Arrivabene, Rüzgar Tüneli Yasağına Karşı

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Takım Patronu Maurizio Arrivabene, Formula 1’de uygulanması planlanan rüzgar tüneli yasağının mantığını sorguladı ve şu anki kısıtlamaların yeterli olduğunu söyledi.

Şu anki kurallar takımların rüzgar tünelinde haftada 25 saat çalışma iznine sahipler. Ancak son Strateji Grubu toplantısında rüzgar tüneli kullanımının yasaklanmasına oy birliği ile karar verildi.

Arrivabene “Aracınız oldukça güçlüyse onu rüzgar tüneline girmeden sürmek ister misiniz? Bu soruyu soruyorum.”

“Rüzgar tünelinde zaten kısıtlamalar var. Bu yüzden daha fazlasına ne gerek var?” dedi.

Toro Rosso’nun Takım Patronu Franz Tost “Ben rüzgar tüneli kullanımının yasaklanmasına karşıyım çünkü bunun arkasında bir sebep var. Bazı takımlar doğru dürüst yapıları olmadığı için ya da başka bir araçta avantajları olduğu için her şeyi yasaklatmaya çalışıyorlar. Dengeyi korumalıyız.”

“Rüzgar tüneli kullanımı süresini azaltırsak, bir adım ileri atmak için CFD’yi de azaltmalıyız. Doğru olan bu olur.  Ancak tamamen kullanımı yasaklamamalıyız. Bunun için başka bir yol bulunur ve o zaman daha pahalı olur.” dedi.

Rüzgar tüneli yasağına Williams ve Mercedes takımları da karşı çıkmıştı.

 

 


Yorumlar

“Arrivabene, Rüzgar Tüneli Yasağına Karşı” için 8 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Testler yasak rüzgar tüneli yasak… Adam araç yapıyor motor yapıyor sonra güm diye elinde kalıyor ondan sonra düzelmesi için yıllar geçiyor. Tabi f1de tek takım dominasyonu olur,tabiki kimse engel olamaz. Herşeyi, açma da bu kadar da kısıtlama ki adamlar en azından bir şans bulsun

  2. Ferrari, Williams ve Mercedes rüzgar tüneli yasağına karşı ise bu karar nasıl Strateji Grubu’ndan oy birliği ile çıkıyor. Bu takımların hepsinin oy hakkı var.

  3. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    hollow drums 😀

  4. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ
    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ
  5. Niye kız 😀

  6. Williams-Mercedes-Ferrari-Toro Rosso karşı geriye büyük takım olarak RBR ve Mclaren kalıyor bunlarmı yasaklatmak istiyor yani. Saçmalık gerçektende Sanmıyorum yasak geleceğini ama gelirsede diğer takımlar resti çeksinler…

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bu kadar saçma olabilirmi rüzgar tünelini yasaklama.Aerodynamic anlamda gelişmek için bu şart.F1 kötüye doğru gittikçe gidiyor..Bu kadar saçmalamaları hayra alamet değil..Sonu kötü olacak bence bu gidişle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir