Verstappen 3 Sıra Cezası Aldı

yazar:

kategori:

Max Verstappen, Japonya GP sıralama seansının ardından yarış için 3 sıra grid cezası aldı.

İlk seansın son bölümüne doğru U virajdan sonra sorun yaşayan Verstappen aracını yolda bırakmıştı.

Olay sonucunda 2. seansa çıkamayan ve 15. sırada kalan Verstappen, sarı bayraklara sebep olduğu için sürücülerin derecelerini geliştirmesine de engel oldu.

Sıralamaların ardından yapılan incelemede Verstappen’in aracını güvenli olmayan bir şekilde bıraktığı için 3 sıra cezası verildi.

Yapılan açıklamada 11. virajda güç kaybeden Verstappen’in önce güvenli olan sol tarafa doğru aracını çektiği ancak daha sonra duracağı esnada sağa doğru, yarış çizgisine doğru geldiği bu yüzden ceza verildiği söylendi.

 


Yorumlar

“Verstappen 3 Sıra Cezası Aldı” için 7 yanıt

  1. Fotoğraf tam da babasından habersiz arabayı kaçırıp okulun önüne çeken liseli genç modu, teşbihte hata olmasın 🙂 Ama sıralamanın gidişatını bu şekilde etkilemesi hiç yakışmıyor eğer bilerek yaptıysa..

  2. Çok aptalca bir hareket yüzünden 3sıra ceza almış.Güvensiz bölgeye bilerek bırakmış heralde…Takım puanlar ıcın savassın bu da egosuna yenik düşsün…

    Profesyonelliğe yakışmayan ama bu ego canavarına yakışan bir hareket olmuş…

  3. Maldo bundan 3-4 sıra yukarıda ama kötü bi’ start alıp yarışın ilk 5-10 dk içerisinde buna çalışsa ya ? Ne kadar güzel olur yaa…

  4. Yayında söylendiği gibi göstermediler, o aracın o şekilde nasıl durduğunu merak etmiştim. Demek kendisi öyle bırakmış.

  5. Yine her zamanki gibi FOM bu olayıda yayınlamadı yayında.

  6. Videoyu bulan olursa paylaşsın lütfen. Jr. Ego’nun bu olayını görmek lazım.

  7. Button’un tur atmasına engel olmuştu bu kaza. Sanırım çok adil bir ceza verildi ve Button 1 sıra yükseldi bu cezayla 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir