VW’in Yeni CEO’su F1’i İstemeyen Müller!

yazar:

kategori:

Dizel emisyon skandalından sonra istifa etmek zorunda kalan Martin Winterkorn’un yerine Porsche’nin başındaki isim olan Matthias Müller’in getirildiği belirtildi.

Sekiz yıldan fazla süredir grubun CEO’luğunu yürüten Martin Winterkorn’in koltuğu Amerikan çevre kuruluşu EPA’nın VW grubu araçlarda emisyon testinde hile yapıldığını ortaya çıkarmasının ardından sallantıdaydı.

Winterkorn, VW grubunda Formula 1’e girmeyi en çok destekleyen isimlerin başındaydı ve şirketini buna ikna etmek için çalışıyordu.

Müller ise tam aksine Formula 1’in mevcut durumunun şirketine uygun olmadığını düşünüyor.

62 yaşındaki patron daha önceki bir demecinde ‘geleceğin LMP1’de olduğunu ve F1’in giderek daha ve daha zor hale geldiğini’ söylemişti.

Dizel emisyon skandalının şirketin F1 planlarını ne yönde etkileyeceği bilinmiyor. Genel olarak uğranılacak maddi kayıplardan sonra F1’e yatırım yapmak istenmeyeceği düşünülürken, diğer bir görüş de tam aksi şekilde marka güvenilirliği etkilenen şirketin verimli ve çevreci motorlarla yarışılan Formula 1’de yer almak isteyebileceği yönünde.

Ancak yeni CEO Müller’in kişisel fikirlerinin şirketin motorsporları programını ne şekilde etkileyeceği henüz bilinmiyor.


Yorumlar

“VW’in Yeni CEO’su F1’i İstemeyen Müller!” için 11 yanıt

  1. Bu Markaların f1 e girmesi onların intiharı olur. Bunlar motor konusunda 100 yıldır amatör. Mobilya ve dekor konusunda ilerleyip bizim gibi ülkelerde arabanın ‘a’ sından anlamayanlara zaten biz araba değil OTOMOOBİİL satarız diyerek ülkelerin parasını emerek beslenirler.

    1. Afedersiniz sataşma gibi kesinlikle algılamayın ancak belirttiğiniz bu fikirlerinizi gerçekten ayrıntılarıyla öğrenmek isterim. WW Grubu bünyesinde ki markaları (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Scania, Man, Neoplan) otomotiv sektöründen çıkardığınızda geriye de pek bir şey kalmıyor zaten.

      Ancak dediğim gibi ben kaçırıyorumdur ve gerçekten fikirlerinizi merak ediyorum saygılarımla.

      1. Bu grubun bizim abiyane tabirlerimizde yer alan ‘yobazlık’ kelimesine çok uyan köktendinci anlayışı benimsemiş yönetimi ve takipçileri var. Türkiye’de yatırım yapın ”LÜTFEN” diyen devlet yetkililerimizin birçok markaya cazip gelen adımlarını ellerinin tersiyle kibarca (kabaca) itmişlerdir. Ayrıca bu grubun mallarını kullananların iyi bildiği gibi bir sorun yada arıza olduğunda cevap istatistiksel olarak %80 oranında kötü kullanımdır. Yani kucak dolusu para veren biz enayi Türkler servise gidip esas duruşta veya Namaz duruşunda (Ortaokulda yaramazlık yapıp öğretmene yakalanan bir çocuk gibi) fırçalanmayı kazıklanmayı (cüz-i bir fatura mı desek) bekleriz. İşin teknik boyutuna girecek zaman bulamadım. İlginize teşekkür ederim. İyi Bayramlar.

  2. Motor üreticisi olarak gelecekse gelsinler. Dizel motor istemesinler de 😀

  3. Adamı zamanında neden Porsche’nin başına getirdikleri belli..Ve Porsche’nin şuanki durumuda..Porsche için kayıp olmuş bu eleman..Daha öncede yazmıştım aklı olan şuan ki F1’e girip parasını sokağa atmaz…

  4. 62 yaşındaki patron daha önceki bir demecinde ‘geleceğin LMP1’de olduğunu ve F1’in giderek daha ve daha zor hale geldiğini’ söylemişti.

    Adam doğruları söylemiş, LMP1 varken (orada iki markaları var zaten) F1’e girmek delilik olur.

  5. formula1,e aslında general .motors gelse ne harika olur
    yada ford

  6. indy car,a niye gitmezler formula1,den ayrılanlar
    eşit şartlarda yarışmak istediğini söylerler . işte eşit şartlar orada
    bir montoya kadar olamıyorsunuz geldi formula1,in tozunu attı git

  7. f1 ıcın sırket adını temıze cıkarmak daha cok duyurmak adına ıyı olabılır her ne kadar f1 cok ıyı ılerlemesede gelecekte inş. ıyıolucaktır ozellıkle guclu rakıpler gelırse vw audi ıcın ıyı olur

  8. F1 in doğru yolda olmadığı inkar edilemez bir gerçek.

  9. Her ne kadar hoşumuza gitmese de doğru kararı vermiş. F1 yanlış yolda, bunu herkes biliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir