçayı tutuyordu ve kırıldığında enerji sızıntısına sebep oldu.”

“Evet, gerçekten anormaldi. Bu tasarımı uzun zamandır kullanıyorduk. Tipik bir kelepçeydi ve kırıldı.”

“Lewis’in motorunda sorun olmaması lazım.”

 

Sorun olmasaydı galibiyet kazanabilirler miydi sorusunun üzerine Wolff “Sebastian performansı çok iyi bir şekilde kontrol ediyordu. Yarışta iki defa gaza bastığında kayboldu gitti.”

“Lewis belki podyuma çıkabilirdi ancak fark dünküne benzerdi.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton’un Yarış Dışı Kalmasına Anormal Bir Parça Sebep Olmuş” için 9 yanıt

  1. Geçen yıl Avustralya’da da çok ufak bir parça yüzünden güç kaybı yaşayıp yarışı bırakmıştı. Bu iki oldu sanırım. Şu an sezonu domine ettiğiniz için bir sıkıntı olmuyor ama şampiyonluk yarışında 1-2 takım daha olsa ciddi sıkıntı olurdu.

  2. ”Sorun olmasaydı galibiyet kazanabilirler miydi sorusunun üzerine Wolff “Sebastian performansı çok iyi bir şekilde kontrol ediyordu. Yarışta iki defa gaza bastığında kayboldu gitti.”
    buda; yok güvenlik aracı ferrariye yardım etti yok hamilton sorun yaşamasa yarışı alırdı diyenlere özellikle royalcana gelsin.

    1. +1 ayrıca bugün gerçekten de Vettelin Ferrarisini yenmek imkansız gibi bişeydi yarış tamamen kontrolu altındaydı ama belki lewis kimiyi yenebilirdi

      1. evet kimiyi geçebilirdi ama kimi arkada baskı olmadıgı için rahat sürdü belki lewis olsaydı daha fazla asılırdı yarışa.

        1. Napolyon1453 avatarı

          Kimi’nin arkasında arac yokken baskı altı olmaması anormal. Takım arkadası istediği gibi tempo belirliyor isteyince fark acıyor isteyince lastik koruyor. Açık ara en hızlı arac var ve bırak takım arkadası ardında 2.olmayı baska araca bile baskı uygulayamıyosun.. Sonra hamilton kimi yi geçer diyince de rai rahat sürdü oluyor. Eee önünde geçebileceğin pilot varken rahat sürüyosan demek arkana biri takılırsa da değişen bişey olmayacak.

      2. Kimi’yi nasıl geçecekti arkadaşlar siz stintlere bakmadınız herhalde.Kimi son stintde gezinti modunda bile Rosberg’e 0.5 0.8 arası fark atıyordu.

        İlk güvenlik aracı sonrasında Vettel arkayı tuttuğunda Hamilton önündekiler ile benzer tempoda sanıyorsunuz ancak Vettel 1.51.9 1.52.0 lı turlar atarken Hamilton ancak ayak uydurabildi, adam sonrasında tam 1.5 sn hızlandı Hamilton’un butün numarası 1.51.9 1.52.3 arası turlardı bunun iyisini yapamazdı.Kimi çok rahat bir şekilde arkasında kim olursa olsun podyuma çıkacaktı bilgisiz fikir sahibi olunca böyle olması gayet doğal..

        1. Rosberge fark atıyodu derken rosbergle hami aynı kefeye koymaya gerek yok ayrıca zaten kimide o kadar iyi olsaydı riciyi zorlardı yapabildi mi hayır ee buna görede lewis kimiyi zorlama şansı vardı ve podyumda olabilirdi

          1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Hala podyum muhabbetindesiniz arkadaş 🙂 Şunu kabullenin Mercedes podyum felan rüyasın da görürdü yarışta.

        2. Napolyon1453 avatarı

          Kiminin stintlerini bilmiyorum yarısı hamilton sorun yaşayana kadar alttan farkları düzenli takip etmeye calıstım. Hamilton zaten rosberg e her tur 0.5 fark atıyordu.. Bunu yumusak lastikte de yaptı sertte de .. Yumusak lastikte önü dolu olduğundan zorlayamadı o yüzden sen rainin stintlerini biliyosun hamiltonun değil. Ki bu arada hamilton sert rai yumuşak lastikteydi.. Durum tersine dönünce geçer geçmez bilemem ama rai baskı altında olacaktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir