İtalyan Basını “Alonso’nun Yerine Vettel’in Getirilmesi Şaheser Oldu”

yazar:

kategori:

Ferrari’de ilk sezonunu geçiren Sebastian Vettel’in 3 galibiyet kazanmış olması, İtalyan basınının kendisine olan sevgisini daha da arttırmış gibi görünüyor.

Singapur’da Ferrari ile 13. yarışına çıkan Vettel, bu sene Ferrari adına 3. zaferini kazandı.

La Repubblica “Onun daha az kazandığını dikkate alırsak Alonso’nun yerine Vettel’in getirilmesi şaheserdi.” dedi.

La Gazetta dello Sport “Kader ve sembolün bir anlamı varsa artık Vettel’in idolü Michael Schumacher’in 1996’da Ferrari’de yaptığı gibi 3 kez kazandığını söylemeliyiz.” dedi.

La Stampa “Ferrari artık imkansızı hayal edebilir. Vettel asla kendisini kaybetmiyor. Onun galibiyeti tüm takımın başarısı yanında kendi şaheseriydi.” dedi.

 

 


Yorumlar

“İtalyan Basını “Alonso’nun Yerine Vettel’in Getirilmesi Şaheser Oldu”” için 34 yanıt

  1. Beyler herkes tepkisini koysun bu habere

    1. Evet ama! tepki koyalım hatta dava edelim İtalyanları…yerel ruhların canı sıkılıyor böyle haberlere!

  2. Kesinlikle f1in SCHUMACHERDEN SONRAKİ EN İYİ pilotu.Kendisi inanılmaz bi pilot. Gereksiz işlere giröeden kafasını boyatmadan işini en iyi yapanlardan böyle yetenekli pilotlar çok nadir gelir
    Senna -schumacher -Vettel

  3. 5 yıl önce italyan basını ”Raikkonen’in yerine Alonso’nun getirilmesi şaheser oldu”

    1. Canım benim…

  4. Onur Gentas avatarı

    Su bir gercek ki 2 sene once Monza’da yuhalanan Vettel simdi Italyanlarin gozdesi. 4 sene sampiyon olup taraftarlarin kazanamadigi saygisini daha sezon bitmeden kazandi. Hakediyor mu bana gore fazlasiyla hakediyor bu haliyle.

    1. o yuhalanmasının sebebi sevilmediğinden değildir
      bu başarıları redbulda yaşamasıdır . neden ferrari değilde redbul
      çünkü ferrarinin elinden iki şampiyonluk almış birini heralde alkışlamazlar

      1. Onur Gentas avatarı

        Red bull ile yarismasiyla alakasi yok bana gore. Millet artik dominant aracla kazanmasindan bikmisti ki Monzadan oncede yuhalanmisti. Bu sene ayni kaderi Hamilton’da yasadi. Ben italyan’lar sevmiyordu demiyorum zaten ama insanlar artik rekabet istiyor.

        1. yine redbul zamanında başkalarıda kazanıyordu
          şimdi mercedes hile yaptımı yok şike varmı millet bunları arar oldu
          redbul şampiyon oldu ama bu mercedes nerede o redbul nerede
          hatırlayın redbulun en domine zamanı 2013 yılın ikinci yarısı başka yok
          mclaren mercedes ferrari ve mercedes yarışlar kazanıyordu
          şimdi 2 yıldır neredeyse mercedes her yarışı pitten başlasa kazanacak durumda vettelin en iyi özelliği kimseye laf atmaması kimseyle dalaşmaması
          hamilton ağlayan sızlayan laf atan kendini beğenmiş bir pilot edasında
          ferrari taraftarlarının dünyada en çok istedikleri şey vettelin ferraride yarışmasıdır bu istek taa 2008 monzadan belli vardı

  5. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Haberde aslında Alonso aleyhinde kötü bir söylem yok. Başlık biraz yanıltıcı olsa da içerik farklı. Vettel gelişiyle gerçekten biraz daha farklı ve olumlu bir hava var gibi takımda.

    1. bu başlığın altında çok şeyler yatıyor
      bu başlıktan on tane başlık daha çıkar

  6. Mustafa Sar avatarı

    haberi boş verin … ama haber resmi güzelmiş..

  7. Mustafa Sar avatarı

    bu başlık tam olarak “kral öldü yaşasın yeni kral” hesabı olmuş…
    Alonso Ferrari’ye goygoycuları ile birlikte geldi ve finalde kovuldu…
    Olan bundan ibaret…

  8. Vettel’in kazandığı yarışları Alonso da kazanırdı. Ama altında böyle bir araç yoktu. Ayrıca Alonso döneminde şimdiki Mercedes’ten daha baskın bir Redbull vardı. İtalyan basını çok pollyannacı.

    1. altında böyle araç yoktu derken nasıl bir araç vardı 2010 ve 2012 nasıl araçlardı sence . son yarışlarda kaybetti yani final yarışlardı daha doğrusu çuvalladı
      diyelim araçlar kötüydü alonso ekstradan bişeyler kattı 2010 ve 2012,ye.
      peki 2011 . 2013 ve 2014,de niye ekstradan bişe katmadı bu araçlara
      kabul edin ferrari iyi araç üretti ama alonso pilotaj hatasından kaybetti bu şampiyonlukları

      1. Alonso pilotaj hatasından kaybetseydi Kimi Raikkonen o dediğiniz sezonlarda podyuma çıkardı şimdi olduğu gibi ? Bu seneki araç bariz olarak önceki senelerden çok daha iyi bunu anlamak zor değil. Herşeyi kabul ederim ama Alonso’nun pilotajıyla boy ölçüşebilecek kişi çok azdır bunu kabul etmem zor. Belki karakteri ve huyları sevilmez ama şu an Formula 1’deki en iyi en hızlı pilot kendisi.

        1. en iyi senin görüşün benim değil

        2. Şimdi de Vettel’in 100 puan gerisinde. Bu seferde Vettel’e göre mi araç yaptılar.

          1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            şuan açık şekil de vettele gore yapılıyor.

          2. Kimi’nin yerine Ric’i diliyorum Ferrari’ye o halde :))))

          3. tamam da dostum bu söylediğine sen inanıyormusun ?bu sene daha geçen paylaşıldı 12 yarıştan 9 unda sorun yaşadı kimi el insaf … üstelik o sene alonso etrafındayken takım artık vettelin etrafında … çünkü gelecekte vetteli ferraride düşünüyorlar kimi bugün var yarın yok alonso zaanındaki araç kiminin stiline gerçekten uymuyordu bunu kimse inkar edemez …

  9. Klasik İtalyan yav…. Bunlara, bu (M)adam kılıklı tiplere bundan daha azi, daha yumusagi soylenmez.

  10. biraz anlamanız geç oldu ama . kocaaaa beş yıl heba oldu

  11. Ne kadar dönek bir medya. Vettel’i övmek için Alonso’ya taş atmaları, Schumacher’le karşılaştırmaları itici ayrıyeten mantıksız. Alonso Ferrari’ye geldiği ilk sene Singapurda 4.galibiyetini alıp yanılmıyorsam Webber’in ardından klasmanda ikinciliğe oturmuştu. Yani yansıtılanın aksine Vettel’in Ferrari kariyeri Alonsonunkinden daha başarısız başladı. Tabiki de Vettel şuan harika bir iş çıkarıyor ama medyanın bu tutumu bana kalırsa onunda performansına leke düşürüyor.
    Bu arada aşağıda McLarenci bir arkadaşın yorumuna çok güldüm 🙂 McLarenci diyorum ama bence ondan önce bir Alonso ‘hater’ı. Yoksa takımı tarihinin en utanç verici dönemini yaşarken hala pilotuna laf söylemezdi. Suçlanması gereken bir taraf varsa o kesinlikle McLaren-Honda’dır. Onlar sayesinde son yılların en iyi pilot ikilisi pist üzerinde mücadele bile edemedi, Button gibi harika bir pilotu kaybettik, Alonso gibi bir pilot önlerde mücadele etmekten mahrum kaldı. Bunlara rağmen hala Alonso yerine Vettel gelseydi herşeyin güllik gülistanlık olacağını savunuyor arkadaş. Vettel’in geçen sene bir demeci vardı. Sezonun bir bölümünde emekli olmayı düşündüğünü söylemişti. Bu demeci altında podyuma zaman zaman galibiyete oynayan bir araç varken yapmıştı. Şimdi Vettel’i McLaren Honda’da hayal ediyorumda o muhtemelen sezonun başında takımla bağları koparır,ortasında da F1’e ara verir o traktörü sürmektense 2016 yada 2017 için üst takımlarda koltuk boşalmasını beklerdi.

  12. Abdullah bey singapur yarışında puan durumu sıfır gözüküyor.

  13. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Alonso’ya böyle araç verdiniz de sürmedimi.2010 ve 2012’yi çok çabuk unuttunuz heralde İtalya basını zaten hep böyle olmuştur gittikten sonra salla nasıl olsa gitti ya.

  14. Vettel yapması gerekeni yapıyor. Takım arkadaşından daha düşük performans sergileseydi şayet şuan yetenegi sorgulanan pozisyonda olacaktı. Aracın bu sene iyi olması birazda şansıyla alakalı bir durum.

  15. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Vettel alonsodan daha iyi veya alonso vettelden daha iyi durumu yok sadece vettel ferrari felsefesine alonsodan daha iyi uyum sağladı durumu var ne de olsa biri schumacher diğeri senna ekolü.vettelin f1 de yarışmaya başladığından beri en büyük hedefi ferraride yarışmak.takıma bu kadar bağlıyken hem alman hem yetenekli hem de takımın ferrari olunca illa ki başarı gelecektir ki zaten bu sene kırıntılarını görüyoruz

  16. Pilotların aracı mühendislere ifade edebilmesi çpk önemli bunuda sanırım vettel yapıyor..

  17. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    diaz, Vettel her yarış kazandığında deliriyordur.
    Hele Vettel ileride 5. şampiyonluğunu Ferrari ile aldığında (bu kaçınılmaz) diazın röportajını okumak için ben delireceğim.

    Vettel i al(a)mayıp diazı alan McLaren-Honda yönetimine de saygılarımızı sunarız bu arada.

    1. Bence sen, Mclaren’nin Alonso’dan yedigi 100 milyon’luk kazığa delir. Pardon, 105’lik.

  18. He canım vettel geldı sankı aracı gelıstırdı hızlandırdı kusursuz surdu alonso suremıyormuydu ki yada suruculer mı muhendıslık yapmaya basladı kı bu tamamen vettelın sansı ıle alakalı rekabetcı aracla basladı pekı 2014 de redbull da nıye gerılerde kaldı

    1. Vettel aracı geliştirdi dememiş zaten kimse. Olay kazanmaksa Vettel de kazanıyor görünen bu. Bunu herkes yapıyor demeyelim; Vettel kazanırken takım arkadaşı aynı durumda mıydı onunla kıyaslayabiliriz.

  19. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    🙂 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir