Alonso Şampiyon Olmak İstiyor, F1 Şart Değil

yazar:

kategori:

Fernando Alonso bir gün tekrar dünya şampiyonu olacağı konusunda ümitli, ve bu şampiyonluğun F1 dışında olmasının da önemi yok.

Bugün Alonso’nun ilk F1 şampiyonluğunun 10. yıldönümü. 34 yaşındaki İspanyol pilot şu an McLaren-Honda ile zor zamanlar geçiriyor ve klasmanda 15. sırada.

Alonso Formula 1’den ayrılsa bile kariyerinin bitmeyeceğini söylerken Formula 1’de şampiyon olamazsa şansını başka yerlerde deneyeceğini söyledi.

“Umarım tekrar şampiyon olabilirim. Uzun süre oldu, aslında olduğundan da daha uzun hissediyorum.”

“Sanki en son 20 yıl önce şampiyon olmuş gibiyim, bana öyle geliyor.”

“Rusya GP benim 250. yarışım olacak, ancak 10 yılın önemli bir şey olmadığını söylerler, umarım tekrar şampiyon olabilirim.”

“Ve eğer burada olmayacaksa, şampiyon olabileceğim diğer kategoriler var, bu yüzden hala önümde seneler var.”

Bu yıl Alonso Le Mans 24 Saat’te yarışmayı gözden geçirdiğini söylemişti.


Yorumlar

“Alonso Şampiyon Olmak İstiyor, F1 Şart Değil” için 23 yanıt

  1. GP3’e geçsin. Orada şampiyon olabilir.

  2. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Aytunç Altındal (spä2000)
    22 Eyl 2015 – 12:37 at 12:37
    McLaren Mp4 – Black Hearse .
    En azından kader 2 artıkçı şampiyonu bizim aracımızla emekli (spor için ölü) ediyor.
    Bu da sevinilecek bir şey.

    25 eylül 2015
    diaz ilk defa emeklilik imalı yorumlara başladı.

  3. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    sürünmeyi çok seviyosun galiba fernando f1 i bırakıp başka serilere yönelmenin vakti geldi de geçiyor indy car hiç fena bir seri değil montoya da var orada

  4. Vettel en iyi aracı bulmakta ustaysa , Alonso’da en sorunlu takım ve araç kombinasyonunu bulmak konusunda bir uzman.Tercihler f1’deki en detay ve en kilit konu , bu takımı veya pilotları çok farklı noktalara taşıyabiliyor . Yetenek’in bittiği yer tam da burası oluyor .

  5. indy car,a git görelim hünerlerini orada

  6. Atalarımız “Büyük lokma ye ama büyük söz söyleme” demişler. Bunun Alonso için geçerli olduğunu düşünüyorum.

    Çok büyük bir yetenek, çok büyük bir yarışçı ancak ne yazık ki kariyer yönetimi açısından ve ağzından çıkanlar açısından ne yazık ki aynı şekilde başarılı olamadı.

    Özellikle Ferrari’ye geçtiğinden beri hep “Bir kez daha şampiyon olacağım. Eminim” tarzında açıklamalar yaptı. McLaren’e geçerken de benzer şeyler söyledi ancak öyle olmuyor işte. Her şey senin kontrolünde değil. Yetenek başlı başına yeterli olan bir şey değil. Altında iyi bir aracın yoksa, % 90 şampiyon olamazsın. Diyebilirsiniz ki doğru zamanda doğru yerde değildi. Evet ancak pist üstündeki yetenekler dışında doğru zamanda doğru yerde olmak da bir yetenektir diyelim.

    2007’yi daha iyi yönetebilse şampiyon olabilir, takımda kalıp 2008’de de şampiyon olabilirdi….
    2008’da düşük güçlü Reno’ya dönmek zorunda kaldıktan sonra geleceği daha iyi okuyup, belki biraz da riske girip Red Bull’un ilgisine cevap verseydi Vettel’in art arda aldığı 4 şampiyonluğun bir bölümü ya da hepsi ve hatta 2009’u da sayarsak daha fazlası Alonso’nun olabilirdi.

    Ferrari dönemi ise herkesin zihninde daha canlı. O konuya girmek istemiyorum.

    Gönül isterdi ki Alonso’nun bir şampiyonluğu daha olsun ancak ne yalan söyleyeyim zor görünüyor. Seneye McLaren’in ilk 2-3 sıra için mücadele etmesi zor. Hatta imkansız. (Aksi olursa lafımı yerim). Öyle olunca Alonso şampiyonluk şansı yoksa 1 sene daha McLaren’de devam eder mi? Zor. hatta etmesin çünkü Alonso gibi bir pilot yarışmak için yarışmamalı.

    F1 dışında şampiyonluk konusuna gelince… Ne olursa olsun F1 kadar değeri olmayacak. Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’na geçsen bile F1’deki taraftarlarının büyük bölümü, çok büyük bölümü sadece yarış sonucunu öğrenmekle yetinecek.

    1. Yazınızı çok beğendim bende aynı fikirleri taşıyorum. Berbat bir kariyer yönetimi nedeniyle böyle bir yetenek göz göre göre uçup gitti ve gitmeye devam ediyor. Ben seneye Mclaren Honda’da kalması gerektiğini düşünüyorum. Takım olatak ellerinde verilerinin olduğunu ve seneye ilerleme kaydedeceklerini söylüyorlar bir son şans verilebilir diye düşünüyorum. Ya da güçlü bir takımdan çok iyi bir teklif gelirse gitmesi gerektiğini düşünüyorum.

      1. Çok fazla düşünmüşüm 😀

      2. 2016 sonun da Rosbergin sözleşmesi bitiyor.Fernandoya teklif götürebilirler ki bu büyük ihtimal.

        1. Wehrlein bir sene Manor’da geçirdikten sonra hop Mercedes’e 😉 Zaten 50-60 milyon dolarlık bir yıldızları varken ve şampiyonluk kazanıyorken 2.sine aynı parayı verip niçin takımı 2 yıldızla karıştırsınlar?

          1. Merco Ferrari ile 2016 da baş edemezlerse F.Alonsoyu alır.Hamiltonu da çatır çutur yer.

            1. Hamilton’u çatır çutur yiyecek olan kim?

              1. Alonso ve Merco

          2. üstadım( Abdullah Çelik ) bu mercedesle hala şampiyonluğunu ilan etmediyse hamilton yıldız falan değildir hamilton . iki yıldır son yarışlara kadar gidiyor şampiyonluk . yani pitten başlasa ilk üç garanti bir araçla hala vettelin bir adım ötesindeler . 2013 2011 hala hafızamızda .. yada 2000,li yıllardaki ferrariler . hızlı aracı kullanmakta hüner işidir . onun için herkes yıldız olamaz … ancak işte olur

            1. Senin yorumlarını da takip ediyorum.Bak bana kızma ama içi boş saksı tadın da.Taraflı yorumlar yap eyvalalh da azıcıkta objektif yorumlar yap.

            2. 🙂 Geride kalan 13 yarışın 11’inde pole pozisyonunu kazanmış, 7’sinde yarışı kazanmış (Monaco 8 olacaktı), kalan 6 yarışın 3’ünde 2. olmuş bu eleman, birisinde 3. olmuş. Bir yarış dışı… Bir sorunlu yarış.

              Kazanabileceği 325 puanın 252’sini kazanmış. Adam resmen seneyi sömürüyor daha ne yapsın 🙂

            3. @Schumi91 Hesaba göre zaten son yarışa taşınmaması mucize.13 yarış geçmiş her yarışı Lewis 1. Nico 2. bitirse aradaki puan farkı 91 oluyor. 1 yarış dışını ve Monaco’yu çıkartırsak (10+10,25+7) 39 puan yapıyor. Şuanda aralarında 41 puan var! Adam eski Britanya Krallığı gibi her şeyi sömürüyor.Bu sezon 325 puanın 252 sini almış,geçen seneyi 67 puan önde kapatmış.Azıcık objektif ol.Yiğidi öldür,hakkını yeme.

    2. 2010 ve 2012 de şampiyon olamaması ferrari takımının rezil stratejik hataları yüzünden oldu.

      2010 da abu dhabideki skandal pit hatası ve 2012 de canada da tek pitle gitme stratejisi alonsonun şampiyon olmasınj engelledi.

      ferrari bu konuda biraz aptal bir takım geçen singapurda da vettele sıralama turunda yarışa başlayacağı lastikle kalkış denemesi yapmasını, yarıştada kaza yokken sc girdi kaza var diye görmeden bilgilendirme mesaj geçtiler. kimi de yaptıkları hataları saymıyorum bile belki ikinci pilot olduğu içindir. ancak ferrarinin bu konuda çok gelişmesi lazım yoksa seb alo ile aynı kaderi paylaşır.

      1. abicim 2010 sezonu son yarış ve önünde petrov var geçtinmi şampiyonsun . ferrari pit ekip dememiştir heralde petrov,u 20 . 30 tur arkasından devam et izlemeye hiç atak falan yapma geçme vettel şampiyon olsun demediyse alonso ferrariyi yakmıştır ve çuvallamıştır alonso .. hemen işin kolay ferrari yönetimi suçlu

        1. MichaelJackson avatarı
          MichaelJackson

          Alonso’nun Petrov’u geçmesi imkansız değil ama çok zordu. Drs yoktu zaten o sene bir de Renault kendine has bir F-duct tasarımına sahipti öyle hatırlıyorum düzlüklerde herkesten hızlılardı. Bu konuda Alonso’ya suçu atmak haksızlık bence.Webber’in pit stratejisine kandılar.

          Ayrıca sadece Petrov’u geçmesi yeterli değildi 1 kişiyi daha geçmesi gerekiyordu.

        2. tüm stratejiyi webber’in önünde kalmaya odaklı yaptılar, webber ile aynı anda pite girdi ikiside trafikte kaldı. olan buydu. tabi günümüzdeki gibi drs ile yanından uçarak gidemiyosun önündeki aracın. renault zaten düzlükte en hızlı araçlardan biriydi

        3. çok fanboysun düşünmeden alonsoya çamur atıyosun direk, tabi konuşan alonsoysa -1 başlıyor ne derse desin

  7. Araç o kadar rezil ki Button emekliye ayrılıyor, takımın aksi yönde ikna çabalarına rağmen. Alonso da diğer serilere bakıyor.

    Umut yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir