VW/Audi F1’e Girişte Cosworth ile Anlaşabilir

yazar:

kategori:

Auto Bild’in haberine göre Formula 1’e giriş planlarını değerlendiren Volkswagen/Audi, bu yolda Cosworth ile ortaklık yapabilir.

Haberlere göre Red Bull ve Volkswagen grubu, Formula 1’de ortaklık konusunda ilk görüşmeleri tamamladılar ve planların sonuçlanması için Dietrich Mateschitz ile VW Başkanı Martin Winterkorn’un anlaşmaları imzalaması kaldı.

Bu konuda tarafların eski Formula 1 motor tedarikçilerinden Cosworth ile anlaşacağı dillendiriliyor.

İddialara göre Cosworth, Audi’nin motorunun gelişimi ve bakımından sorumlu olabilir.

 


Yorumlar

“VW/Audi F1’e Girişte Cosworth ile Anlaşabilir” için 7 yanıt

  1. Cosworth motoru için sponsor bulabilseydi ortaya iyi bir şey çıkabilirdi. Ama hibrid sistemler tam muamma, hepten de patlayabilirdi.

  2. cosworth geçen sezon başında düşük bütçeli takımlara satılmak üzere bir v6 turbo motor hazırladığını açıklamıştı ancak müşteri çıkmayınca geliştirmemiş olabilirler. o kadar da yabancı olmadıklarını düşünüyorum.

  3. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Cosworth’ün V6 Turbo motorlarla pek alakası yok sanırsam. MGU parçaları ile ilgili de pek bir bilgisi yok. Pek doğru bir proje olacağını sanmıyorum.

    1. http://www.trf1.net/formula1_haberler/123246-volkswagen-de-red-bullu-yalanlamadi.html
      Yanılıyorsun 2 gün önce de yazdım satacak kimse olmadığı için tam olarak geliştirilmeyen ve ortaya çıkmayan hali hazırda bir turbo projesi var. Ancak benim asıl aklıma takılan şey niye geçmişteki Mercedes örneği gibi bu motoru Redbull önce satın alıp sonra da geliştirilmesi için birileriyle anlaşma yapmıyor. Yani bu motor zaten hazırlanmış bir proje aslında….

      1. McLaren Honda avatarı
        McLaren Honda

        Yanılmışım, haklısın.

        Haberde Coswoth’ün motor geliştirdiğini söylenmiş. Ama yine de motor ne kadar geliştirilse de pist üstüne çıkmadan hiçbir veri konfirme edilemez.

        Ama dediğim gibi asıl sorun V6 değil, ERS. Bunun geliştirilmesi asıl zorlayan iş.

        Verdiğin örnekte de haklısın, keşke zamanında McLaren Cosworth’ü alıp kendi motoru yapsaydı. Ama MP4-12C yüzünden bu planlar rafa kalktı galiba.

        Red Bull bunu şimdi yapabilir, bütçesi yeter herhalde. Ama dediğim gibi pist görmemiş motora yatırım yaparlar mı bilemem. Zaten Renault’ya belli bir meblağa ödeyecekler, bir de Cosworth’ü satın almayı denerler mi, kim bilir?

    2. Coswortun Turboda buyuk tecrubesi var.Ama motor gelisimi iki gunluk is degil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir