Mansell: Ferrari’nin Performansı F1 İçin Harika

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyun Nigel Mansell, Ferrari’nin yakaladığı momentumun Mercedes hakimiyetindeki F1 için harika olduğu görüşünde.

Vettel Singapur GP’sini kazanarak bu yıl üçüncü kez Mercedes’i yenmeyi başardı.

Alman pilot bu galibiyet ile Hamilton ile arasındaki puan farkını 49, Rosberg ile ise 8’e düşürdü.

Nigel Mansell “Seb ve Ferrari müthiş. Singapur’da muhteşem bir iş yaptılar ve bu F1 için harika”

“Bu hafta sonu Mercedes’in ne yaptığından tam emin olamadık. Ama yine de fantastik bir ekipler”

“Lewis’in sorunu olmasaydı yarışın son bölümünde galibiyet mücadelesi verebilirdi”

“Dayanıklılık açısından mükememmel bir iş yapmalarına rağmen bir ya da iki kez daha böyle sorunlar yaşarlarsa Ferrari rekabete ortak olabilir. Ve bu F1 için harika olabilir” dedi.


Yorumlar

“Mansell: Ferrari’nin Performansı F1 İçin Harika” için 17 yanıt

  1. Akıl ve Amntık avatarı
    Akıl ve Amntık

    Hamilton’ın geçemeyeceğini aynı araçta Rosberg’in aynı lastiklerle yaptıklarına bakarsanız görürsünüz, 1 pit az yapıp sonuca gitmediği sürece 1 yumuşak 2 sert ile geçeceğini ummak komedi : ) Yarış yükü düşüp, hafif araç ile daha iyi davranıyordu Ferrari lastiklere, Rakip olarak Red Bull vardı pistte sadece, diğerleri turlamaya gelmiş gibiydi. Geçen seneden beri aynı pist için konuşulduğunda Ferrari 1 adım atmış gibi, Mercedes’in domine etmesi ve Red Bull’un iyi görünmesi gerekiyordu, ama tam tersi oldu Ferrari çoştu Red Bull yerinde saymış gibi Mercedes ise yokları oynadı. Önümüzdel, yarışında böyle olması yani Mercedes domine edip, Red Bull yakın görünmeli ama Ferrari böyle devam ederse Japonya’da da önde olacaktır diye umuyorum Mercedes bir şeyler çevirmediyse eğer.

    Zevkli yarışlar izleyelim, Hamilton’ı zorlayabilecek birisi değil Rosberg. Webber Vettel ile lastik lastiğe savaşabiliyordu aynı araç ile düşünün, Alonso ile 2 şampiyonluk son yarışa kalmıştı, böyle sezonlar görmek istiyoruz.

    1. Hamilton’ı zorlayabilecek birisi değil Rosberg. Webber Vettel ile lastik lastiğe savaşabiliyordu aynı araç ile düşünün,

      Biz aynı sezonları izledik değil mi ? Webberin biletini daha kalkıştı kesiyordu takım.
      hangi lastik savaşından bahsediyorsunuz.Rosberg geçen sene Lewisi az zorlamadı.

      1. 2010 da weber SON yarışta ilk 3 de finiş görseydi şampiyondu son yarışa kadar vettelle yarıştı istanbulda tekerlek tekerleğe giderken kaza yaptıklarında sen pembe dizimi izliyordun rosberg kesinlikle weber kalitesinde bir sürücü değil

        1. Kendin diyorsun işte EN SON 2010 İSTANBULPARKTA lastik lastige mücadele ederken çarpışıp yarış dışı kaldılar.Ondan sonra multi21 vardı oda sanırım 2013’dü onun dışında mücadele ettilermi ? Webberin mücadele etmesine izin verdiler mi ? hayır.Adamın ön kanadını alıp Vettele takan takımdan bahsediyoruz.Lewis ve Nico bir çok kez mücadele ettiler lastik lastige dişe diş çok şükür ki Mercedes yönetimi Redbull gibi korkak davranmadı.Nico gayet iyi bir sürücü Webber’den pekte bir eksiği yok.
          Bu arada pembe dizilerden nefret ederim ne o öyle vıcık vıcık aşk meşk işleri. Ben genelde zombili,yaratıklı doga üstü olayları olan maceralı dizileri izliyorum.

          1. Akıl ve Mantık avatarı
            Akıl ve Mantık

            Rosberg’in bu kadar sene de hatırladığım 1 atak ancak var, yarış içinde baskıya alabildiği durum yok, geride kalırsa geçen seneki dominantlık dışında bu sene yükselme dahi yapamıyor, Hamilton geçen sene bocalamasa son yarışa kalmazdı otoriteler dahi kabul ediyor. Nico’nun geçen sene çevirdiği pislikler de ortada Monaco yeterince açıklayıcı sanırım.

            Webber Nico’dan daha iyiydi yaşlarını kıyaslarsak Rosberg benden ufak hala o yüzden kıyaslarken bunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Rosberg ile Hamilton arasında bu kadar gerilimde olmadı hiç, utanmasa podyum öncesi Vettel’i dövecekti yol vermediği için.

            Rosberg gözümde Hamilton ile yarışabilecek birisi değil, Alonso gibi bir mücadele yaşamadı Hamilton hala Mercedes döneminde, Rosberg çantada keklik görünüyor her daim. Geçen sene Hamilton çok savruktu bundan o dominant araçla öne fırlamış gördük.

  2. Lewis Hamilton->MercedesF1W06:11 pol pozisyonu, 11 podyum, 7 galibiyet, 252 puan, 1 DNF.
    Nico Rosberg -> Mercedes F1 W06: 1 pol pozisyonu, 10 podyum, 3 galibiyet, 211 puan, 1 DNF.
    Sebastian Vettel -> Ferrari SF15-T: 1 pol pozisyonu, 9 podyum , 3 galibiyet, 203 puan, 1 DNF.

    Bu haberden sonra pilotların istatistiklerine bir bakayım dedim, Rosberg ciddi anlamda sönük bir sezon geçiriyor. Sebastian daha düşük performansta bir araçla neredeyse Nico’yla eşit durumda. Son galibiyetinin üzerinden de 2 ay geçmiş…

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Neredeyse değil.Eşit 🙂

    2. Bence Hamilton farklı bir klasmanda sürüyor. Rosberg’i pek fazla suçlamamak ve küçümsememek lazım. Şahsi kanaatim, bu Hamilton’la grid’deki bir kaç pilot haricinde kimsenin baş edemeyeceği yönünde. Ayrıca, Vettel’in altında onu her yarışta podyuma çıkarabilecek güçlü bir araç var ve bu sezon gayet istikrarlı. Diğer Ferrari gibi her yarış ayrı bir macera yaşamıyor veya fazla yavaş kalmıyor.

  3. Yarışın sonunda galibiyet mücadelesine ortak olabilirdi ne demek, hangi gözlerle izlemiş bu eleman yarışı, vettel orta bölümde strateji yapıp arkadakileri yavaşlattı bu hamilton’da hemencecik öndekiler çok yavaş yarışı kazanırız tribine girdi.. son bölümde aynı lastikle rosberg bile tur başına raikkonen’den 0.9sn yerken.. vetteli nereye yakalıyorsunuz siz? neyin kafasını yaşıyorsunuz?

    1. Yav hacı, Lewis sertlerde vettel yumuşaktaydı. Yarışın sonunda Lewis yumuşakta vettel sertte olacaktı. Yumuşak lastikle 10 turda 10 saniye fark kapatmak çok mu ütopik bir şey. Yok güvenlik aracı yok bilmem ne deme normal stratejiler üzerinden konuşuluyor bu durumlar.

      1. hamiltonın yumuşakla attığı turlar, vettelin sertle attığı turla nerdeyse aynı seviyedeydi, üstelik mercedes yumuşakları kullanmadığı için rosberg bile son stintte sert taktı.. yani mercedesin stratejisi yumuşak-sert-sertti zaten.. hamiltonun vetteli bırak rai’Yi bile geçmesi imkansızdı.

        1. Yok artık daha neler! Bu kadar insan boşuna demiyor Lewis galibiyete oynayacaktı son bölümde diye. Yumuşak-sert lastik farkı 1.7 saniyeydi.Yarış stintlerinde yaklaşık 0.6 sn fark vardı.Biz aradaki farka kabaca 1 sn diyelim. Hamilton- vettel farkı pit stoplara kadar yaklaşık 10 sn olsaydı dersek(ki aralarında sadece 5 sn vardı),Hamilton’ın pit-stop süresiyle birlikte son bölümde 13-14 sn gerisinde kalacaktı vettelin.15 tur kalasıya da yumuşaklara geçti desek (ki toro rosso’ların yaptıkları ortada Mercedes’in hız ölçüm noktasında en hızlı olduğunu ve drs faktörünü de katalım) Hamilton galibiyeti alabilirdi. Tabi yarış dışı kaldı ama neyse durum o değil. Durum böyle bir durumun gayet de mümkün olabileceği.

          1. Sen yarışı izlediğimden emin misin? Vettel Hamilton da arıza olur olmaz Riccardo tur başına 2 saniye fark açmaya başladı.
            Kaldı ki Mercedes ler singapur da düzlüklerden hızlıydı fakat virajlarda çok yavaş kaldılar buda düzlüğe girişte rakibe yakın olamaması demek.
            Hamilton arıza yaşamasaydı en fazla Rai yi geçebilirdi diye düşüyorum.

            1. Bence sen bir daha izle yarışı. Hadi ben yalan söylüyorum tur zamanları da mı yalan söylüyor?Tur başına 2 sn imiş.Hamilton yarış dışı kaldığında 1 turluğuna yaptı o farkı. Ayrıca telsizden lastiklerini koruması da söylendi o turlarda .Fark 5-6 sn olunca da vettel lastiklerini yemeye başladı,sonra ricci fark kapattı.Güvenlik aracı da vettelin imdadına yetişti.Tur başına 2 sn hızlı olsa yarış 1.4 sn farkla bitmezdi emin ol.

              1. H.A.M44 . kardeş be sen eminmisin singapur yarışını izlediğinden sallaması bedava

              2. sen 1. Güvenlik aracından bahsediyorsun 2de uçtu Vettel ve Vettel kazanamasaydı bile ricardio kaZanırdı Hamiltonun o yarışı kazanma ihtimali yoktu. Hamiltonu tutmana saygı duyuyorum ama yorumların objektiflikten çok uzak. Rosbergin tur zamanlarını incele 2. Güvenlik aracından sonra Rosberg tek turda öok hızlı bi pilot olmayabilir ama yarış performansı iyi bir pilot Hamiltonsan pek farklı değildir turları

              3. @Schumi91 Dostum bak provokatif yorum yaparak bir yere ulaşmıyorsun.Her haberin altında Lewis’e sallama peşindesin sonra gelip fanlarına sallıyorsun.1 değil 2 değil.Sallaması bedava! diyeceğine aç da tur çizelgesine bak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir