Super Aguri

yazar:

kategori:
aguri.png
bigaguri.jpg
solaguri.jpg sagaguri.jpg
takim.jpg
Yarış Pilotları 18-Takuma Sato 19-Anthony Davidson  
Test Pilotları James Rossiter    
Takım Patronu Aguri Suzuki Teknik Sorumlu Mark Preston
aguri.jpg MarkPreston.jpg
Yarış Müh. Sato Richard Connell Yarış Müh. Davidson TBA
Şasi SA08 Motor HondaV8 RA808E – 90°
Merkez Oxfordsh    
Sponsorlar  
stat.jpg
Katıldığı Yarış 39 Kazandığı Yarış 0
Pole Pozisyon 0 En Hızlı Tur 0
Toplam Puan 4 Podyum Finiş 0
Markalar Şampiyonluğu 0 Pilotlar Şampiyonluğu 0
İlk Yarış 2006    
       

gecmis.jpg

Super Aguri takımı Formula1e 2006 sezonunda giriş yaptı.Takım eski Formula1 pilotlarından Aguri Suzuki tarafından kuruldu.Takım Tokyo,Japonya kökenli olsa da takımın bir kolu İngiltere Leafield’de eski Arrows fabrikasında bulunuyor.

Takım Honda takımının küçük takımı olarak biliniyor.Japon basını Hondayı eski pilotları Takuma Sato’ya yardım etmesi yönünde ikna etmeyi başardı.Böylece Takuma Sato Formula1de kaldı.Super Agrui Honda motoru kullanıyor.

Takımın Kuruluşu

Takım 2006 sezonunun ilk yarışına hazır olabilmek için büyük mücadele verdi.İlk olarak takımın 2006da yarışacağı resmi liste 15 Kasımda duyurulmadan önce 1 Kasımda duyuruldu.İlk olarak Aguri takımı listede alınmadı çünkü FIA Agurinin gerekli bütçe 48 Milyon Doları toplayamamasından dolayı listeye almamıştı takımı.Ancak takım tekrar başvurdu ve yarışlar için hazırlıklara devam etti.

Takım tekrar başvurmuştu ancak yarışlara katılabilmesi için diğer 10 takımı ikna etmesi gerekiyordu.İlk olarak eski Jordan takımının satın alınmasıyla oluşan Midland F1 Takımı (şuanki Spyker) TV gelirlerinin azaldığı gerekçesi ile karşı çıkmıştı ancak daha sonradan ikna edilmesi ile Super Aguri takımının 2006 sezonunda piste çıkacağı 26 Ocak 2006 tarihinde resmi olarak duyuruldu.

2006 Sezonu

Takım 2.4 litrelik Honda V8 motoru kullanıyordu ve Bridgestone kullanıcısıydı.Takım daha önceden 2002 Arrows şasilerini alan eski Minardi takımı patronu Paul Stoddarttan Arrows A23 şasilerini aldı ve şasiyi SA05 olarak adlandırdı.Takım 2006 sezonunu ilerledikçe özellikle Avrupa yarışlarında kendi şasilerini kullanacaklarını belirtti ancak bu pekte hayata geçmedi.

Takım Almanyada değişimleri belli olan modifiye edilmiş SA06 şasisini kullanmaya başladı.Takım Takuma Sato ve Yuji Ide ile sezona başladı.Frank Montagny 3. pilot gömrevindeydi.Takım 4 Mayısta Yuji Idenin yerine Frank Montagny’nin geçeceğini duyurdu Avrupa yarışlarında.

Takım SA06 şasisini Almanyada kullandı ve bu şasilerin kullanımı ile sıralamalarda etkileyici performans gösterdiler kendilerine göre.Takım arka sıralarda yarıştıkları Midland araçlarını sıralamalarda geride bırakmayı başarmıştı ancak yarışı tamamlayamadılar.

Takım gelişimini sürdürdü ve sezonun son yarışı Brezilya’da Takuma Sato yarışı 10. sırada tamamlarken Sakon Yamamoto en hızlı 7. tur zamanını elde etmeyi başardı.Yamamotonun zamanı puan alan pilotlardan yaklaşık 1 sn kadar daha yavaştı.

2007 Sezonu

Super Agurinin 2007 hedefleri ve amaçları henüz açığa çıkmadı.Takımın 2007de Hondanın 2006 şasisi RA106’nın modifiye edilmiş halini kullanmayı amaçladığı düşünülüyor.2007de Super Aguri adına Takuma Sato ve Anthony Davidson yarışacak.Giedo Van Der Garde ise takımın 3. pilotu olacak.

2006 Honda şasisini kullanan Aguri Suzuki’nin takımı, Takuma Sato – Anthony Davidson ikilisiyle 2006 dan oldukça iyi bir performans çizdi. Birçok yarışta Q2 ye kalmayı başabilen takım bir kez de Satoyla Q3’e kalmayı başardı. Sato’nun Canada’da pist üzerinde Alonso’ya yaptığı atakla büyük sükse yaratan takım sezonu 4 puan toplayarak sonuncu olmaktan kurtularak bitirdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir