Pirelli Lastik Söylentileri Hakkında Açıklama Yaptı

yazar:

kategori:

Pirelli Mercedes’in Singapur’daki sürpriz performansının ardından ortaya atılan komplo teorilerinde adının geçmesiyle birlikte açıklama yapmak zorunda kaldı.

Pirelli’nin Mercedes’e farklı lastikler verdiği iddia edilmişti, İtalyan üretici her takımın lastikleri nasıl aldığını açıkladı.

Her yarışa getirilen 1700 lastiğin kaderi İzmit’teki fabrikada başlıyor. Her lastik FIA tarafından tedarik edilen barkoda sahip ve bu lastiğin üretim aşamasında yerleştiriliyor ve sonradan değiştirilmesi mümkün değil.

Lastiklerin takımlara dağıtımı da FIA tarafından rasgele şekilde yapılıyor. Pirelli bu süreçte hiçbir şeye karışmıyor.

Her takımda atanmış bir Pirelli mühendisi var ve sezon boyunca o takımla çalışıyor ve o takım hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmasına izin verilmiyor.


Yorumlar

“Pirelli Lastik Söylentileri Hakkında Açıklama Yaptı” için 4 yanıt

  1. Çok abartıldı şu Toto’nun lastik basıncı skandalının üstünü kapatmak için salladığı palavralar e haliyle Pirelli de cevap vermek zorunda kalıyor.

    Toto wolff’un iddia ettiği şeylerin en ufak bir gerçek olma ihtimali olsa zaten takımlar Pirelli ve Fia’nın tepesine binerdi ama görüldüğü gibi öyle bir şey yok.

  2. Hangi lastiğin hangi takıma gittiğini Pirelli bilmiyor yani. Pirelli sadece lastikleri üretiyor, hangi takımın hangi lastikleri alacağını FIA belirliyor.

    Wolf’un kendi başarısızlıklarını örtmek için uydurduğu komplo teorisinin de yalanlığı kesinleşmiş oldu böylelikle.

    1. Fia cok guvenilir bir kurum degil.Bu farkli lastik alinmasi ihtimalini ortadan kaldirmiyor.Tabii pirellinin bir standart tutturamamasi da ihtimal dahilinde.

      1. Pirelli kasıtlı olarak bazı lastikleri düşük kalitede üretmediği sürece nasıl olacak ki o iş?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir