McLaren Honda Bilmecesi ve Sezonun Gidişatı 2

yazar:

kategori:

Yazımın devamında tekrar sizlerleyim.

Gelelim Monza’ya… Hayal kırıklığı ile geçen Spa’dan sonra McLaren pilotları burada daha iyi olacaklarını söyleseler de ümitli değillerdi. Nitekim bekledikleri gibi de oldu. Startta 9 ve 12.sıralara çıksalar da yarışın ilerleyen turlarında kazandıkları sıraları birer birer geri verdiler. Honda’nın güç ünitesi o kadar kötüydü ki düzlüklerde nefesi kesiliyordu. Rakipleri yanlarından tur bindirir gibi geçiyordu. Taraftarlar için tam bir hayal kırıklığı!

Durum o kadar vahim ki Alonso fanlarından bazıları bu görüntüleri görmemek için yarışları izlemiyormuş! Sevenlerinin aksine Fernando Alonso da bu yıl herkesi şaşırtan bir sabır ile bekliyor, takımını eleştirmiyor. Projeye güveni tam ama gelecek yıl da böyle giderse işlerin onun için de değişeceğini tahmin etmek zor olmaz. Jenson Button ise bu durumdan bıktığını her seferinde belli ediyor. Telsizden pit duvarına atmadığı fırça kalmadı tabiri caizse.

İki şampiyonun bu sene psikolojisi, sabrı, dayanıklılığı sonuna kadar sınandı. İkisi de kariyerlerinin sonlarına doğru yaklaşırken bu denli bir düşüşü beklemiyorlardı.

Singapur’a gelirken sezonun en iyi yarışını çıkaracaklarını düşünüyorlardı. Antrenmanlarda Alonso bu beklentiyi karşılamayı başardı. Ön gruba yaklaştı. 11,8 ve 7.sıralarda antrenmanları tamamladı. Sıralamalarda Q3 beklentisi vardı. İki araçla da Q2’ye kalmayı başardı McLaren. Ve onlar için en kritik yere gelindiğinde Q3’e kalma derecesinden 0.5 sn uzak kalan bir Alonso vardı. 12.sıra yine de makul bir sıraydı. Alonso da verdiği demeçte ‘’yedinci de olabiliriz, ön dördüncü de’’ diyerek böyle bir durumla karşılaşacaklarının sinyallerini vermişti. Yani Q3 beklentisiyle geldikleri pistte 1 vites aşağı düşmüşlerdi. Zaten bütün sezonun özeti gibi bir cümle oldu bu. Rakiplerinden 1 ya da 2 vites aşağıda bir McLaren-Honda görüyoruz.

Yarışta iyi bir start alamadı iki şampiyon da. Verstappen’in kalkamamasıyla 1 sıra kazanan Alonso, Perez’e geçilerek startta yerinde saydı. 11.tura kadar Sainz’ın baskısına direnen Alonso, turun sonunda avantaj sağlamak için pite daldı. Ama arkadan bütün grup pite dalınca, kazanacağı avantaj bir anda dezavantaj olarak kendisine döndü ve 8 saniyelik bir zaman kaybıyla pitten çıktı. Normal şartlarda 7.sıraya kadar çıkabileceği bir durumdan 14.sıraya gerilemişti. İlerleyen turlarda Alonso ve Button güvenlik aracının da yardımıyla 9 ve 10.sıraya kadar tekrar yükseldi. Yarışın ortasını geçtikten hemen sonra Alonso vites kutusu problemiyle puanlara veda etti. 10 tur kadar sonra aynı sorunla Button da puanlara veda etti. McLaren sezonun en iyi yarışını çıkarmayı beklediği yarışta yine patladı.

Beklentilerin ve icraatların birbirini tutmadığı başka bir yazıda görüşmemek üzere.

Artık bu beklentilerin ve icraatların birbiriyle iyi geçinmesini umuyorum ve yazımı burada noktalıyorum.

Neden bu kadar erken yazdığımı soracak olan olursa, beklemek istemedim. Gözlemlerimi, yorumlarımı sizinle paylaşmak istedim. Okuyan arkadaşlara teşekkür ederim, umarım tadında olmuştur…


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir