Basın: "Yeni Takımlara İlk Yarışa Katılmama Hakkı Verilebilir"

yazar:

kategori:

Mevcut kurallara göre dünya şampiyonasının herhangi bir ayağında yarışa katılmayan takım spordan uzaklaştırılıyor.

Ancak Sunday Express gazetesinin haberine göre yeni imzalanan Concorde Anlaşaması gereği, takımlar resmi kayıtları FIA’ya verilmeden önce en fazla üç yarışa katılmama hakkına sahip olabilirler.

F1’in patronu Bernie Ecclestone verdiği bir demeçte Campos ve USF1 takımlarının gridde yer alamayacağından bahsetmiş ve Stefan GP’nin katılımından memnun olacağını söylemişti.

“Onlar parayı Sırp hükümetinden alıyorlar. Ben başbakanları ile görüştüm.”

Ancak USF1 sportif direktörü Peter Windsor sorunlar yaşadıklarını kabul etmemiş ve Jose Maria Lopez’in takım arkadaşının birkaç hafta içinde belli olacağını söylemişti.


Yorumlar

  1. teşekkür ederim elif. elbette.

  2. elif çivici avatarı

    massathebest adlı arkadaşım,yorumlarınızı büyük bir ilgiyle okuyorum,yorumunuzun son paragrafını pek bi paylaşılası bulduğumdan bir sitede paylaştım,sonunuzada nick inizi ekleyerek.hakkınızı helal edin 😀

  3. elif çivici avatarı

    Yok ya,bu kadar müsamaha gösterilemez,Formula 1 e hiç bir artısı olmayacak bir işin,yine hiç bir artısı olmayan bir getirisi daha.

  4. Heikki BeRKaNeN avatarı
    Heikki BeRKaNeN

    Sağdan soLdan adam TopLamayLa Takım kuruyorLar çocuk oyuncağı sanki.

    Campos-Virgin-USF1-sTefan GP-LoTus

    BunLar ne abi biri açıkLayabiLir mi ?
    Kac Tane yeni Takım var ?
    Yoksa F-1 değiLde GP2 haberLerine mi bakıyorum ben ?

    HangiLeri F-1 Takımı ?

  5. massathebest yazdiklarina cok guldum valla 🙂

    her ne kadar basarili bulmasam da toyota gibi buyuk takimlar gitti, geriye degil hizli arac uretmek, piste cikip cikmayacagi bile belli olmayan takimlar geldi. bunlar puan alamayacagi durumlarda devam da etmez simdi yarisa. benzin yakmasin diye.

    te allam. nereye gidiyorsun f1…

  6. Beceremeyen lütfen bekleme yapmasın gitsin..Sırada Lola ve Stefan GP var..

  7. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Fabrika takımlarının gözünü seveyim.

  8. alonsomassa avatarı

    hay yapacağınız işin.zaten ben stefan gp yi istiyorum.şurda kaç gün kalmış campos ta ses yok.virgin lotus ve stefan gp yeter.campos u istemiyorum.usf1 de gitsin indycarda yarışsın.Avrupa amerikalılara bir kaç gömlek büyük gelir.WE CAN CHANGE?zuahahahahah haydi nascara!

  9. Bu takımları seçmek için çok uğraştılar galiba, nasıl seçtilerse artık, bırakın sezon ortasında mali sorun yaşamayı, daha sezona başlayacak paraları bile yok. Bravo doğrusu mükemmel takımlar seçmişler ismi var cismi yok. Minardi, Arrows da mali sorun yaşıyordu hatta sanırım 2005'te Minardi, önceki senenin aracını hiç geliştirmeden piste sürdüğü için yarışamama tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı ancak tur başına 4 saniye fark yeseler de bir şekilde pistte yarışıyorlardı. Bunlarda o dirayet bile yok.

    Aslında suç bunlarda değil bunları seçenlerde, daha takım adlarını öğrenmeye çalışırken Bernie çıktı Usf1 ve Campos yarışamayacak diye ki çok büyük ihtimalle de yarışamayacaklar. Sezonun başlamasına bir ay kalmış takımın daha pilotu belli değil. O takımdan artık hayır gelmez kimseye. Allahtan onların yerine takım bulundu da birazcık olsun yanlıştan dönüldü.

  10. garaj takımıymış. al sana garaj takımı =) bunlar olsa olsa ordan burdan toplama çapulcu takımı olur. -bernieeee, bu hafta param yok, yarışa katılmasam olur muuuu? -olur yavrum sıkma kendini. olunca yarışırsın sen de.

    forumda tahmin oyunu köşesi var; yeni bir tahmin oyunu da ben önermek istiyorum: bu haftaki yarışa hangi takım katılmayacak tahmini.

    vakti zamanında bu spor için canını dişine takıp, imajı zarar görmesin kurallar yerine gelsin diye para bulup piste çıkan takımları, onların yöneticilerini, bir kaç salise uğruna milyon dolarlar akıtan büyük takımları ve motorsporlarının zirvesinde yarışıp canını bu pistlerde kaybetmiş büyük pilotlara saygılar. görün bakın uğruna canlar verilen, yüzlerce milyon dolar harcanan f1 ne hale geldi artık…

  11. Şimdi şöyle bir şey var ki o da Formula 1'e yeni katılımcılara bazı bir takım toleranslar tanımayı uygun gördüler.Eh bide ayrılan üreticilerin ardından sporu hareketlendirmaenin ve kalabalıklaşmanın getireceği fayda ve avantajları da göz önünde bulunduracakları için bu tip torpil kararlar almaları doğal.İyi bir şey mi peki derin düşünecek olursak belki ama her şeye rağmen F1'in imajı sanki her geçen gün zedeleniyor.Bu her yönden gözler önünde.Birşeyleri düzeltmek uğruna bir çok şeyi kaybetmesek bari…

  12. Saçmalık ya resmen saçmalık..
    Bazı takımlar o kadar uğraşıp bir kaç salise kazanmaya çalışıyorlar..
    Bazıları da formula 1 takımı kurmaca oynuyorlar töbe ya..
    GP2 gibi olucak diyorduk daha bile beter oldu .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir