Verstappen Direksiyon Dersine Girecek

yazar:

kategori:

Max Verstappen artık direksiyon dersleri alacak kadar büyüdü ancak Formula 1 takvimindeki yoğunluk nedeniyle bu işi biraz ertelemek zorunda gibi görünüyor.

Henüz ehliyeti bulunmayan Verstappen 30 Eylül’de 18 yaşına giriyor ve ilk işi ehliyet almak olacak.

Ancak Verstappen deniz aşırı yarışlar nedeniyle bir süre bunun için fırsat bulamayacak.

Verstappen “Bunun için henüz zamanım olmadı. Bunun için bir tarih belirlemem lazım. Özellikle bu dönemde çok fazla deniz aşırı yarış var, bu yüzden biraz zor olacak.”

“Bu benim için iyi olacak çünkü 18 yaşınıza vardığınızda insanlar bunu büyük bir adım olarak görüyorlar. Ardından ehliyet alıyorsunuz ve insanlar konuşmayı bırakıyorlar.” dedi.

Belçika yasalarına göre Verstappen’in direksiyon sınavı öncesi bazı derslere girmesi gerekiyor. Verstappen, kendisini tanıyan bir eğitmeni olmasını istiyor.

Verstappen “Bu dersleri almam gerekiyor ancak sadece 4-6 derse girmem lazım. Bir eğitmene ihtiyacım var ve umarım beni tanıyan birisi olur çünkü aksi takdirde biraz zor olabilir.”

“Ona gelecek sene Belçika GP’ye gidip gitmeyeceğini sorabilirim. Bunun faydası olabilir!” dedi.

Verstappen ehliyet için yazılı sınavı şubat ayında geçmiş.

Verstappen “Sezon başlamadan önce şubat ayında o sınava girdim. Sadece bir gece çalıştım ve ertesi gün sınava girdim. 3 yanlışım çıktı.” dedi.

 


Yorumlar

“Verstappen Direksiyon Dersine Girecek” için 3 yanıt

  1. Ehliyet almaktan ziyade olgun bir yarışçı kimliğine oturduğunda insanlar konuşmayı bırakırlar. Arkasındaki para ve lobi desteğiyle o koltuğa oturmuş olsa da yetenekli bir pilot; ancak duruş itibariyle ülkemizdeki izdivaç programlarının 20li yaşlardaki katılımcılarından pek bir farkı yok şimdilik, naçizane görüşüm..

  2. stop ettirirse bırakılar benden demesi :))

  3. hamiltonAMGTEAM avatarı
    hamiltonAMGTEAM

    gerdeğe bile itici bir tip olan babanlamı gireceksin acaba max :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir