Kobayashi, Kariyer Yolunun Değişmesine Şaşırıyor

yazar:

kategori:

23 yaşındaki pilot, Toyota’nın spordan ayrılması ile 2009 F1 sezonu biterken çıktığı yarışların kendisi için bir son olduğunu düşünmüş.

GP2 Asya serisinde kazanmasına rağmen Kobayashi’nin kampanyası, beklendiği gibi gitmedi ve 2010’da Avrupa’da kalacak bütçeye sahip olamadı

Hatta önceki açıklamalarında babasının lokantasında suşi yapmak için Japonya’ya dönmek üzere olduğunu da belirtmişti.

Ardından Suzuka’da Timo Glock’un kazası ve sakatlanması geldi ve Kobayashi, Alman pilotun yerine Brezilya ve Abu Dhabi’de piste çıktı. Bu yarışlarda göstermiş olduğu performans da Peter Sauber’i etkiledi ve 2010 için bir koltuğunu Japon pilota verdi.

Fransa’dan Auto Hebdo’ya konuşan Kobayashi: “(GP2’de) her şekilde mücadele ettim ve daha iyi yapabileceğim fikrinden asla vazgeçmedim”

“Bu, (F1’de) Brezilya ve Abu Dhabi’de karşılığını aldı. Bu benim şansımdı”

“Bir anda işlerin bu kadar çok değişmesine inanmak zor, kabul etmeliyim. Kendimi fazlasıyla şaşırttım”

Kobayashi ayrıca Toyota’nın kendine gösterdiği bağlılığı da övmeden geçmedi.

Kobayashi: “Kararlarını dışarıdan anlamak zor. İnsanlar, bir dizi zayıf sonucun ardından sizi unutmaya meyillidir.”

“Çok şanslıyım ve ayrıca çok ama çok mutluyum.”

“Ne olduğunu söylemesi zor, bunu sonradan görüyorum. Bazen geleceğinize şans ve ortamlar karar veriyor.”


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    djarum bence grosjean konusunda haksılık ediyorsun.Grosjean Alonso gibi tecrübeli değil bu sebeple o berbat araçla nasıl atak bekliyebilirsin.Sen glock ve trulli ye bakma onlar geçen sene altındaki araçların hakkını tam anlamıyla veremediler ama koba geldi ve onlara gösterdi fakat şunu unutmaki koba ve grosjean aynı sezonda gp2 de beraber yarıştılar ve grosjean ın nekadar agresif sürüşü olduğu ve atak yapmaya nekadar meraklı olduğunu gördük.Koba yetenekli olduğu kadarda şanslıydı ben sürülebilir bir araçla grosjean ın da çok iyi işler yapabilceğine inanıyorum

  2. Bence gelecek vadeden bir pilot bir kaç sene sonra nerde olacağını kestirmek güç ama cesur ve yetenekli olşunu daha ilk yarışında gösteren pilotlar herzaman iyi yerlere gelirler diye tahmin ediyorum.

  3. Demek ki neymiş,altındaki aracın limitlerini zorlayıp heyecan yaratabiliyorsan, sponsor desteği olmadanda reno ve sauber gibi takımların ilgisini çekebiliyormuşsun +grosjean gibi suya sabuna dukunmayan pilottan pilot olmazmış,yarım sezon boyunca ne bir atak gördük nede bir savunma reflexi,ama sen ikinci yarışında şampiyon pilotta atak yapıp geçmeye çalışınca herkesin dikkatini çekmeyi başardın tebrikler.

  4. MagicAlonso avatarı

    Çok haklısın kobayashi.Şanslısın ki toyota gibi iyi bir araçla neler yapılabilceğini ve yeteneğini kanıtladın seni F1 de görmek güzel.Ama keşke grosjean da senin kadar şanslı olabilseydi de iyi bir araçda kendini gösterip iyi yarışlar izlememizi sağlardı.Umarım bu dileğim ileriki bir dönemde gerçekleşir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir