Button, McLaren’in Hatası Nedeniyle Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Jenson Button, McLaren’in Japonya GP sıralamalarında yaptığı hata sonucu ilk seansta elenmesinin ardından hayal kırıklığı yaşıyor.

Button, bu sene 10. kez sıralamalarda ilk seansta elendi. McLaren pilotu, hızlı turunda yanlış motor ayarlarıyla sürüş yaptığını çünkü takımın kendisine değiştirmeyi söylemeyi unuttuğunu söyledi.

Button “İlk hızlı turumda hangi motor modunda olmam gerektiği söylenmedi.”

“Her zaman turuna başlamadan önce bu söylenir ancak bu sefer söylenmedi bu yüzden yanlış ayarlardaydım ve yarım tur sonra batarya boşaldı.”

“Söylemeyi unuttular bu yüzden turun ilk yarısında batarya boşalınca 2. yarısında hiç ERS gücü yoktu.”

“Bu şekilde küçük hatalar yapamayız. Bu kadar basit. Endişelenmemiz gereken daha büyük şeyler var.”

“Bu kızgınlık değil. Sadece olanı söylemek. Bu şekilde küçük hataları ben dahil hiç kimse yapmamalı. Bunları aşmalıyız çünkü çok daha büyük sorunlarımız var.”

“2. seansa geçer miydim bilmiyorum ancak kesinlikle geçeceğimi hissediyordum. Ancak durum böyle.”

“Bir şeyler yapma şansınız oluyor ancak bugün batırdık. Yarış herkes için zor olacak çünkü basınç çok fazla. Lastikler bir turdan sonra aşırı ısınıyor.”

“Bu yüzden yarın herkes sorun yaşayacak.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Button, McLaren’in Hatası Nedeniyle Hayal Kırıklığı Yaşıyor” için 13 yanıt

  1. Lastikler hakkında söylediklerini unutmamak lazım. Yarışı etkileyebilir.

    Mclaren neden mi haber vermedi? Ya unutmuşlardır/sallamamışlardır, ya da takım arkadaşının kariyerinin en iyi turunu atması gerekiyordur.

    1. Vetteldi sanırım ilk bölüm de ön lastikleri tek turda aşındığını söylemişti.Muhtemelen yarın da sorun yaşıcak takımlar.Bakalım neler olacak.

  2. dediğim çıkıyor
    mclaren honda bir bakarsın olur bar honda
    bu gidişle düzelmeside zor mclaren honda,nın
    honda 80,li 90,lı yıllarda kalmış bir halt olmaz honda.dan
    umarım yanılırım
    aslında redbul bu honda,yı adam edermi . elinde çok iyi mühendisler var . niye denemezler honda,yı redbul

    1. Geçen sene 3 yarış kazandıkları Renault motoruna karışıp bu sene içine ettiler motorun yok AVL yok Ilmuor yardımı derken vaziyet ortada.Honda’ya da karışsınlar artık garajdan çıkamazlar 😀 Gerçi Honda kimseyi işlerine karıştırmıyor.

      1. aslında mclaren honda yerine toyota,yı seçseydi daha iyi olmazmıydı . toyota girdiği formula1,e 2000,li yıllarda iyi şeyler yaptı . bence daha iyi seçim olurdu mclaren için toyota . tabi ikna edebilirlermiydi . yada ford

        1. Motorun böyle olacagını bilselerdi muhtemelen anlaşmazlardı.Keşke BMW yada toyota ile anlaşsaydı diyor insan ama keşkelerle olmuyor işte.

          1. toyota olsaydı japonya,yı sallardı bu anlaşma dünyanın en büyük otomobil üreticisi toyota fabrika motorun . üç dört iyi mühendis oldu işte . mclarende pişmandır şimdi honda,yı seçtiğine . tabi oların aklı o fırtına gibi esen 80,lerin sonlarındaki mclaren honda,da kalmış . ama mclarendeki hesap hondaya uymadı vesselam

            1. Toyota Wec’den alışkın olduğu için uyum sorunu çekmezdi. Honda ilk defa böyle bir proje üzerinde çalışıyor bu sene böyle zaman tanımak lazım. Asıl yarışlarını seneye verecekler.

            2. Bazen hesaplar istedıgın gibi tutmuyor malesef.

            3. Toyota yada Bmw secenekler arasinda degil.Onlar hala topladiklari nallari sayiyor.Hondanin en azindan donecek cesareti var.Digerleri saklandiklari koselerinde korkudan titremekle mesgul.

  3. Bizimkiler sezon bitsede gitsek modundalar

  4. Takım çok kötü yönetiliyor. Pit ekibinden mühendislere kadar hepsi bir dalgınlık içinde.

    1. Hayalkirikliğı ve bıkkınlık daha uygun olur sanırım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir