Virgin, VR-01'in Tanıtımını Gerçekleştirdi

yazar:

kategori:

Yeni aracın bu sabah takımın resmi sitesinden izlenebilecek bir tanıtımla sunulması planlanmıştı ancak teknik sorunlar nedeniyle bu yayın aksadı. Takım Wirth Research’in rüzgar tünelinde değil de sayısal değişkenler dinamiği sistemiyle tasarladığı bu aracı öğlen saatlerinde tanıtmak zorunda kaldı.

Tasarımcı Nick Wirth, “Bugün Virgin racing içinde yer alan herkes için gurur verici bir gün. Nick Wirth Research şirketinde çalışan herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

“Bir F1 takımı oluşturmak, mühendislik grubu yaratmak ve yeni aracı en baştan sıfırdan tasarlamak bu zaman dilimi içinde oldukça destansı bir görev oldu”

“F1’deki en iyi tasarımcılarla çalıştığımız için oldukça şanslıydım ve bu sporda başarılı olmak için nelerin gerektiğinin fazlasıyla farkındayız.”

Virgin’in F1 projesi resmi olarak aralık ayında duyurulmuş ve Lucas di Grassi ile Timo Glock takım pilotları olarak açıklanmıştı. Cosworth motorlu aracınPerşembe ve Cuma günleri piste çıkması bekleniyor.

Ardından takım Jerez’deki ikinci grup testlerde diğer takımlara katılacak.

Aracın rekabetçiliği konusunda iyimser olan Wirth, “Biz ciddi hedefleri olan ciddi bir yarış takımıyız. Bu yüzden yürümeden koşmaya çalışmaya kalkışmayacağız. Başlangıç noktamız dayanıklılık, güvenlik ve etkinlik olacak. Yeni takımların en iyisi olabilmeyi hedefliyoruz. Ardından araçta gerekli performansı ortaya çıkarıpgelişim programımıza devam edeceğiz.” dedi.

Wirth, bilgisayarlı CFD sistemini kullanımının sınırları olduğunu ama bu yaklaşımın rüzgâr tüneli testlerinden bir farkı oklmadığını belirtti.

“Meseleleri tam olarak karşılamasını bekliyoruz. CFD, yaklaşımlı hesaptır, ölçekli model testindeki gibi. Her iki halde de gerçek sonuçları piste çıktığınızda görürsünüz”

“Bu yaklaşımı hem açık hem de kapalı teker serilerinde yaptık. Bu yüzden öngörülerimizin doğruluğuna güveniyoruz ve pistte nasıl işler çıkarılacağını görmek için sabırsızlanıyoruz”


Yorumlar

  1. bende indy500e benzemiş diyecektim ama benden önce Uğur Gönül&JNS Racing arkadaşım demiş neyse hakketen iyi bir çalışma olmuş renkleri ve tasarımlarına diyecek yok umarim rekabetçi bir araç olurda yarışlara heyecan katar

  2. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    hoş bir tasarım ve esesin renkleri sanırım virgini tutmam lzm 😀

  3. Indy 500 araçlarına benzemiş ama gerçekten güzel bir tasarım ortaya koymuşlar.Özellikle de renkler uyumu iyi sağlanmış.Gerçek performansını da sezon içerisinde görecez artık.

  4. Bence aracın tasarımı çok güzel, görsel açıdan tabi 🙂 ne kadar hızlı olur tartışılır, CFD ile iyi bir şeyler yapmışlardır umarım, bu en çok beni sevindirir taraftar bazında 🙂

  5. alonsomassa avatarı

    desen hoş ama bu desenler büyük takımlara yakışmaz fazla.renkler güzel.ferrari den sonra beğendim 2nci araç.daha sonra mclaren var.

  6. görsel açıdan mükemmel bir araç olmuş. umarım takımın emeğinin karşılığını verecek kadar da hızlıdır…

  7. Schumii Kimi avatarı

    helal olsun harika olmuş en şekilli en güzel araç performasıyla olmasa bile tasarımıyla bile çok dikkat çeker

  8. Virgin'in arabası beklediğim gibi güzel olmuş. Kırmızı-siyah renk, siyah renk üzerine atılan gri motif ve ön kanatta siyah üzerine kırmızı motif araca ayrı bir hava katmış.

    Nick Wirth'in dediği gibi kadroyu yarattılar, aracı hazırladılar çok iş hallettiler ve kanımca iyi bir iş çıkarmışlar. Hedefleri yeni takımların en iyisi olmaktı. Umarım olurlar…

  9. MagicAlonso avatarı

    Gerçketen hoş bi araç olmuş bu sene griddeki birçok güzel araçtan biri olmuş durumda.Umarım makul seviyede rekabetçi olabilirler

  10. Aracın Renkleri Harika,Tulumlarda Çok Hoş Gözüküyo.

  11. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    renkler yetmemiş desen yapmışlar helal olsun. başarılar.

  12. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    buradan görebildiğim aracın renk tasarımı harika olmuş ve ön kısmı çok ilginç yapı oluşmuş özellikle ön burun
    iyice zımparalasaydılar daha sivri olabilirmiş o derece ilginç olmuş yani kısaca vay öndekilerin haline :)))

  13. arac çok ilgi çekici görünüyor. ayrıca burun kısmı 1990 ların araçlarını andırıyor.

  14. murat levent avatarı

    Renkler yakışmış.

  15. elif çivici avatarı

    Biraz farklı oluşturulmuş bir araç,başarılı olur mu bilemem,ama renklerine bayıldım.Bu renkler araca agresiflik katmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir