Schumacher 45 Kiloya Kadar Düşmüş

Michael Schumacher’in iyileşme belirtileri göstermediği, 45 kiloya kadar düştüğü ortaya çıktı.

Formula 1’in efsane ismi Michael Schumacher’den üzücü haber geldi. 2013 yılı sonunda geçirdiği kayak kazasının ardından komaya giren ve ardından İsviçre’deki evinde istirahate çekilen Alman eski pilotun durumuyla ilgili uzun bir süre sonra ilk bilgi ortaya çıktı. Son olarak Mayıs ayında Schumacher ile ilgili gelişmeler duyulmuştu.

Rehabilitasyon sürecinin ardından iyileşmesinde hızlanma beklenen Schumacher’in, aradan geçen süreçte ilerleme kaydedemediği bildirildi. Efsane sporcunun iyileşme süreci için “Hayal kırıklığı yaratan yavaşlıkta” yorumu yapıldı.

KONUŞAMIYOR, KONUŞAMIYOR
29 Aralık 2013 tarihinden bu yana yaşam savaşı veren Michael Schumacher için kendisine yakın bir kaynaktan elde edilen bilgiler, İngiliz basınınca şu şekilde verildi: “Michael Schumacher’n gelişimi acı verici derecede yavaş. Artık ancak bir mucize kendisini kurtarabilir. Şu an 45 kiloya kadar düştü. Yürüyemiyor ve konuşamıyor. Çevresiyle ilgili farkındalık da alt düzeyde”.

SÜREKLİ KİLO KAYBETTİ
Öte yandan Fransa’dki Grenoble hastanesinde altı aylık süreçte Schumacher’in tedavisinde görev alan Dr. Francois Payen’in bazı ilerlemeler görmek için en az üç yıl beklemek gerekebileceği yönünde yorumda bulunduğu belirtildi. (Milliyet)


Yorumlar

“Schumacher 45 Kiloya Kadar Düşmüş” için 33 yanıt

  1. Mustafa Sar avatarı

    Medya Meşhur insanların zor dönemlerindeki resimlerini yayınlamaya o kadar meraklı ki. İnsanların zor dönemlerinde ki resimler neden çekici gelir merak uyandırır hiç anlamam. Böyle resimler sadece kişiler bizzat izin verirse yayınlanmalı.. Sözü nereye getireceğim:
    Bizim Rahmet Süleyman Seba abimiz de hastalığının ileri aşamasında medyaya, akrabalarına çevresinde ki kişilere rica ettik… Bırakın İnsanlar Süleyman Seba’yı 2000 yılındaki haliyle hatırlasınlar. Hasta haliyle toplumda görülürse çok büyük üzüntüye yol açılır. Bu durumu Alah Rahmet Eylesin Süleyman Seba Abimiz’de istemezdi. Ama medya, çevresindeki avanta lavanta takımı Süleyman Seba abimize bir rahat yüzü vermediler. yok gizli çekim, yok bilmem ne günü yıldönümü yok başka bilmem bişey..

    Aynı aç gözlülüğü Rahmetli Bülent Ecevit’in yaşlılığında ve Süleyman Demirel’in yaşlılığında sergilemekten geri durmadılar… ilgili kişiler izin vermediğei sürece hasta haklarına saygılı olunmak gerekir.
    Sanırım bu bir çeviri haber… Doktoru veya eşi böyle bir açıklama yapmamış. Medya neden böyle bir haber yapma gereği hissetti.

    1. Sıradan insanlar, kendi mutsuzluğunu ancak başkalarının mutsuzluğu ile bastırabilir.
      Güç, Para, Ün..Herşeyin var olduğu bir kişi, sağlığından olduğunda artık hiçbirine sahip değildir.Sıradan bir insan kendini o insandan daha üstte görecektir ve artık ‘benden bile perişan’ diyebileceği biri var. Ne mutluluk ama.

  2. Mustafa Sar avatarı

    f1 pilotlarının ne olursa olsun keyif için de olsa başka sporlar yapması yasaklanmalı…

  3. Her bıanchı haberini görüp okumak istemediğim gibi schumi ninkinden de kaçındım ama dayanamadım…

    Nedir bu adamın şanssızlığı…

    Schumi nin yagmur deli gibi sürüşünü,arkalardan başkayıp birinci bitişini hatırlıyorum…

    Bu adam bana f1 i sevdirdi ce alman disiplininin ne oldugunu gösterdi…

    Kalk be şampiyon…

  4.  It’s not something that happens overnight. I kept saying that until mathematically things are impossible, I will keep fighting

    Bu sözünü asla unutmayacağım. Yukarıda yazanı gerçekleştir, sana güvenim sonsuz.

  5. Aramıza dön ve yaşlan efsane ama bu yaşta değil………….

  6. Arkadaşlar ne yazıkki schumi nin durumu iyi değil..Siz bakmayın bundan evvel basında çıkan iyileşecek iyiye gidiyor falan haberlerine..
    Bu haberden de bir kere daha anladık ki çevresinde olan bitenle ilişkisi min seviyede..Bu da bitkisel hayatın bi tık üstü gibi bir durum..

    Şimdi harekete göz bebeklerinin tepki vermesini doktorlar iyileşme olarak basına yansıtıyorlar okuyanlarda schumi yerinden kalktı tuvalete gidebiliyor falan sanıyor..

    Allah ailesine sabır versin..Çok zor bir durum..

  7. babamda trafik Kazasında başını çarpmıştı.başka bir yerinde hiçbir şey yoktu.1 yıl yatakta tedavi GÖRDÜ, aşırı kilo kaybı oldu, konuşma yeteneği % 30 bozuldu, hareket yeteneği % 40 civarında azaldı. Bu Kayıplar başa ALINAN darbenin Şiddeti arttıkça dahaların fazla olabilir.

    1. Geçmiş olsun, peki babanız yaşıyor mu hala ? Aynı olaya benziyor da.

    2. cgdsny_Ferr avatarı

      geçmiş olsun… iyileşmiştir umarım.

  8. Smucher yasasın

  9. Çocuklugumun kahramanı tekrar ayağı kalkacaksın sen !

  10. taşikardi denilen durum bu bildiğim kadarıyla, felç ve komada görülen ve yetersiz besin alındığı için vücudun kendi besinini yemesi durumu. yağları ve kasları besine dönüştürüyor vücut otomatik olarak

    malesef çok kötü bir haber…

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      tachycardia ? Kalp ritim hızı ile alakalı.

      1. ismi yanlış hatırlıyor olabilirim, bir yakınımızda da aynısı olmuştu, doktor söylemişti böyle kilo kaybını

        1. veterineren avatarı

          Anorexia dir o efendim.

          1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Aslın da o takıntılık ile ilgili bir hastalık.Arkadaşın söylemek istediği farklı bir şey.

  11. 45 kilo ise yine iyi. Koma gibi uzun süreli hareketsizlik durumlarında tüm kaslar eriyor ve 30 kiloya kadar düşebiliyorsun. Çok kötü, çok.

  12. EFSANE,yi biz bu durumdamı görecektik gerçekten çok acı
    işte insanın ne kadar aciz bir kul olduğunun belgesi
    hayatımız sadece bir nefesten ibaret . o nefes kesildimi hayatında bitiyor
    EFSANE,nin yarışları hala gözümüzün önünden flim şeridi gibi geçiyor offf ki ne offffff

  13. Eray Parlak avatarı

    Umarım iyileşme hızı belirtildiği gibi değildir. Onu bu durumda görmek gerçekten acı veriyor tüm Schumacher taraftarlarına. Keşke 2006 yılına dönebilsek …

  14. Umarım bir an önce iyi haberlerini alırız artık sıkıldım kötü haber almaktan.

  15. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Eski videolar’ı izlemekten sıkıldık.Sadece aklımızdaki anılarla hatırlanma eskisi gibi olamazsanda en azından bizlere bir görüntü bir video ile bişeyler söyle. KeepFightingMichael Big Push Big Push

  16. Arkadaşlar bu konuda kaynağa ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum, komadaki hastalar gereken kaloriyi alamadıkları için inanılmaz kilo verebiliyor, Berkin Elvan da öldüğünde 40 kilo civarındaydı.

  17. Çok üzücü Allah yardımcısı olsun.

  18. Resmi olmayan bilgileri kaale almayalım arkadaşlar. Söylentiden ibaret bunlar.

  19. vw-tdi-power avatarı

    Sen efsanesin… Kalkacaksın ayağa ve devam edeceksin Schumi… Eddie Jordan ile dalga geçeceksin röportajlarında Schumi… Dön aramıza…

  20. İlerleme kaydedilmemiş mi yani? Efsanenin sonu Bianchi gibi olmaz umarım.

  21. Haydi iyileş artık efsane, tüm kalbimiz seninle..

  22. Sağlığına kavuştuğun gün 8. şampiyonluğunu kutlayalım… Hadi Schumi!

  23. Ah be Schumi…

  24. Efsanenin böylesi büyük bir kazanın ardından yaşaması bile mucizeydi.. Tek şansı bu kazayı hala fit durumdayken yapmasıydı. Belki de bizlerden birisi o kazayı yapsa masadan kalkamazdı bile.. 43 yaşında bile olsa inanılmaz bir vücuda sahipti. Sağlıklı besleniyordu, spor yapıyordu. Bunu başarabilecek birisi varsa o da Schumacher’dir. Hiçbir zaman senden ümidimi kesmedim. Ne yarışırken ne de şimdi.. Umarım yeniden görebiliriz seni efsane..

    1. Geri dönüşüyle ilgili söylentilerin ortaya çıktığı günlerde babası bir açıklama yapmıştı.

      ” Michael her gün deli gibi spor yapıyor. Bunu boşu boşuna yapıyor olamaz.”

      Ardından geri dönüş gerçekleştiğinde, Mercedes tişörtü içinde kolları ve omuzları şişmiş Schumacher gördük. Öyle bir profesyoneldi ki, 2. Rauntta karşısına aldığı rakiplerin kendisinden çok genç olduklarının farkındaydı, bu sebeple oluşacak olan fiziksel dezavantajı lehine çevirmek için spor çıtasını yükseltmesi gerektiğini planlamıştı ve bunu gerçekleştirmişti. Tam bir savaşçıydı.

      Ben umudumu yitirme noktasındayım artık. Ondan bahsederken artık aramızda olmadığını belirten dille yazmak acı verici. Aylarca olumlu sinyal bekledik, umuyorum bu haber yalanlanır, akabinde resmi ağızdan olumlu kıpırtılar duyabiliriz.

  25. Kesin bir kaynaktan sorgulama şansımız olsa keşke. Umarım doğru değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir