Schumacher, Çabuk Galibiyet Beklemiyor

yazar:

kategori:

7 dünya şampiyonluğu bulunan pilot, bugün Mercedes GP W01 ile ilk tam gün çalışmasını yaptı.

Aracın şampiyonluğu kazanabilecek potansiyelde olup olmadığı hakkında henüz bir yargıya varamayacağını söyleyen Schumacher, aracın iyi duruma gelmesi için bir kaç yarışın geçmesi gerektiğini belirtti.

Schumacher: “Rekabetçi olacağımızı düşünüyorum ama aracın çıkar çıkmaz kazanan olup olmayacağı bir başka konu”

“Benim için bu çok önemli değil. Sezon uzun. Orada olup başlangıçtan itibaren puanlar almamız gerek.”

“Başlangıçtan itibaren kazanmayı beklemiyorum. Bunu hedeflemiyorum, böyle bir beklentim yok. Ama gelişimde yeteri kadar güçlü olmalıyız.”

Anlaşılan o ki Mercedes, Valensiya’da toplanan verileri temel alarak aracın ağırlık dağılımında değişikliğe gidilecek. Takım ayrıca 2010 için düşündüğü ön kanat ve difüzörü daha kullanmadı

Takımın ilk formu ile ilgili temkinli görüşlerine rağmen Schumacher, genel olarak yapılan ilerlemeden memnun olduğunu söyledi.

Schumacher: “Temelde oldukça iyi hissediyorum. Şu andaki esas odak noktası dayanıklılık, elimizden geldiğinde fazla tur atma ve tur zamanları ile ilgili fazla endişelenmeme üzerine. Tahmin ediyorum ki siz onlara bakıyorsunuz, ama odaklanmanız gerek”

Alman pilot, Formula 1’e beklediğinden daha kolay adapte olduğunu söyledi.

Schumacher: “ASlında tahminimden çok daha kolay oldu. Daha fazla zaman gerek diye düşünüyordum ama oldukça hızlı ilerledi.”


Yorumlar

  1. http://www.youtube.com/watch?v=STE3eRr-7v8&feature=related neden Schumacher Alonsodan daha iyi bir pilot? işte cevabı sadece frenleme esnasındaki gaz açma göstergeleri bile herşeyi anlatıyor:)

  2. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    Mercedes GP aracının yeni arka süspansiyonu kullandığını gösteren bir resim.

    http://images.gpupdate.net/large/144444.jpg

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    m.schumacher gaz pedalının ustası gerçekten virajlarda nasıl kullanacağını çok iyi biliyor. adam otomobil kullanmak için yapılmış makine gibi. boşuna schuminator demiyorlar.

  4. http://www.youtube.com/watch?v=B2TyfJjGURM&feature=related
    BUyrun Schumacherin neden hızlı olduğunun kanıtı!!!!

  5. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Başlangıçtan itibaren kazanmayı beklemeye bilirsin ama bizim beklentimiz bu yönde.

    uzun nadas dan sonra ekinleri hızlı bir şekilde toparlaman en olası seçenek.

  6. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Geçen yıl ki F60 ın temel sorunu denge kurmanın zorluğuydu. Şimdi Mercedes gp biraz denge sorunundan bahsetmiş. Dediği gibi Jerezde çözmüş olurlarsa, sorun yok. Ama genel olarak dengesi kurulamayan araç, o sezon şamp için yarışamıyor. Çünkü yapılan geliştirmeler, dengesiz aracın bazen iyice dengesizleşmesine bile sebep oluyordu.

    Tabii şöyle düşünüyorum. Gerçekten böyle endişelenecek bir durum olsa, rakiplere gözdağı vermeleri gerekirken, şimdiden çıkıp sorunumuz var derler miydi? Bence demezlerdi, bu bir taktik. İlk yarıştan itibaren kazanabilecek bir otomobile sahip olduklarını düşünüyorlar.

    Yalnız, her takım bir şeyler saklıyor. Ferrarinin de yarış otomobilinin büyük bölümü pistte değil şu an, Mclaren in de.

  7. difüzer ve ağırlık dağılımı çok önemli.acaba mercedes yeni aerosunu testlerde denememekle hatamı yaptı.zaten ilk yarışta tutmazsa,iyi sonuç vermezse bunları ayarlamak aylar sürer.ama tutarsa da tam tutar.

  8. Ertan Akkaş avatarı

    Sn. Sezgin Güneş ben araçların üretiminden tasarımından anlamam ama şunu iyi biliyorum ki ağırlık dağılımı aracın en temel özelliklerinde. Araç tasarlanırken herşeyden önce ilk ağırlık dağılımı hesaplanır herşey onun üzerine kuruludur. Yani ağırlık dağılımının değişmesi demek yeni bir aracın üretilmesi demekki buda bu satten sonra çok büyük zaman kaybı…

  9. Ertan Akkaş avatarı

    Sn. Sezgin Güneş ben araçların üretiminden tasarımından anlamam ama şunu iyi biliyorum ki ağırlık dağılımı aracın en temel özelliklerinde. Araç tasarlanırken herşeyden önce ilk ağırlık dağılımı hesaplanır herşey onun üzerine kuruludur. Yani ağırlık dağılımının değişmesi demek yeni bir aracın üretilmesi demekki buda bu satten sonra çok büyük zaman kaybı…

  10. Meçhul F1 Tutkunu  avatarı
    Meçhul F1 Tutkunu

    Bence Schumacher ilk 5-6 yarış kazanamaz.Ama alıştıktan sonra seri galibiyetler gelir ki 2011 senesinde ayrılmazsa şampiyon bile olabilir.(hemde farkla)

  11. brawn kendi aerosunun çabuk kopyalanmaması için son ana kadar bekleyecek.tabi red bull da bekliyor.tek uyanık brawn değil.

  12. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    arkadaşlar ferrari motoru harika geliştirdi demek çok saçma sadece motor bileşenlerinde değişim yapabilirsiniz ama kapalı bir motorda asla sadece çok özel izinlerle açabilirsiniz geçen sene ranaultta olduğu gibi yani ferrari motora hiç bişey yapmadı….

  13. alonsomassa avatarı

    belli olmaz.herkesin cebinde birşeyler var daha.ayrıca herşey bir anda etki yapacak diye birşey yok.daha testler var sezon uzun.

  14. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Takım ayrıca 2010 için düşündüğü ön kanat ve difüzörü daha kullanmadı

    Mercedes diğer takımların performansını görüp daha sonra yeni parçalarını kullanmak istemişlerdir geçen sene Brawn Gp en son gelen takımdı ve en iyi takımdı yine aynı taktiği kullanıyo olabilirler
    bu yüzden de beklentileri küçültüp aniden şov yapmak istiyorlardır bildiğimiz gibi:
    F1=taktikler ve taktik kralı ROSS BRAWN

  15. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    şimdi anladım Mercedes GP takımı RedBull u bekliyor olabilirmi?
    tam bir taktik arenasına döndü testler 🙂

  16. Yapması gerken yorumda bu olması gerekir tabii.Dengeleri ortada tutmak gerek kendi adına idaalı konuşmak saçma olur.

  17. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Onu sakla bunu sakla ne biçim bir yıl bu yaw. Bırakın Bahreyni, böyle giderse son yarışa kadar hiç bir şey belli olmayacak. Mercedes büyük değişiklikler yapacak, ferrari B şasisi üretecek, Çift katmanlı difüzör tartışmasının yerini çok katmanlı difüzör tartışması alacak. Bu gidişle şampiyonu Abu dabinin son virajında ancak alkışlarız.

  18. şu sauber beni çok endişelendiriyor.gerçi hızlı olmasını isterim bmw ye inat aynı brawn gp gibi.ama bir resimde sanki ön kanat aynı ferrari kanadı gibi.hatta son test günü dikkat ettiyseniz difizör değilde 3 ferrari motoru ilk 4 te yani shumi olmasa hat-tric yapacak motor.anlaşılan o ki fia geçen sene mercedesin güç avantajını bu sefer ferrariye vermiş.zaten geçen sene fisi hariç mercedes motorlu araçların avantaj yakalamasından bıkmıştım şimdi sıra şahlanan atlarda.sanki altılı fayton arabası gibi bir güç grubu(ferrari-sauber-toro rosso) :))

  19. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    Anlaşılan o ki Mercedes, Valensiya'da toplanan verileri temel alarak aracın ağırlık dağılımında değişikliğe gidilecek. Takım ayrıca 2010 için düşündüğü ön kanat ve difüzörü daha kullanmadı

    arkadaşlar ne yani daha önemli iki aero parça 2009 unkimi demekki mercedes ve chumacher gerçekten hızlı. olacak. sauberi görmessek ferrari ve mercedes çekişebilir testlere bakarak ama test işte:D sonuncu 1. cide olabilir:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir