Ecclestone Brawn’ı Suçladı: Kimse Bilmezken Mercedes’in Yeni Kurallardan Haberi Vardı

Bernie Ecclestone, Mercedes egomonyası için Ross Brawn’ı suçladı.

Ecclestone daha önce yaptığı açıklamada Mercedes’in yeni kurallardan herkesten önce haberinin olduğunu söylemiş ve bunun haksızlık olduğunu dile getirmişti.

Yeni bir açıklama daha yapan 84 yaşındaki patron “Takımların bile yeni kurallardan haberi yokken, FIA çalışma grubunda yer alan Ross Brawn’ın haberi vardı. Dolayısıyla Mercedes’in de haberi oldu”

“Mercedes böylelikle kurallar değişmeden çok önce yeni güç ünitesi üzerinde çalışmaya başladı. Bu diğer takımlar karşısında büyük bir avantaj oldu. Ortada birkaç günden bahsetmiyoruz

“Onların yaptıkları bu şey yüzünden potansiyel katılımcılar Formula 1’e girmekten korkuyor.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone Brawn’ı Suçladı: Kimse Bilmezken Mercedes’in Yeni Kurallardan Haberi Vardı” için 69 yanıt

  1. Bu gidisle McLaren sonsuza kadar sampiyon olamiyacak. FIA ile hicbir zaman arasi iyi olmadi hicbirzaman onlara bilgi sizdiran biri olmadi ve hicbir zaman gizli anlasmalari olmadi…

    1. Birsey daha ekleyeyim brown cok iyi bir teknik adam olmasina ragmen bunun yaninda gecmisteki fia ile olan bircok gizli antkasmaninda yegane sebebidir. Ferrari ile basladi 2009 cift katmanli difuzor ile devam etti sonrasinda Mercedesin fia destekli gunumuzde ki basarisininda yine aktoru kendisidir. Sonrasindada birakip gitti kim bilir mercedes kac para vermistir adama . Brown f1 katkisi olmustur fakat kat be katda zarari olmustur. Umarim McLarenle gelecekte bir iliskisi olmaz…

      1. @forever-Mclaren Çok çok güçlü bir araç yapabilirsek belki ancak onun dışında dediğin gibi şampiyon olma şansımız 0

        1. @didem, cok guclu arac yapsan ne ise yarayacak ki mevcut kurallar dahilinde diyelim ki cok iyi bir arac yaptin ve sampiyonluga oynarim diyorsun veriler vs bunu gosteriyor. Birde bakmissin ki rakibin fia ve bay E ile gizli anlasmis sana yasak konulan alanlarda kendisi kurallari esnetip ekstra avantaj saglamis ve sezon basinda ipi goguslemis bile sonrasinda sen istedigin kadar ugras dur hicbir ise yaramiyor cunku testler sinirli kurallar kesin…

  2. Bunların hepsi hikaye . 2016 senesi için ferrari yeni motor hazırlıyor en iyi motor olacak

  3. MertcanMassa avatarı

    Söylemeseydin o zaman! Seni de mi kandırdılar tayyip gibi? Bu herif gebermeden F1 eski ruhuna kavuşamayacak belli…

  4. Daha önceleri kurallar hazırlanırken Jean Todt’un Renault’ya bilgi uçurduğu ve Renault’nun gelişime erken başladığı iddia edilmişti. Hatta herkes tek silindir prototip üzerinde çalışırken Renault’nun elinde dört silindir test makinasının olduğunu kendileri söylemişti. Belki de devir yükseltilip motor V6’ya çekilmeseydi Renault hegamonyası izleyecektik. Ancak şu an batık oldukları için konuşulmuyor tabi.

    Mercedes’in de önceden bilgi edindiğine inanmamak için hiçbir sebep yok. Ferrari de tüyolar almıştır illaki.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      bize de birilerinin haber uçurma vakti geldi.ama artık italyan yok fia içinde yada çalışma grubunda 😀

  5. Şaibeli şampiyonluklar için diyet ödetmekte Bernie’nin üzerine yoktur. Durmak yok yola devam.

  6. Bu Bay E değil mi almanyada rüşvetten yargılanırken savcılara ve yargıçlara rüşvet teklif eden. Herşey beklenir bu adamdan çok normal. Ölemedi gitti.

  7. Günah mı çıkarıyosun Bay E yemezler canım. Zamanında bazı takımlara nasıl tolerans gösterip cebini doldurup sesini çıkarmadıysan durum şimdide aynı.

  8. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Biz boşuna altlarında illegal bir araç olduğunu söylemiyoruz, alenen kollandıklarını söylemiyoruz. Ferrari’nin ve Vettel’in olası şampiyonluğusa sebep olacak bir olay bu seneki belki de.

  9. Formula 1’in her tarafı şike olmuş.

    1. İnan bana her zaman böyleydi

      1. aynen öyle insanların çoğu her seyin politika olduğunun farkında değil malesef.Şampiyonluklar masa başında belli oluyor..

  10. Bakalım kurallar değişmeden Mercedesi durdurabilecek misiniz?

  11. Mustafa Sar avatarı

    Hep böyle olmadı mı işler.. Bir takımın baskın gücünü kırmak için önce dedikodular dolaşır..
    Sonra kurallar değişir…Bay E. nihayet gerçekleri kusmuş.. Bunu şimdi mi biliyordu. Neden daha önce konuşmadı… Mercedes’in baskın gücü kırılacak. Sular Mercedes için ısınıyor diyebiliriz..

    1. Haklısın 2005’te Ferrari, 2014’te Redbull durduruldu. Daha da eskiye gidersek Williams, sıra Mercedes’te.

  12. İçeriden veri sızdırma ?
    Önden güç ünitesi yapıp test etme ?
    Lastik testi ?
    Mercedes taraftarları artik en iyi biziz ov yeaa diyebilirsiniz ?

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Ferrari domine ettigi dönemlerde neler döndüğüne bak istersen ?☺

      1. Birşeyler yapmış olabilirler, hepsi doğru da olabilir, ama bunlar iddia ve söylenti. Mercedesin dalaveresi ise yetkili bir ağız tarafından doğrulanıyor ??

        1. Yetkili ağız dediğin Ecclestone 😀
          Tek işi para toplamak olan adam.

          1. Sonuçta işin içinde ve herşeyden haberi olan bir adam ?

            1. Ya ellerinde bir şey yok sorsan laga luga. Ama ortada bir gerçek var işte. Mercedes maalesef bir balonmuş. Hemde bu oyunlar dönmese hiç havalanamayacak bir balon.

              1. Balon demeyelim de bi kadar etkili olamazlardı diyelim, yorum yaparken kimseyi rencide etmemek lazım.

      2. Farz edelim ki Ferrari zamanında yolsuzluk vb. yaptı. Geçmişte yanlış yapıldıysa her zaman yapılabilir mi? Örneğin 2007’deki Mclaren skandalı veya 2008 Singapur-Renault skandalı. O zaman şimdi de başka takımlar(Williams-Sauber…) aynı şeyleri yapsınlar. İnsanlık-spor nasıl ilerleyecek? Bir de yanlış hatırlamıyorsam hiçbir zaman Mercedes’in turbo dönemindeki avantajına benzer bir şey olmadı. Ferrari 1982-83’lerden 2000’e kadar şampiyonluk kazanmadı. 1996’da Schumaher geldi. Yavaş yavaş sindire sindire adamlar 2000 dominasyonuna geldiler. Mercedes zaten 2010’dan beri turbo sezonunu planlıyordu. Eğer bir şeylerden emin olmasalar F1’den çekilmeleri bile söz konuydu.

  13. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Bu habere yorum yapacak Ferrari fanlarına dip not.
    23 haziran 2009 tarihli site haberi
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/8341-ferrari-fiaya-kar%C5%9F%C4%B1-yasal-i%C5%9Flemler-icin-zorluyor.html

    1. Evet ferrari o zamanda birşeyler biliyor olmalı ki veto etmeye çalışmışlar ve yapamamışlar. Bu dakikadan sonra ferrari ve diğer takımların birşeyler söylemesi ve yapması gerek. Ama bence bu zaten bilinen bir gerçekti onların arasında şuan duyan bizler olduk.

    2. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      vay,bir an eskileri yad ettim 🙂

  14. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    F1 gibi prestijli bir sporun böylesine bir duruma düşmesi hiç hoş değil.

    V6 Turbo motorlardaki sorun, gelişim yasağıdır. 2005’ten 2006’ya geçildiğinde ne yapılmıştı? İlk yarışlarda motor gelişimi tamamen serbestti. Geçen sene de böyle yapmaları gerekiyordu. Yapmadılar.

    Mercedes-Benz F1’in prestijli markalarındandır. Son zamanlarda yaptıkları işler markalarına zarar veriyor olmalı. Reklam yapacağız diye her zaman birinci olmak istiyorlar, oluyorlar da. Ama bu olayların perde arkası yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

    Şimdi de F1’den kasasını dolduran Bernie, ağlamaya başladı. Çünkü yeteri kadar para gelmiyor.

    Fakat hala şunu anlamadılar. İzlenme oranı geçiş sayısını arttırarak veya platinyum tabakadan kıvılcım çıkararak değil, yarış içgüdüsünün piste dökümüyle arttırılır.

    Todt ve Bernie bunları anladığı zaman umalım çok geç olmaz.

    1. Asıl sıkıntı motorda değil, ses dışında.
      Sıkıntı Aerodinamik kısıtlamalarda, motor aşırı şekilde önemli oldu çünkü şasi geri planda kaldı.
      Redbull en hızlı motorla 4 şampiyonluk kazanmadı, şasiyle kazandı.

  15. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    O zaman neden engel olmadın, sen söyledin. Sen ve adamların anlattı. Herşey danışıklı dövüş Bernie. Adamlar geliyorum dedi resmen. Öyle ki turbo dönemine geçmeden hemen herkes Mercedes diye söyleniyordu. Neyse yediğiniz halttan memnun görünüyorsunuz. Sen de karşılığında bir şeyler almışsındır. Almanya’daki mahkeme veya fazladan para gibi. Olaya bak ya ! Adam resmen itiraf ediyor. Mercedesi değil seni suçlamak lazım aslında. Bana söyleseler yok mu diyeceğim

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Kendi araların da ters giden bir şeyler var.Yoksa bu bunak hayatta konuşmaz.Ve konuşmasa gerçekleri asla kanıtlayamıcaktık.FERRARİ ve diğer takımlar azını açmıyor deli oluyorum.Böyle saçmalık hayatım da görmedim.

  16. Valla sıkıldım şu rezil motorlardan. Ses desen yok saf güç desen yok maliyet desen uçmuş gitmiş. Şampiyon olmak istiyorsan yılda 4 motor kullanmak zorundasın. F1 lan burası 19-20 yarışa 4 motorla çıkmak neyin kafası. Todt çıkar F1’in başına gelen en güzel şeylerden biri bu motorlar der. Bernie anca gerçekleri söyler bir şey yapamaz. Ferrari hala bu motorlara yatırım yapar değiştirmek için uğraşmaz. Renault desen ne yaptıkları belli değil. Nereye gidecek merakla bekliyorum.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Eclestone zaten birşey yapamaz.Herşey FOM ve FIA’nın elin de.Eclestone anca o pistten bunu alalım bu pistten şunu alalım derdin de.

    2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Ayrıca Ferrari büyük yatırım yapıp atılım yaptı motor da asla uğraşmaz değişmesi için.

  17. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Ben her zaman söylüyorum FIAMERCEDESFOM.Mercedes eşit yarışmayan korkak takımın teki.Bana çok savunanlar oldu şekil A !! Eclestone haberleri de yalanmış güya dememiş böyle şeyler bana kanıtlamaya çalışıyorlardı.Bazı arkadaşların Todt ile kavgalı demesi komik.Todt zaten karaktersiz adamın biri herşeye susuyor.Zaten Eclestonun bu açıklamalarından sonra todt ile arası tam anlamda bozuldu.

    1. Güya alttan alttan laf sokuşturmaya çalışmışsın. Geçiniz efenim.Azıcık araştırsaydın da körü körüne inanmasaydın bazı şeylere. Tabi kolaya kaçılır, adamların arabası bizden iyi demek yerine “bunlar şike yapıyorlar yeeeğğhh”denilir.Ayrıca todt ferrariden çıkma birisi. Bu da böyle biline.

  18. Calisma grubunda bir tek Ross Brawn mi vardi?

    1. Olur mu hiç Todt’a yakınlardaydı. Brawn & Todt film ismi gibi. Brawn’ı gene biraz severim de Todt’tan gram haz etmiyorum.

  19. Nazmi Duman avatarı

    Geçmiş yıllarda fia nın gelecekteki kural değişikliklerini ferrariye önceden bildirdiği söyleniyordu + bridgestone nun diğer takımların lastik verilerini ferrari ile paylaştığı söyleniyor hatta araçlardaki ve lastiklerdeki kural değişikliklerinin ferrarini istekleri doğrultusunda yapıldığı söyleniyor, o zamanlar hava hoştu dimi? 12-13 senedir 2007 yılındaki mucize şans şampiyonluğu olmayan bir takımın 3. veya 4. bile olsa f1 deki gelirden en büyük payı alması da ayrı bir haksızlık zaten.

    1. Cool story bro.. Bunu f1 in başındaki insanın resmi ağızdan söylediğini duydun mu sen hiç? Ferrari, bu sporun kurucu takımlarından sen ne anlatıyosun ya? Tabi ki en çok parayı alacak. Tuttuğunuz takımın ne halt ettiği, yaptığı illegal testleri, şimdide kuralları bildiği ortaya çıkınca hemen ona buna saldırmaya başlamayın. Bu aldığınız haksız şampiyonlukların faturasını önümüzde ki yıl ve sonrasında ki bir kaç sene gerilerden takip ederek çekeceksiniz zaten. Ferrariyi hafife alan yeni yetme kafasından getirsin bana biride.

      1. Nazmi Duman avatarı

        Resmi ağızdan bir açıklamaya gerek olmayan tek yer f1 diyebilirim, çünkü buradaki dedikoduların 99% gerçektir. Ben size sorayım, ilkeli ve adaletli bir şekilde düşünecek olsanız bu dedikoduların tamamının yalan olduğunu söyleyebilirmisiniz? Tamam bizde kabul ediyoruz mercedesin son yıllarda kayırıldığını ama yıllardı ferrari kayırılırken durumdan memnundunuz. Para işine gelince, o kadar parayı kime versen illa bi başarı elde eder. Redbull ve mercedesi görüyorsunuz, bu işe bir ton para harcadılar karşılıklarını da aldılar yani bu iş belli bir yerden sonra baraya bakar.

        1. Gelişimin açık ve sınırsız olduğu senelerde ferrarinin dominasyonu çok abartılacak bir durum değil bunu anlatmama gerek yok herhalde. Siz Ferrariyi bu sporda kiminle karıştırıyorsunuz anlamıyorum ferrari mclaren gibi takımlar şamp olmak için hileye ihtiyacı olmayan takımlar. Sen ferrari dominasyonu peki direk hileyle elde edilmiş bir dominasyon diyebilir misin? İşin açığı sen tahminlerle dedikodularla konuşuyorsun belkide haklı bir dominasyona gölge düşürmeye çalışıyorsun ama şuan ortada birinci ağızdan büyük bir iddia var. Kendini çukura girmişken başkasını çekmeye çalışmanız acizlikten başka birşey değil. He çok kendinize ortak arıyorsanızda hemen arkanızdaki redbull dominasyonuna bakın. Ayrıca 2007 den beri şamp olamayan bir takımın son yıllardaki kayırılması derken?? Neyse uzun oldu saygılar.

          1. Dediklerin doğru, redbull noktası hariç, adamlar hile yapmadı, çalıştı yeni noktalar buldular, kafası olan bulur. Kaldı ki her buldukları engellendi, buna rağmen sürekli çalıştılar, mercedes alenen hile yaptı, redbulla kıyaslaman hata.

            1. Ayrilip kendi serisini kurmak istedikleri icin Mclaren ve Ferrarinin burnunu surttu Bernie.F1de yer etkisi yasaktir.Once Brawn sonra Red Bullun sampiyonluklarinin hikayedi budur.Bunun icin motor gelistirme izni dahil her yaptiklarina izin verildi.Brawn takimi seneyede sampiyonluk garanti denilerek Mercedese kakalandi.Ferrarinin yaotiklari burdan koye yol oldugu icin sesini cikaramadi.Mclaren zaten casusluk skandali yuzunden laf soyleyecek durumda degildi.
              Concorde anlasmasi Bernienin istedigi sekildr imzalaninca Red Bullun imtiyazi sona erdi.Hesaplanmayan sey Mercedesin bu kadar baskin olmasiydi.Simdi yontmaya calisiyor.Sanki Mercedesin motoru 2 litre.
              Tek tarafli gelisim izni olmadikca bu dominasyon bitmez.Cunku adamlar gelistirneye devam ediyorlar.Ortaya cikan veriler dogru ise motor gecen yildan 90 hp guclu.Bazilari daha gecen yilki seviyesine(Renault) cikmaya calisiyor.Zaten butun bu yaygara onlar icin cikiyor.
              Ferrariyi takdir ediyorum.Gelistirmek icin deli gibi calisiyorlar.Hondada en azindan simdilik aglamiyor.Reno ve Red Bull gene zerre kadar hak etmedigi sampiyonluklarin pesinde.

              1. Dediklerinin doğruluk payı olabilir. Ancak bir kaç sorum olacak.
                1-Zemin etkisi brawn ve redbull düşünülerek mi yasaklandı yoksa yasaklanınca diğer firmalar ayak uyduramadı mi?
                2-brawn takımının mercedese itelenme nedeni nedir3-renault için çıkan yaygaranin nedeni renault mu, yani o kadar güçlü lobileri var mı?
                Ayrıca Ferrari concorde anlaşmasından memnun hic kazanmasa bile asıl parayı götürüyor. Son olarak bilgilendirme için teşekkürler.

  20. Mercedes doninasyonu bu sene bitiyor.

    1. Zemin etkisi(Ground Effect) 80 oncesinde
      yasaklanmisti.Basitce aracin altinda vakum yaratip
      araci yere bastiriyirdu.Bu etkinin kaybi halinde buyuk kazalara yol aciyordu.
      2009da Brawn takiminin kullandigi cift katmanli difuzorun yasaklanmasini bekliyordu herkes.Birkac yaris sonra legal ilan edilince diger takimlarca kopyalandi.Ama adamlar basta kazandiklari ile sampiyonlugu kazandi.
      Honda cekilip takimi Brawna birakinca bunu pazarlama isi Bernieye kaldi.Mclarenle arasi bozulan Mercedes takim ariyordu.Saniyorum kolay zaferlerin kokusunu aldilar.Belki Bernie onlara bir seyler vaat etti.Sonucta takimi alip uretici olarak F1e girdi.
      Sorun Renonun lobi gucu degil.Bernienin is modeli cokuyor.Adam rekabetin nasil saglandigi ile ilgili degil.Bu lastik sacmaligi,Drs vs hep onun basinin altindan cikti.Red Bull ve Reno cekilmekle tehdit ettigi icin onlari ciddiye almak zorunda.Simdide 2017de her sey cok guzel olacak diyorlar.Pazar gunu Mercedes ortada yoktu.Yaris sikici miydi?Bence kesinlikle sikici idi.
      Yarisi kimse izlemezse kim reklam verecek?
      Yani bugun zayif durumda olan Mercedes olsaydi Bernia ayni seyleri Ferrari veya Reno icin soylerdi.Arkadas eski haberi paylasmis.Fota savaslarinda ne ogrendik.Ferrarinin kurallari veto yetkisini ve fazladan para aldigini sonuc cephe catladi.Millet gelip tipis tipis anlasmayi imzaladi.

      1. Cevap için teşekkürler.

      2. +1000000000000000000

      3. Klavyene sağlık 🙂

  21. Eccleston’ un yalanı falan yok. Mercedesi burada tutmak için yaptılar bunu. Şimdi de bu sene yine hamilton ve mercedes şampiyonluğu alacak, ama dominasyonun son senesine girilmiş olacak. Bu konuşma bunun mesajı gibi geldi bana.

  22. Laflamme1010 avatarı

    Birinci ağızdan Mercedes’in imtiyazlı olduğunun itirafı

  23. admin burası güncel olduğu için yazdım. Singapur GP Tahminleri puanlarını nasıl görebiliriz.

  24. Yav Bernie bu dediğim yanlış biliyorum ama bi’ öl git rahat bırak şu sporu da ölmeden düzgün bir şey izleme şansımız olsun. Sen her şey gözünün önünde yaşanırken ses çıkartma, sırf başka bir dominasyonu yok edeceğim diye yine şampiyonanın içine et ve tarihin en güçlü dominant takımını üret şimdi de gel sağa sola suç at. Bana bir devlet adamımızı hatırlatıyor bunlar, hareketler tıpatıp aynı.

  25. Allah Allah bu tip durumlara da sinir olurum.
    Adamların her şeyden önceden haberinin olduğunu bil, gelişime daha önce başlamalarına izin ver, yeni kuralların farkındalığı konusunda herkes üstünken ve bu bi avantaj getirecekken şampiyonaya dahil olmalarına müsade et, bütün bu sorunlar gözünün önündeyken gözlerini yum. Hiç bişey de deme.
    Ta ki Mercedes domine etmeye başlayınca aç ağzını hemen. Bu nasıl danışıklı dövüştür ya. İnsanların gözünde suçsuz görünüp bütün suçu Brawn’a atmaya çalışmalar falan. Ucuz numaralar bunlar Bernie. Millet zaten senden nefret ediyor böyle salak oyunlarını da anlamayacak mı sanıyosun insanlar ?
    Mercedes’in domine etmesini mi beklemen gerekiyodu yani bu lafları söylemek için ? Her şey apaçık ortadayken niye suspus oturup bunlarn olmasına müsade ettin ? Buna bi cevabının olmadığına eminim.

  26. Şimdi Suzuka’yı daha çok merak etmeye başladım.

  27. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Senin dinin imanın para olduğu için söylemedin kaç sene geçmiş nerdeyse 2.şampiyonluk gelecek adam daha yeni açıklıyor..Madem öyle biliyordu neden açıklamadın? Ben inanmıyorum bunağa

    1. Aynen.Spora güya renk katacak kafasınca, jean todt ile kavgalılar ya.

      FIA çalışma grubunda yer alan Ross Brawn’ın haberi vardı. Dolayısıyla Mercedes’in de haberi oldu.

      Burası baştan faul zaten.Brawn çok önceden Mercedes ile yollarını ayırmıştı.Madem gidip söyleyecekti neden çalışma grubuna aldılar?Böyle saçma iş olmaz.

      1. Zaten bu takımı buraya Toto getirdi dimi. Bu takımın bu kadar baskın olmasında en büyük pay sahiplerinden biri Brawn.

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Nasıl en büyük pay kardeşim bu takım ross brawnın ürünüdür toto dediğin adam brawnın yağveriydi yanlış mıyım ☺☺

        2. O zaman McLaren’in bu hale gelmesinin sebebi de Ron Dennis.Ben demiyorum ki bu takım toto sayesinde burada.Madem brawn amca o kadar iyiydi niye msc yıllarında sürünüyordu takım.Mercedes 2013’de de güçlü değildi ki zaten.Yarışta lastik yiyip duruyordu araç.Kural değişikliklerinden sonra takım hayat buldu.Tıpkı 2009 Redbull gibi.

          1. Bernie’de onu diyor ya zaten. Brawn önceden her şeyi biliyordu o yüzden Mercedes bu kadar baskın diye. Ayrıca gösterdiğin örnekler saçmalık. Ne Redbull’un durumla alakası var nede Ron Dennis’in.
            Redbull ne kuralları önceden biliyordu ne başka bir şeyi. Adamların önüne kuralları koydular Newey’de sınırları sonuna kadar zorladı. Baktılar durduramıyorlar gri bölgeleri yasaklayıp yavaşlatmaya çalıştılar. Millette bunu illegal sandı. En sonunda aero’nun içine edip sporu bitirdiler. Üstüne birde iğrenç motorları eklediler spor diye bir şey kalmadı. Bernie’nin demesine göre bu kuralları da önceden bilen Brawn takıma bilgileri paylaşıp yeni kurallar döneminde ciddi bir avantaj Mercedes’in sağlamasına neden oldu. Buna artık hile mi dersin başarı mı dersin senin tercihin.
            He ayrıca Evet şuan Mclaren’in durumunda Ron Dennis’in de payı var ama bu yatırım gibi bir şey o Mercedes’le şampiyon olamayacağını düşünüp Honda’ya yatırım yaptı. Tabi ki tek başına değil takımıyla birlikte aldı bu kararı ama en büyük söz her zaman onundur. Bu artık ölü yatırım mı yoksa iyi mi 2 sene içerisinde çıkar.

            1. Ben senin cümlene binaen o örnekleri verdim. Ayrıca biraz araştırma yaparsan kuralları ilk alan takımın Renault olduğunu ve sıralı 4 silindir motorla çalışmalara başladığını bilirsin(jean todt vs adamların sızdırmalarıyla).Sonradan da Adrian newey ve ferrarinin bastırmaları sonucu v6 turbocharge da karar kılındı ve tüm takımlar kuralları aynı anda aldılar. Bununla ilgili de Mercedes’in açıklamaları var.Yoksa Ferrari,honda,reanult eşek değiller de çıkıp da itiraz etmiyorlar.

              1. Daha önce bu haber çıktığında İtalyan basını yalandır kesin diyip durdunuz şimdide diğer takımlarında haberi vardı diyorsunuz. Birisinin 4 silindirden haberi var birinin V6’dan haberi var belkide ortalığı karıştırıp gerçeği Mercedes’e söylediler bende böyle saçma bi bahane bulurum. Bahane aramayı bırakın böyle bir şey var ki sürekli haberi olmaya başladı. Ayrıca Mercedes’in açıklamasına neden güveneyim ki. Olayda bahsi geçen takım Mercedes. Çıkıp biz daha önce biliyorduk diye açıklamak yapacak halleri yok.

                Diğer takımlarda ne çeviriyor umurumda değil ya bi halt etmişlerdir susuyorlar Renault olabilir ya da bir bildikleri var buda Ferrari olabilir ki attıkları adımlar seneye çok ciddi etki gösterebilir. Honda zaten kuralları bilerek girdi bu işe ses çıkarmamalarının nedeni bu. Mercedes biliyorsa sende önceden bilip girdin bu işe.

                He birde bir önceki haberde yani İtalyan medyasının kesin yalandır dediğiniz haberde Mercedes’le, FIA’nın motor kurallarını tasarlarken yakın temas halinde olduğunu yazıyor. Yani kendilerine göre tasarlatmış olabilirler. Şimdi bu çok ciddi bir iddia ve Mercedes’in yazılı olarak bunu yalanladığını görmedim.

                O kadar çok şey dönüyor ki ortada uzun zamandır F1 böyle karışmamıştı. Kısaca şu lanet araçlardan kurtulsun şu spor başka bir şey istemiyorum.

              2. Ben diğer takımların haberi vardı demedim.Orada yazdığımda da tüm üreticiler kuralları aynı anda aldılar dedim ve sözümün de hala arkasındayım.Renault sıralı 4 silindir motora hazırlanırken hoop kural değişikliği oldu V6’ya döndü iş.Ve tüm takımlar o kuralları aynı anda aldılar.Kısacası sadece renault’nun yatırımı çöpe gitti ama zaten onlara da bilgi sızdırılmıştı, nötrledi diyebiliriz.2. ve 4. paragrafa katılıyorum.İçimdekileri yazıya dökmüşsün.Yalanlama olayına gelirsek de buyrun bu da linki https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/578048996012265474?ref_src=twsrc%5Etfw

              3. Bu yalanlama olayı dediğim olaya çıkıyor. Adamların biz önceden biliyorduk diyecek halleri yok. Bernie durduk yere takımlara iftira atmaz. Bir şey biliyor ki bu kadar net konuşmuş. He bu olay yalandır Mercedes çıkıp adam akıllı bir açıklama yapacak. Öyle twitter’dan soran birine bu doğru değil, hepimiz kuralları aynı anda aldık diye yazmak çok inandırıcı değil.

  28. diskalifiye edin o zaman bu alman zübüklerini spordan. Böyle salak iş mi olur?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir